εδω ειναι τα μπασα οεο

haralas

Senior Member
31 January 2008
437
φιλοι σημερα ακουσα τον yamaha s2000 με τρεις διαφορετικους συνδιασμους ηχειων ,συμπερασμα ,= ο ενισχυτης ειναι αριστος για τα λεφτα του, τρομερη οδηγηση ,φοβερη κατασκευη και εξοπλισμος επι τελους ακουσα σοβαρο μπασο και ας ηταν 8-10 καμπινες γυρω,1ος συνδιασμος με τα ηχεια energy c-500 αποτελεσμα καλο μπασο δεμενο αλλα το συνολο καπως μουντο σκυθρωπο,2ος συνδιασμος με quad μπερδεμα και αδυναμο, 3ος συνδιασμος με soavo ως δια μαγειας θαρρεις και τα ηχεια ειναι φτιαγμενα για τον ενισχυτη αυτον ,ανοιξε η στερεοφωνικη εικονα
τα οργανα ηρθαν στην θεση τους ,μπασο φοβερο και με πολυ καλο ελεγχο
πολυ καλα δυναμικα και κρυσταλλινος ηχος,και δεν τα ειχα σε εκτιμηση τα ατιμα ,παντως φενεται σαν ενας πολυ καλος συνδιασμος ,ειδικα ομως ο ενισχυτης ειναι αυτο που λεμε αγοραζεις και ξενιαζεις απο ενισχυτη μια για παντα ,
Α! θα το σκεφτω οπως λεει και ο θεοφραστου στην ετ3.

ειδικα ομως ο ενισχυτης ειναι αυτο που λεμε αγοραζεις και ξενιαζεις απο ενισχυτη μια για παντα ,

:flipout::flipout::flipout:

κρατα το αυτο το ποστ να το δεις σε λιγο καιρο με αυτα τα φορουμ που εμπλεξες...
παντως το μηχανακι πρεπει να ειναι καλο...

ειναι καλο οντως φιλε τα αυτια μου δεν με γελουν, απο κατασκευη δε <τανκ> για εμας τους μεσσαιους ,που τωρα κυνδινευουμε να γινουμε μικροι ειναι μηχανημα για μια ζωη!

Απάντηση: Re: εδω ειναι τα μπασα οεο

ειναι καλο οντως φιλε τα αυτια μου δεν με γελουν, απο κατασκευη δε <τανκ> για εμας τους μεσσαιους ,που τωρα κυνδινευουμε να γινουμε μικροι ειναι μηχανημα για μια ζωη!

Επειδη ειμαι κατοχος ενος παλιου μοντελου του AX-590, σιγουρα ειναι για μια ζωη.
Μετα απο 13 χρονια λειτουργιας νομιζεις πως το αγορασες σημερα.
Αλλα απο ηχο νομιζω τα YAMAHA δεν μπορουν να προσφερουν την απαιτουμενη φυσικοτητα και μουσικοτητα.

τηρουμενων των αναλογιων και σε συγκριση με αλλα μηχανηματα αυτης της κατηγοριας τιμης (στην αγορα εξω τον βρισκεις με 1400 ευρω) πολυ δυσκολα θα βρω παρομοιο μηχανημα , ακουσα αρκετα, μερικα απο αυτα μπορω να πω πως ειχαν γλυκοτερο ηχο αλλα δεν ειχαν δυναμη ,αλλα δεν ειχαν τα μπασα τουλαχιστον οπως τα θελω εγω ,επισης καποια απο αυτα δεν ειχαν ρυθμο και ατακα, οσον αφορα δε τις ευκολιες ειχαν αρκετες ελλειψεις-ενα μονο ζευγος ηχειων-οχι εισοδο phono -εισοδο balanced κτλ,
βεβαια συνυπολογιζωντας και την τιμη του μηχανηματος στη κατηγορια που ευρισκεται νομιζω οτι ειναι καλη ευκαιρια ,συμφωνω οτι μπορω να βρω καποια μηχανηματα με μεγαλυτερη πιθανη αναλυση η καλυτερες χροιες ,ομως 1ον θελω πραγματικα δυνατο μηχανημα με δυνατοτητες οδηγησης ,2ον δεν θελω( προς το παρον τουλαχιστον και θα εξηγησω τι εννοω ) λαμπα ,θελω κατασκευη γερη και ευκολιες χωρις προς το παρον να πρεπει να δωσω εξτρα χρηματα για phono stage και αλλα συμπληρωματα- δεν θελω αμιγως κινεζικο μηχανημα ε τι μενει ? δεν νομιζω οτι εχω και πολλες επιλογες ,ειναι λοιπον μια σκεψη νομιζω προς την σωστη για μενα κατευθυνση

στο σπιτι σου ομως τα πραγματα μπορει να ειναι εντελως διαφορετικα ως προς τα μπασα. Στον χωρο σου τι γινεται?...
δεν θελω να κανω τον παντογνωστη ,γνωριζω οτι καποιες παραμετροι μπορει να εχουν αλλοιως σε αλλους χωρους ,ομως για ενα ειμαι τωρα σιγουρος ,ακουσα τα soavo με δυο αλλους ενισχυτες καθως και τα kef και το μπασο ηταν απο ανυπαρκτο εως υποτονικο και κουφιο ,οταν ομως ακουσα τρια διαφορετικα ηχεια (quad-energy-soavo) ιδιως τα soavo η διαφορα υπηρξε καταλυτικη υπερ του yamaha ,τα soavo κυριολεκτικα μεταμορφωθηκαν σε βαθμο που να μην το πιστευω οτι ακουγα τα ιδια ηχεια που ειχα ακουσει πριν,

Όταν τα ηχεία μπαίνουν σε ένα κλειστό χώρο με περισσότερες αντανακλάσεις, το μπάσο αυξάνεται. Στο σπίτι σου θα πάρεις περισσότερο μπάσο απ' ότι άκουσες στα μαγαζιά. Αυτό είναι σχεδόν σίγουρο.

Όταν η Yamaha βγάζει κάτι και σου λέει ότι θα δώσεις ένα χ ποσό για να το αποτήσεις, αν πας να πάρεις το ίδιο από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, για να βρείς την ίδια ποιότητα πρέπει να δώσεις χ + κάτι ακόμα. Το κάτι ακόμα μπορεί να είναι 20%, 30% (και λίγα λέω), ανάλογα με την εταιρεία που θα επιλέξεις.

Η Yamaha δεν βγάζει μηχανήματα των 5 ή των 10.000 Ευρώ αλλά αν δεν ενδιαφέρουν κάποιον αυτά τα μηχανήματα και θέλει κάτι στις κατηγορίες που κινήται η Yamaha, τότε αποκλύεται να βρεί κάτι αντίστοιχο στην ίδια τιμή. Αυτό το λέω και το υπογράφω.

Θα σου έλεγα να ακούσεις και τον AS1000 με τα Soavo.