Εις Μνήμην Κώστα Καββαθά

SR-71

AVClub Fanatic
15 December 2010
48,834
Kashyyyk stratosphere - 100,000 ft
.... οι στήλες που είχε παραχωρήσει σε πολλούς ωραίους ανθρώπους ....
Και τον Νικο Δημου ! Μεσα απ'την Ιδανικη Διαδρομη ...... !
Ο οποιος καμια σχεση με μηχανολογια. Συγγραφεας ηταν ο ανθρωπος.
Ομως ο Κωστας ηξερε να τους βρισκει, ηξερε να τους διαλεγει !

Oριστε και το πρωτο τευχος 4Τ που επεσε στα χερια μου (Α Γυμνασιου - Νοεμβριος).
Με τετοιο εξωφυλλο ...... υπηρχε περιπτωση να μην το παρω ? Η παραμικρη περιπτωση !

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66 and Skakinen

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
17,389
Αγιοι Αναργυροι

είχα φτάσει να διαβάζω τον Ν. Δήμου πρώτα απ'όλα τα άλλα θέματα... :LOL:

θυμάμαι είχε πάει με το αυτοκίνητό του σε κάποιο νησί.. γυρίζοντας είδε κολλημένο στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου του το αυτοκόλλητο της εταιρίας που ταξίδεψε..
- την άλλη μέρα τους έστειλα "αλμυρό τιμολόγιο" για διαφήμιση...
:LOL:

το θυμάται κανείς ;;;

lakiss51

Supreme Member
8 December 2006
4,908
Τι να προσθεσω για τον Κ.Κ.; Ως, σχεδόν, "ιδρυτικος αναγνωστης" των 4Τ και βεβαίως όλων των εκδόσεων του (κυρίως 4Τ, Ήχος, Ταξιδεύοντας, Αναλογιο) το μόνο που θέλω να πω είναι πως, άνθρωποι σαν τον Κ.Κ. έλειπαν, λείπουν και ΘΑ λείπουν από αυτόν τον χωρο-χωρα. Αξέχαστος Πιλότε...

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,295
Αθήνα
είχα φτάσει να διαβάζω τον Ν. Δήμου πρώτα απ'όλα τα άλλα θέματα... :LOL:

θυμάμαι είχε πάει με το αυτοκίνητό του σε κάποιο νησί.. γυρίζοντας είδε κολλημένο στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου του το αυτοκόλλητο της εταιρίας που ταξίδεψε..
- την άλλη μέρα τους έστειλα "αλμυρό τιμολόγιο" για διαφήμιση...
:LOL:

το θυμάται κανείς ;;;
Το θυμάμαι αυτό που γράφεις!

Κι εγώ με Δήμου ξεκινούσα :)

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,261
Aλλοι άνθρωποι,άλλα ήθη,άλλες εποχές...
Θα τον θυμόμαστε,όσοι μας άγγιξε εποικοδομητικά και δημιουργικά το έργο του,με εκτίμηση και σεβασμό...

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,707
Θεσσαλονικη
Μια τεράστια προσωπικότητα που χάραξε θετικά τις ζωές και τις αντιλήψεις πολλών από εμας .Εχασα το πρώτο τεύχος των 4Τ ,αλλά από κεί και έπειτα ήμουν συνεπής αναγνώστης Πέρασα κάτι ζόρια για να τον διαβάζω στο στρατό ,γιατι επιτρεπόταν -τότε-μόνο οι αθλητικές εφημερίδες ,οπότε έφερνα τους 4Τ στη ζούλα μέσα στο στρατόπεδο .
Μετα την οικογένεια μου ,μερικούς από τους καθηγητές μου ,ο Κ.Κ ήταν αυτός που επιρρέασε σημαντικά το πως να αντιμετωπίζω την ζωή .
Δυστυχώς η παρουσία των "επιγόνων " στη Π είναι αναντίστοιχη των οραμάτων του Κ.Κ
Η προσωπική επαφή μαζί του ήταν στο φέρυ που γύριζαμε από Σκύρο ,όπου μια Μοντέσα τον είχε ρίξει και ήταν με σπασμένο πόδι .Τωρα ανέτρεξα στην απάντηση του και μου είχε γράψει "ειχα τσακιστεί με μια Μοντέσα"

Last edited:

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,707
Θεσσαλονικη

Oριστε και το πρωτο τευχος 4Τ που επεσε στα χερια μου (Α Γυμνασιου - Νοεμβριος).
Με τετοιο εξωφυλλο ...... υπηρχε περιπτωση να μην το παρω ? Η παραμικρη περιπτωση !
Μάνο ,δυστυχώς όχι όλους .Κάποιοι αποδείχθηκαν ανάξιοι και δεν αναφέρομαι στον Δήμου

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,707
Θεσσαλονικη
Ναι, νομιζω πως ξερω (ποιους λες).
Ομως ας θυμηθουμε τους καλους (απ'ολη εκεινη την περιοδο).
Το έργο του Κ.Κ βρίσκεται εδώ μέσα. σ αυτό το χώρο ,σε μεγάλο βαθμό ,τουλάχιστον στα ιδρυτικά μέλη και σε όσους στάθηκαν και με την παρουσία τους ,με την συμμετοχή τους ,μεγάλωσαν και έδωσαν οντότητα σ αυτόν τον χώρο

Και ενα εξαιρετικό κείμενο της Ρεας Βιτάλη.Καπου στο κείμενο της η Ρεα Βιτάλη ,αναφέρεται και στον "Ιούδα" .

Last edited:

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,295
Αθήνα

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,590
Η Βιταλη του πηρε και την τελευταια συνεντευξη αν δεν κανω λάθος στο youtube.

Εν τω μεταξυ τι παθατε με τον ΣΧ?
Ως δημοσιογραφο τον ακυρωνετε? Ως οδηγο? Ή κατι αλλο?

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,295
Αθήνα
Σε μια συνέντευξή του, ο ΚΚ είχε απερίφραστα εκφράσει την πίκρα του για τον ΣΧ. Δεν ξέρω τι ακριβώς είχε συμβεί μεταξύ τους, αλλά προφανώς κάτι πολύ "χοντρό".

• Like
Reactions: petronik

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,295
Αθήνα
Screenshot-20250419-125352-Opera.jpg

Εδώ η συνέντευξη.

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,590
Η πικρια πηγαινει προφανως στο οτι υπο το νέο καθεστως ο ΣΧ μπηκε στο τιμονι. Καποιος θα εμπαινε. Οπως και καποιοι συνεχισαν να εργαζονται.
Το οτι καποιοι επρεπε να αρνηθουν εργασία ειναι ουτοπικως ιδεαλιστικα.

SR-71

AVClub Fanatic
15 December 2010
48,834
Kashyyyk stratosphere - 100,000 ft
Ρε παιδια,
μετα απο 5 δεκατιες ....... ο Στρατης ειναι >>ΤΟ<< κατεπειγον προσωπο που ωφειλουμε να επικεντρωθουμε ?
Δηλαδη, βρε Πετρο και Διονυση ηταν τοση αναγκη να παει εκει κουβεντα ? Εξαντληθηκαν 5 ολοκληρες δεκαετιες ?
Αλλες αναμνησεις ..... δεν υπαρχουν ?

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,295
Αθήνα
Εγκυκλοπαιδικά το αναφέρουμε βρε Μάνο!
Μην εξάπτεσαι! :)

Σε τελική ανάλυση, και η απώλεια του ελέγχου των Τ.Ε. είναι σημαντικό, έστω μελανό, ορόσημο στη ζωή του Κ.Κ.

• Like
Reactions: petronik

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,707
Θεσσαλονικη
Ρε παιδια,
μετα απο 5 δεκατιες ....... ο Στρατης ειναι >>ΤΟ<< κατεπειγον προσωπο που ωφειλουμε να επικεντρωθουμε ?
Δηλαδη, βρε Πετρο και Διονυση ηταν τοση αναγκη να παει εκει κουβεντα ? Εξαντληθηκαν 5 ολοκληρες δεκαετιες ?
Αλλες αναμνησεις ..... δεν υπαρχουν ?
Μάνο ,η κουβέντα γίνεται λόγω του θανάτου του και δόθηκε η ευκαιρία σε κάποιους από μας ,να γράψουμε τις προσωπικές μας απόψεις και το κατα πόσο η παρουσία του Κ.Κ ,επηρέασε τη ζωή μας .
Και προσωπικά δεν αναφέρομαι μόνο στο Σ.Χ αλλά και στους υπόλοιπους "επιγόνους" ,που άλλος πολύ και άλλος λιγότερο έχουν ξεφυγει από το όραμα του Κ.Κ .
Επειδή διαβάζω την ιντερνετική Π ,πέρα από έναν αρθρογράφο ,οι υπόλοιποι είναι σε πολύ ρηχα νερά ή αρμενίζουν στραβά ,και το πιο άσχημο έως και τρομακτικό είναι ότι θεωρούν κάποιους σχολιαστές ως κορυφαίους και όταν ακόμη περνούν τα επιτρεπτά όρια και ομιλούν για εθνικοσοσιαλισμό του Τράμπ !!!!!!!!
Φρονώ ,ότι κάτι τέτοιους ό Κ.Κ θα τους είχε πετάξει με τις κλωτσιές εξω .
Βλέπεις λοιπόν ,οτι το παρόν είναι αναντίστοιχο του οράματος του ιδρυτή .
Και αυτά τα έγραψα ελπίζοντας να υπάρξει η σχετική ανοχή της Δ.Ο ,και για αυτό δεν θέλω να δώσω συνέχεια .
Πέντε δεκαετίες για 4Τ -ΗΧΟ -Πτήση δεν υπήρξαν Μάνο ,υπήρξε η εποχη Κ.Κ ,και η εποχή των επιγόνων -διαδόχων .
Αυτή είναι τουλάχιστον η άποψη μου ,που μπορεί να είναι και λάθος

• Like
Reactions: Skakinen

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,140
Αθήνα
Η πικρια πηγαινει προφανως στο οτι υπο το νέο καθεστως ο ΣΧ μπηκε στο τιμονι. Καποιος θα εμπαινε. Οπως και καποιοι συνεχισαν να εργαζονται.
Το οτι καποιοι επρεπε να αρνηθουν εργασία ειναι ουτοπικως ιδεαλιστικα.

Έτσι είναι.
Άλλο δεν μου αρέσει σαν δημοσιογράφος και δεν πλησιάζει καν στο επίπεδο του Κ.Κ. κι άλλο να παρουσιάζεται, σχεδόν, σαν προδότης.
Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και πολλοί απ’τους δαίμονες που τον κυνηγούσαν ήταν μόνο στο μυαλό του.
Τεράστιο μυαλό με τεράστιο έργο και προσφορά αλλά και με τεράστιες εμμονές και κολλήματα.

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,707
Θεσσαλονικη
Έτσι είναι.
Άλλο δεν μου αρέσει σαν δημοσιογράφος και δεν πλησιάζει καν στο επίπεδο του Κ.Κ. κι άλλο να παρουσιάζεται, σχεδόν, σαν προδότης.
Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και πολλοί απ’τους δαίμονες που τον κυνηγούσαν ήταν μόνο στο μυαλό του.
Τεράστιο μυαλό με τεράστιο έργο και προσφορά αλλά και με τεράστιες εμμονές και κολλήματα.
Μπάμπη ,αυτό είναι ανθρώπινο και ας μην είναι αντικειμενικό Όταν έχεις φτιάξει τόσα από το μηδέν και ξαφνικά όχι απλά τα χάνεις ,αλλά και βρίσκεσαι "πεταγμένος" κάπου και ξεχασμένος σχεδόν απ όλους ,είναι ανθρώπινο να έχεις πικρίες είτε δικαιολογημένες -είτε υπερβολικές