Ebay experts, τα φωτα σας

PanMan

Moderator
Staff member
19 June 2006
9,284
Νεο Ψυχικο
Ψωνιζω εδω και 8 μηνες δισκους απο το ebay χωρις κανενα προβλημα. Συνηθως πληρωνω με paypal. Χτες αγορασα ενα πικ απ της clearaudio. Ο πωλητης εχει το feedback του private. Εχει 120 συναλλαγες και 100% feedback.
Βεβαια δε ξερω τι αφορουν αυτες και με ποιους τις εχει κανει, αφου ειπαμε private. Εκτος αυτου στα options δεν εχει paypal. Του εστειλα μηνυμα προτεινοντας να πληρωσω τα εξοδα του paypal και μου απαντησε οτι δε χρησιμοποιει pay pal και οτι το ξεκαθαριζε στη συνναλαγη. Μου εχει δωσει ενα λογαριασμο τραπεζας του συνεταιρου του για να βαλω τα χρηματα.
Το πικαπ ειναι ενα clearaudio limited που οπως γραφει το κερδισε σε διαγωνισμο
και ειναι σφραγισμενο. Εχει Retail price 2250 και το πηρα 800 ευρω κατω.
Αυτα ειναι τα στοιχεια της υποθεσης. Να του στειλω τα χρηματα ή υπαρχει καποιος αλλος ασφαλης τροπος. Πως το βλεπετε το θεμα;

Εσύ το πήρες Παναγιώτη; Το είχα χτυπήσει κι εγώ.

Τώρα για την ασφάλεια τί να πω... Δεν ξέρω πόσο ύποπτο είναι που έχει private feedback. Απο την άλλη η τελική τιμή δείχνει οτι γενικά τον εμπιστεύονται οι ebayers. Άν συνυπολογίσουμε οτι είναι Γερμανός, γενικά θα ήμουν θετικά διακείμενος. Οπωσδήποτε όμως έχει το ρίσκο του.

To άσχημο είναι οτι μετά δεν έχεις καμμία εγγύηση παρά μόνο δικαστικά.
Το paypal το παρέχει αυτό και δυστηχώς όταν λείπει σαν τρόπος πληρωμής όλα βασίζονται στην καλή πίστη.

το κακο ειναι οτι ειναι αρκετα τα λεφτα .......

προσωπικα το ακριβοτερο πραγμα που πηρα απο το ΕΒΑΥ ηταν ο ψυγειοκαταψυκτης μας ....... 430 ευρω..

εχει ο,οοοο1 ρισκο .....

αλλα και τα 100 % θετικα του ειναι ενα συν !!

πόσο κάνει να πεταχθείς Γερμανία για προσωπική παραλαβή? Αφαίρεσε τα έξοδα αποστολής, βάλε ότι θα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο για 1500 Ευρώ και κάνεις τη στάθμιση. Για πρότεινέ το του έστω, να κόψεις αντίδραση... είναι και πολλά τα λεφτά.

Το υποπτο ειναι οτι δεν εχει και καμια φωτογραφια παρα μονο απο το ιντερνετ. Απο την αλλη καποιος που εχει 100% feedback γιατι να τι κανει private? Mονο αν το feedback ειναι εικονικο.
Μολις μου απαντησε οτι δεχεται μονο πληρωμη στο λογαριασμο του, η να το παραλαβω απο το σπιτι του.
Του ειπα να μου δωσει τη διευθθνση του. Αν το κανει την τσεκαρω στο Γερμανικο τηλεφωνικο καταλογο, και μετα στελνω τα χρηματα.

μου έχει τύχει και μένα να πάρω από private seller. Περίπου 400+ 100% θετικό feedback. Αλλά είχε paypal και το αντικείμενο ήταν ένα τηλέφωνο βακελίτη του 1960, λογικώς απίθανο να ήταν μούφα. Που δεν ήταν τελικώς.

Απάντηση: Re: Ebay experts, τα φωτα σας

Panagiotis Manopoulos said:
Εκτορα αφου εχεις τετοιο, πως και το χτυπησες. Μη μου πεις για τα ποδορακια:chinscratch:

Βασικά για τον unify. Αλλά δεν θάδινα πάνω απο 8 κατοστάρικα...

Μακριά απο private feedback & όλους εκείνους που δεν δέχονται paypal. Αλοίμονο δεν είναι όλοι απατεώνες όμως για μεγάλα ποσά είναι καλύτερα να φυλάγεσε...

Από την στιγμή που ο πωλητής το αναγράφει ξεκάθαρα ότι δεν δέχεται Paypal αλλά μόνο money transfer, από κει πέρα είναι δικό μας το ρίσκο αν το δεχτούμε ή όχι.
Προσωπικά αν βλέπω τέτοια, κάνω εκ των πρωτέρων ερώτηση αν δέχεται paypal με τα έξοδα του paypal πληρωμένα από μένα. Μερικοί δέχονται. Αν δεν δέχεται παίρνω τα ρίσκα μου και αποφασίζω. Εχω στείλει χρήματα με έμβασμα πολλές φορές και για μεγαλύτερα ποσά και ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Είχα ζητήσει πάλι εκ των πρωτέρων φωτογραφίες από το αντικείμενο το δικό του και όχι από το internet και μου τις είχε στείλει με email ΠΡΙΝ στείλω το έμβασμα. Μέχρι και τηλέφωνο τον είχα πάρει για να τον ρωτήσω πως θα μου το στείλει. Σαφώς, δεν λένε τίποτα όλα αυτά. Θα μποούσε να μου είχε στείλει και πέτρες. Από την στιγμή που στέλνεις τα λεφτά, απλά κάνεις τον σταυρό σου.
Αντίθετα μου έχει τύχει και στραβή από πωλητή με φανερό και όχι private feedback.
Είναι αν σου κάτσει....

Re: Απάντηση: Re: Ebay experts, τα φωτα σας

Έκτωρ Κατσίκης said:
Βασικά για τον unify. Αλλά δεν θάδινα πάνω απο 8 κατοστάρικα...
Εκτορα το μηχανημα ειναι αχρησιμοποιητο, με την εγγυηση του ο unify εχει μονος του 950 ευρω στη Γερμανια. Το champion το απλο εχει 1050 στη Γερμανια. Και η κεφαλη κανα 500αρικο. Αν βαλεις και τα ποδαρακια και την καλη καλωδιωση του βραχιονα. θεωρω τη τιμη τσαμπα. Βασικα η χαμηλη τιμη που το παιρνω σφραγισμενο μου κινει υποψιες.

πολύ χαμηλή τιμή.
Εγώ θα πήγαινα στην πόρτα του.
Υπάρχουν κάτι φτηνά αεροπορικά.
Γιά τσέκαρέ το.

για τετοιο ποσο μονο αμα εισαι ανετος και αμα τα χασεις δε θα σε πειραξει.....στειλτα......
Εγω θα σου ελεγα πιεσε τον να δεχτει paypal κι ας χρεωθεις εσυ και τα δικα του εξοδα ...

ρε στειλε το Μπελλο να το μαγκωσει το εργαλειο και στο στελνει εκεινος, αληθεια για πια περιοχη μιλαμε?

πάντως είναι άγριο πεδίο το ebay. Πω πω..... Μόλις έληξε μια δημοπρασία για έναν ενισχυτή ακουστικών CEC HD51... να πω την αμαρτία μου, τον ήθελα να τον δοκιμάσω πρώτα ως ενισχυτή των ηχείων μου (δίνει 2x8 W @8 ohms). Τον είδα ότι κινείτο χαμηλά.... 181 2 λεπτά πριν τη λήξη... επειδή συνήθως περιμένω στα 30 δεύτερα αλλά την είχα πάθει την Κυριακή, είπα να χτυπήσω στα 10 δεύτερα... ε, έβαλα 211 ... βέβαια το παράκανα, ε, και κάτι το υψηλό ping της σύνδεσής μου, δεν πρόλαβε στο τσαφ το σύστημα να δεχτεί την προσφορά μου... αλλά και να την δεχόταν δεν θα γινόταν τπτ. Στα τελευταία δεύτερα η τιμή εκτινάχθηκε από 200 στα 266... μάλιστα από 2 χρήστες στο ίδιο δευτερόλεπτο (!!!!) ήτοι 5 δεύτερα πριν τη λήξη. Δεν ξέρω πώς κρίνεται εν προκειμένω ο νικητής. Πω πω μάχη.... τι γύρευε η αλεπού (βλ. την αφεντομουτσουνάρα μου) στο παζάρι....