Είμαι Γιατρός.............

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
"Είμαι Γιατρός.
Το γράφω με κεφάλαιο γιατί είναι λειτούργημα.
Μένω Κηφισιά.
Σε μεζονέτα 600.000
Έχω γυναίκα και δυο παιδιά στο λύκειο.
Η γκόμενα μου είναι 26 ετών.
Είμαι της γενιάς του πολυτεχνείου.
Είμαι αριστερός.
Έχω Πόρσε Καγιέν.
Όταν παίρνω φακελάκια στενοχωριέμαι.

Έχει τύχει να δακρύσω όταν γυναίκα από επαρχία αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι της για να σώσει τον άνδρα της. Τελικά δεν τα καταμετρώμεθα της έδινα πίσω το φακελάκι άλλα ήμουν στριμωγμένος με το σπίτι.
Είμαι οικολόγος ανακυκλώνω τα σκουπίδια μου.
Όνειρο μου να μπω στους Χάι κύκλους.
Σιχάθηκα την ιατρική.
Στα χειρουργεία βαριέμαι.
Φαντάζομαι ότι αν ήμουν πιο συγκεντρωμένος κάποιοι πελάτες μου θα είχαν σωθεί.
Τα τελευταία 10 χρονιά έμαθα το μ--νι και τις γκόμενες.
Τώρα κατάλαβα πως είναι να ζει κανείς. Μια ζωή στα βιβλία καταλαβαίνεις.
Ψηφίζω πάντα αριστερά.
Η δεξιά είναι συντήρηση και οπισθοδρόμηση.
Μη με κατακρίνεις.
Είμαι αυτό που θα γινόσουν αν μπορούσες.
ΥΓ Το κείμενο είναι ασφαλώς χιουμοριστικό και έτσι κι αλλιώς αναφέρεται σε μια μικρή (ελάχιστη) κατηγορία γιατρών. Η πλειοψηφία των γιατρών εξασκούν το λειτούργημα τους παραδειγματικά.:flipout::flipout::flipout:

Εγώ πάντως ούτε είμαι, ούτε θα ήθελα να γίνω ποτέ γιατρός!
Ωστόσο πάρα πολύ θα 'θελα να μπορώ να γιατρεύω τον κόσμο με κάποιον άλλο τρόπο αν γινόταν.
Επίσης πάρα πολύ θα 'θελα να είχα τις απολαβές ενός καλού γιατρού!
Μέχρι εκεί όμως!

Δυστυχώς η άσκηση της αναγνωρισμένης ιατρικής πέρα από λειτούργημα είναι αναγκαστικά και επάγγελμα! Εκεί είναι που αρχίζει να "χαλά" το πράγμα σε πολλούς γιατρούς αλλά και πως αλλιώς να γίνει;!

Πάντως με γιατρούς που έχω γνωρίσει κατά καιρούς, δεν λέω ωραία είναι τα λεφτά, αλλά μιλάμε έχεις ΜΗΔΕΝ προσωπική ζωή. Με δυό κινητά μόνιμα στο χέρι, ποτέ δεν μπορείς να προγραμματίσεις μιά εκδρομή και ακόμα για διακοπές το καλοκαίρι πρέπει να λύσεις εξίσωση για να σου ρθουν βολικά να φύγεις. Τι να το κάνεις το καγιέν; για να πηγαίνεις ιατρείο-σπίτι και σπίτι-ιατρείο και να πουλάς μούρη όταν πάς (ΟΤΑΝ) πας έξω για καφέ;

Και στην τελική να τα βράσω τα λεφτά που θα αποκτήσω αλλά θα είμαι 60+ χρονών...

Δεν εχει σχεση με το συγκεκριμενο κλαδο αυτο το φαινομενο. Ειναι γενικο. Πιστευω πως ειναι "καλυτερο" το να καταλληξεις αριστερος, παρα να ξεκινησεις ως αριστερος και να καταλληξεις αστειος.

Δεν ειναι οι γιατροί ετσι παιδιά...τα ποσοστά είναι τα ίδια όπως και σε άλλα επαγγέλματα,κάποιοι είναι ευσυνείδητοι κάποιοι όχι.Κάποιοι βγάζουν απωθημένα ενώ άλλοι πάνε με τον σταυρό στο χέρι...
Οι απαιτήσεις του κόσμου είναι διαφορετικές όμως...
Αλλά φταίμε εμείς,με τα "γιατρέ μου"...και τα φακελλακια.Έχετε ακούσει ή πει ποτέ"περιπτερά μου","φουρναρη μου","μηχανικέ μου".

σε κάθε κλάδο υπάρχουν "κακοί" επαγγελματίες , όμως σε κάποια επαγγέλματα αυτό κοστίζει περισσότερο

το να κάνω λάθος εγώ σαν λογιστής στα βιβλία σου, το πολύ πολύ να σου κοστίσει κανα πρόστιμο ...

το να κάνει λάθος ένας γιατρός (είτε στο χειρουργείο , είτε σε διάγνωση κλπ) μπορεί να σου κοστίσει τη ζωή

Tα λάθη είναι παντού λάθη....η αμέλεια και η ανευθυνότητα θα έπρεπε να πληρώνονται ακριβά.Και οι γιατροί εχουν δικαίωμα στο λάθος,επειδή όμως έχουν πλασαριστεί σχεδόν σαν ημίθεοι,έχουν φτάξει και το σύστημα να τους προστατεύει.....και μια ατάκα μεταξύ χειρουργών.....

Τι διαφορά έχει ο θεός απ'τον χειρουργό?

Ο θεός δεν χειρουργεί.....

Δεν είμαι γιατρός αλλά γνωρίζω καλά το θέμα γιατί μικροί (μεταξύ 7 και 10 χρονών) παίζαμε συχνά τους γιατρούς με μια συνομίληκη γειτονοπούλα.

Παιδιά έχω τον πεθερό μου σε κρατικό νοσοκομείο (τώρα που μιλούμε) για να του ξαναφτιάξουν μια αποτυχημένη εγχείρηση κήλης που έκανε στο Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο. Εκείνη η εγχείρηση μας στοίχισε 800 ευρώ εξτρά από αυτό που είχαμε συμφωνήσει και απέτυχε. Δημιουργήθηκε μόρφωμα, κλπ....
Τώρα αυτή έγινε δωρεάν και είχε εξαιρετική περιποίηση στο νοσοκομείο. Από καθηγητή. Διερευνητική επαφή για να δώσω φακελάκι απέτυχε. Είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι, πληρωνόμαστε καλά και κάνουμε το καθήκον μας".

Μπορώ να δώσω και τα στοιχεία του γιατρού και του νοσοκομείου αν θέλετε.

Εξαιρέσεις πιστευω πάντα υπάρχουν,αλλά δυστυχώς για τους περισσότερους γιατρούς αυτός είναι ο κανόνας!
Και υπάρχουν(γνώμη μου πάντα)εξαιρετοι γιατροί που κάνουν ακριβώς αυτό που εδώσαν όρκο να κάνουν,και αμαυρώνονται απο την πλειοψηφία των συναδέλφων τους..Κρίμα

Tα λάθη είναι παντού λάθη....η αμέλεια και η ανευθυνότητα θα έπρεπε να πληρώνονται ακριβά.Και οι γιατροί εχουν δικαίωμα στο λάθος,επειδή όμως έχουν πλασαριστεί σχεδόν σαν ημίθεοι,έχουν φτάξει και το σύστημα να τους προστατεύει.....

ειλικρινά σου εύχομαι να μην εξασκήσει πάνω σου αυτό το δικαίωμα κάποιος γιατρός....

γιατί και να πληρώσει μετά (έστω και ακριβά) για σένα μπορεί να μην έχει κανένα νόημα

Απάντηση: Re: Είμαι Γιατρός.............

Μπορώ να δώσω και τα στοιχεία του γιατρού και του νοσοκομείου αν θέλετε.
Να τα δώσεις αλλά σε κανένα γλύπτη ώστε να του φτιάξει άγαλμα στην πλατεία Ομονοίας!

το 2005 έκανε η γυναίκα μου επέμβαση (αφαίρεση θυροειδή ) στο Αρετειο και ο γιατρός για να την αναλάβει ζήτησε στην ψύχρα 1500 ευρώ....

ειλικρινά σου εύχομαι να μην εξασκήσει πάνω σου αυτό το δικαίωμα κάποιος γιατρός....

γιατί και να πληρώσει μετά (έστω και ακριβά) για σένα μπορεί να μην έχει κανένα νόημα

Δεν είναι λίγο παράλογο-ουτοπικό να ζητάμε απο οποιονδήποτε να είναι αλάνθαστος...?
Λέω απλά οτι οι γιατροί δεν έχουν διεκδικήσει αυτό τους το δικαίωμα επειδή θα τους στερούσε την δυνατότητα να το παίζουν...θεοί...δεν βρίσκω άλλη λέξη

Άτιμη φαρα ΚΑΙ οι γιατροι... ενω δε θα επρεπε (ειδικα αυτοι).

Όσο πιο "χαμηλης επικινδυνοτητας" η ειδικοτητά τους, τόσο πιο "ζαμαν φου" (αλλα εκει υπαρχει και ανταγωνισμος μεγαλος και αυτο μας ψιλοσωζει και τους κραταει σε ενα επιπεδο ακομα).

Όταν τα πραγματα σοβαρευουν, εκει μπενουν και άλλοι παραγοντες... Αν το κρεβατι ειναι ενα, και οι ασθενεις δυο (οπως συμβαινει συνηθως), ο γιατρος τι να διαλέξει?

Υπάρχει και η άλλη όψη.Υπάρχουν γιατροί, που κάνουν το καθήκον τους σε

νοσοκομεία που είναι ανεπαρκή σε εξοπλισμό και σε προσωπικό, που κάνουν

εφημερίες με σοβαρά περιστατικά, και ταυτόχρονα ακούν και την γκρίνια και τα

παράπονα όλων...

Υ.Γ.και οδηγούν και volκswagen