Δοκιμές φακών για μηχανές NIKON/CANON?

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Τον επόμενο μήνα μάλλον θα έχω 2-3 μέρες ελεύθερο χρόνο. Παίρνοντας και από το παράδειγμα του send που πραγματοποίησε μια πολύ καλή δοκιμή των φακών με άρμοση Μ42 σκέφτομαι να οργανώσω μια δοκιμή φακών για τα βασικά συστήματα CANON/NIKON.

Μηχανή η NIKON D200. Από φακούς έχω στη διάθεσή μου τους
NIKKOR AFS 17-35 2.8 ED
NIKKOR AFS 18-135 3.5-5.6
NIKKOR AFS 18-200 3.5-5.6 VR
NIKKOR AF 50 1.8
NIKKOR AFD 60 2.8 MACRO
NIKKOR 28 3.5 PC
NIKKOR AFS 70-300 4.5-5.6 VR

Αν κάποιος έχει στη διάθεσή του φακούς ΝΙΚΟΝ ή άλλων κατασκευαστών για άρμοση ΝΙΚΟΝ στη Θεσσαλονίκη και επιθυμεί να τους προσφέρει για μια ημερήσια δοκιμή, ας το γράψει εδώ.

Κι επειδή αρκετοί θα γκρινιάξουν, γιατί να μη γίνει το ίδιο με την CANON, δηλώνω ότι έχω κάθε καλή διάθεση να το κάνω. Απλώς σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να συντονιστούμε αρκετά άτομα. Χρειαζόμαστε μια CANON 350D/20D/30D (κατά προτίμηση το τελευταίο για τα χρωματικά προφίλ) και μια σειρά από φακούς CANON ειδικά στα δημοφιλή εστιακά μήκη 17-ΧΧ, και 70-200. Εγώ αν προσπαθήσω πολύ, μπορώ να εξασφαλίσω τους CANON 16-35 2.8 L, CANON 70-200 2.8 L, 70-200 2.8 IS από φίλο φωτορεπόρτερ.

Ας μαζευτούμε λοιπόν κι ας συντονιστούμε.

Διαθέτω Nikon FM2 με Nikkor 28-85 MF, 50mm-1,8MF, Sigma mirror F=600mm, Δακτυλίδια Nikon PK-13, και δακτυλίδι αναστροφής, καθως και τριποδο Velcro και απο ψηφιακή Panasonic Lumix DMC LX1. Aν με θέλετε στην παρεα ευχαρίστως.

Αν κάποιος έχει στη διάθεσή του φακούς ΝΙΚΟΝ ή άλλων κατασκευαστών για άρμοση ΝΙΚΟΝ στη Θεσσαλονίκη και επιθυμεί να τους προσφέρει για μια ημερήσια δοκιμή, ας το γράψει εδώ.

κρίμα που δεν είστε στην Αθήνα, θα ήταν ενδιαφέρον να συμμετάσχει και ο 17-55 2.8 που έχω...

Αναμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα.

Με πολύ χαρά θα δεχθούμε όποιον και όσους επιθυμούν να παραστούν και να βοηθήσουν στη δοκιμή των φακών.

Με πολύ χαρά επίσης θα δεχθούμε τις όποιες προσφορές φακών των μελών του φόρουμ. Θα προτιμούσαμε για ευνόητους λόγους οι ιδιοκτήτες να είναι παρόντες, έτσι ώστε να μην ανησυχούν για την ασφάλεια του (ακριβού) εξοπλισμού τους. Αν όμως κάποιος βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τη Θεσσαλονίκη και μας κάνει τη μέγιστη τιμή να μας στείλει το φακό/τους φακούς του, τότε θα φροντίσουμε να έλθει και να επιστραφεί με ταχύτητα και ασφάλεια.

Καλως, θα περιμενω πριν την αγορα επομενου φακου.

(ελπιζω μεχρι τοτε το ευρω να ειμαι ξηλα σε σχεση με το $)

Επειδή έχεις ήδη τον 17-85 εάν θυμάμαι καλά, για να καλύψεις όλες τις εστιακές αποστάσεις μπορείς να πάρεις και μόνο τον 70-300is, (γύρω στα 550 ευρώ) και εάν θέλεις και έναν σταθερό, ας πούμε τον 50/1.4 της μαμάς (γύρω στα 350 νομίζω) για πορτραίτα, και είσαι εντάξει.
Εάν σου αρέσουν τα υπερευρυγώνια πλάνα -τα οποία δεν τα βρίσκω καθόλου εύκολα στη σύνθεσή τους- μπορείς να προσθέσεις είτε τον 10-22 της μαμάς είτε και τον 10-20 EX Sigma, και είσαι υπερπλήρης.

Μπορείς να παίξεις φυσικά με σταθερούς, με αντάπτορες κλπ, αλλά εκεί είναι περισσότερο χόμπυ και παιδεμός πρώτα, και μετά πραγματική ανάγκη.

Τεστ όλων των παραπάνω υπάρχουν αναλυτικότατα στο photozone.de

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου.

Προς το παρον αυτο που θελω ειναι να μαθω μερικα βασικα πραγματα για την φωτογραφια, και να προχωρησω σε αγορα αλλων φακων οταν (και αν) θελησω κατι παραπανω.

Αυτην την στιγμη αυτη η μηχανη με τον 17-85 ειναι more than enought για εμενα.