Δεν ξέρω άν είμαι υπερβολικός...

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,261
Δεν ξέρω άν είμαι υπερβολικός και κυρίως δεν επιδιώκω να προσβάλλω ή να περιορίσω την έκφραση κάποιου.

Ωστόσο πρέπει να πώ,ότι αρκετές φορές αισθάνομαι ενοχλημένος,απο την μονοσήμαντη στάση μερικών αντιπροσώπων μελών του φόρουμ,που σε κάθε ευκαιρία προβάλλουν-προτείνουν ευθέως μόνο τα προϊόντα που εμπορεύονται.

Βέβαια,των περισσοτέρων είναι γνωστή η ιδιότητά τους και πρός τιμή τους το γράφουν,ωστόσο αυτό δεν αναιρεί,ότι τούτος ο χώρος είναι φτιαγμένος απο χομπίστες για τους χομπίστες κι αντίστοιχα μεταφέρονται ανιδιοτελώς τέτοιες εμπειρίες κι απόψεις.

Οπωσδήποτε δεν βάζω σαν ζητούμενο αποκλεισμούς.Απλά λέω,ότι λίγη περισσότερη "κομψότητα" δεν θα έβλαπτε.

Απο την στιγμή που ο άλλος αναφέρει την ιδιότητα του δεν νομίζω να υπάρχει καν θέμα για συζήτηση.
Είναι επιλογή του καθενός τι θα αγοράσει και τι θα λάβει υπόψιν του.
Οτι έχει ο καθένας στο μαγαζί του πουλάει δεν είναι μεμπτό.

Πάντως καλό είναι εν έτει 2008 λίαν συντόμως να αποφεύγονται οι αφορισμοί και να διεκδικείται η μοναδικότητα όχι μόνο συσκευών αλλά και τοπολογιών.

Dipie +1.

...πιό διακριτικά έγραψα...

Επίσης,όσοι δεν το γράφουν άς το βάλουν-κι υπάρχουν αρκετοί.

Re: Απάντηση: Δεν ξέρω άν είμαι υπερβολικός...

Αφου τους ξερετε γιατι δεν τους αναφερετε ωστε να μην θεωρουν δεδομενη καποια (νεα και οχι μονο ..) μελη που δεν ειναι γνωστες την αντικειμενικοτητα των γραπτων-προτασεων τους ?

Βεβαια εσυ τουλαχιστον προβληματιστηκες...

Η συνεισφορά των επαγγλματιών ως μέλη είναι πολύ χρήσιμη, να μην πω απαραίτητη σε ένα forum όπως το avclub. Είναι πάντα χαρά μας να έχουμε πληροφόρηση αλλά και γεύση από τα θέματα που μας αφορούν.

Σαφώς και πρέπει να αναφέρεται η επαγγελματική ιδιότητα κάποιου μέλους που έχει άμεσο συμφέρον στο χώρο και ευπρόσδεκτες (με pm) οι υποδείξεις για μέλη που δεν το έχουν κάνει.

Από εκεί και πέρα, οι επαγγελματίες που έχουν έντονη παρουσία εδώ διαμορφώνουν και το προφίλ τους στη συνείδηση του κάθε μέλους, οπότε χρόνου δοθέντος, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του σχετικά με το ποιον τους.

Χρονου δοθεντος ναι, εν τω μεταξι ομως μπορει να εχουν συμβει πολλα.

Η αναφορα της επαγγελματικης δραστηριοτητας στο χωρο η στους χωρους που αφορουν το φορουμ πιστευω ειναι αναγκαια.

Καλο θα ηταν να υπαρξει ρητη αναφορα στους ορους συμμετοχης στο φορουμ ωστε να προστατευτούμε απο τους "κακοβουλους" ας μου επιτραπει ο ορος.

Από την άλλη (για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου μιας και μου αρέσει) προτιμώ μερικές φορές να μου πει ένας επαγγελματίας τη γνώμη του για κάποια πράγματα παρά ένας χομπίστας.
Αν π.χ. ρωτήσω "Τι ηχεία μπορεί να οδηγήσει ο τάδε ενισχυτής" υποθέτω ότι ο επαγγελματίας θα ξέρει αν είναι εύκολο να οδηγηθεί ή όχι...

Το ενα δεν αναιρει ποτε το αλλο. Σαφως και οι γνωμες ολων μετρουν.

Μπορει να λεει τη γνωμη του , που σαφως και την θελουμε, αλλα να ξερουμε οτι ειναι και ο ταδε αντιπροσωπος η ο ταδε εμπορος !
Μπορω να δω ευκολα πολλα + στο να το ξερουμε και πααρα πολλα - αν δεν...

Φίλε Tzimisce αν ό "επαγγελματίας" θέλει να ξεστοκάρει? την περίπτωση αυτή δεν τη λαμβάνεις υπόψη? π.χ. ο τάδε ανισχυτής των 10Κ Ε να οδηγεί το ηχείο των 12Κ Ε ,αλλά ένας ενισχυτής των 5Κ Ε να τον οδηγεί καλύτερα? ΙΜΗΟ οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αγοράσει ηχητικές συσκευές που από την αρχή δεν μας κάλυψαν να πώ, μας ευχαρίστησαν κτλ

Aν ο επαγγελματίας θέλει να ξεστοκάρει θα δημιουργήσει ένα προφίλ στο forum που θα λέει απλά "αναξιόπιστος" στους χρήστες.
Άντε να την πατήσει ένας, άντε να την πατήσουν δύο...
Κάποια στιγμή θα τον κράξουν...

Έχεις απόλυτο δίκιο Διονύση. Θα περίμενα να δηλώνεται σαφώς στην υπογραφή τους, ή να υπάρχει avatar με το λογότυπο του καταστήματος. Το κοινό username με το όνομα του καταστήματος δεν αρκεί, γιατί δε γνωρίζουν όλοι καταστήματα και αντιπροσώπους.

Απάντηση: Re: Δεν ξέρω άν είμαι υπερβολικός...

Aν ο επαγγελματίας θέλει να ξεστοκάρει θα δημιουργήσει ένα προφίλ στο forum που θα λέει απλά "αναξιόπιστος" στους χρήστες.
Άντε να την πατήσει ένας, άντε να την πατήσουν δύο...
Κάποια στιγμή θα τον κράξουν...

Φίλε Tzimisce ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος μπορεί να την ''πατήσει'' την στιγμή που ο απόλυτος κριτής του εκάστοτε είναι τα αυτιά του και μόνο αυτά.
Άν δεν του αρέσει απλά δεν το αγοράζει για να μήν πώ ότι χρειάζεται οπωσδήποτε ακρόαση στον χώρο του τουλάχιστον για κάποια μηχανήματα ή καλώδια υψηλής τιμής.
Πιστεύω ότι αρκετοί απο εμάς έχει τύχει να ακούσουμε κάποιο μηχάνημα ή καλώδιο στο σπίτι κάποιου φίλου ή στο μαγαζί κάποιου μαγαζάτορα και αρχικά να ενθουσιαστούμε, ενώ αργότερα όταν το φέρουμε σπίτι μας και το συνδέσουμε στο συστημά μας ο αρχικός ενθουσιασμός να μετατραπεί απο απλή απογοήτευση έως προσευχή σον Ύψιστο που δεν το αγοράσαμε αρχικά με αποτέλεσμα αργότερα να κλαίμε με μαύρο δάκρυ για αρκετό καιρό.
Ο λόγος μπορεί να είναι ότι η συσκευή ή το καλώδιο αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικό αλλά να μήν ματσάρει με το σύστημα μας ή ήταν φύκι που προσπαθούσαν να μας το πουλήσουν για μεταξωτή κορδέλα.
Άρα ο τελικός κριτής είναι τα αυτιά μας και μόνο αυτά, άντε και κάποιου φίλου που εμπιστευόμαστε όμως την γνώμη του.
Στα μαγαζιά πρέπει να πηγαίνουμε για να δούμε , να ενημερωθούμε και για μία αρχική ακρόαση σκανάροντας αν της συσκευής της αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία στο συστημά μας ή όχι.
Τώρα αν κάποιος αγοράσει ακούγοντάς μόνο την γνώμη του μαγαζάτορα ο οποιός φυσικά και έχει συμφέρον να πουλήσει τα δικά του μηχανήματα για να ζήσει κάτι το οποίο δεν είναι μεμπτό γι'αυτό άλλωστε και ασχολείται με τον χώρο (γιατί πολλούς χομπίστες εγώ προσωπικά στον χώρο δεν ξέρω) τότε είναι άξιος της μοίρας του και της επιλογής του και δέν του φταίει κανένας παρά μόνο η επιλογή του την εποχή που από ενημέρωση άλλο τίποτα (internet, ειδικός τύπος, demo μηχανήματα στα μαγαζιά κτλ). -bye-

Διονύση δεν εισαι καθόλου υπερβολικος, εχουμε άλλωστε ζητησει απο όλους τους αντιπροσωπους να φαινεται αυτο στο αβαταρ ή στην υπογραφή τους.
Και βεβαια αυτο τηρείται απο τους περισσοτερους.
Εδω θα ήθελα να υπενθυμίσω και στους άλλους αντιπροσώπους που δεν φαίνεται η επαγγελματική τους ιδιότητα να το κάνουν μιας και αυτο ειναι καλύτερο για όλους.

Re: Απάντηση: Re: Δεν ξέρω άν είμαι υπερβολικός...

Φίλε Tzimisce ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος μπορεί να την ''πατήσει'' την στιγμή που ο απόλυτος κριτής του εκάστοτε είναι τα αυτιά του και μόνο αυτά.
Άν δεν του αρέσει απλά δεν το αγοράζει για να μήν πώ ότι χρειάζεται οπωσδήποτε ακρόαση στον χώρο του τουλάχιστον για κάποια μηχανήματα ή καλώδια υψηλής τιμής.
Πιστεύω ότι αρκετοί απο εμάς έχει τύχει να ακούσουμε κάποιο μηχάνημα ή καλώδιο στο σπίτι κάποιου φίλου ή στο μαγαζί κάποιου μαγαζάτορα και αρχικά να ενθουσιαστούμε, ενώ αργότερα όταν το φέρουμε σπίτι μας και το συνδέσουμε στο συστημά μας ο αρχικός ενθουσιασμός να μετατραπεί απο απλή απογοήτευση έως προσευχή σον Ύψιστο που δεν το αγοράσαμε αρχικά με αποτέλεσμα αργότερα να κλαίμε με μαύρο δάκρυ για αρκετό καιρό.
Ο λόγος μπορεί να είναι ότι η συσκευή ή το καλώδιο αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικό αλλά να μήν ματσάρει με το σύστημα μας ή ήταν φύκι που προσπαθούσαν να μας το πουλήσουν για μεταξωτή κορδέλα.
Άρα ο τελικός κριτής είναι τα αυτιά μας και μόνο αυτά, άντε και κάποιου φίλου που εμπιστευόμαστε όμως την γνώμη του.
Στα μαγαζιά πρέπει να πηγαίνουμε για να δούμε , να ενημερωθούμε και για μία αρχική ακρόαση σκανάροντας αν της συσκευής της αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία στο συστημά μας ή όχι.
Τώρα αν κάποιος αγοράσει ακούγοντάς μόνο την γνώμη του μαγαζάτορα ο οποιός φυσικά και έχει συμφέρον να πουλήσει τα δικά του μηχανήματα για να ζήσει κάτι το οποίο δεν είναι μεμπτό γι'αυτό άλλωστε και ασχολείται με τον χώρο (γιατί πολλούς χομπίστες εγώ προσωπικά στον χώρο δεν ξέρω) τότε είναι άξιος της μοίρας του και της επιλογής του και δέν του φταίει κανένας παρά μόνο η επιλογή του την εποχή που από ενημέρωση άλλο τίποτα (internet, ειδικός τύπος, demo μηχανήματα στα μαγαζιά κτλ). -bye-

Peri +1

George όλοι έχουμε πάθει και έχουμε μάθει πιστεύω πλέον, τουλάχιστον να μην την πάτανε οι νεώτεροι γιατί εμείς (χωρίς αυτό να αποτελέι δικαιολογία) δεν είχαμε την σημερινή ενημέρωση και οι τότε αντιπρόσωποι ήταν πολύ δυσκοίλιοι και ''κάπως'' .
Άλλες εποχές άλλες καταστάσεις.