Εκκλησιαστικο ΑΙΣΧΟΣ !!!!!!

16 July 2006
7,530
HAMBURG
αν αυτη ειναι η εκκλησια που μας σερβιρουν ......

αν αυτοι νομιζουν οτι εκπροσωπουν τον Χριστο .....

αν αυτοι γνωριζουν το αγαπατε αλληλους και ελεηστε τους αδυναμους ......

αν αυτοι εχουν φοβο Θεου ........

τοτε εγω ειμαι Κινεζος !!!!!!!!!

«Ιερή» έξωση για 300 οικογένειες

Στον αέρα παραμένουν περίπου 300 οικογένειες που κατοικούν στην περιοχή Γεροτσακούλι Νέας Μάκρης και οι Υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου απειλούν με έξωση, με την αιτιολογία ότι το κτήμα αποτελεί ιδιοκτησία της, «αν και δεν διαθέτει τους απαραίτητους τίτλους ιδιοκτησίας», όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι.

Κ. Πυλαρινός (πρώτος αριστερά): Κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά
Χθες εκπρόσωποι των κατοίκων της περιοχής συναντήθηκαν με τον διευθυντή των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας Κ. Πυλαρινό και τον άκουσαν να τους υπόσχεται ότι κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά, ενώ θα ζητηθεί και η συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το παράδοξο είναι ότι η Εκκλησία επιμένει ότι πρόκειται για «καταπατητές» (ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου 2 Νοεμβρίου), αν και πολλοί από αυτούς έχουν πληρώσει τα νόμιμα στο Δημόσιο για να περιέλθουν στην κυριότητά τους, η Εκκλησία λειτουργεί ως «κυρία» και «νομέας» τής εν λόγω περιοχής, ζητώντας τους πλέον να καταβάλλουν ενοίκιο. «Μένουμε στην περιοχή εδώ και χρόνια. Οι παππούδες μας είχαν εγκατασταθεί εδώ. Εχουμε χτίσει τα σπίτια μας, έχουμε κανονικά ρεύμα, νερό και τηλέφωνο, αφού έχουμε εξαιρεθεί διά νόμου από την κατεδάφιση (σ.σ. Ν720/77 και Ν1337/83) και, παρ' όλα αυτά, κινδυνεύουμε να βρεθούμε στο δρόμο», λένε.

Η οικογένεια Σοφιανόπουλου, η οποία πριν από αρκετά χρόνια προχώρησε σε συμβόλαιο, πλήρωσε στην Εφορία και το Υποθηκοφυλακείο τα ποσά που έπρεπε και υποστηρίζει ότι πλέον έχει την ιδιοκτησία. Αντιμετωπίζει, όμως, το ίδιο πρόβλημα με τις υπόλοιπες οικογένειες, αφού η Εκκλησία κέρδισε την υπόθεση στο δικαστήριο. «Δεν ζήτησε κανένας να μας δωρίσουν τα σπίτια που μένουμε και τη γη. Ζητήσαμε να πληρώσουμε εφάπαξ το ποσό που αναλογεί στον καθένα από μας, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο του υπουργείου Οικονομικών (σ.σ. Ν3127/2003) και να νομιμοποιήσουμε τα σπίτια μας. Εγώ ο ίδιος έχω κάνει κάποιες ενέργειες, αλλά και πάλι βρίσκομαι να απειλούμαι με έξωση», αγανακτεί ο Νίκος Σοφιανόπουλος, ο οποίος ασκεί και καθήκοντα προέδρου του συσταθέντος Συλλόγου Αποκατάστασης Ιδιοκτητών Ακινήτων Νέας Μάκρης.

Οι οικονομικές υπηρεσίες της Εκκλησίας απαντούν: «Ο ισχυρισμός μικρής ομάδας καταπατητών ότι τριακόσιες οικογένειες κατοικούν επί εκκλησιαστικών εκτάσεων είναι αυθαίρετος, διότι δεν υπερβαίνουν τις 28, εκ των οποίων μόνο δέκα περίπου κατοικούν εκεί μόνιμα. Ο έτερος ισχυρισμός ότι "οι κατοικίες ανεγέρθησαν προ εκατό ετών" ουδόλως ευσταθεί, διότι οι καταπατήσεις αρχίζουν να εμφανίζονται μετά το 1952. Επίσης, η Εκκλησία έχει δικαιωθεί στα δικαστήρια, γεγονός που αποδεικνύει το αδιαμφισβήτητο του ιδιοκτησιακού της δικαιώματος επί των εκτάσεων». Τέλος, αν και οι κάτοικοι λένε το αντίθετο, η Εκκλησία διαβεβαιώνει ότι όσες από τις οικογένειες έχουν ήδη υπογράψει μισθωτήρια δεν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της έξωσης.

αρθρο σημερα στην Ε.

για 300 οικογενειες που θα διωχτουν αν ΔΕΝ πληρωσουν ΕΝΟΙΚΙΟ στα ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!!!!

αθανατη ελληνικη εκκλησιαστικη συμορια ....... :slapface:

φίλε Βαγγέλη καλημέρα. Αν ειναι όντως έτσι το θέμα (εγώ δέν ξέρω τη περίπτωση), για τη συγκεκριμένη ομάδα ιερέων το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς ειναι αίσχος.!!Αλλά θα ήθελα όμως να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για να μή διαιωνίζονται λάθη και μαθαίνουν και τα παιδιά μας σταβά τη θεολογία της Εκκλησίας μας. Στην ορθοδοξία μας ο ιερέας δέν ειναι σε καμία περίπτωση εκπρόσωπος ούτε αντιπρόσωπος του θεού. Αυτό διότι αντιπροσωπεύω σημαίνει, ότι λείπη ο αντιπροσωπευώμενος, και αυτό βέβαια δέν συμβαίνει, διότι απλά ο Θεός εναι πανταχού παρών.!! Αυτό ισχύει στους καθολικούς όπου ο Πάπας έχει αυτό το ρόλο στη γή, και γι´αυτό του αναγνωρίζουν και το αλάθητο. Σε μας οι ιερείς ειναι λειτουργοί των μυστηρίων και τίποτα άλλο. Βέβαια θα πρέπει οι πράξεις τους να είναι ανάλογες, αλλά επειδή και αυτοί ειναι άνθρωποι κάνουν σφάλματα (που λέει και το λαικό άσμα) και πολλές φορές και αίσχη. Σε καμία περίπτωση πάντως δέν είναι μόνο αυτοί η Εκκλησία. Εκκλησία είμαστε όλοι οι πιστοί και ο καθένας μας θα πρέπει να ειναι μια παρουσία χριστού στον άλλον.!! Αλλωστε όταν έρθει η ώρα ο καθένας μας θα κριθή ξεχωριστά για τις πράξεις του, με μέτρο σύγκρισης το πρώτυπο -το Χριστό μας δηλαδή- ,και όχι το κάθε ιερέα.
Ελπίζω να κατάλαβες τι προσπαθώ να σου πώ, και να μη νομίζεις σε καμία περίπτωση ότι θέλω να τους δικαιολογήσω. Απλά μην αφήνεις να ταράζεται η ψυχή σου επειδή κάποια μέλη μιας μεγάλης κοινωνίας δέν εκτελούν το χρέος τους. Η πραγματική Εκκλησία δέν χάνεται ούτε αμαυρώνεται για κανένα λόγο.
Να μήν αφήνεις να σου σερβίρη την Εκκλησία κανένας, αλλά διαβάζοντας την Αγία Γραφή και προπάντων μελετώντας τους Πατέρες που εξηγούν τη Γραφή, θα θεολογής τα πράγματα και θα τα βλέπεις πλέον με άλλο μάτι ποιο καθαρά.

Συγγνώμη άν σε κούρασα αλλά θέματα θεολογικά δέν μπορείς να τα εξηγήσεις έτσι απλά. Κάποιες πινελλιές ήθελα να δώσω στο σπουδαίο αυτό θέμα.

Υ.Σ. Και Κινέζος δέν είσαι. Αλλά και να ήσουν δέν θα πείραζε αρκεί να ήσουν χριστιανός κινέζος!!!!!!!

Eγώ διάβασα μόνο την πρώτη παράγραφο γιατί δεν αξίζει ούτε να διαβάζεις για αυτούς δυστυχώς...Έχουν καταντήσει την εκκλησία εμπόριο...

Πάντως δε φαίνεται και τόσο ξεκάθαρη η υπόθεση. Από ό,τι λέει το άρθρο, οι άνθρωποι αυτοί έχουν πληρώσει για τη νομιμοποίηση και όχι την αγορά των σπιτιών τους. Άλλωστε, για να δικαιώθηκε η εκκλησία στο δικαστήριο, κάτι περίεργο έχει συμβεί. Υποψιάζομαι ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της χρόνιας πολιτικής που νομιμοποιεί τους καταπατητές.

από όσα έχω ακούσει, οι μεν οικογένειες είναι μάλλον καταπατητές. Το εάν θεμελιώνουν δικαίωμα βάσει χρησικτησίας είναι άλλο καπέλο. Τα "πληρώσαμε" και "σύμφωνα με το νόμο" είναι μπούρδες. Πριν τη μεταγραφή , στο Υποθηκοφυλακείο, τίτλου στηριζόμενου σε χρησικτησία εννοείται ότι πληρώνεται φόρος χρησικτησίας, αυτό όμως δεν νομιμοποιεί τον καταπατητή έναντι του αληθινού κυρίου.
Από ό,τι άκουσα όμως, ούτε και η Εκκλησία έχει καθαρούς τίτλους για τα συγκεκριμένα ακίνητα... λογικό είναι βέβαια να προστατεύει την ιδιοκτησία της, εν τούτοις θα πρέπει να επιδεικνύεται, όταν απαιτείται βέβαια, και κάποια ευαισθησία, γιατί δεν είναι κερδοσκοπική εταιρία. Εκτός και εάν έγινε Α.Ε. και δεν το πήρα είδηση.

για χαζους τους εχεις να γινει ΑΕ?

παντως λες?

να γινουν ΑΕ και να εισηχθει και στο Χρηματιστηριο?

με τοσα ΠΑΠΑγαλακια μια χαρα θα τα πανε

Με αφορμή προηγούμενο ποστ.

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό που ακούω από μικρό παιδί “ όταν θα έρθει η ώρα όλοι θα κριθούν σύμφωνα με τις πράξεις τους” ποια είναι αυτή η ώρα ? και ποιοι είναι αυτοί που θα κριθούν ? θα κριθούν οι σταυροφόροι και οι γενοκτονίες που έκαναν στο όνομα της εκκλησίας ? θα κριθούν οι παπάδες που έκαιγαν τους επιστήμονες τον μεσαίωνα ? Θα κριθούν οι σημερινοί παπάδες που έχουν τις Mercedes και τα χρυσά ράσα ενώ λίγο πιο δίπλα κοιμούνται στα παγκάκια δεκάδες άστεγοι? Θα κριθούν οι πιστοί - ειδωλολάτρες που προσκυνάνε ένα κομμάτι ξύλο και κρεμάνε πάνω του χρυσάφια (τάματα) λες και ο θεός χρειάζεται φακελάκι για να τους κάνει το θαύμα...? ή είναι μια ελπίδα προς τον φτωχό και καταπιεσμένο πιστό για να σκύψει άλλη μια φορά το κεφάλι και να κλείσει τα μάτια σε όλα αυτά τα αίσχη της εκκλησίας?
Λυπάμαι αλά δεν μπορώ να αποδεχτώ και εντέλει να χωνέψω αυτό που απλοχέρα μου προσέφεραν από μικρό παιδί, ίσως γιατί ο οργανισμός μου απέβαλε το εκκλησιαστικό όπιο .

Απάντηση: Re: Εκκλησιαστικο ΑΙΣΧΟΣ !!!!!!

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό που ακούω από μικρό παιδί “ όταν θα έρθει η ώρα όλοι θα κριθούν σύμφωνα με τις πράξεις τους” ποια είναι αυτή η ώρα ? και ποιοι είναι αυτοί που θα κριθούν ? θα κριθούν οι σταυροφόροι και οι γενοκτονίες που έκαναν στο όνομα της εκκλησίας ? θα κριθούν οι παπάδες που έκαιγαν τους επιστήμονες τον μεσαίωνα ? Θα κριθούν οι σημερινοί παπάδες που έχουν τις Mercedes και τα χρυσά ράσα ενώ λίγο πιο δίπλα κοιμούνται στα παγκάκια δεκάδες άστεγοι? Θα κριθούν οι πιστοί - ειδωλολάτρες που προσκυνάνε ένα κομμάτι ξύλο και κρεμάνε πάνω του χρυσάφια (τάματα) λες και ο θεός χρειάζεται φακελάκι για να τους κάνει το θαύμα...? ή είναι μια ελπίδα προς τον φτωχό και καταπιεσμένο πιστό για να σκύψει άλλη μια φορά το κεφάλι και να κλείσει τα μάτια σε όλα αυτά τα αίσχη της εκκλησίας?
Λυπάμαι αλά δεν μπορώ να αποδεχτώ και εντέλει να χωνέψω αυτό που απλοχέρα μου προσέφεραν από μικρό παιδί, ίσως γιατί ο οργανισμός μου απέβαλε το εκκλησιαστικό όπιο .

Όλοι αυτοί που ανέφερες θα κριθούν και θα ''καταδικαστούν'' πρώτοι-πρώτοι. Διότι '' ο γνους πολλά, πολλά και δαρήσεται''.

Φίλε dvotsis προσυπογράφω το κείμενό σου.

Απάντηση: Re: Εκκλησιαστικο ΑΙΣΧΟΣ !!!!!!

ΟΛΟΙ μας και αυτοι και εμεις !!!!!!!!

θα δωσουμε ολοι λογο κατα τα εργα μας .......

σιγουρα το οπιο το θρησκευτικο εχει ευθηνη και οχι μονο για την εκμεταλευση της πιστεως των αδυναμων ανθρωπων ....αλλα και για το αιμα που χυσαν εις το ονομα του Χριστου !!!!

αλιμονο αν η διδασκαλια του Χριστου προωθουσε τετοιες ιδεες και συμπεριφορες !!!!!!

(Απο ΑΥΤΟ θα γνωρισουν οτι ειστε μαθητες μου ..... απο τα ΕΡΓΑ σας !!!!! ) ειχε πει !!!

και ΟΧΙ απο τα αισχη σας ....... λεω εγω !!
και φυσικα δεν βαζω στο ιδιο σακι τον μοναχο με τον μητροπολιτη !!!!

αν και ...... χχχχμμμμμ

Μπά κανείς δεν θά κριθεί.Ολοι στην παρούσα ζωή κρίνονται και αυτό εν μέρει.Εμένα μού φαινεται αστείο και αυτό που λέγεται κατά κόρον´Εκανε απολογισμό τής ζωής του´.Ναι καθότανε στο τζάκι πίνοντας κόκκινο κρασί στα 95 του και έκανε έναν διαυγή και ξεκάθαρο απολογισμό.
Ο φόβος τού τυχαίου στην ζωή κάνει τον άνθρωπο να αναζητά στηρίγματα.Οι εκφοβιστικού τύπου θρησκείες υπάρχουν για να αφαιρούν απο τον άνθρωπο,την διαφορετικότητα ,τήν μη υποταγή και οδηγούν στην εξίσωση τών πάντων.
Προσωπικά σέβομαι όποιον πιστευει και θεωρώ ότι κάποια δόγματα είναι πιό κοντά στα ανθρώπινα μέτρα απο άλλα,αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την επίσημη εκκλησία που έχει μετατρέψει τήν πίστη ,δυστυχώς, σε ιδεολογία.

Να συμπληρώσω όμως ότι διαφωνώ με τούς βαρείς χαρακτηρισμούς ,εναντίον όλων τών ιερέων αδιακρίτως.Υπήρξαν ιερεις απο τούς κατώτερους μέχρι τούς ανώτερους πού επέδειξαν ήθος και αγωνιστικότητα.Τετοιοι ήταν κάποιοι καθολικοί παπάδες τής ´θεολογίας τής απελευθέρωσης',πού υποστήριξαν τούς λαούς τής Λατινικής Αμερικής όταν υπέφεραν απο φρικτές χούντες,ήταν οι παπάδες τού ´Κρυφού Σχολειού´,οι παπάδες πού συμμετείχαν στην Εθνική Αντίσταση κατά τών Γερμανών,ήταν ο Χρυσόστομος Σμύρνης,που κατεσφάγη απο τούς Τσέτες,στην καταστροφή τής Σμύρνης ,μένοντας με τον λαό μαζί,και ειναι ο Αλβανίας Αναστάσιος ,που προσφερει μεγάλες υπηρεσίς σε κάθε δοκιμαζόμενο άνθρωπο.

Να συμπληρώσω όμως ότι διαφωνώ με τούς βαρείς χαρακτηρισμούς ,εναντίον όλων τών ιερέων αδιακρίτως.Υπήρξαν ιερεις απο τούς κατώτερους μέχρι τούς ανώτερους πού επέδειξαν ήθος και αγωνιστικότητα.Τετοιοι ήταν κάποιοι καθολικοί παπάδες τής ´θεολογίας τής απελευθέρωσης',πού υποστήριξαν τούς λαούς τής Λατινικής Αμερικής όταν υπέφεραν απο φρικτές χούντες,ήταν οι παπάδες τού ´Κρυφού Σχολειού´,οι παπάδες πού συμμετείχαν στην Εθνική Αντίσταση κατά τών Γερμανών,ήταν ο Χρυσόστομος Σμύρνης,που κατεσφάγη απο τούς Τσέτες,στην καταστροφή τής Σμύρνης ,μένοντας με τον λαό μαζί,και ειναι ο Αλβανίας Αναστάσιος ,που προσφερει μεγάλες υπηρεσίς σε κάθε δοκιμαζόμενο άνθρωπο.

Ορθώς λέγεις Σπυρέτο:ernaehrung004:
Να σημειώσω μόνο ότι η Χριστιανική πίστη κάθε άλλο παρά εκφοβιστική είναι μιας και το πρώτο ''δόγμα'' της είναι το ''όστις θέλει οπίσω μου ελθείν....''

Γιάννη ,κατά τήν γνώμη μου,ο καθολικισμός στήν επίσημη έκφρασή του είναι αρκετά εκφοβιστικός και τιμωρητικός ,με το Πουργατόριο(κάτι σάν αίθουσα αναμονής μεταξύ ´Παραδείσου ´και ´κόλασης´),αλλά και τις πολλές απαγορευσεις του στούς πιστούς του.Να μην αναφέρουμε τα περί ´Αλαθήτου´τήν Ιερά Εξέταση κ.λ.π.,κ.λ.π.
Πάντως το πιό σημαντικό είναι να μην μετατρέπεται η πίστη σέ φανατική ιδεολογία.
Θά συμφωνήσω πάντως μαζί σου ότι υπάρχει η ´ελεύθερη βούληση´στον Χριστιανισμό,πού βεβαίως έχει παραβιαστεί συχνά για πολιτικούς λόγους απο την επίσημη Εκκλησία με βίαιους προσηλυτισμούς ,κυρίως πρωτόγονων φυλών.
Να συμπληρώσω πάντως ότι θεωρώ βαθύτατα αντιδραστική τήν άποψη πού ελάχιστοι πρεσβεύουν,περί αναστηλώσεως παλαιών θρησκειών.Τετοιες θρησκείες είναι οριστικά νεκρές και χρησιμοποιούνται απο κυκλους συγκεκριμένης προέλευσης,οι οποίοι είναι εντελώς ανιστόρητοι.