ειδες η δεη;

backousis

Supreme Member
18 June 2006
3,482
Ηρακλειο
πριν λιγο μετρουσα στους ενισχυτες την ταση πανω στα rail και βλεπω 96 volt.

δε μπορη λεω αφου πρεπη να ειναι 75 volt.

μετραω το δικτυο και βλεπω αυτη τη στιγμη 272 volt ac.

μετα μονο αυξησεις ξερουν να ζητανε.

Πως και σου ηρθε να μετρισεις την ταση πανω στα rails???

Εννοειται πως η αυξηση στο τιμολογιο γινεται προφανως λογο της αυξησης της τασης :p :flipout: ......

μαλλον λαθος δειχνει το οργανο σου. Μετρησε και με ενα αλλο οργανο.
Οι λαμπες μονο θα αντεχαν μερικα λεπτα η θα καιγοντουσαν αμεσως. Το ιδιο το ψυγειο καφετιερα κλπ τηλεοραση κλπ.
Εξαλλου με τοσο πολυ υπερταση θα το εβλεπε αμεσως η ΔΕΗ στους υπολογιστες της.Ειναι αδυνατον!
Μια φορα το οργανο μου εδειχνε 265 Βολτ αντι για 230, πηρα την ηλεκτρικη εταιρια και τους το ανεφερα. Μετα απο 5 δευτερολεπτα σιωπης μου απανταει ο τεχνικος: Πετα το οργανο σου.

μαλλον λαθος δειχνει το οργανο σου. Μετρησε και με ενα αλλο οργανο.
Οι λαμπες μονο θα αντεχαν μερικα λεπτα η θα καιγοντουσαν αμεσως. Το ιδιο το ψυγειο καφετιερα κλπ τηλεοραση κλπ.
Εξαλλου με τοσο πολυ υπερταση θα το εβλεπε αμεσως η ΔΕΗ στους υπολογιστες της.Ειναι αδυνατον!
Μια φορα το οργανο μου εδειχνε 265 Βολτ αντι για 230, πηρα την ηλεκτρικη εταιρια και τους το ανεφερα. Μετα απο 5 δευτερολεπτα σιωπης μου απανταει ο τεχνικος: Πετα το οργανο σου.

ναι καλα σιγα μην δειχνη λαθος.

και στο συνεχες και στο εναλασομενο;

εδω ειναι ελλαδα.

παντως τωρα εχει πεση στα 254volt.

το περιεργο ειναι οτι οποτε το μετραω ειναι 200-212 πρωτη φορα ειναι παραπανω.

Πως και σου ηρθε να μετρισεις την ταση πανω στα rails???

Εννοειται πως η αυξηση στο τιμολογιο γινεται προφανως λογο της αυξησης της τασης :p :flipout: ......

ηθελα να δω ποσο πεφτη σε full γκαζι.

απο τα 96 εφτανε στα 91 πολυ δεν ειναι;

Πολυ παραξενο που δεν εχει καει κατι ακομα.
να το καταγγειλεις στο τεχνικο τμημα της ΔΕΗ να το κοιταξουν γιατι ειναι επικινδυνο για εναρξη πυρκαυιας. Ειναι δυνατον καποιος υπολογιστης τους να μην το εχει δει αυτο? Δεν ειναι αυτοματοποιημενος ο ελεγχος?
Μηπως εχεις λαθος στην ηλεκτρικη σου εγκατασταση? Ειναι πολυ σοβαρο αυτο που γραφεις.Εγω παντως δεν θα κοιμομουνα ησυχος και θα ειχα 10 ανιχνευτες φωτιας διασκορπισμενους στο σπιτι.

Μην είστε σίγουρος ότι μετράει καλά το μηχάνημα..Ορισμένες φορές με τον καιρό μεταβάλλονται κάποια χαρακτηριστικά και δείχνει λάθος το μηχάνημα...Μου φαίνεται και μένα περίεργο να μην κάηκε τίποτα...

Όσο για την ΔΕΗ μην είστε μόνο παράπονα.Διαβάστε τι έγινε στην Αμερική όταν έδωσαν την Ηλεκτροδότιση μίας ολόκληρης πολιτείας(δεν θυμάμαι όνομα)σε ιδιωτική εταιρία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.Το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθούν τα τιμολόγια τρομερά της τάξης του 150-200% και παρόλα αυτά είχε συνεχείς διακοπές ρεύματος γιατί δεν μπορούσε να ικανοποιήσει την ζήτηση.Το αποτέλεσμα ξέρετε ποιο ήταν?Χρεωκόπησε σε λιγότερο από έναν χρόνο και ανέλαβε την ηλεκτροδότηση και πάλι το κράτος...

Άρα λοιπόν επειδή έχει προβλήματα η ΔΕΗ δεν πρέπει να κρατάμε αυτή την στάση.Πρέπει να προσπαθούμε να την βελτιώσουμε και όχι να την υποσκάπτουμε για να δωθεί σε ιδιώτες γιατί νομίζω αυτό δεν συμφέρει κανέναν.Δεν ξέρω τις προσωπικές σας απόψεις.Απλώς πολύς κόσμος πιστεύει ότι η ιδιωτικοποίηση είναι πανάκια....άλλα η εμπειρία άλλα δείχνει...

το πολυμετρο ειναι ψηφιακο και δεν ειναι πανω απο 6-7 μηνων.

αλλο δεν εχω να μετρησω.

τωρα εφτασε παλη στα 270.

παντως δεν ξερω τι θα μπορουσε να καη.

ο υπολογιστης ειναι πανω σε ups τα στερεοφωνικα εχουν σταθεροποιησεις.

μενη μονο το ψυγειο και τα φωτα.

επειδης το προβλημα αυτουνο δεν ειναι μονο ελληνικο πολλες εταιριες εχουν προιοντα που προστατευονται απο την υπερταση
το θεμα ειναι να αντεχουν στο χρονο - ποσες υπερτασεις θα αντεξουν πριν γινουν τα ιδια προβληματικα
και οπως ελεγε μια διαφημηση αμερικανικου προιοντος πριν 5 χρονια:
χαλασατε 1000$ για προβολεα
1000$ για ενισχυτη
1000$ για ηχεια
1000$ για πηγη
ποσα λεφτα χαλασατε για να τα προστατευσετε?
:drummer:

το πολυμετρο ειναι ψηφιακο και δεν ειναι πανω απο 6-7 μηνων.

αλλο δεν εχω να μετρησω.

τωρα εφτασε παλη στα 270.

παντως δεν ξερω τι θα μπορουσε να καη.

ο υπολογιστης ειναι πανω σε ups τα στερεοφωνικα εχουν σταθεροποιησεις.

μενη μονο το ψυγειο και τα φωτα.

... τετοια κουφα εχω δει και γω απο το πολυμετρο μου. Δεν πιστευω οτι θα αντεχανε οι λαμπες τοσο μεγαλη ταση. Τσεκαρε τη μπαταρια...

Εχω δει τέτοιες υπερτάσεις την μέρα που υπήρχε πρόβλημα με το δίκτυο υψηλής λόγω της φωτιάς στη Ν. Πεντέλη.
Ενώ σπίτι μου μετράω μόνιμα από 222 ως 227V εκείνη τη μέρα μετρούσα 250V.
Και το τσέκαρα και με 2ο όργανο

Αν συνεχιστεί πάρε τους τηλέφωνο, ή τέλος πάντων κάνε κάτι, γιατί τα 270V είναι αρκετά πάνω από το 230 + 10%