Dreambox 600 Νομιμη Βοήθεια

bisbikoulas

Senior Member
3 December 2007
410
Χαιρετώ τους φίλους συμφορουμιτες…-bye-

Επειδή το θέμα που θα θίξω είναι λίγο μακροσκελές θα προσπαθήσω να είμαι επιγραμματικός χάριν συντομίας…

Αγόρασα ένα DM 600 PVR και θέλω (σε πρώτη φάση) να βλέπω ωραία και καλά ΝΟΒΑ στο σαλόνι του σπιτιού μου με την κανονική αυθεντική συνδρομητική κάρτα μου με αρ. 0006 01ΧΧ ΧΧΧ (version 2) - ενεργοποιημένη

Πριν συνεχίσω δηλώνω παντελώς άσχετος με το σπορ και όλα τα βήματα που θα περιγράψω παρακάτω τα έκανα διαβάζοντας τα διάφορα φόρα:

Έχουμε και λέμε:

• Φλασαρα με σειριακό καλώδιο το τελευταίο Gemini με το Dream Up (μια χαρά)
  • Σύνδεσα τον δέκτη και με το δίκτυο και κατέβασα Cccam 2.0.10 (μια χαρά)
  • Σκαναρα τα κανάλια – βρήκα provider Netmed και είδα ελεύθερα κανάλια (μια χαρά)
  • Από το Dreambox Control Center έκανα edit τις γραμμές του CCcam.cfg να διαβάζουν CAMKEY: /dev/sci0 11 22 33 44 55 66 77 88 και CAMDATA: /dev/sci0 11 22 33 44 55 66 77 88 99 aa bb cc dd ee ff (όλα τα άλλα τα άφησα όπως έλεγαν με το # μπροστά
  • «Συνέδεσα» το Netmed με το Cccam 2.0.10 μέσω του Auto Camd από το Blue panel
  • Ως αποδοχή της ασχετοσύνης μου δοκίμασα την κάρτα της ΝΟΒΑ με το τσιπάκι προς τα πάνω και προς τα κάτω και……….

ΤΙΠΟΤΑ, NADA, NICHTS, NIET, NOTHING, RIEN, NIENTE, ΤΙΠ’ΤΣ !!!!!!!!

Επειδή τις τελευταίες μέρες έχω δια βάσει τα άπειρα φορα και πλέον το κεφάλι μου έχει πλήρως πήξει (και για να μην καταντήσω το κακόμοιρο το ΜΠΟΞΕΡΑΚΙ media server (στο οποίο τα πάει πολύ καλά…) παρακαλώ ΒΟΗΘΕΙΑ !!!! τι στο @#$**!! κάνω λάθος:furious3:

Μερσί

- Δεν χρειάζεσαι auto camd εκτός αν χρησιμοποιείς και άλλο emu για άλλο σκοπό. Σκέτο CCcam.
- Η κάρτα πάντα με το τσιπάκι προς τα κάτω.
- Οι γραμμές φαίνονται σωστές. Κάποιος θα σε διαφωτίσει..

CAMKEY: /dev/sci0 00 00 00 00 00 00 00 00
CAMDATA: /dev/sci0 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
το camdata σε μια ευθεια τα μυδενικα και οχι αναδιπλωμενη σειρα οπως ειναι παραπανω.
αν παλι δεν πες μου....

.....................
συνδρομητική κάρτα μου με αρ. 0006 01ΧΧ ΧΧΧ(version 2) - ενεργοποιημένη
...........

Την έκανες από κούπες! κάνε ένα γκούγκλιασμα με τις σχετικές λέξεις....

Τα σωστά CAMKEY και CAMDATA για Ι2 είναι αυτά που έδωσε ο souzakias.

Ευχαριστώ άπαντες αλλά ερωτώ... γιατί έτσι ???? "την έκανα από κούπες" τι κακό έκανε η πτωχή μου κάρτα για να με φέρει σε τέτοια θέση???? (ακαδημαική η ερώτηση, γιατί κατά τα λοιπά θα δοκιμάσω το CAMDATA του φίλου SOUZAKIA)

Εννοεί προφανώς οτι είναι δύστροπη η κάρτα και παίζει καλά μόνο σε δέκτες με Irdeto και στην αντίστοιχη μοντούλα.

Μερσι και πάλι...

Μήπως συμφέρει να την αλλάξω? Αν πω σε ΝΟΒΑ ότι χάλασε? (έχω τον πατατασατ δέκτη)

Ομολογώ βέβαια ότι δεν έχω δοκιμάσει την αλλαγή του CAMDATA αλλά φοβάμαι μην μου ξαναδημιουργήσει προβλήματα σε επόμενους πειραματισμούς ...

Η v2 κάρτες παίζουν κανονικά (αν και με λίγο lag στο zapping) με οποιαδήποτε έκδοση του gbox, με το newcamd/cardserver 6.x και με παλιές εκδόσεις του newcs (1.17 σίγουρα παίζει).
Σίγουρα δεν παίζουν με νέες εκδόσεις του newcs, ότι CAMKEY και να βάλεις, και σχεδόν σίγουρο δεν παίζουν με cccam.

Κατάλαβες τώρα τις κούπες;

Φυσικά, έχεις τις επιλογές να την δουλέψεις σε συνδυασμό newcs+cccam ή gbox+cccam ή newcamd+cardserver(?)+cccam.

Για την αλλαγή κάρτας που είπες, αυτό που δεν ξέρεις είναι τι στο καλό κάρτα θα σου δώσουν.

Γιατί δεν δοκιμάζεις με scam ή σε άλλο δέκτη με module;;; :-p
:flipout::flipout::flipout:

newcs+cccam κάτι μπορεί να γίνει αλλά όχι 100% ,σε 500αρι με παλιό cccam αν θυμάμαι καλά το 105 ,εγώ λέω να πάρεις τηλ. και να πεις παιδία η κάρτα που έχω έχει σπάσει την πήρε ο γιος μου 7 ετών πες και έπαιζε και κατά λάθος την δίπλωσε στα δυο και έσπασε σας παρακαλώ παρά πολύ να την αλλάξατε αλλά θέλω κάρτα vercion 5,με την 5 θα είσαι οκ ,μην σου στείλουν κάρτα πάντρεμα με δέκτη πες τους oτι εχείς δικό σου δέκτη humax και αν κάτσει έκατσε το παραμύθι

newcs+cccam κάτι μπορεί να γίνει αλλά όχι 100% ,σε 500αρι με παλιό cccam αν θυμάμαι καλά το 105 ,εγώ λέω να πάρεις τηλ. και να πεις παιδία η κάρτα που έχω έχει σπάσει την πήρε ο γιος μου 7 ετών πες και έπαιζε και κατά λάθος την δίπλωσε στα δυο και έσπασε σας παρακαλώ παρά πολύ να την αλλάξατε αλλά θέλω κάρτα vercion 5,με την 5 θα είσαι οκ ,μην σου στείλουν κάρτα πάντρεμα με δέκτη πες τους oτι εχείς δικό σου δέκτη humax και αν κάτσει έκατσε το παραμύθι

ΟΚ κατάλαβα...

Η ερώτηση μου όμως έχει ως εξής (και εδώ απευθύνομαι μάλλον στα πιο έμπειρα μέλη): Αν πάρω τηλέφωνο τη ΝΟΒΑ και τους πω ότι θέλω να βλέπω το μπουκέτο τους από έναν Dreambox "επειδή έτσι γουστάρω" και συνεπώς θέλω κάρτα version 5 η οποία θα δουλεύει τι λέτε να μου πουν???

Το ρωτάω γιατί έχω την εντύπωση ότι μας έχουν πρήξει λίγο το συκώτι με τα κλειδώματα τους (νόμιμα ή και παράνομα...):argue:

Θα παίξω το ΣΚ (με μάλλον βέβαιη την αποτυχία :shot: καθώς δεν νομίζω ότι έχω τις σχετικές γνώσεις ακόμα και αν υπάρχει λύση, πάντως κάθε βοήθεια δεκτή)

Μετά όμως, απο Δευτέρα, θα ζητήσω αντικατάσταση της κάρτας (εδώ παρακαλώ, αν κάποιος μπορεί, να μου πει ακριβώς τι να ζητήσω)

Αν δεν μου την δώσουν θα γελάσει ο κάθε πικραμένος...:violent-smiley-030:

(έχω δίκιο στο ότι στο σαιτ της ΝΟΒΑ
α. δεν μπορείς να επικοινωνήσεις εγγραφα με την εξυπηρέτηση πελατών παρα μόνο τηλεφωνικα και
β. δεν αναφέρονται πουθενά οι όροι χρήσης ????)

Εγώ πάντως που ρώτησα πριν 3 μέρες, τι να πάρω για να παίξει η κάρτα σε άλλον δέκτη, μου απάντησαν "irdeto module". Η κάρτα μου είναι zeta version, στον νέο πανασατ (1110). Ελπίζω και εγώ να μην έχω πρόβλημα όταν τελικά το αγοράσω...

Φυσικά. Νέος στα δορυφορικά. Τον περασμένο Σεπτέμβρη...
49 ευρώ αποκωδικοποιητής + κάρτα = 12 μηνη συνδρομή :flipout:

Είμαι από το πιο σίγουρα θύματα κλειδώματος κάρτας-δέκτη. Αλλά ακόμα δεν έχω άλλο δέκτη να δω αν πραγματικά ισχύει. Έχω μόνο μια skystar HD2, αλλά όχι irdeto module... (ακόμα...)

Λοιπόν, έχεις δίκιο. Η κάρτα δεν θα παίξει. Μόλις πήρα τηλέφωνο και ρώτησα.
Ήταν ξεκάθαροι: η δική μου η κάρτα σε άλλο δέκτη δεν παίζει...
Αλλά, με 269 ευρώ (μόνο!) μου δίνουν κάρτα που θα παίζει...
Τόσο φθηνά...
Είναι ψιλο-απαράδεκτοι...

Λοιπόν, έχεις δίκιο. Η κάρτα δεν θα παίξει. Μόλις πήρα τηλέφωνο και ρώτησα.
Ήταν ξεκάθαροι: η δική μου η κάρτα σε άλλο δέκτη δεν παίζει...
Αλλά, με 269 ευρώ (μόνο!) μου δίνουν κάρτα που θα παίζει...
Τόσο φθηνά...
Είναι ψιλο-απαράδεκτοι...

Απείλησέ τους πως αν δεν σου "ξεπαντρέψουν" την κάρτα, θα επιστρέψεις το πακέτο και θα σταματήσεις από συνδρομητής. Είναι μία απειλή που έχει πετύχει σε γνωστό μου.

Μην τους λες πως θες ντε και καλά να δουλεύει σε άλλο δέκτη από τον δικό τους, πες τους πως θες να δουλεύει και στο χωριό σου που πας τα Σ/Κ και δεν έχεις καμία διάθεση να αποσυνδέεις και να ξανασυνδέεις συνέχεια το δέκτη.

Είσαι πελάτης και πρέπει να απαιτήσεις αυτό που θες, ευγενικά, απειλώντας πως θα σταματήσεις εδώ και τώρα τη συνδρομή αν δεν ικανοποιηθείς.