Εισβολή απο το υπέδαφος ....

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
101,160
Εκεί ψηλά.....
Αν εχεις ζησει σε ισογειο με κηπο απο εντομα εισαι εμπειρος. Απο ολων των λογιων...
Τα πιο αθωα μαλλον ειναι τα μυρμηγκια που απλα θελουν να χτισουν μια φωλια και να τραφουν.
Απλα ειναι ενοχλητικα λογω αριθμων. Και καμια φορα ανησυχητικα οταν βγαινουν σε κοπαδια με φτερα .
Τετοια νομιζα οτι ηταν αυτα που βγηκαν τις προαλλες στο σπιτι μου..... Μεσα ομως μεσα απο κουφωματα.
Λεω τα ατιμα περασαν φωλια μεσα απο τους τοιχους (παλιο σπιτι με πετρινους τοιχους) δεν βαριεσαι ριχτους λιγο πετρελαιο που τα απωθει και δεν βαριεσαι....
Ελα ομως που εκει που βγηκαν διαλυθηκαν τα κουφωματα...και ανακαλυψα οτι τελικα δεν εμοιαζαν και πολυ με μυρμηγκια .
Ειχαν φτερα , ηταν μαυρα αλλα το σωμα τους δεν θυμιζε μυρμηγκι που εχει καμπυλες και στενευει αλλα ηταν ομοιομορφο.
Υπηρχαν φτερωτα αλλα και σκετα. Αυτο που με επεισε οτι δεν ειναι μυρμηγκια ειναι οτι στα διαλυμενα κατω απο το ξυλο τουνελ υπηρχαν και λευκα !! μικρα απο δαυτα.
Λιγο ψαχνωντας δεν αργησα να καταλαβω οτι ειμαι θυμα επιθεσης τερμιτων. Ναι αυτο το ειδος που νομιζα οτι μονο σε αλλη ηπειρο ευδοκιμει -λανθασμενα- χτυπησε την πορτα μου (κυριολεκτικα).

Επειδη διαβαζοντας απο εδω και απο εκει αλλα και δεχομενος επαγγελματικες συμβουλες δεν εχω παρα να ανησυχω για το αν αυτη προκειται να ειναι μια κερδισμενη ή χαμενη απο χερι μαχη....υπαρχει κανεις που εχει τυχει τετοιου λοττο ?

Η ζημια που κανουν ειναι τρομερη και το κακο ειναι οτι αντιθετα με το σαρακι δεν βλεπεις τις τρυπες ευκολα και δεν τα ακους για να τα εντοπισεις...μονο οταν φανε το ξυλο γινεται αντιληπτη η ζημια...

Κι εγω αν δεν προκειτο για ανοιξη και περιοδο ...μεταναστευσης να βγουνε εξω λες και πηγαιναν για συναυλια δεν θα τα επαιρνα χαμπαρι ευκολα..

ΠΛΑΚΩΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΑΡΑΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΕ ΤΕΖΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΚΑΛΥΨΕ ΚΑΙ ΒΕΡΑΝΤΑ Η ΚΗΠΟ ΠΟΥ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΛΕΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗΣ ΝΑ ΨΕΚΑΣΗ. ΜΗΝ ΤΟ ΑΜΕΛΗΣΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ.

ΥΓ. ΤΟ ΣΑΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ. ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.

Αν κάποιο λάδι εμποτισμού τα απωθεί,θα πρέπει, προληπτικά να περαστούν όλες οι επιφάνειες που δεν έχουν ακόμα κτυπήσει.Στα σημεία που έχουν φωλιά,ένεση πετρελαίου και σφράγισμα με στόκο (εδώ δεν χωρούν συναισθηματισμοί και οικολογικές ευαισθησίες IMHO).Στούς εξωτερικούς χώρους, νομίζω ότι το μαλαθείο είναι το αποτελεσματικότερο ,αλλά μετά την χρήση του υπολόγισε ένα Σ/Κ εκτός σπιτιού.
Καλή τύχη.

Ριξ' τους όποιον δεν γουστάρεις,ξέρουν αυτά...:flipout::flipout:

Φίλε απευθύνσου σε μια καλή εταιρεία απεντομώσεων γιατί είναι και ένα είδος που δεν το βρίσκεις εύκολα στα Ελληνικά σπίτια..

Φίλε απευθύνσου σε μια καλή εταιρεία απεντομώσεων γιατί είναι και ένα είδος που δεν το βρίσκεις εύκολα στα Ελληνικά σπίτια..

Το εκανα ηδη. Τις οδηγιες τους θα ακολουθησω σε πρωτη φαση. Απλα το εχω το κουσουρι να κοιταζω πολλες διαφορετικες πηγες ενημερωσης.

Και προσπαθω να αποφυγω τα επομενα βηματα τους που ειναι κλασικα εφαρμοζοντας φωσφινες. Αυτες ειναι ενα πανισχυρο airborn εντομοκτονο που αμολανε σε σφραγισμενο σπιτι για 4-5 μερες...και μπαινει μεσα σε καθε ξυλινη επιφανεια και δρα...
Ομως αφηνει κοκκωδη υπολλειματα σαν αεριο κατι το οποιο θελω να αποφυγω...χωρια οτι πρεπει να μετακομισω μια βδομαδα.

Last edited:
Ναθ, τι έγινε βλέπω τελικά ότι δεν βοήθησε ο φίλος γεωπόνος!

Ισα ισα . Τις οδηγιες του θα ακολουθησω σε πρωτη φαση. Απλα ειναι διαφορετικο να απωθησεις τους τερμιτες και διαφορετικο να τους σκοτωσεις για παντα.
Αυτο που πρεπει να πεθανει ειναι η βασιλισσα τερμιτης που συνεχιζει και γενναει δινοντας νεες γενιες τερμιτων.
Αν σκοτωσω μερικες χιλιαδες με ενα ισχυρο εντομοκτονο οπως προτεινεται θα μου ξαναρθει το προβλημα.
Φαντασου οτι μια σοβαρη αντιμετωπιση που μου προταθηκε απο τον φιλο μας ειναι εξωτερικα του σπιτιου τρυπα ανα ενα μετρο (ακομα και στα τσιμεντα κατι που σημαινει απειρες τρυπες) και με σωληνες που θα πανε βαθια εκχυση ολοκληρων βαρελιων με εντομοκτονο για να ποτισει το υπεδαφος και να "φαει"την φωλια.
Το πιο εξυπνο φαρμακο που υπαρχει και στο Αμερικα αυτο χρησιμοποιουν ειναι ενα που οι τερμιτες δεν τα αντιλαμβανονται το κολλουν ο ενας στον αλλο και μετα απο μερικες μερες τα σκοτωνει. Αυτο εχει την μεγαλυτερη πιθανοτητα να εξαλειψει βασιλισσα, βασιλια και να τελειωνεις. Δεν εισαγεται ομως στην Ελλαδα ακομα .....ειναι υπο εγκριση.
Υπαρχει και ειδικο μηχανημα υπερηχων με το οποιος τηγανιζεις απο αποσταση μισου μετρου προσβεβλημενες επιφανειες και δεν χρειαζονται ουτε φαρμακα ουτε τιποτα. Πατας το κουμπι και τα τηγανιζεις.
Ομως την φωλια ετσι δεν την τρως...
Οπως βλεπεις απεκτησα ειδικοτητα σε λιγες μερες...:D

Last edited:

Το τελευταιο λινκ ειναι . Αυτο το λευκο ειναι η προνυμφη το πρωιμο σταδιο στρατιωτων και εργατων.
Ετοιμαζω βιβλιο:bigcry:

Ναθ, το σπίτι είναι δικό σου η είσαι σε ενοίκιο ???
αν εισαι σε ενοίκιο απλα την κοπανάς....αν ειναι δικό σου έμπλεξες !

Απεχθανομαι την υποχωρηση :D. Επικειται πολεμος.

Θα αρχισω το πρωτο σταδιο (ενεσεις ισχυρου εντομοκτονου οπου περασανε και εμποτισμος ξυλων) και θα σκεφθω για την φυση του δευτερου.....

υγ

Κωστα αν οπου χτυπαει τερμιτης φευγανε... η μιση Αμερικη θα ειχε εκκενωθει. Ειναι πολυ συνηθες αυτο το θεμα εκει...Απλα εχουν φροντισει και εχουν τα καταλληλα οπλα. Σε εμας ειναι καινουργια λαιλαπα και κυριως εμφανιζεται νοτια Ελλαδα.

Η φωλια τους ειναι μεσα στο χωμα πιθανον κατω απο το σπιτι (δεν εχω υπογειο αρα καμια προσβαση στο υπεδαφος...) μεχρι και 10 μετρα μεσα ....
Mιλαμε για πολυ δυσκολο αντιπαλο για ολικη εξοντωση.
Στα συγχρονα σπιτια οταν χτιζονται -και οπου υπαρχει προβλημα οχι εδω που εινια καινουργιο φρουτο- φτιαχνουν απο την αρχη υπογειες ταφρους στο υψος των πεδιλων των θεμελιων !! γυρω απο το σπιτι τις σφραγιζουν και αν χτυπηθει το σπιτι ή και προληπτικα ριχνουν μεσα απο τις καταπακτες που εχουν αφησει στην επιφανεια....μπετονια εντομοκτονα για να το διασφαλισουν.