Εναλλακτικές θεραπείες

Η ασπιρίνη πάντως είναι συγκεκριμένο φάρμακο με συγκεκριμένη χημική σύσταση.
Το πιο κοντινό φυσικό προϊόν από όσο γνωρίζω είναι (βρασμένη) φλούδα ιτιάς.

Στο συγκεκριμένο άρθρο η αναφορά στην Ασπιρίνη φοβάμαι ότι έχει γίνει μόνο για σκοπούς marketing.
Κάποιος με καλύτερη κατάρτιση / καλύτερη πληροφόρηση μπορεί να μας πει και περισσότερα.
 
Προφανώς χρησιμοποιούν τον όρο "Ασπιρίνη" λόγω των ενδείξεων και όχι λόγω της δραστικής.
Και πάλι όχι όλων μιας και το σαλικυλικό οξύ έχει και άλλες ενδείξεις εκτός από αυτές που αναφέρουν.
 
Απάντηση: Re: Εναλλακτικές θεραπείες

Προφανώς χρησιμοποιούν τον όρο "Ασπιρίνη" λόγω των ενδείξεων και όχι λόγω της δραστικής.
Και πάλι όχι όλων μιας και το σαλικυλικό οξύ έχει και άλλες ενδείξεις εκτός από αυτές που αναφέρουν.

Ετσι είναι..

Επί παραδείγματι λείπει η γνωστή αντιθρομβωτική δράση τής κανονικής ασπιρίνης..

Επίσης προσωπικά θεωρώ οτι είναι λάθος νά αθωώνεται κάθε τί τό φυτικό καθ''ότι αρκετά φάρμακα πού παρασκευάζονται απ´τήν Φαρμακοβιομηχανία έχουν φυτική βάση..
Κλασσικό παράδειγμα τό γνωστότατο ινότροπο Digoxin(πολύ χρήσιμο στήν καρδιακή ανεπάρκεια) πού παράγεται απο το φυτό Digitalis πού πρέπει νά χορηγείται μέ ιδιαίτερη προσοχή γιατί η δοσολογική υπέρβαση μπορεί νά προκαλέσει σοβαρή τοξικότητα..

Τέτοιο είναι καί τό λεγόμενο ''Χόρτο τού Αγ.Ιωάννη'' πού χρησιμοποιείται ως αντικαταθλιπτικό,αλλά όλες οι έρευνες έχουν δείξει ότι και αυτό έχει αρκετές παρενέργειες ,και μάλιστα πολύ περισσότερες απ´τά σύγχρονα αντικαταθλιπτικά,ενώ απαιτούνται πολλαπλές καθημερινές δόσεις,πού τό κάνουν δύσχρηστο στόν λειτουργικό ασθενή.

Υ.Γ.
Πάντως η παρασκευή τής Κρητικής ''ασπιρίνης'' φαίνεται νάχει επιστημονικό ενδιαφέρον.
 
Μιας και το νήμα είναι περί εναλλακτικών θεραπειών να επιστήσουμε την προσοχή και προς τις θεραπείες σοβαρών και μη ασθενειών με αλκαλικά στοιχεία....

Υπάρχει ολόκληρη βιβλιογραφία και εκατοντάδες μελέτες σχετικά με το αλκαλικό και το όξινο περιβάλλον....στον οργανισμό ενός ανθρώπου....και τον ρόλο που διαδραματίζει το καθένα.
 
Εγώ γιατί νομίζω ότι οποιαδήποτε χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων, φυτικών ή μη, δεν θεωρείται εναλλακτική θεραπεία;
 
Απάντηση: Re: Εναλλακτικές θεραπείες

Εγώ γιατί νομίζω ότι οποιαδήποτε χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων, φυτικών ή μη, δεν θεωρείται εναλλακτική θεραπεία;

Γιά μένα έχεις δίκαιο..
Απλά ''βολεύει'' νά ονομάζονται έτσι κάποια φυτικά σκευάσματα και μάλιστα ακαθόριστης αποτελεσματικότητας,ισχύος και ασφάλειας..
 
Re: Απάντηση: Re: Εναλλακτικές θεραπείες

Ετσι είναι..

Επί παραδείγματι λείπει η γνωστή αντιθρομβωτική δράση τής κανονικής ασπιρίνης..

...η οποία δεν είναι επιθυμητή σε άτομα που τους λείπει το ένζυμο G6PD, όταν θέλουν να εκμεταλλευτούν μόνο την αναλγητική δράση αυτής.
 
Re: Απάντηση: Εναλλακτικές θεραπείες

Για μένα δοκιμάστε βελονισμό (με σωστό πάντα τρόπο, από σωστούς ανθρώπους). Γλύτωσα χειρουργείο...

Εγω παλι προσφατα ενω ο κανονικος μου γιατρος του ΟΑΕΕ οταν με διεγνωσε για ενα θρομβο μου ειπε επειγοντως χειρουργειο σε δυο ημερες !! (φυσικα σε ιδιωτικη κλινικη με το αναλογο τιμημα.,,,) η δευτερη γνωμη που πηρα απο γιατρο σε δημοσιο νοσοκομειο εβαλε τα γελια συνεστησε ενα μηνα παρακολουθηση αντε και μια βιταμινη Ε και τελικα οντως ο θρομβος απορροφηθηκε....

Αν ειχα ακουσει το αρπακτικο τωρα θα ειχα μια επεμβαση στο ιστορικο μου...και κανα 2χιλιαρο μειον....

ΛΑΜΟΓΙΑ.....
 
Έχω κάνει ήδη ένα χειρουργείο στα 18 στη μέση μου και η κατάσταση είναι αντικειμενική για το τι έχω. Με το βελονισμό δεν έχω ξαναπάρει ούτε παυσίπονο, ενώ αν το προλάβω κύκλο πόνου με 2-3 βελονισμούς έχει φύγει. Όταν γλίτωσα το χειρουργείο έκανα κάπου 12 θεραπείες, οι οποίες ήταν από τη μία αρκετά ακριβές, αλλά σίγουρα φθηνότερες από χειρουργείο, ενώ με την απόδειξη τα έξοδα τα πέρασα στη φορολογική μου δήλωση.
 
ο βελονισμος ειναι εντυπωσιακος .Φιλος ποναγε τρομερα μετα απο επεμβαση σε ευαισθητο σημειο και του χωναν κατι παυσιπονες ενεσεις .Οταν εκανε βελονισμο του περασαν ολα σε 20λεπτα .Υπαρχει ομως και αυτο που ειναι επισης πολυ ενδιαφερον
 
Μιας και πιάσατε το θέμα της ανακούφισης ή και ίασης ενός πόνου ή προβλήματος, χρόνιου ή μη, να σας πω και για την ειδικότητα της "μεσοθεραπείας" είναι ειδικότητα της "κλασικής" ή μη ιατρικής και γίνεται κατα κόρον στην Ευρώπη(Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία) και Αμερική....

Στην Ελλάδα είναι πολύ λίγοι οι φυσιοθεραπευτές που την εξασκούν, αλλά επειδή τυγχάνει γνωστή μου μια φίλη που την εξασκεί όπως και ο πατέρας της, ξέρω απο πρώτο χέρι ότι είναι πολύ αποτελεσματική....
 
Το γλιτώνεις χειρουργείο είναι σχετικό. Όπου σχετικό το αν χρειάζεσαι το χειρουργείο εξαρχής.
Συχνή περίπτωση στην οποία γίνεται αυτή η συζήτηση είναι ο πόνος στην μέση που συνδιάζεται με κάποια κήλη μεσοσπονδυλιου δίσκου. Αν εκτός του πόνου υπάρχει και συμπτωματολογία πίεσης-ατροφίας του νεύρου η ένδειξη για χειρουργική θεραπεία είναι απόλυτη και άμεση. Νεύρο που θα ατροφήσει δεν θα επανέλθει.

Άν τώρα υπάρχει μόνο πόνος και όχι λειτουργική βλάβη, παρόμοιες θεραπίες που μπορούν να ανακουφίσουν απο αυτόν είναι προτιμότερες και ίσως με καλύτερα αποτελέσματα απο μια επέμβαση που μπορεί να κάνει και χειρότερα τα πράγματα με κάποια επιπλοκή.

Γενικά θέλει προσοχή και απο τις δύο πλευρές. Απο την μία τα χειρουργεία δεν είναι πανάκεια και δεν πρέπει να γίνονται χωρίς την ύπαρξη της αντίστοιχης ένδειξης, απο την άλλη πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν προτείνουμε την οποιαδήποτε "εναλλακτική" θεραπεία (με ή χωρίς εισαγωγικά) αφού η θεραπευτική τους δράση είναι ειδική/περιορισμένη και συνήθως συμπτωματική.

@Ναθ
Δυστυχώς υπάρχει και αυτό το φαινόμενο και όχι μόνο στην Ελλάδα. Γιαυτό και φροντίζουμε να έχουμε έναν γιατρό τον οποίο εμπιστευόμαστε και απευθυνόμαστε σε αυτόν. Δεν ψάχνουμε κάθε φορά και καινούργιο γιατί έτσι μπορεί να πέσουμε σε κάποιον που δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία/ικανότητα/γνώση/τιμιότητα να προτείνει την καλύτερη θεραπεία.
Για τους τύπους βέβαια να δηλώσουμε οτι το οτι λειτούργησε η συντηρητική θεραπεία δεν σημαίνει οτι ήταν και η καλύτερη λύση. Το λέω γενικά αυτό.