Εδώ Ελλάς!

Status
Not open for further replies.

VIDEOMIX

Established Member
24 January 2007
167
Αρτέμιδα
Ιστορική αναδρομή σε ένδοξες σελίδες της Ελληνικής ιστορίας απο την αρχαιότητα έως το 1950 όπου πάψαμε να μεγαλουργούμε....:AFADF0:
μπορούμε να παρακολουθήσουμε στο ΕΧΤRA 3 κάθε Παρασκευή στις 8 το βράδυ και για μια ώρα, με ομιλητή "την κινητή εγκυκλοπαίδεια" Κ. Πλεύρη.
Έχω γράψει 8 εκπομπές έως σήμερα, η μια καλύτερη απ'την άλλη.
Σε μισή ώρα ξεκινά μια νέα εκπομπή. Μην την χάσετε.

Ιστορική αναδρομή σε ένδοξες σελίδες της Ελληνικής ιστορίας απο την αρχαιότητα έως το 1950 όπου πάψαμε να μεγαλουργούμε....:AFADF0:
μπορούμε να παρακολουθήσουμε στο ΕΧΤRA 3 κάθε Παρασκευή στις 8 το βράδυ και για μια ώρα, με ομιλητή "την κινητή εγκυκλοπαίδεια" Κ. Πλεύρη.

:flipout: :flipout: :flipout: ???

ο καιρος γαρ εγγυς ..............

Μου θύμισες έναν «ufoλόγο» (λιακό) που πουλάει βιβλία. Η εκπομπή όμως που προτείνω, δεν αναφέρεται σε Λ, Έψιλον και διαπλανητικούς θεούς. Είναι προσγειωμένη στην πραγματικότητα και στην καταγραφή της ιστορίας μας, βάση ευρημάτων - αποδείξεων.

Η σημερινή εκπομπή είχε ως θέμα της τον πρώτο κυβερνήτη μετά την επανάσταση, τον Καποδίστρια.
Ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες που δεν μας μαθαίνουν στο σχολείο, που το υπουργείου """"εθνικής"""" παιδείας δεν καταδέχεται να μας διδάξει.

Στήν Δημοκρατία χωράνε όλες οι ιδέες.Ακόμα και αυτές που πρεσβεύουν την ανατροπή της.Αυτό αποδεικνύει και την αξία τού πολιτεύματος.
Ο εν λόγω κυριος πρεσβευει την φυλετική και όχι την πολιτισμική συνέχεια τής ελληνικής φυλής,αλλά και την ανωτερότητά της.Ολες του οι ιστορικές αναλύσεις,´ξεχνούν ´την χιλιετή ιστορία τού Βυζαντίου διότι αδυνατεί να το ερμηνευσει ως συνέχεια αίματος τής φυλής.
Προβάλλει μιά λανθασμένη αρχαιολατρεία όπου αδυνατεί ή δεν τον βολευει να ερμηνεύσει την παρακμή τών ελληνιστικών χρόνων.
Και ασφαλώς πρεσβευει μιά ιδεολογία καταλύσεως τής Δημοκρατίας που παραπέμπει στο ´Αυγό τού Φιδιού´.
Προσωπικά τον θεωρώ ανιστόρητο.
Το ενδιαφέρον είναι ότι και η σχολή σκέψης που προβαλλεται απο τα Μ.Μ.Ε και παριστάνει την ´προοδευτική διανόηση´και έχει στόχο της τήν κατάργηση τής μνήμης και προσπαθεί να αποδειξει μανιασμένα την πολιτισμική ασυνέχεια τού Ελληνικού έθνους ,έρχεται και συναντά τον Πλέυρη στην αμήχανη αντιμετώπιση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Εχει μεγάλη πλάκα πώς ταυτίζονται τα τσιράκια τού Σόρος με τον Πλέυρη σε ορισμενα θεματα.
Υ.γ
Στα πλαίσια μιάς ανοικτής και ανεκτικής δημοκρατίας την ιδεολογία του Πλευρη την πολεμάμε με επιχειρήματα.Ετσι ενισχύεται το πολίτευμα.Απο ενημερωμένους πολίτες που το θωρακίζουν απο τίς φασιστικές ιδέες.
Απο εκεί και πέρα ο αποκλεισμός είναι ο χειρότερος τρόπος διότι ´ηρωοποιεί´και δημιουργεί οπαδούς .
Αυτά και τέλος.

Ένα είναι το συμπέρασμά μου απο την απάντησή σου. Πως μιλάμε για άλλο πρόσωπο. Διοτι αυτός που αναφέρω εγώ δεν μιλάει ποτέ εναντίον της Δημοκρατίας, εξυμνεί συνεχώς το Βυζάντιο, μιλά συνεχώς για την νεοτέρα Ελλάδα, μιλάει εναντίον του Ναζισμού συνεχώς, είναι υπέρ του Χριστιανισμού και λέει τα πράγματα με το όνομά τους για πολλούς πολιτικάντιδες της εποχής μας. Δεν έχω βρεί το παραμικρό λάθος σε αυτά που έχω ακούσει να αναφέρει.

Προφανώς.Γιατί εγώ έναν Πλευρη που ξέρω,ειναι υμνητής τής 4ης Αυγούστου,αντίπαλος της Δημοκρατίας και εντελώς ανιστόρητος γιατί μιλάει για τούς Ελληνες σαν φυλή και όχι σαν πολιτισμό ,ήθη και έθιμα.Πρεσβευει ολοκληρωτική ιδεολογία.Το εθνος δεν συγκροτείται βάσει D.N.A,γιατί κάτι τέτοιο οδηγεί σε θεωρίες ανωτέρων φυλών δηλαδή στον φασισμο ,τον ρατσισμό και τα Αουσβιτς.

Κοίτα, για τον Ιωάννη Μεταξά λέει και μπράβο του κατ'εμέ. Και εγώ είμαι θαυμαστής ενός ηγέτη που δεν έλεγε... <<ευχαριστούμε τους αμερικανους και.... ναι σε όλα>> αλλα ήξερε να λέει ΟΧΙ σε καιρούς όπου ο φασισμός είχε δύναμη.
Όσο για το θέμα φυλής, συμφωνώ και εγώ με διαφορές πνεύματος ανάμεσα στις φυλές, διοτι υπάρχουν οι αποδείξεις και δεν είναι άλλες απο την ίδια την ιστορία. Βλέπουμε λοιπόν τι επιτεύγματα πραγματοποίησε ο κάθε λαός και κρίνουμε την ποιότητά του.
Άλλο αυτό και άλλο το να μην σεβόμαστε τις υπόλοιπες φυλές η να τις καταπιέζουμε. Αυτό είναι ρατσισμός.

Re: Απάντηση: Εδώ Ελλάς!

Ολες του οι ιστορικές αναλύσεις,´ξεχνούν ´την χιλιετή ιστορία τού Βυζαντίου διότι αδυνατεί να το ερμηνευσει ως συνέχεια αίματος τής φυλής.

Δηλαδή, το Βυζάντιο από πού κι ως που μπορούμε να το θεωρήσουμε σαν φυλετική συνέχεια του Ελληνισμού ? Αν εξαιρέσουμε την γλώσσα που ήταν η επίσημη γλώσσα στην περιοχή και ομιλούταν και από μη Ελληνες από την αλεξανδρινή εποχή, οι Ελληνες ήταν μια μικρή μειονότητα στην αυτοκρατορία και ο όρος "Ελληνας" ήταν εξυβριστικός - σήμαινε ειδωλολάτρης - κατά την εκκλησία... Αρκεί να μετρήσει κανείς τους Αρμένιους αυτοκράτορες του Βυζαντίου, θα τους βρεί περισσότερους από τους Ελληνες...

H Eλληνική γλώσσα επανήλθε με τούς Κομνηνούς.Απο τον 11ο αιώνα μ.χ άρχισε η γλώσσα να κυριαρχεί.Η γλώσσα άρχισε να επαναπροσδιορίζει την ύπαρξη εθνικής ταυτότητας οχι η φυλή και το D.N.A.
Αυτό εννοώ περί αμηχανίας να αποδειχτεί φυλετική συνέχεια.Δεν είναι θεμα φυλής λοιπόν.Πουθενά δεν έγραψα οτι πιστευω φυλετικές θεωρίες.
Απο την άλλη υπάρχουν και οι απόψεις που μπερδευουν την δημιουργία τού Ελληνικού Κρατους με το εθνος,που πιστευουν οτι ξαναυπήρξαμε ως δια μαγείας μετά την Ελληνική Επανασταση του1821.

Ακριβώς κάποιες απόψεις για αυτό το τελευταίο είναι που με εξοργίζουν. Είπαμε ότι είναι ιδίως ο πολιτισμός, με την ευρύτερη έννοια της κουλτούρας, και όχι το αίμα, αυτό που ιστορικώς συνδέει τους πληθυσμούς που κατοίκησαν σε αυτή την άκρη της Βαλκανικής εδώ και πόσες χιλιάδες χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είμαστε ένας πληθυσμός γεννετικώς εντελώς ξένος με τους αρχαίους κατοίκους αυτών των εδαφών. Δηλαδή ορισμένοι το παρουσιάζουν λες και είμαστε κάποιοι που η τύχη και η ιστορία έφεραν να κατοικούμε μια χρονική στιγμή δίπλα στα αρχαία μάρμαρα και θελήσαμε να σφετεριστούμε τη δόξα τους.

Γιατί να εξοργίζεσαι αν είναι αλήθεια ? Οι μετακινήσεις πληθυσμών που έγιναν ειδικά στην Βαλκανική, δεν έχουν γίνει πουθενά αλλού στην Ευρώπη... Επι βυζαντίου ακόμα, πολύ πιό μετά από τις σλαύικες μετακινήσεις, το σλαύικο στοιχείο επικρατούσε στην περιοχή. Η λέξη 'ελληνας" ήταν απαγορευμένη και οι βυζαντινοί ονομάζονταν ρωμαίοι. Ουσιαστικά η ελληνική συνείδηση είχε εξαφανιστεί από - τους εναπομείναντες έλληνες της περιοχής είτε μας αρέσει, είτε όχι, και φρόντισε καλά το πατριαρχείο γιά αυτό... Γι'αυτό η συνεισφορά αργότερα της φιλικής εταιρείας (Φερραίος, Σκουφάς κλπ) ήταν τόσο τεράστια και τόσο δύσκολη. Μπορεί να μην είμαστε εντελώς ξεκομμένοι από τους αρχαίους κάτοικους της περιοχής μας αλλά δεν ζούσαν μόνο οι απόγονοί τους εδώ...Επρεπε να δώσει κοινή εθνική συνείδηση σε μια μάζα ανθρώπων με διαφορετικά εθνολογικά στοιχεία... Ρωμιοί, ,Σλαύοι, Αλβανοί, Εβραίοι, που αποκομμένοι από τις κύριες εθνικές πληθυσμιακές τους μάζες, βρέθηκαν να συμβιούν και να αναμειγνύονται μεταξύ τους γιά αιώνες στον ελλαδικό χώρο, ονομαστηκαν όλοι έλληνες... Εκτός αν θέλουμε να κοροιδευόμαστε...

Last edited:
Μου θύμισες έναν «ufoλόγο» (λιακό) που πουλάει βιβλία. Η εκπομπή όμως που προτείνω, δεν αναφέρεται σε Λ, Έψιλον και διαπλανητικούς θεούς. Είναι προσγειωμένη στην πραγματικότητα και στην καταγραφή της ιστορίας μας, βάση ευρημάτων - αποδείξεων.

Η σημερινή εκπομπή είχε ως θέμα της τον πρώτο κυβερνήτη μετά την επανάσταση, τον Καποδίστρια.
Ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες που δεν μας μαθαίνουν στο σχολείο, που το υπουργείου """"εθνικής"""" παιδείας δεν καταδέχεται να μας διδάξει.

:flipout: :flipout: :flipout: απο αυτον το πηρα !!!!!:BDGBGDB55: :BDGBGDB55:

Άλλο μετακινήσεις πληθυσμών, άλλο επιμειξίες, και άλλο ορισμένοι να μιλούν λες και ξαφνικά ένας τεράστιος πληθυσμός εξατμίστηκε από την ευρύτερη περιοχή. Είναι δυνατόν να επιβίωσαν οι Ιλλυριοί και οι Σλαύοι και όχι απόγονοι των ελληνικών φύλων? Και δεν αναφέρομαι σε φυλετική καθαρότητα, κάθε άλλο, αλλά μερικοί πηγαίνουν στο ακριβώς αντίθετο άκρο! Με τέτοια, όντως εξοργίζομαι.

Επίσης τα περί εθνικής συνειδήσεως συζητώνται.... δηλαδή εννοείς ότι διατηρήθηκε σε γυάλα και κάποιοι την επέβαλαν με το έτσι θέλω σε έναν πληθυσμό? Για σκέψου πόσο απίθανο εάν όχι παράλογο ακούγεται αυτό που λες... Εδώ δεν μπορεί να τους επιβληθεί η απαγόρευση της αναγραφής θρησκεύματος από τις ταυτότητες.

Απάντηση: Re: Εδώ Ελλάς!

Άλλο μετακινήσεις πληθυσμών, άλλο επιμειξίες, και άλλο ορισμένοι να μιλούν λες και ξαφνικά ένας τεράστιος πληθυσμός εξατμίστηκε από την ευρύτερη περιοχή. Είναι δυνατόν να επιβίωσαν οι Ιλλυριοί και οι Σλαύοι και όχι απόγονοι των ελληνικών φύλων? Και δεν αναφέρομαι σε φυλετική καθαρότητα, κάθε άλλο, αλλά μερικοί πηγαίνουν στο ακριβώς αντίθετο άκρο! Με τέτοια, όντως εξοργίζομαι.

Επίσης τα περί εθνικής συνειδήσεως συζητώνται.... δηλαδή εννοείς ότι διατηρήθηκε σε γυάλα και κάποιοι την επέβαλαν με το έτσι θέλω σε έναν πληθυσμό? Για σκέψου πόσο απίθανο εάν όχι παράλογο ακούγεται αυτό που λες... Εδώ δεν μπορεί να τους επιβληθεί η απαγόρευση της αναγραφής θρησκεύματος από τις ταυτότητες.

σωστοοοοοοοοοοος ........:grinning-smiley-043

Gia pes mou file VIDEOMIX giati papsame na megalourgoume meta to 1950? E?
Se ti epipedo megalourgousame mexri tote? diladi to 1745 megalourgousame? Min xaxneis na breis kati sigkekrimeno tote giati to etos to eipa stin tixi.:grandpa:

Oso gia to Metaxa pou eipes kapou den tha simfoniso katholou apla mathainontas na ermineuei ta pragmata ligo kalitera se antithesi me ton 1o pagkosmio ,opou kai itan mazi me ton vasilia tagmenos sto Germaniko arma, eide pos to melon den einai kai den tha mporouse na einai iper tou axona
kai parolo pou itan germanotrafis kai akomi perissotero opados tou fasismou pire tin moni apofasi pou mporouse na parei pragma pou itan gnosto se olous polu prin tin 28 Oct.-bye-

sorry gia ta greek-lish alla den exo Elliniki grammatoseira :afro:

Απάντηση: Re: Εδώ Ελλάς!

kai parolo pou itan germanotrafis kai akomi perissotero opados tou fasismou pire tin moni apofasi pou mporouse na parei pragma pou itan gnosto se olous polu prin tin 28 Oct.-bye-
:afro:

Για ποιό λόγο δεν μπορούσε να πάρει άλλη απόφαση????

Ποιοί είναι οι όλοι που γνώριζαν, από καιρό, ότι ο Γκράτσι τα ξημερώματα της 28ης θα ζητούσε την άνευ όρων παράδοση της Ελλάδας??

Status
Not open for further replies.