Δικαναλός (?) στα 1500 ευρωπουλα...

bisbikoulas

Senior Member
3 December 2007
410
Χαιρετισμός σε όλους τους εκλεκτούς συμφορουμιτες...

Βρίσκομαι στο εξής δίλημα:
Πριν από λίγο καιρό, και μετά από πολλά χρόνια ακουστικής ένδειας, αγόρασα ενα ζευγος ηχείων B&W 683 και μια μεγάλη τηλεόραση. Οπως κάθε καλός καταναλωτης... η πρώτη μου σκέψη ήταν να πάρω έναν πολυκάναλο να κανω και εγώ το χοουμ μου σινεμα :idea:. Ο πωλητης μου πρότεινε τον DENON 3808 αλλα επειδή τον ήθελα μαύρο, έπρεπε να περιμένω λιγάκι.

Στο μεταξυ ανακάλυψα ότι:
α. Τα ηχειά της τηλεόρασης έιναι εξαιρετικά
β. Βλέπω κυρίως ΝΟΒΑ
γ. Δεν προτίθεμαι να κάνω το σπίτι μακαρονάδα (απο τα καλώδια) για να ακουω 3 φορές τον μήνα full surround μπρος πισω κλπ κλπ
Συμπερασμα, δεν θέλω χοουμ σινεμα.

Και εδω τίθεται το θέμα. Τι παίρνω?

Το budget είναι 1500 - 1700 μαξ. Ο πωλητης εμένει στον DENON λέγοντας ότι είναι πολύ καλό μηχάνημα, εναλλακτικα σε δικαναλο, προτείνει τον ROTEL RA 1070.

Εγώ, και σε καμμία περίπτωση δεν θεωρώ εαυτόν γνώστη, λέω όμως ότι γιατί να πληρώσω για 7 κανάλια όταν θα ακούω 2 ή γιατί να πάρω upscaling και λοιπα κόλπα που δεν θα χρησιμοποιώ?

Αυτό που θέλω ο πτωχός είναι να ακούω όσο το δυνατόν καλύτερη μουσική από τα ηχεία μου για τα συγκεκριμένα χρήματα και ερωτώ: Τι προτείνει το φορουμ? :gossip:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

ε αφου σε ενδιαφερει ν'ακους μονο μουσικη,οπως εγραψες και συ ο ιδιος,γιατι να πληρωσεις κατι που δεν προκειται να χρησιμοποιησεις,παρε εναν καλο δικαναλο να ευχαριστηθεις περισσοτερο τη μουσικη που θ'ακους!

Re: Απάντηση: Δικαναλός (?) στα 1500 ευρωπουλα...

Μαζι σου αλλά ποιον?

Εχεις τιποτα να προτείνεις???

Εφοσον σκοπεύεις να ξοδεψεις ενα σεβαστο ποσο, προσπάθησε να παρεις το μηχανημα στο σπιτι σου για ακρόαση, αν ειναι δυνατο. Επίσης, μια κι εχεις ευαισθητα ηχεια, κοίτα και τον Naim 5i...ειναι κλασικό κομμάτι στο αγγλικό hifi και ισως δεσει με τα ηχεια σου. Καλα λόγια εχουν ακουστει και για τους Xindak.

Απο τις καλυτερες επιλογες και γυρω στα 1200ε ειναι και το σετ προ-τελικου της advance με αρκετα ρευματα και παρα πολυ καλο ηχο.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις μεχρι στιγμής...

Αποψεις για τους "εμπορικούς" Rotel, Nad, Arcam????

Αυτός ο Nait της Naim φιανεται συμπαθής... έχει κανείς ιδέα κοστους περίπου?

Χαιρετισμός σε όλους τους εκλεκτούς συμφορουμιτες...

Βρίσκομαι στο εξής δίλημα:
Πριν από λίγο καιρό, και μετά από πολλά χρόνια ακουστικής ένδειας, αγόρασα ενα ζευγος ηχείων B&W 683 και μια μεγάλη τηλεόραση. Οπως κάθε καλός καταναλωτης... η πρώτη μου σκέψη ήταν να πάρω έναν πολυκάναλο να κανω και εγώ το χοουμ μου σινεμα :idea:. Ο πωλητης μου πρότεινε τον DENON 3808 αλλα επειδή τον ήθελα μαύρο, έπρεπε να περιμένω λιγάκι.

Στο μεταξυ ανακάλυψα ότι:
α. Τα ηχειά της τηλεόρασης έιναι εξαιρετικά
β. Βλέπω κυρίως ΝΟΒΑ
γ. Δεν προτίθεμαι να κάνω το σπίτι μακαρονάδα (απο τα καλώδια) για να ακουω 3 φορές τον μήνα full surround μπρος πισω κλπ κλπ
Συμπερασμα, δεν θέλω χοουμ σινεμα.

Και εδω τίθεται το θέμα. Τι παίρνω?

Το budget είναι 1500 - 1700 μαξ. Ο πωλητης εμένει στον DENON λέγοντας ότι είναι πολύ καλό μηχάνημα, εναλλακτικα σε δικαναλο, προτείνει τον ROTEL RA 1070.

Εγώ, και σε καμμία περίπτωση δεν θεωρώ εαυτόν γνώστη, λέω όμως ότι γιατί να πληρώσω για 7 κανάλια όταν θα ακούω 2 ή γιατί να πάρω upscaling και λοιπα κόλπα που δεν θα χρησιμοποιώ?

Αυτό που θέλω ο πτωχός είναι να ακούω όσο το δυνατόν καλύτερη μουσική από τα ηχεία μου για τα συγκεκριμένα χρήματα και ερωτώ: Τι προτείνει το φορουμ? :gossip:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Kανένας AV ενισχυτής δεν θα σού παίξει μουσική όπως θα έπαιζε ένας αντίστοιχος δικάναλος. Συνεπώς εφόσον δεν σε ενδιαφέρει το home cinema (και καλά κάνεις) ξέχνα τους AV και πάρε έναν καλό δικάναλο με τα ίδια λεφτά. Η ποιότητά του ήχου δεν θα έχει καμμία απολύτως σχέση.

ΙΜΟ είναι πολλά τα χρήματα αυτά για τα ηχεία που έχεις.
Ενας NAD 352 θα ήταν μια χαρά.

Re: Απάντηση: Δικαναλός (?) στα 1500 ευρωπουλα...

ΙΜΟ είναι πολλά τα χρήματα αυτά για τα ηχεία που έχεις.
Ενας NAD 352 θα ήταν μια χαρά.

Α-χα...

Αυτό είναι και για μένα το ζητούμενο: η καλύτερη ενίσχυση για το υπαρχον σύστημα (ηχεία)

Συμφωνούν και άλλοι.

Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δικαναλός (?) στα 1500 ευρωπουλα...

Α-χα...

Αυτό είναι και για μένα το ζητούμενο: η καλύτερη ενίσχυση για το υπαρχον σύστημα (ηχεία)

Συμφωνούν και άλλοι.

Ευχαριστώ

Αν ο χώρος σου είναι μεγάλος ΝΑD 372.

Ο dipie έχει δικιο...μαλλον κάτι στην τάξη του Naim, ή στα 1500 Ε, θα είναι πολύ για τα συγκεκριμένα ηχεία.

Με τους ενισχυτές, κατα την γνώμη μου, υπάρχουν δυο πράγματα που πρεπει να προσέξει κανείς στην επιλογή: τον χαρακτήρα τους, δηλαδη το πώς ακούγονται, και το αν παρέχουν επαρκή οδήγηση στα ηχεία. Οσο αφορά στο δευτερο, με τους NAD δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Παρεμπιπτόντως, η καινούρια έκδοση του C352 ειναι ο C355.

Ερωτηση (πιθανώς ασκοπη...)

Μεταξύ του DENON 3808 και του NAD C372, ξεχνώντας το χρηματικό, πιο θα ακουγόταν καλύτερα σε στερεο??? (προφανως εκτιμήσεις ζητάω και καταλαβαίνω ότι η ερώτηση είναι λίγο χαζη...)

:drummer:

Απάντηση: Re: Δικαναλός (?) στα 1500 ευρωπουλα...

Ερωτηση (πιθανώς ασκοπη...)

Μεταξύ του DENON 3808 και του NAD C372, ξεχνώντας το χρηματικό, πιο θα ακουγόταν καλύτερα σε στερεο??? (προφανως εκτιμήσεις ζητάω και καταλαβαίνω ότι η ερώτηση είναι λίγο χαζη...)

:drummer:

E τώρα...
Είπες γνώμες για δικάναλο.

Απλά είναι τα πράγματα.Οι NAD στα χρήματα που ζητάνε,είναι απο τα καλύτερα-τιμιότερα μηχανάκια.Και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση, πολυκάναλος και τα διπλά να κάνει να τον φθάσει(ειδικά τον 372) σε απόδοση κι οδήγηση.

Re: Απάντηση: Re: Δικαναλός (?) στα 1500 ευρωπουλα...

E τώρα...
Είπες γνώμες για δικάναλο.

Απλά είναι τα πράγματα.Οι NAD στα χρήματα που ζητάνε,είναι απο τα καλύτερα-τιμιότερα μηχανάκια.Και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση, πολυκάναλος και τα διπλά να κάνει να τον φθάσει(ειδικά τον 372) σε απόδοση κι οδήγηση.

Eπίσης η NAD είναι ιδιαίτερα συντηρητική στην ισχύ που δηλώνει. Παίζω εδω και ενάμιση χρόνο με τον μικρό NAD(320ΒΕΕ) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος για τα λεφτά που έδωσα. Στα ίδια λεφτά περίπου μπορείς να δεις και τους Cambridge Audio, αλλά δεν φτάνουν σε οδήγηση τους NAD, ειδικά στα μεγάλα μοντέλα.

Απάντηση: Re: Δικαναλός (?) στα 1500 ευρωπουλα...

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις μεχρι στιγμής...

Αποψεις για τους "εμπορικούς" Rotel, Nad, Arcam????

Αυτός ο Nait της Naim φιανεται συμπαθής... έχει κανείς ιδέα κοστους περίπου?
Η τιμη του naim nait 5ι ειναι 1200

Αρκετοί από εδώ μέσα κάναμε την δουλειά μας και με το παραπάνω με ένα επαγγελματικό θηρίο που λέγεται Behringer EP1500. Οδηγάει το 95% των ηχείων μέχρι σκασμού με τα 260 βάτ στο κανάλι που έχει και ο ήχος του είναι κάτι παραπάνω από καλός. Εγώ θα έλεγα άριστος!
Το κόστος είναι γύρω στα 300 ευρώ....