Εγγραφη απο εξωτερικη πηγη

alexmor

New member
12 October 2007
42
Κατ αρχας δε ξερω αν εχω ποσταρει στο σωστο μερος .Αν λαθεψα παρακαλω βαλτε το εκει που πρεπει.
Λοιπον χθες εκανα μια εγγραφη ενος dj set απο το μικτη του μαγαζιου στο λαπτοπ μου .
Σαν ασχετος ομως με την εγγραφη δεν περιορισα την ενταση του ηχου που εδινα στο λαπτοπ απο το μικτη(δεν ξερω αν γινομαι κατανοητος!!!).
Ετσι λογω του αυξημενου gain σημερα που ακουσα το set σε αρκετα σημεια παραμορφωνεται ο ηχος .
Το προγραμμα που χρησιμοποιησα για την εγγραφη ηταν το Adobe Audition .
Κ ρωταω εγω τωρα μηπως ξερει κανεις τι μπορω να κανω τωρα?
Τα αλλα προγραμματα που εχω ειναι τα Cubase k Soundforge.
Εκανα normalize k noice reduction αλλα δεν ειδα διαφορα .
ΥΓ Για την επομενη εγγραφη ποιο προγραμμα προτεινετε?
ΥΓ Πως μπορω στην επομενη εγγραφη να περιορισω το αυξημενο gain που δινεται απο το μικτη?
Ευχαριστω

Άμα βάρεσε κόκκινα η ψηφιακή ηχογράφηση πάει και τελείωσε. Το μόνο που μπορείς να κάνεις στο Adobe Audition είναι να χρησιμοποιήσεις το Clip Restoration από το μενού Filters αν θυμάμαι καλά. Έχει τρεις επιλογές έτοιμες, αλλά μπορείς να ρυθμίσεις ακριβώς το πόσα dB να κατεβάσει τη μέση στάθμη για να "συμπληρώσει" τις κορυφές.

Όσο για άλλο πρόγραμμα, δεν χρειάζεται. Απλά την επόμενη φορά κατέβασε την ένταση από τον μίκτη...

Την επόμενη φορά θα πάρεις σήμα από την έξοδο "rec" του μίκτη => στην είσοδο του Laptop.
Θα έχεις το πρόγραμμα σε αναμονή και θα ρυθμίσεις την στάθμη εισόδου έτσι ώστε να συμβαδίζει με την ένδειξη (εισόδου) του μίκτη.
Από'κει και πέρα το μόνο που θα παρακολουθείς είναι να μην "πικάρει' το σήμα (από τον μίκτη) αλλά και να είναι σε σωστή στάθμη.
Αν χρειαστεί να ανεβάσεις την ένταση στον χώρο, θα το κάνεις από το master στον μίκτη και έτσι δεν θα επηρεάστει το σήμα εγγραφής.

Τα είπα λίγο 'χοντρα' και βιαστικά .... :singer:
Ελπίζω να κατάλαβες.

Ευχαριστω καταρχας για τις απαντησεις .
Αυτο ειχα κανει ,ειχα βαλει στο φουλ το μαστερ αλλα οσο περναγε η ωρα χρειαστηκε να ανεβασω το gain οποτε εκει χαλασε η ιστορια.
Τωρα που το ακουω μετα απο normalize k noise reduction δεν εχει φτιαξει .
Θα κανω κ clip restoration μπας και αλλα το κοβω χλωμο.
Με βλεπω να ξαναγραφω .
Απλα αυτη τη φορα θα κατεβασω το volume στο microphone του λαπτοπ.
Μαλ..ια 6 ωρες προγραμμα ηταν!!!