DIY AMP

Kritikos

Established Member
13 April 2008
152
Χαλκιδα
μετα απο αρκετο χρονο ειναι ετοιμος ο τελικος μου!!!

Attachments

• IMG_4109.jpg
    IMG_4109.jpg
    122.4 KB · Views: 160
  • IMG_4112.jpg
    IMG_4112.jpg
    108.6 KB · Views: 145
  • IMG_4107.jpg
    IMG_4107.jpg
    111.8 KB · Views: 146
  • IMG_4110.jpg
    IMG_4110.jpg
    100.3 KB · Views: 161
Το μόνο που εχω να παρατηρήσω φίλε μου είναι η τοποθέτηση των ψηκτρών
που κανονικά θα έπρεπε οι φτερωτές να ήταν κάθετα για την αποβολή της θερμότητας και όχι οριζόντια.

Το μόνο που εχω να παρατηρήσω φίλε μου είναι η τοποθέτηση των ψηκτρών
που κανονικά θα έπρεπε οι φτερωτές να ήταν κάθετα για την αποβολή της θερμότητας και όχι οριζόντια.

οι ψηκτρες ειναι ενα τεμ 16χ35 οποτε δεν μπορουσα να κανω κατι.

το φινίρισμα του πάντως είναι όλα τα λεφτά φίλε μου.
μπράβο για το αποτέλεσμα.

υ.γ
με τις διαστάσεις που είπες ότι έχει η ψήκτρα δεν πρόκειται να εχεις κανένα πρόβλημα θερμοκρασίας

ευχαριστω πολυ!!!
Αυτο που με προβληματιζει ειναι το ρευμα ηρεμιας
ποσο πρεπει να ειναι τελικα? στο κιτ γραφει 12,5ma μεσα απο καθε τρανζιστορ.....:FSGSFGS4:
δεν ειναι λιγο?
Τα tr ειναι τα mjl 3281 και mjl 1302

Το ρεύμα ηρεμίας εξαρτάται πολύ από τις αντιστάσεις στους εκπομπούς των τρανζίστορ εξόδου, αν η διάταξη των τρανζίστορ εξόδου είναι complementary feedback pair (CFP) τότε η τιμή μοιάζει φυσιολογική. Ωραία κατασκευή

Το ρεύμα ηρεμίας εξαρτάται πολύ από τις αντιστάσεις στους εκπομπούς των τρανζίστορ εξόδου, αν η διάταξη των τρανζίστορ εξόδου είναι complementary feedback pair (CFP) τότε η τιμή μοιάζει φυσιολογική. Ωραία κατασκευή

ευχαριστω πολυ!!!!
οι αντιστασεις των εκπομπων ειναι 0.47
ρωταω γιατι καποι φιλοι που τον εχουν κατασκευασει το ανεβαζαν στα 90ma sσε καθε tr ... η κανω λαθος:bigcry:

Οσο πιό πολύ ανεβάζεις πάει προς τάξη ΑΒ, τα τρανζίστορ εξόδου ζεστένονται πιο πολύ στην ηρεμία χωρις να κερδίζεις τίποτα κατα την γνώμη μου αλλά αυτό είναι υποκειμενικό.

οντως σε ηρεμια ζεστενετε αρκετα! θα το κατεβασω να δουμε αν εχει διαφορα στον ηχο!
σ ευχαριστω ilion...!

Και η αντίσταση 0,47 είναι αρκετά μεγάλη για αντίσταση εξόδου (στον εκπομπό ή συλλέκτη ανάλογα με την τοπολογία) οπότε χρειάζεται μικρό ρεύμα για να αναπτύξει πάνω της την απαιτούμενη πτώση τάξης, το πόσο ακριβώς το ξέρει καλύτερα αυτός που το σχεδίασε ή τουλάχιστον έχει το σχέδιο.

Αρα θα σου πρότεινα να μείνεις κοντά σε αυτό που λέει παίζοντας αν θες λίγο πάνω λίγο κάτω. Κάτι που πρέπει να προσέξεις είναι ότι στην μέτρηση παίζει ρόλο πολύ η θερμοκρασία. Πρέπει να αφήσεις το ενισχυτή ανοιχτό και με κλειστό το καπάκι να σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία για λίγη ώρα και μετά να κάνεις την μέτρηση-ρύθμιση. Αυτά.

Ωραια δουλεια
Θα σου προτεινα να δεσεις τους ηλεκρολυτικους της τροφοδοσια μεταξυ τους και ολο το συστημα να το κολλησεις στο σασι
Βαλε και κανενα σχεδιο αν θες.
Αυτο αναμεσα στους μετασχηματιστες , ρελε εξοδου ειναι? (δεν βλεπω καλα)

Re: Απάντηση: DIY AMP

Ωραια δουλεια
Θα σου προτεινα να δεσεις τους ηλεκρολυτικους της τροφοδοσια μεταξυ τους και ολο το συστημα να το κολλησεις στο σασι
Βαλε και κανενα σχεδιο αν θες.
Αυτο αναμεσα στους μετασχηματιστες , ρελε εξοδου ειναι? (δεν βλεπω καλα)

καλησπερα κ σ ευχαριστω!
οι ηκεκτρολυτικοι ειναι κολλημενοι στο σασι με λαστιχοκολα 3Μ.
αυτο που βλεπεις αναμεσα στους Μ/Τ ειναι ενα για το led στην προσοψη,ενα τροφοδοτικουλη.. το ιδιο εχο και στον προ. για να εχω την ιδια φωτηνοτητα και στα δυο μηχανηματα.

Καλοάκουστο το μηχανάκι!
Μια "επαυξημένη" version έχω φτιάξει εγώ και μπορείς να διαβάσεις σχετικά εδώ...
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=1452

Μία ένσταση όσον αφορά τις γειώσεις.
Θα πρέπει να καταλήγουν ΟΛΕΣ σε ένα κοινό σημείο.
Δεν σηνάντησες πρόβλημα γιατί το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι υπερ σταθερό. Αν είχες άλλο σχέδιο.......