Εκπαιδευτικα βιβλία Αγγλικών.Ότι και να γράψω είναι λίγο...

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,396
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Η αφορμή για το παρόν-οργισμένο όπως θα διαβάσετε παρακάτω- θέμα μου δόθηκε με την παραγγελία της δασκάλας των Αγγλικών των παιδιών μου για τα εκπαιδευτικά βιβλία της χρονιάς.

Είπα λόγω οικονομικής κρίσης να ψάξω για πρώτη φορά να τα βρω στο νετ.
Ρε παιδιά από χρόνια υποστηρίζω ότι μεγαλύτερη μαφία από την εκπαίδευση δεν υπάρχει.Τι πουτάνες μου λέτε,τι εμπόριο όπλων και ναρκωτικών.
Μπροστά στην "υποχρεωτική" εκπαίδευση,είναι καλόγριες.
Για να βρει μια κωλοδουλειά πρέπει το παιδί σου να μιλάει 2 ή και παραπάνω ξένες γλώσσες,να έχει τουλάχιστον ένα μεταπτυχιακό και όλα αυτά για ρομποτοποιηθεί,να έχει στουμπώσει το μυαλό του και να μείνει τελικά αμόρφωτο.
Άσε τελικά την "δια βίου μάθηση" με τα κωλοσεμινάρια των πολυεθνικών για πωλήσεις και management.
Είτε η εταιρεία που εργάζεσαι πουλάει προθεσμιακές καταθέσεις,είτε φάρμακα,είτε καπότες,ΠΡΕΠΕΙ να διοργανώνει κατα καιρούς εκπαιδευτικά καλοπληρωμένα σεμινάρια από δήθεν γκουρού για να γίνεις περισσότερο παραγωγικός και πιο πιστός στο "'οραμα" της εταιρείας.

Πάμε λοιπόν στα βιβλία Αγγλικών.
Κάνω πολλά χρόνια αγορές από το νετ.
Φάρμακα,καλλυντικά,παιχνίδια,ρούχα,παπούτσια,ηλεκτρονικες συσκευές και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νούς σας.
Οι διαφορές στο νετ,από μικρές έως και πολύ μεγάλες.
Στα "@$@#@% βιβλία Αγγλικών,ΜΗΔΕΝΙΚΗ.Είτε τα έψαξα σε Ελληνικό ιντερνετομάγαζο είτε στο ebay,είτε στο Amazon,μέχρι και Αυστραλέζικο site μου έβγαλε το Google,οι τιμές ίδιες παντού.
23,97 ευρώ ο ένας,23,96 ευρώ ο άλλος,22 Αγγλικες λίρες ο τρίτος,36 Αυστραλέζικα ο τέταρτο!!!
Τι χάλι είναι αυτό???

Πολλές αλήθειες μαζεμένες...
Επειδή τυχαίνει να έχω έμμεση επαφή με το θέμα των ξενόγλωσσων βιβλίων, εν συντομία η αγορά ελέγχεται με σιδηρά πυγμή. Ο εκδοτικός οίκος ορίζει μια τιμή και τέλος.
Πείτε στη δασκάλα/οργανώστε το οι ίδιοι, να τα πάρετε όλα μαζί από κάποιον βιβλιοπώλη. Μια μικροέκπτωση θα σας την κάνει, του το επιτρέπουν. Αν πουλάει λιανική ο συγκεκριμένος εκδοτικός, τότε απ'αυτόν απευθείας.

Υ.Γ
Αφού βρίσκουν, κάνουν. Σε λίγο θα θέλουν μάστερ στη διοίκηση επιχειρήσεων και 3 γλώσσες για να σε πάρουν ταμία σε Lidl τουριστικής περιοχής.

αυτο με τα μεταπτυχιακα που πρεπει να χεις τουλαχιστον ενα για να βρεις δουλεια ειναι απιστευτο ! τρομακτικη πιεση στον ανθρωπο και δημιουργια κομπλεξ . εγω εχω μεταπτυχιακο εδω . ναι αλλα εγω εχω δυο . μετραμε τα μεταπτυχιακα μας .

και για να μπεις σε ελληνικο ! μεταπτυχιακο θελει να χεις τελειωσει μια ξενη γλωσσα . δε πα να χεις πτυχιο με αριστα . ( και δε μιλαω για μαθηματα με ξενογλωσση βιβλιογραφια )

ένα βολικό tip...

Έχεις στην οικογένειά σου, στο φιλικό σου κύκλο ή κάπου κοντά σου τέλος πάντων κάποιον καθηγητή ξένων γλωσσών;

Αν ναί την καθάρισες. Στείλτον να αγοράσει αυτός τα βιβλία. Σε συναδέλφους κάνουν ικανοποιητική έκπτωση.

Εδώ υπάρχει ένα παλιότερο άρθρο: http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4528784
Καρτέλ στην αγορά ξενόγλωσσων βιβλίων διαπιστώνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία αποφάσισε την επιβολή συνολικού προστίμου 5 εκατ. ευρώ σε δύο εταιρείες που διακινούν στην ελληνική αγορά ξενόγλωσσα σχολικά βιβλία.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, οι δύο εταιρείες που εισάγουν και εμπορεύονται βιβλία σε επίπεδο χονδρικής κρίθηκαν ένοχες για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης, για παραβάσεις που έγιναν την πενταετία 2002-2006, καθώς νόθευαν τον ανταγωνισμό.
Υπολογίζεται ότι η αγορά του ξενόγλωσσου διδακτικού βιβλίου ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Αν υπάρχει κάποιος ας μας πει σε ποιον ανήκει η ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΕ δεν μπορώ να θυμηθώ και να βρω τίποτα στο ιντερνετ, έχω όμως την εντύπωση ότι από πίσω υπάρχει κάποιο μεγάλο ελληνικό trust γιατί αυτή η εταιρία έχει αλλάξει πολλές φορές χέρια σαν φιλέτο αφου έχειι εγγυημένο τζίρο από τα ξενόγλωσσα κάθε χρόνο.

Στην ΕΣΣΔ, επειδή δεν τα παιρναν όλα τα παιδιά το ίδιο, υπήρχε υποχρεωτικό 3ωρο μάθημα μετά το πέρας των μαθημάτων (στις 4:00), για όσους δεν τα έπαιρναν τόσο εύκολα. Βέβαια για να εφαρμοστεί το παραπάνω, χρειάζεται Κεντρικός Σχεδιασμός και σιδηρά πυγμή. Και όχι "δημοκρατικές ελευθερίες" και λοιπά κουραφέξαλα.

Το να ξέρεις αγγλικά, είναι σημαντικό αν θες να ακολουθησεις ακαδημαϊκή καριέρα. Αυτό που πρέπει να προβληματίσει, είναι πως οι Σκανδιναβοί μιλάνε εξαιρετικά αγλικά, χωρίς ιδιωτική εκπαίδευση.

Οσον αφορά την παράγραφο με τα σεμινάρια, είναι συμφυτα με την ανταγωνιστικότητα του καπιταλισμού. Αναρχη παραγωγή, ανισοκατανομή ανάπτυξης, άρα δεν υπάρχει άλλος τρόπος για την επιχειρηση να αυξησει τα κέρδη της, αν δεν ξεζουμίσει τον υπάλληλο.

Στην ΕΣΣΔ, επειδή δεν τα παιρναν όλα τα παιδιά το ίδιο, υπήρχε υποχρεωτικό 3ωρο μάθημα μετά το πέρας των μαθημάτων (στις 4:00), για όσους δεν τα έπαιρναν τόσο εύκολα. Βέβαια για να εφαρμοστεί το παραπάνω, χρειάζεται Κεντρικός Σχεδιασμός και σιδηρά πυγμή. Και όχι "δημοκρατικές ελευθερίες" και λοιπά κουραφέξαλα.
Παρέλειψες το ξύλο. Βούρδουλας.
Πως θα μορφωθεί κάποιος άμα δε φάει τις φάπες του....

Αν καταργηθούν τα ιδιωτικά φροντιστηρια ξένων γλωσσών, θα δούμε μετά αν θα είναι αραχτοί οι καθηγητές αγγλικών στα σχολεία. Και με το δίκιο τους οι άνθρωποι.

Αν καταργηθούν τα ιδιωτικά φροντιστηρια ξένων γλωσσών, θα δούμε μετά αν θα είναι αραχτοί οι καθηγητές αγγλικών στα σχολεία. Και με το δίκιο τους οι άνθρωποι.
Αραχτοι;;Προσωπικα δε θυμαμαι ποτε σα μαθητης κανενα καθηγητη αγγλικης αραχτο,ισα ισα που προσπαθουσαν με ολη τους την ψυχη οι ανθρωποι να κανουν ζαφτι 35 χαμενα κορμια που τους φερονταν σα σκουπιδια επειδη ειχαν παρει κανα δυο διπλωματα του κ...ου απο την palso.Δεν εξαιρω ουτε τη μουρη μου προφανως.

Τρία πουλάκια κάθονται, ως συνήθως....

Αραχτοι;;Προσωπικα δε θυμαμαι ποτε σα μαθητης κανενα καθηγητη αγγλικης αραχτο,ισα ισα που προσπαθουσαν με ολη τους την ψυχη οι ανθρωποι να κανουν ζαφτι 35 χαμενα κορμια που τους φερονταν σα σκουπιδια επειδη ειχαν παρει κανα δυο διπλωματα του κ...ου απο την palso.Δεν εξαιρω ουτε τη μουρη μου προφανως.

Τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι.
Λεκτική μνημονιολατρών παπαγάλων.
Οτι θέλει δηλαδή να αναπαράγεται δημοσίως, η τετρακομματική κυβέρνηση των δοσίλογων......

Εγω συμφωνω παντως με τον κουκλο. Καθηγητες ξενων γλωσσων, γυμναστες, θεολογοι ηταν αυτοι που λουφαραν παντα περισσοτερο απο τους αλλους. Δεν ξερω αν ειναι εξ αντικειμενου, ή επειδη ετυχα εγω στις περιπτωσεις.

Εψαξα και σήμερα στο νετ.Παιδιά είναι τρομακτικό πραγματικά.Διάβασα ένα φίλο πιο πάνω που γράφει για Ελληνικό καρτέλ.
Το καρτέλ είναι διεθνές και όχι Ελληνικό.Μιλάμε για διαφορές των 0,10 με 0,50 σε όποια χώρα/site και να κοιτάξω.

Πάμε λοιπόν.Είπα στην καθηγήτρια πως δεν πρόκειται να αγοράσω τα βιβλία και να μου βρει ή μεταχειρισμένα από παλαιότερους μαθητές να τα αγοράσω ή να μου τα δανείσει και να τα βγάλω φωτοτυπίες,τα δε cd(2 τεμάχια με 9 ευρώ το καθένα),καταλάβατε τι ακριβως της είπα να κάνει.

να μου βρει μεταχειρισμένα από παλαιότερους μαθητές να τα αγοράσω
Στην Αμερική υπάρχει τεράστιο εμπόριο μεταχειρισμένων βιβλίων. Τελευταία παραγγέλνω συχνά επιστημονικά συγγράματα και είναι σε άψογη κατάσταση. Στην Ελλάδα δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ περιορισμένα σε αυτόν τον τομέα.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Εκπαιδευτικα βιβλία Αγγλικών.Ότι και να γράψω είναι λίγο...

Τα παραπάνω ισχύουν για τα βιβλία Αγγλικών του Λυκείου.

Για κάποιο περίεργο λόγο τα βιβλία Αγγλικών του Γυμνασίου μοιράζονται δωρεάν. Στην περίπτωση αυτή όμως δεν υπάρχει το CD για το listening
Έκτωρα,αναφέρομαι στα βιβλία Αγγλικών του φροντιστηρίου όχι του σχολείου.

Και για να καταλάβετε πόσο εκτός του παιχνιδιού είναι και οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, οι περισσότεροι κάθε χρόνο ή κάθε δεύτερο, αλλάζουν το βιβλίο που διδάσκουν, κάνοντας κύκλο και επιστρέφοντας σ' αυτό μετά από μερικά χρόνια. Έτσι, για να μην το "κληρονομήσει" το μικρότερο αδερφάκι, αλλά να έχουμε φρέσκες αγορές για κάθε οικογένεια κάθε Σεπτέμβρη... Οι ιατρικοί "επισκέπτες" έχουν πολύ μικότερη διαπλοκή με τους γιατρούς από ό,τι οι έμποροι βιβλίων με τα φροντιστήρια.

Έκτωρα,αναφέρομαι στα βιβλία Αγγλικών του φροντιστηρίου όχι του σχολείου.

Sorry δεν το πήρα χαμπάρι.

Πάντως η κατάσταση που περιγράφεις ισχύει και στα Αγγλικά του Λυκείου το οποίο ανήκει στην υποτιθέμενη δημόσια δωρεάν παιδεία.

Πάντως εδώ, σαν πρωτάρης και... νεοέλληνας, έσπευσα να αγοράσω το βιβλίο που ζήτησαν σε ένα μάθημα (115$ απ'το Amazon). Ντροπιασμένος συνειδητοποίησα τις επόμενες μέρες ότι ήμουν ένας από τους ελάχιστους στο αμφιθέατρο που είχα κάνει κάτι τέτοιο. Οι περισσότεροι, είτε το διάβαζαν στις βιβλιοθήκες, είτε το δανείζονταν από κάποιον περσινό φοιτητή, είτε το νοίκιαζαν από το amazon και άλλα καταστήματα, είτε το αγόραζαν σε ηλεκτρονική μορφή, είτε μεταχειρισμένο με τα μισά λεφτά. Και μιλάμε για ένα απ'τα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, με δίδακτρα που φτάνουν τα 30 χιλιάρικα ετησίως αν δεν έχεις υποτροφία. Παρ'όλα αυτά, δεν πετάνε τα λεφτά τους χωρίς λόγο. Φωτοτυπίες δεν παίζουν, αλλά δεν υπάρχει και λόγος, όταν είναι εύκολο να κάνεις ένα από τα παραπάνω. Ευτυχώς για τα υπόλοιπα βιβλία ακολούθησα κι εγώ αυτή τη μέθοδο κάνοντας τη δουλειά μου σαν άνθρωπος και όχι ξεφραγκιαζόμενος.

Όσο για τη δική μας συνήθεια του να καίμε τα βιβλία πανηγυρικά μετά το τέλος της χρονιάς, την αφήνω ασχολίαστη, κάτι τέτοια επιβεβαιώνουν έναν καθηγητή εδώ που μας έλεγε ότι η Παιδεία δεν πρέπει να είναι δωρεάν, πρέπει να'χει ένα κόστος, έστω και συμβολικό, έστω και 100 δολλάρια το εξάμηνο, για να σου θυμίζει πόσο πολύτιμη είναι για σένα, και να μην τη θεωρείς αυτονόητη.

Όσο για τα βιβλία ξένων γλωσσών, είναι γνωστή η απάτη. Απλά είναι λίγο πιο οφθαλμοφανής σε μας, διότι η φροντιστηριακή βιομηχανία γλωσσών είναι υπερανεπτυγμένη στην Ελλαδίτσα. Όπως συνηθίζω να λέω βέβαια... αν ήξερε ο κόσμος πόσο εύκολο είναι να μάθεις ξένες γλώσσες μόνος σου, και ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ αγγλικά, θα γλύτωνε ΠΑΑΡΑ πολλά λεφτά. Αλλά που.

Last edited: