Denon 1930 vs HTPC (σε 1080p)

13 March 2007
688
Βόλος
Σκέφτομαι τώρα που ξεκινήσαμε με HD πηγές να κάνω μια τελευταία αγορά για ένα "καλό" dvd player, και έχω βάλει στο μάτι μου το denon 1930, αλλά...έπειτα απο λίγη σκέψη..αναρωτιέμαι εαν αξίζει, καθώς ένα HTPC την κάνει μια χαρά την δουλειά του Upscaling.
Το ερώτημα είναι όμως... πόσο καλά;
Ξέρει κανείς κανα συγκριτικό τέστ, η απο εμπειρία .. πόσο καλύτερο η χειρότερο θα είναι ενα HTPC απο το denon;
Εγώ προσωπικά δεν είχα την ευκαιρία να δω ποτέ μου εικόνα απο κάποιο dvd player με μεγαλύτερη αξία απο 150ευρώ (δεν έχω γνωστούς highendαδες, και εμένα είναι των 150 περίπου :p)

Υ.Γ Όπως γράφω στον τίτλο με ενδιαφέρει μόνο το 1080p.

Last edited:
Φίλε μου, παρόλο που εγώ δεν έχω HTPC είμαι πλέον πεπεισμένος από όσα έχω δει και διαβάσει, ότι ένα καλό htpc στον τομέα της εικόνας μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και ένα πολύ καλό dvd player των 1000+ ΕΥΡΩ ... :antlers:
Σίγουρα υπερτερεί και από την consumer συσκευή στον τομέα της αναβάθμισης, ειδικά τώρα που είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο ανάμεσα σε απλές και HD πηγές .....
Από την άλλη όμως, έχει και τα μειονεκτήματά του....
Μερικά από αυτά είναι η απαίτηση γνώσεων και υπομονής από τον χρήστη του, η συνεχής ανανέωση λογισμικού, η απουσια του plug and play που έχει μια αυτόνομη συσκευή, και φυσικά το κόστος του, σε σχέση με ένα dvd player ....

Προσωπικά έχω το pioneer 696, όπως και πολύ άλλοι εδώ, και είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος.
Θα ήθελα όμως κάποια στιγμή να πάρω και ένα htpc και να το συνδέσω με τον προβολέα μου, αλλά θα περιμένω να φθηνήνουν αρκετά οι τετραπύρινοι επεξεργαστές, να βγουν νέες κάρτες γραφικών της ATI που να υποστηρίζουν το Direct X 10, και φυσικά να μαζέψω και τα ανάλογα χρήματα, επειδή πολύ πρόσφατα αγόρασα home cinema με προβολέα και οθόνη, και έχω χαλάσει ήδη αρκετά για τώρα ... :antlers:

θα περιμένω να φθηνήνουν αρκετά οι τετραπύρινοι επεξεργαστές, να βγουν νέες κάρτες γραφικών της ATI που να υποστηρίζουν το Direct X 10

Όχι ότι χρειάζεται και τετραπύρινος, ούτε και DirectX 10 κάρτα για HD... κατα τα άλλα συμφωνώ

Όχι ότι χρειάζεται και τετραπύρινος, ούτε και DirectX 10 κάρτα για HD... κατα τα άλλα συμφωνώ
Σαφώς και δεν χρειάζονται ΤΩΡΑ .... Στο μέλλον κανείς δεν ξέρει τι μας περιμένει... Και μιλάμε για κοντινό σχετικά μέλλον...

Επιπλέον, η παραπάνω άποψη είναι καθαρά προσωπική δική μου, γιατί σκέφτομαι να μην το χρησιμοποιήσω μόνο σαν htpc , αλλά από τη στιγμή που θα το έχω συνδεδεμένο στον προβολέα ( όταν το πάρω....) να μπορώ να παίζω και κανένα παιχνιδάκι, αλλά να κάνω και ψηφιακό rendering από HD κλιπάκια και ταινίες που θα κατεβάζω, και επεξεργασία πολυκάναλου ψηφιακού HD ήχου.... :guitarist:

Μιλάμε όμως για αρκετό καιρό από τώρα, και σίγουρα ΟΧΙ πριν το καλοκαίρι που μας έρχεται.... :operator:
Μέχρι τότε, και μέχρι να κυκλοφορήσουν εβραίως στα video club τα νέα HD φορμά, να είναι καλά το pioneer 696 μου με την απόλαυση που μου έχει προσφέρει μέχρι τώρα, και που θα μου προσφέρει για πολύ ακόμα ....

Last edited:
Σκέφτομαι τώρα που ξεκινήσαμε με HD πηγές να κάνω μια τελευταία αγορά για ένα "καλό" dvd player, και έχω βάλει στο μάτι μου το denon 1930, αλλά...έπειτα απο λίγη σκέψη..αναρωτιέμαι εαν αξίζει, καθώς ένα HTPC την κάνει μια χαρά την δουλειά του Upscaling.
Το ερώτημα είναι όμως... πόσο καλά;
Ξέρει κανείς κανα συγκριτικό τέστ, η απο εμπειρία .. πόσο καλύτερο η χειρότερο θα είναι ενα HTPC απο το denon;
Εγώ προσωπικά δεν είχα την ευκαιρία να δω ποτέ μου εικόνα απο κάποιο dvd player με μεγαλύτερη αξία απο 150ευρώ (δεν έχω γνωστούς highendαδες, και εμένα είναι των 150 περίπου :p)

Υ.Γ Όπως γράφω στον τίτλο με ενδιαφέρει μόνο το 1080p.

Απο εμπειρια μου σου λεω, οτι μεχρι στιγμης δεν υπαρχει πλε ι ερ που να παιζει καλυτερα απο HTPC -bye-

Γιάννη, αν και τα παιδιά σου είπαν την άποψη τους…θα σου πως κάτι ακόμα… παίζω στο σπίτι με το 3910 από SDI σε ένα Crystalio 2300 scaler εεε ΟΚ η εικόνα είναι καλή και πατάς ένα κουμπί και βγαίνει μια χοντρή…αλλά το HTPC έχει καλύτερη εικόνα somehow...(με παίδεμα of course ;) )

Αν μου έλεγες σύγκριση HTPC με 3930 τότε ναι να σου έλεγα να παραβλέψουμε ότι το HTPC είναι καλύτερο από το 3930 και να πάμε σε 3930 για λόγους φιλικότητας και ευκολίας χρήσεως...
Αλλά για το 1930 δεν αξίζει καν να συζητάμε...

Απάντηση: Re: Denon 1930 vs HTPC (σε 1080p)

Γιάννη, αν και τα παιδιά σου είπαν την άποψη τους…θα σου πως κάτι ακόμα… παίζω στο σπίτι με το 3910 από SDI σε ένα Crystalio 2300 scaler εεε ΟΚ η εικόνα είναι καλή και πατάς ένα κουμπί και βγαίνει μια χοντρή…αλλά το HTPC έχει καλύτερη εικόνα somehow...(με παίδεμα of course ;) )

Ε, ψιτ, σε ποιους τα λες αυτα! Νομιζεις οτι ξεχασαμε τα κολληματα του Crystalio σου? :BDGBGDB55: Ακου λεει, πατας ενα κουμπι και βγαινει μια χοντρη...:flipout: :flipout: :flipout:

Σαφώς και δεν χρειάζονται ΤΩΡΑ .... Στο μέλλον κανείς δεν ξέρει τι μας περιμένει... Και μιλάμε για κοντινό σχετικά μέλλον...

Επιπλέον, η παραπάνω άποψη είναι καθαρά προσωπική δική μου, γιατί σκέφτομαι να μην το χρησιμοποιήσω μόνο σαν htpc , αλλά από τη στιγμή που θα το έχω συνδεδεμένο στον προβολέα ( όταν το πάρω....) να μπορώ να παίζω και κανένα παιχνιδάκι, αλλά να κάνω και ψηφιακό rendering από HD κλιπάκια και ταινίες που θα κατεβάζω, και επεξεργασία πολυκάναλου ψηφιακού HD ήχου.... :guitarist:

Μιλάμε όμως για αρκετό καιρό από τώρα, και σίγουρα ΟΧΙ πριν το καλοκαίρι που μας έρχεται.... :operator:
Μέχρι τότε, και μέχρι να κυκλοφορήσουν εβραίως στα video club τα νέα HD φορμά, να είναι καλά το pioneer 696 μου με την απόλαυση που μου έχει προσφέρει μέχρι τώρα, και που θα μου προσφέρει για πολύ ακόμα ....

Ιδια και η δική μου γνώμη. Κανουμε τη δουλεια μας τώρα με ένα φθηνό και καλό Player (Π.χ 696) και μετά το καλοκαίρι βούρ για HTPC. Εγώ το έχω βάλει στο πρόγραμμα για Σεπτέμβριο - Οκτώβριο :BDGBGDB55:

Ειναι δεδομένο οτι η ευκολια χρήσης δεν είναι η ίδια αλλά για τους ψαγμένους χρήστες ενα HTPC μπορεί να αποτελέσει το κέντρο ελέγχου ολόκληρης της ψηφιακής διασκέδασης σε ένα μοντέρνο σπίτι..

Το σημαντικο κατα την αποψη μου ειναι το budget. Αν δεν κανω λαθος το denon εχει γυρω στα 450?. Ενα htpc δεν νομιζω οτι το φτιαχνεις με αυτα τα χρηματα.

Θα σου πω την εμπειρια μου ως πρωταρης στο θεμα βιντεοπροβολης (εχω εδω και μια βδομαδα τον 100ρη panasonic).

Παρολο που η πρωτη επαφη με τη μεγαλη εικονα τυφλωνει, μπορω να σου πω οτι η εικονα που δινει το zoom player απο το pc εινια ΣΑΦΩΣ ανωτερη ακομα και για τα δικα μου απειρα ματια απο την εικονα του Pioneer 696 που πηρα γι'αυτο το λογο...

Βεβαια, απο αποψη ευχρηστιας δεν το συζηταμε καθολου, το πιονεερ ειναι μακραν μπροστα...

η εικονα που δινει το zoom player απο το pc εινια ΣΑΦΩΣ ανωτερη ακομα και για τα δικα μου απειρα ματια απο την εικονα του Pioneer 696 που πηρα γι'αυτο το λογο...

Aυτο στο λεω επειδη στο hitech αυτου του μηνα το 696 παρουσιαζεται ισοδυναμο απο αποψη εικονας με το denon που σκεφτεσαι. Η διαφορα λενε εστιαζεται στον ηχο. Βεβαια, hitech ειναι αυτο αλλα τα ιδια διαβαζα και σε διαφορα reviews στο ιντερνετ γιατι ημουν μεταξυ των 2...

Απο αυτα που εχω δει το htpc δε κοντραρεται απο κανενα dvd player. Το ενδιαφερον ειναι να δουμε αν παιζει καλυτερα τα blue ray απο το playstation3-bye-

Aυτο στο λεω επειδη στο hitech αυτου του μηνα το 696 παρουσιαζεται ισοδυναμο απο αποψη εικονας με το denon που σκεφτεσαι. Η διαφορα λενε εστιαζεται στον ηχο. Βεβαια, hitech ειναι αυτο αλλα τα ιδια διαβαζα και σε διαφορα reviews στο ιντερνετ γιατι ημουν μεταξυ των 2...

Tο θεμα δεν ειναι η σύγκριση Denon - Pioneer (η διαφορά τους είναι οντως πολύ μικρή στην εικόνα οπότε το Pioneer είναι μαλλον καλύτερο σαν value/money) αλλά οτι ενα HTPC σου δίνει κορυφαία εικόνα πλήθος ευκολιών και την δυνατότητα να ακολουθείς (με τις ανάλογες αναβαθμισεις) μελλοντικά φορμά εικόνας και ήχου. Σε αντάλλαγμα ζητάει περισσότερα χρήματα για την υλοποίηση και αρκετό διαβασμα και παίξιμο με τα διαφορα προγράμματα και ρυθμίσεις ώστε να έχει το επιθυμητό άριστο αποτέλεσμα...-bye-