DVD players και service

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,336
Bratislava
Πρόσφατα πήγα 2 πλειερς για σερβις, το bluesky και το thompson 252E. Και τα 2 με πρόβλημα πλακέτας, μετά από 30-40 λεπτά λειτουργίας κολλούσαν και ήθελαν restart.

Και τα 2 όταν τα παρέλαβα λειτουργούσαν μεν, αλλά στο μεν bluesky δεν έπερνα σήμα από την component (την καλύτερη έξοδο που έχει) στο δε thompson από την hdmi (επίσης την καλύτερη του έξοδο).

Πρόκειται για κανένα ιό? Καμμιά παραξενιά των σερβις? Για κακό μάτι?
Είπαμε φτηνά μηχανήματα και universal (μια πλακέτα για όλα???) αλλά όχι κι έτσι....

Το έχει συνατήσει κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα?

Στο thompson μετά απο 2 επιπλεον εβδομαδες αναμονης μου άλλαξαν την πλακέτα εκ νεου αλλα μια απο τα ίδια... δεν δίνει σήμα στην hdmi.

Υπάρχει περίπτωση να έχει κάτι το καλώδιο ή η είσοδος του προβολέα? Να μην συνεργάζονται με τη νέα πλακέτα?

Έχει αλλάξει και το μενού set up του πλειερ, παίζει κανένα ρόλο?

Να σου πώ..

Με Thomson έχω συναντήσει διάφορα προβλήματα και γενικά δεν είναι από τα μηχανήματα που θα κοίταζα. Mε τα Bluesky δεν νομίζω να τίθεται κάποιο θέμα δεδομένου ότι το κόστος τους είναι ελάχιστο (~25-30 Ευρώ) και έχουν 2 χρόνια εγγύηση.. Προφανώς η γνώμη μου είναι ότι εάν σου σκάσει στραβή με Bluesky δεν έχει νόημα να ελπίζεις πολλά πράγματα από το Service, το πετάς και παίρνεις άλλο... (ή επιμένεις για αντικατάσταση..)

Για το bluesky δε με νοιαζει και τοσο.. αλλα μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός... Σε 2 διαφορετικά πλειερ μετά απο αλλαγή πλακέτας να μη δινουν σήμα από την πιο ποιοτική έξοδό τους... ενώ δίνουν απο τις υπόλοιπες.

Να προσθέσω ότι η νέα πλακέτα δεν δίνει ούτε ήχο, τόσο απο την coaxial, όσο και από την οπτική έξοδο.

Ο τεχνικός, επειδή την άλλαξε παρουσία μου, για να μην περιμένω πολύ, μου είπε να μην συνδέσει / κολλήσει το σκαρτ μια και δεν εχω σκοπό να το χρησιμοποιήσω.... δεν ξερω αν παιζει ρόλο.

Τώρα τι κάνουμε? Πίσω στο κατάστημα αγοράς και απαίτηση για αντικατάσταση? Άντε να τον πείσεις ότι δεν διορθώνεται...

Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια.

Άκου να μήν κολλήσει το Scart...

Μετά σου λένε τεχνικοί...

Σάν να πέρνεις το αυτοκίνητο απο το Service και να σου λένε επειδή είστε βιαστικός δεν θα σας αλλάξουμε τακάκια... Πηγέντε να σκοτωθείτε....Τι μας νοιάζει...

Η ιστορία τελείωσε ως εξής... μετά τη σχετική έντονη αλλα ευγενική φασαρία στο καταστημα, δεχτηκαν πιστωση του ποσου και αγόρασα κατι αλλο μια και το ιδιο δεν υπηρχε.

Το συμπέρασμα είναι ότι καλύτερα να έχεις να κανεις μονο με έναν παρά με πολλούς, έτσι την επομενη φορα μην προθυμοποιηθείτε να πάτε μονοι σας το μηχανάκι σας στον τεχνικό, γιατί μετα....αρχίζουν και λαλούν πολλοί κοκόροι κι εσείς θα βρεθείτε αναμεσα.

Αγόρασα λοιπόν το samsung 870 το οποίο μετά απο θεαση μιας...νυχτας μεσω hdmi στον 600ρη μονο ευχαριστημενο δεν με αφησε (το αλλο διαθεσιμο στο καταστημα ίδιας κατηγοριας τιμης ήταν ενα lg ).

Πολύ αργό έως εκνευριστηκα αργό στις εντολες μεσω χειριστηριου.
Για να μπεις στο μενου πρεπει να κανεις στοπ στην ταινια με αποτελεσμα να πρεπει να πατας 1000 κουμπια για να δεις αν και τι αλλαγη εχεις κανει (θυμηθειτε και την καθυστερηση στην αποκριση).

Τα ρυθμιστικα brightness/contrast που εχει ενω στην αρχη με χαροποιησαν στη συνεχεια αντιληφθηκα οτι μονο διακοσμητικα ειναι... οπoιαδηποτε αλλαγη απο τα default settings είτε καινε τα λευκα ειτε κρασαρουν τα μαυρα περα απο το οτι ακομα και στη default θεση δεν περνανε ολη τη πληροφορια τοσο στα λευκα οσο και στα μαυρα. Με κροπαρισμα στην εικονα και ενα ρυθμιστικο χρωματος που εχει δεν ασχοληθηκα και ουτε θα ασχοληθω μαλλον μια και θα απογοητευθω παραπανω...

Ας ελπισω τουλαχιστον να αντεξει παραπανω απο το thompson και αν χαλασει να...φτιαχνεται.

To Τhompson είχε 69E ενώ το samsung 99Ε.

Από τα λίγα που διάβασα στα ξένα σαιτς ....μάλλον είναι για πέταμα, χθες που είδα πάλι μια ταινία (καθόλου ρυθμίσεις) τα μαυρα ήταν...μαυρα χάλια (απογοήτευση).

Μπορώ άραγε να το επιστρέψω πάλι πισω και να το αντικαταστήσω με άλλο -αν και το άνοιξα- ή δεν υπάρχει αυτή η πολιτική στα Media Markt?

To Τhompson είχε 69E ενώ το samsung 99Ε.

Από τα λίγα που διάβασα στα ξένα σαιτς ....μάλλον είναι για πέταμα, χθες που είδα πάλι μια ταινία (καθόλου ρυθμίσεις) τα μαυρα ήταν...μαυρα χάλια (απογοήτευση).

Μπορώ άραγε να το επιστρέψω πάλι πισω και να το αντικαταστήσω με άλλο -αν και το άνοιξα- ή δεν υπάρχει αυτή η πολιτική στα Media Markt?

Φιλε Ηλια δυστυχώς πολλοι απο εμας δινουν ενα σκασμο λεφτά για LCD/Plasma τηλεοράσεις και οταν έρθει η ώρα για να πάρουμε Players αρχίζουμε τις οικονομίες... και μιλαμε οτι με 50 Ευρώ παραπάνω υπάρχουν πολύ τιμια μηχανάκια που θα κανουν μια χαρά τη δουλεια τους μεχρι να φτηνήνουν τα HD

δώστο πίσω και πήγαινε πάρε η το Pioneer 696 η το Sony NS-76 να βρείς την υγειά σου. Ειδικά το Pioneer ειναι κατά τη γνώμη μου (και οχι μονο εαν δεις τα σχετικά threads) τα καλύτερα 150 Ευρώ που μπορείς να δώσεις για Player στην χαμηλή κατηγορία σήμερα......

Γιώργο έχεις απόλυτο δίκιο αλλα... αμα μπλέξεις, δεν έχεις καθαρό μυαλό να σκεφτείς... :)

Mε to thompson ήμουν μια χαρά και έλεγα να τη βγάλω έτσι μεχρι να φτηνύνουν τα HD, αλλά έτυχε η αναποδιά και μπλέξαμε.

Το ΜΜ είχε μόνο το 696 και όχι το σονυ και μαλιστα στα 189Ε αν θυμαμαι καλα... πολυ ακριβο!!! Αν ήταν στα 150 ίσως το σκεφτομουν καλυτερα.

Τα υπόλοιπα ήταν τα γνωστα και μη εξαιρεταια funai, xtypaei, klotsaei κτλ και τα μονα "φτηνα" επωνυμα ήταν το samsung και ενα LG. Διαλεξα samsung επηρεασμενος απο τα... BD αλλά...άλλα τα ματια του λαγού... :)

Tελικά ότι πληρώσεις πέρνεις... Είτε Funai, είτε Bonzai, είτε samsung το φτηνό είναι φτηνό (με άλλο περιτυλιγμα και ...ακριβότερο λόγω ονόματος). Το Funai είχε και DVB-T επάνω και ηταν 20Ε φτηνότερο, το United είχε card reader και USB, επίσης 20Ε φτηνότερο... άστα να πάνε !!!!

OK κατανοητό...

(150 Ευρώ θα το έβρισκες εύκολα στο Πλαισιο και στη Fnac στο Mall)

Γενικά η MM δεν ειναι φτηνή (ελπίζω να μην εχεις τέτοια εντύπωση0

Απάντηση: Re: DVD players και service

Φιλε Ηλια δυστυχώς πολλοι απο εμας δινουν ενα σκασμο λεφτά για LCD/Plasma τηλεοράσεις και οταν έρθει η ώρα για να πάρουμε Players αρχίζουμε τις οικονομίες... και μιλαμε οτι με 50 Ευρώ παραπάνω υπάρχουν πολύ τιμια μηχανάκια που θα κανουν μια χαρά τη δουλεια τους μεχρι να φτηνήνουν τα HD

δώστο πίσω και πήγαινε πάρε η το Pioneer 696 η το Sony NS-76 να βρείς την υγειά σου. Ειδικά το Pioneer ειναι κατά τη γνώμη μου (και οχι μονο εαν δεις τα σχετικά threads) τα καλύτερα 150 Ευρώ που μπορείς να δώσεις για Player στην χαμηλή κατηγορία σήμερα......

Και επαυξανω:
Το βρισκω και εγω παραλογο, για να μην πω ηλιθιο, να δινει καποιος δυο σκασμους λεφτα για προβολεα, και για πηγη που ειναι βασικοτατος κρικος της αλυσιδας κι οχι καποιο αξεσουαρ, να παιρνει μηχανακια των 50 και 100 ευρωνιων!
Αυτα τα μηχανακια προοριζονται βασικα, απο τεχνικης αποψης για συνδεση με tv και απο εμπορικης-μαρκετινγκ, για τον "προσυλητισμο" νεων πελατων-καταναλωτων στο χωρο.