ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 300

2 March 2007
375
Παιδια καλησπερα.Για αλλη μια φορα μας γραψανε με το να μην βαλουν ελληνικους υποτιτλους σε ταινια.
Τωρα ομως με την κυκλοφορια της ταινιας 300 σε blu ray πιστευω οτι το παρακανανε γιατι η συγκεκριμενη ταινια πραγματευεται στιγμες απο την ελληνικη ιστορια (εστω με την περιεργη οπτικη των δημιουργων της)και γιαυτο προτεινω να αντιδρασουμε μαζικα.Βαζω το θεμα για να πεσουν προτασεις στο τραπεζι και οι διαχειριστες της κατηγοριας ας επιλεξουν την ποιο σωστη για να την υλοποιησουμε.

Αν την αγοράσεις original δεν έχεις υπότιτλους.
Αν την κατεβάσεις από το internet σε mkv έχεις υπότιτλους.
Μήπως, λέω, μήπως οι εταιρίες έχουν γραμμένες στα φρύδια τους και τις πωλήσεις τους σε αυτή τη χώρα;
Εγώ πάντος το έχω κατεβάσει ήδη και ας είναι μία ταινία που περιμένω εναγωνίως να αγοράσω μόλις βγεί με υπότιτλους. Τότε όμως και ΜΟΝΟ τότε!

Απάντηση: Re: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 300

Μήπως, λέω, μήπως οι εταιρίες έχουν γραμμένες στα φρύδια τους και τις πωλήσεις τους σε αυτή τη χώρα;
Εγώ πάντος το έχω κατεβάσει ήδη και ας είναι μία ταινία που περιμένω εναγωνίως να αγοράσω μόλις βγεί με υπότιτλους. Τότε όμως και ΜΟΝΟ τότε!

Μαζί σου και εγώ...

Για πωλήσεις μιλάμε ? νούμερο ? για τους 150-300 που έχουν αγοράσει BD h HD player …? Ρε παιδία σε δυο χρονάκια από τώρα να το κουβεντιάσουμε το θέμα…
Είμαστε σίγουροι ότι μιλάμε για τις ίδιες εταιρείες που ακόμα δεν κάνουν σωστή παραγωγή στα DVD ξέρει όλος ο κόσμος…

Για πωλήσεις μιλάμε ? νούμερο ? για τους 150-300 που έχουν αγοράσει BD h HD player …? Ρε παιδία σε δυο χρονάκια από τώρα να το κουβεντιάσουμε το θέμα…

Κατ' αρχάς πόσο νομίζετε ότι κοστίζει ο υπότιτλος; Εκτός από τα 60k bytes που πιάνει στο DVD, κοστίζει το πολύ 1.000 ευρώ! Ένα κόστος πολύ μικρό για να μην το αναλάβει μία εταιρία. Ξέρω άτομα που κάνουν υποτιτλισμό για τον χαβαλέ τους. Ο κουμπάρος μου πήγε μόνιμα στην Αγγλία και έχει πιάσει δουλειά σαν καθηγητής γιατί οι υποτιτλιστές πεινάνε!
Δεν είναι θέμα κόστους το ότι δεν βάζουν τους υπότιτλους, είναι θέμα σεβασμού. Από τη στιγμή που δεν σέβονται εμένα, γιατί εγώ να τους σεβαστώ και να αγοράσω κάτι δικό τους;
Αν ο περιπτεράς της γειτονιάς σου δεν σε σέβεται και σου φέρεται άσχημα θα ξαναπάς να αγοράσεις τσιγάρα από αυτόν;
Εγώ όχι πάντος.

Εχω την εντυπωση οτι ειναι και θεμα δικαιωματων το τι υποτιτλοι μπαινουν και σε ποιες αγορες πωλουνται

Είμαστε σίγουροι ότι μιλάμε για τις ίδιες εταιρείες που ακόμα δεν κάνουν σωστή παραγωγή στα DVD ξέρει όλος ο κόσμος…
+1

Παίζει και αυτό το σενάριο.

Να μην τα ξανά λέμε . Βιαζόμαστε κύριοι . Εδώ όταν βγήκε το dvd που μάλιστα ήταν αποδεκτό απ όλες τις εταιρίες ξεχνάτε πόσο καιρό αγοράζαμε αμερικάνικα δισκάκια? Έκανε τουλάχιστον ένα χρόνο για να μπορούμε να νοικιάζουμε 10 – 15 τίτλους το μήνα . Ας αποφασίσουν πιο θα είναι το φορματ που θα καθιερωθεί , ας ξεκινήσει και η ευρωπαϊκή κατασκευή δίσκων και μετά φωνάζουμε . Την στιγμή αυτή είμαστε έρμαιο στα χέρια των αμερικάνων που ουσιαστικά δεν ξέρουν ούτε που βρίσκεται η Ελλάδα στο χάρτη . Η αναλογία πιστεύω με τα παραπάνω δεδομένα είναι απολύτως φυσιολογική . Δηλαδή αν κυκλοφορούν πχ 200 τίτλοι σε BR στην Ευρώπη , οι 20 εμπεριέχουν ελλ υπότιτλους . Είμαστε το 10% τις Ευρώπης ?

Πάντως μετά την συμμετοχή που είχε η προσπάθεια συλλογής υπογραφών για τους υπότιτλους στα HD-format, είναι κατάλληλος ο χρόνος και ευκαιρία να γίνει ένα επόμενο βήμα με το "300".

Σημαντικό είναι πως σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι Έλληνες που έχουν ps3 ή Hddvd-BDplayer θα έδιναν λεφτά για να αγοράσουν αυτή την ταινία ... καμία άλλη δεν πλησιάζει την δυναμική της.

Δεν γνωρίζω αν είναι εύκολο να βγάλουν νέα μήτρα , αλλά πιστεύω ότι ο συνδυασμός της ταινίας και της προσπάθειας που έχει αρχίσει είδη, θα φέρει τεράστια συμμετοχή.
Και μπορεί όχι απλά υπογραφές που δεν τους δίνουν τόσο σημασία ... ακόμα και για γράμματα μέσο απλού ταχυδρομείου ίσως υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση.
(στην warner ή σε κάποιο περιοδικό για να τα οργανώσει - μεταφέρει)

ΥΓ
Σκεφτείτε μήπως οργανώσετε κάτι ώς forum... ακόμα και να αποτύχει, σίγουρα θα έχει αφήσει θετικά πράγματα στην ευαισθητοποίηση των Ελλήνων για τα νέα format.

Last edited:

Εχεις την ελπιδα ( η την εντύπωση ) πως μετα από 2 η 3 χρονια που οι κατοχοι HD players περασουν του χιλιους η τους τρεις χιλιάδες, θα ξαναβγαλουν τους 300 ( η οποιαδήποτε άλλη ταινια ως τωρα ) με ελληνικούς υποτιτλους;
Αν με το dvd τα πράγματα ήταν μια φορα δύσκολα τοτε σε HDDVD και BD ειναι πεντε.
Κάθε ταινια που βγαίνει σημερα χωρις ελληνικούς υπότιτλους να την σκέφτεστε ως χαμένη ευκαιρια.

Πολύ δυσκολα θα υπαρξουν επανεκδόσεις αυτων των ταινιών ώστε να υπάρχει προϋπόθεση για προσθήκη ελληνικών υποτιτλων. ( και από ποιους αραγε;)

Και αυτό γιατι το νέο φορματ ακομα ακροβατεί μεταξυ δυο version BD και HDDVD αλλα και επειδή δεν εχει πείσει 100% τον καταναλωτη ότι αξιζει τον κοπο ( ως προιον) και πολύ περισσοτερο το χρημα για να κανει εκ νεου αναβάθμιση στο σύστημα του.

Πάντως ενας ακομα λογος που βλεπω πιο θετικα το HDDVD είναι και οι υπότιτλοι.
Η ευκολία που δινει το authoring του hddvd ( όπως εχουμε συζητήσει στο παρελθον στην κατηγορια htpc) στην προσθήκη ελληνηκων υποτιτλων το κανει πιο θελκτικό για τον έλληνα χρήστη του διαδυκτιου και φίλου της υψηλής ανάλυσης .

Εγω πλεον δεν περιμένω ποτε θα βάλουν ελληνικά.
Δημιουργώ ηδη την ταινιοθήκη μου σε HDDVD με ελληνικούς υποτιλους και το μονο που περιμενω είναι ένα writer ( BD η HDDVD – δεν εχει σημασία) που να μου επιτρέπει να μεταφερω αυτές τις ταινίες αυτουσιες σε δίσκους υψηλής ανάλυσης.

Εχεις την ελπιδα ( η την εντύπωση ) πως μετα από 2 η 3 χρονια που οι κατοχοι HD players περασουν του χιλιους η τους τρεις χιλιάδες, θα ξαναβγαλουν τους 300 ( η οποιαδήποτε άλλη ταινια ως τωρα ) με ελληνικούς υποτιτλους;
Αν με το dvd τα πράγματα ήταν μια φορα δύσκολα τοτε σε HDDVD και BD ειναι πεντε.
Κάθε ταινια που βγαίνει σημερα χωρις ελληνικούς υπότιτλους να την σκέφτεστε ως χαμένη ευκαιρια.

Πολύ δυσκολα θα υπαρξουν επανεκδόσεις αυτων των ταινιών ώστε να υπάρχει προϋπόθεση για προσθήκη ελληνικών υποτιτλων. ( και από ποιους αραγε;)

Και αυτό γιατι το νέο φορματ ακομα ακροβατεί μεταξυ δυο version BD και HDDVD αλλα και επειδή δεν εχει πείσει 100% τον καταναλωτη ότι αξιζει τον κοπο ( ως προιον) και πολύ περισσοτερο το χρημα για να κανει εκ νεου αναβάθμιση στο σύστημα του.

Είσαι σίγουρος ? ;) Αυτή την στιγμή τα νέα φορμάτ περιέχουν μόνο την ταινία ,κάνω λάθος?Συνεπώς αργότερα θα βγούν ξανά με κάποια εξτρά,θα ακολουθήσουν η Special Edition και τέλος τα Director Cuts.

Δηλ. η ίδια ιστορία με τα DVD που σκοπό έχει το "άρμεγμα" του σινεφίλ :flipout:

-bye-

Είσαι σίγουρος ? ;) Αυτή την στιγμή τα νέα φορμάτ περιέχουν μόνο την ταινία ,κάνω λάθος?

Όχι δεν περιεχουν μονο την ταινια.
Τουλαχιστον σε αυτά που εχω εγω το επιπλέον υλικο η , οι version με τα παραπάνω λεπτα ταινιας υπάρχουν σε ολες τις ταινιες BD και HDDVD.
Βεβαια, όπως λες εάν θελουν να αρμεξουν θα κοιταξουν να προσθέσουν πραγματα σε μελλοντικές εκδοσεις θελοντας να ξαναπωλήσουν το ίδιο προϊόν ξανα και ξανα , αλλα για να γινει αυτό και να συμφέρει στην εταιρια να το πράξει πρεπει να δημιουργηθεί ικανο καταναλωτικό κοινο πιου να μπορει να αποσβήσει το εξοδο των επανεκδόσεων.

Αυτην την στιγμη παγκοσμίως ολες οι προβλέψεις για συγκεκριμένο αριθμων πωλήσεων σε BD και HDDVD εχουν πεσει αρνητικά εξω.
Αρα πολύ φοβάμαι πως η ιστορια με τις επανεκδόσεις θα κολλήσει όταν τα στουντιο και γενοκοτερα οι εταιρίες διανομής βλέπουν την ανάπτυξη στην αγορα αυτού του νεου φορματ να αργεί.

Κακα τα ψέματα.
Οι περισσότεροι εχουν στο σπιτι του TV κατω των 40 ιντζων και ακομα λιγότεροι προβολεα .
Αυτό σημαίνει πως ένα μεγαλο κομμάτι καταναλωτών δεν μπορει να καταλάβει τι είναι το HD και συνεπως δεν θα ασχοληθεί με την αγορά του.

[FONT=&quot]Οσοι έχουν [/FONT][FONT=&quot]HD[/FONT][FONT=&quot]-[/FONT][FONT=&quot]TV[/FONT][FONT=&quot] (που φυσικά την έχουν σε ένα [/FONT][FONT=&quot]scart[/FONT][FONT=&quot]dvd[/FONT][FONT=&quot]-[/FONT][FONT=&quot]player[/FONT][FONT=&quot]) θα πάθουν πλάκα όταν δουν [/FONT][FONT=&quot]BD[/FONT][FONT=&quot] δισκάκι.

Είναι απλά θέμα να πάρουν χαμπάρι τι χάνουν[/FONT][FONT=&quot] .... και η διαμαρτυρία εκτός του αποτελέσματος που μπορεί να φέρει, θα ξυπνήσει και λίγο κόσμο.
Αφήστε την απαισιοδοξία και σκεφτείτε τρόπους να συνεχιστεί αυτό που ξεκίνησε με τους υπότιτλους .... είχε μεγάλη απήχηση και είναι κρίμα να μην γίνει κάτι ακόμα.[/FONT]

Χμμ …
Για δες κάτι πράγματα.
Η Τροία βγαίνει ξανα τον Σεπτέμβριο σε HDDVD και για πρώτη φορά και σε BD ως Director's Cut.
Τελικά ηρθε η πρώτη επανέκδοση και το ερώτημα που παραμένει είναι εάν αυτή την φορα θα υπάρξουν ελληνικά , η θα χαθει και αυτή η ευκαιρία.
Πάντως η HDDVD version που κυκλοφορούσε εδώ και ένα χρόνο ,στο θέμα εικόνα δεν άξιζε και πολλά.

Οι ταινιες :
α) Γαμος αλα Ελληνικα
Β) Τροια
γ)300

σε απλο DVD εδω περα ΔΕΝ εχουν Ελληνικα !!!!!!!

....εχουν ομως Γερμανικα Αγγλικα Τουρκικα Κροατικα Ισπανικα και Ιταλικα .......

Σε λίγο μπορεί να βγεί νέα έκδοση της ταινίας παιδιά... πραγματικά είναι ευκαιρία να γίνει μια κίνηση μήπως βάλουν και Ελληνικούς υπότιτλους.

300 Blu-ray reissue already planned

Spartan epic 300 may be headed to Blu-ray for a second time. Speaking at the San Diego Comic Con, Deborah Snyder, wife of director Zack Snyder and executive producer of the movie, admitted that the film could be re-released with new extras that bring it more in line with the current HD DVD title, when the technology and features are ready. “I think there’s going to be another Blu-ray special edition later on,” she said.

http://avzombie.com/blog/2007/07/31/300-blu-ray-reissue-already-planned/

Να προσθέσω ακόμα: "Αν την κατεβάσεις από το internet σε HD DVD έχεις υπότιτλους."

:2thumb22sup: :2thumb22sup:

Ε ναι οπως γραφω και παραπανω...:ernaehrung004:

Πάντως ενας ακομα λογος που βλεπω πιο θετικα το HDDVD είναι και οι υπότιτλοι.
Η ευκολία που δινει το authoring του hddvd ( όπως εχουμε συζητήσει στο παρελθον στην κατηγορια htpc) στην προσθήκη ελληνηκων υποτιτλων το κανει πιο θελκτικό για τον έλληνα χρήστη του διαδυκτιου και φίλου της υψηλής ανάλυσης .