Ενας "Abba" στην Ελλάδα.

18 June 2006
15,906
Αθήνα-Κέντρο
Απ το in.gr

Έρχεται το μιούζικαλ στην Αθήνα
Οι Abba δεν θα ενωθούν ξανά, λέει ο Μπ.Ουλβέους στη συνέντευξη Τύπου του «Mamma Mia»

Τον Μάιο έρχεται στην Αθήνα το «Mamma Mia»
Αθήνα

874737_b.jpg

Για το διάσημο μιούζικαλ Mamma Mia και την επιτυχία των Abba μίλησε σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα ο Μπιόρν Ουλβέους, ένας εκ των μελών του συγκροτήματος. Η θεατρική παράσταση που έχει παρουσιαστεί σε δεκάδες χώρες θα κάνει την πρεμιέρα της στην Ελλάδα, στο θέατρο Badminton τον Μάιο.

«Συγγνώμη που έφερα μαζί τον βαρύ χειμώνα, αλλά πιστεύω ότι θα τον πάρω μαζί μου φεύγοντας» δήλωσε ο Μπ.Ουλβέους κατά την έναρξη της συνέντευξης Τύπου, αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα.

«Σκοπεύουμε να μείνουμε το μοναδικό συγκρότημα που δεν θα επανασυνδεθεί. Οι μόνοι που δεν θα επιστρέψουν» δήλωσε για τους Abba ο Μπ.Ουλβέους. «Έχουμε μείνει μόνο εμείς που δεν ξαναενωθήκαμε. Όλοι το έχουν κάνει» προσέθεσε.

«Ξυπνάω κάθε μέρα και κοιτάζομαι στον καθρέφτη για να βεβαιωθώ ότι απετέλεσα μέρος αυτής της μεγάλης επιτυχίας. Είναι ευτυχία να είσαι ένας από τους Abba» δηλώνει.

Τα τραγούδια του συγκροτήματος «ντύνουν» ένα από τα γνωστότερα θεατρικά μιούζικαλ: το Mamma Mia. Σύμφωνα με την υπόθεση, τρεις υποψήφιοι μπαμπάδες πηγαίνουν σε ένα ελληνικό νησί για το γάμο της κόρης τους. Εκεί συναντούν την μητέρα Ντόνα. Αιγαιοπελαγίτικο σκηνικό, πολύ τραγούδι, πολύ χορός και πολύ... Abba είναι τα στοιχεία της μουσικής παράστασης.

Μιλώντας για το Mamma Mia, το οποίο θα ανέβει στη σκηνή του θεάτρου Badminton από τις 6 έως τις 25 Μαΐου, δήλωσε ότι η επιλογή του ελληνικού νησιού ως σκηνικό του μιούζικαλ έγινε επειδή θεωρήθηκε ο πιο λογικός προορισμός για τους τρεις μπαμπάδες που έρχονται από διαφορετικές γωνιές του κόσμου, αλλά και γιατί η Ντόνα (η μητέρα) είναι ένας χαρακτήρας που συναντά κανείς συχνά στα ελληνικά νησιά.

«Χαίρομαι γιατί το Mamma Mia επέστρεψε σπίτι του» πρόσθεσε.

Το Mamma Mia θα παιχτεί στην Αθήνα, στο θέατρο Badminton από τις 6 έως τις 25 Μαΐου. Τα εισιτήρια κυμαίνονται από 20 έως 85 ευρώ.

Και μερικές φωτό απ την συνένετυξη τύπου:
36_b_1.jpg

36_b_2.jpg

ΕΓΩ Ο ΒΛΑΞ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ??????:slapface:

να μη γνωρίσω από κοντά έναν απ τους παιδικούς μου μύθους..

Σήμερα το διάβασα και έλεγα πότε θα το ανεβάσεις...

:Banane0::Banane0::ernaehrung004::ernaehrung004:

Με πόνεσε όμως που το διάβασα κατόπιν εορτής και δεν τον γνώρισα από κοντά.:bigcry:
Ας ελπίσουμε να έρθει κάποιος απ αυτούς στην πρεμιέρα όπως έκαναν σε άλλες χώρες...

Χαίρομαι που μέσα στο 2008 με τον ερχομό του musical ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ! και της ομότιτλης κινηματογραφικής ταινίας, το Ελληνικό κοινό (ανεξαρτήτου ηλικίας) θα έχει την ευκαιρία να ξανακούσει ή να ακούσει τη μουσική και τα τραγούδια του 2ου (για μένα ) Νο1 μαζί με τους Beatles συγκροτήματος όλων των εποχών, αυτό των ABBA.
Οι ABBA διατηρούν όμως 2 αδιαμφισβήτητες παγκόσμιες πολύ ουσιαστικές & ξεχωριστές πρωτιές:
1η) Αν και Σουηδοί και όχι Αγγλόφωνοι, τα σε Αγγλικό στίχο τραγούδια τους είναι κατά έτη φωτός ανώτερα σε ποιότητα από πολλών γνήσιων Αγγλικών και Αμερικανικών συγκροτημάτων ή καλλιτεχνών. Με μητρική τους γλώσσα τη Σουηδική, έγραψαν στην Αγγλική γλώσσα καταπληκτικούς σε απλότητα και νόημα στίχους τραγουδιών!
2η) Η ποιότητα της φωνής και κατ’ επέκταση της ερμηνείας τους στα τραγούδια τους, παραμένει κορυφαία. Κανένα άλλο συγκρότημα στον κόσμο έως τώρα δεν είχε στο δυναμικό του αυτές τις υπέροχες φωνές των Agnetha & Anni-Frid, που η κάθε μία απ’ αυτές και το συντέριασμά τους δημιουργούσαν κύματα ψυχικής αγαλλίασης και ευτυχίας.
Ας γίνουμε κάποια στιγμή εμείς οι Έλληνες αντικειμενικοί, απροκατάληπτοι και χωρίς κόμπλεξ. Κι αυτό, το αναφέρω επειδή το συγκρότημα των ΑΒΒΑ αποτελείτο από 2 άνδρες & 2 γυναίκες, δεν ήταν Άγγλοι ή Αμερικανοί και δεν πουλάγανε ύφος κουλτουριάρικο αλλά Bob Dylan και Joan Baez και Doors, ή δεν ήταν του σκληρού Rock, και κατ’ επέκταση λοιπόν δεν πήγαινε σ’ εμάς, τους σκληρούς σύγχρονους αλλά αφάνταστα κομπλεξαρισμένους Έλληνες να αποδεχτούμε ένα τέτοιο συγκρότημα. Πόσο μάλλον ν’ ακούσουμε και κάποια από τα μη προβαλλόμενα από την μουσική βιομηχανία τραγούδια τους όπως τα: Hole in your soul, Move On, I wonder, Eagle, Thank you for the music, Andate-Andate, Happy New Year, I let the music speak, Slipping through my fingers, για να συνειδητοποιήσουμε πως πράγματι το τραγούδι με τη μελωδία, το ρυθμό και τους στίχους και την ερμηνεία του είναι σε κάποιες περιπτώσεις δώρο Θεού σε ανθρώπους που Αυτός επέλεξε για να το δημιουργήσουν και να το εκφράσουν στους υπόλοιπους συνανθρώπους τους.
Γι’ αυτό λοιπόν αγαπητοί αναγνώστες αυτού του σχολίου, αφήστε τη μουσική των ABBA να μιλήσει …. (στην ψυχή σας) και ίσως μετά πείτε κι εσείς με τη σειρά σας: Thank you for the music!

Re: Απάντηση: Ενας "Abba" στην Ελλάδα.

Ας γίνουμε κάποια στιγμή εμείς οι Έλληνες αντικειμενικοί, απροκατάληπτοι και χωρίς κόμπλεξ. Κι αυτό, το αναφέρω επειδή το συγκρότημα των ΑΒΒΑ αποτελείτο από 2 άνδρες & 2 γυναίκες, δεν ήταν Άγγλοι ή Αμερικανοί και δεν πουλάγανε ύφος κουλτουριάρικο αλλά Bob Dylan και Joan Baez και Doors, ή δεν ήταν του σκληρού Rock, και κατʼ επέκταση λοιπόν δεν πήγαινε σʼ εμάς, τους σκληρούς σύγχρονους αλλά αφάνταστα κομπλεξαρισμένους Έλληνες να αποδεχτούμε ένα τέτοιο συγκρότημα.

Αυτό που συνιστάς να μην κάνουμε, το κάνεις πρώτος εσύ με τους άλλους.

Καλώς όρισες.

2η) Η ποιότητα της φωνής και κατ’ επέκταση της ερμηνείας τους στα τραγούδια τους, παραμένει κορυφαία. Κανένα άλλο συγκρότημα στον κόσμο έως τώρα δεν είχε στο δυναμικό του αυτές τις υπέροχες φωνές των Agnetha & Anni-Frid, που η κάθε μία απ’ αυτές και το συντέριασμά τους δημιουργούσαν κύματα ψυχικής αγαλλίασης και ευτυχίας.

Kαλως ηρθες και απο μενα. Ομως, πως τα λες αυτα? Γνωριζεις ολα τα συγκροτηματα του κοσμου με γυναικεια φωνητικα? Π.χ., οι Εn Vogue εισαι σιγουρος πως δεν είχαν στο δυναμικό τους τοσο υπέροχες φωνές? Οι Supremes? Οι Fleetwood Mac?

Αγαπητέ Κώστα,

Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου.

Παρακαλώ, μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής σχετικά με το σχόλιό σου στο κείμενό μου;

Επίσης συμφωνείς μαζί με μένα πως το συγκρότημα των ABBA ήταν (στο παρελθόν πιο πολύ) και εξακολουθεί και είναι για αρκετούς Έλληνες παρεξηγημένο, καρεκλάδικο (στην εποχή μου), μη ποιοτικό μουσικό συγκρότημα;

Παρακαλώ, μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής σχετικά με το σχόλιό σου στο κείμενό μου;

Επίσης συμφωνείς μαζί με μένα πως το συγκρότημα των ABBA ήταν (στο παρελθόν πιο πολύ) και εξακολουθεί και είναι για αρκετούς Έλληνες παρεξηγημένο, καρεκλάδικο (στην εποχή μου), μη ποιοτικό μουσικό συγκρότημα;

Να γίνω: το να σου αρέσουν οι ΑΒΒΑ δεν είναι λόγος να απαξιώνεις τους άλλους. Κάνεις λάθος όταν λές πως "οι Ελληνες δεν τους αποδέχθηκαν"-ή δεν γνωρίζεις Τι νούμερα πούλησαν από δίσκους στην Ελλάδα.

"Παρεξηγημένο" τι ακριβώς εννοείς; κι ο Μάλερ παρεξηγημένος είναι. Το ίδιο και η τζάζ στο σύνολό της.
Το ότι χορεύτηκε στις disco δεν μου λέει τίποτα: συνέβη και στα καλύτερα σπίτια.
Είναι Pop στις μεγάλες της. Δεν καταλαβαίνω γιατί αξιώνεις να την πάρουν "στα σοβαρά". Δεν το έχει ανάγκη αυτό η Pop.
Εχουν περάσει από τα χέρια μου κατά καιρούς όλα τα άλμπουμ τους. Εχω φτιάξει μιά επιλογή από 12 κομμάτια που τα ακούω και δεν μου ...γέρασαν άσχημα. Το "Eagle" το θεωρώ από τα καλύτερα πράγματα που έκαναν ποτέ.

Αγαπητέ petro m,

Δεν ξέρω αν στο συγκεκριμένο σχόλιό σου στο κείμενό μου, είχες υπόψη σου ως ακούσματα τα τραγούδια των ABBA Hole In Your Soul, The Winner Takes It All, Chiquitita, Dancing Queen, τραγούδια στα οποία αποτυπώνονται σε όλο τους το μεγαλείο η ποιότητα (χρώμα και δύναμη) της φωνής των Agnetha & Anni-Frid.

Αγαπητέ petro m,

Δεν ξέρω αν στο συγκεκριμένο σχόλιό σου στο κείμενό μου, είχες υπόψη σου ως ακούσματα τα τραγούδια των ABBA Hole In Your Soul, The Winner Takes It All, Chiquitita, Dancing Queen, τραγούδια στα οποία αποτυπώνονται σε όλο τους το μεγαλείο η ποιότητα (χρώμα και δύναμη) της φωνής των Agnetha & Anni-Frid.

Τα εχω υποψην μου, εκτος ισως απο το Hole In Your Soul που σαν τιτλος δε μου λεει κατι. Πιθανως να το ξερω ομως. Παντως, μιας και ανεφερα τις Εn Vogue, δεν βαζω καμια ερμηνεία των ΑΒΒΑ διπλα πχ, στο Hold On. Για τα γουστα μου, ειναι αλλη κλαση.

Αγαπητέ Κώστα,

Δεν αξιώνω τίποτα.

Το γεγονός όμως πως για το μιούζικαλ MAMMA MIA (που η υπόθεσή του εξελίσσεται στην Ελλάδα) χρειάστηκαν να περάσουν 9 ολόκληρα χρόνια για να έρθει και να παιχτεί στη χώρα μας από περιοδεύων (όμως) θίασο και όχι από 1 ξεχωριστή παραγωγή από Έλληνες, επίτρεψέ μου να πω πως επαληθεύει τον προλεχθέν χαρακτηρισμό μου παρεξηγημένο.

Τα άλμπουμ τους έγιναν όλα "χρυσά" στην Ελλάδα.
Δύο απ αυτά έγιναν και "πλατινένια".
Το ίδιο και μία Συλλογή από επιτυχίες τους.
Ετσι ορίζουμε την ...μη αποδοχή ; :blink:

Καλώς ήρθες φίλε Sounio

Εχω την εντύπωση πως οι Abba έχουν πλέον γινει αποδεκτοί γενικότερα αν και δεν αισθάνομαι οτι υπήρξε ποτέ αυτό που λες ,προκατάληψη δηλαδή απέναντι στο γκρουπ.Εξάλλου το γκρουπ πολλές φορές κινήθηκε εκ του ασφαλούς σε διαφορετικά είδη.Τα "άγγιζε" τα "ενσωμάτωνε" στις συνθέσεις του χωρίς να βυθίζεται μέσα σε αυτά οπότε και λογικά ο προσανατολισμός της μουσικής τους μάλλον αυτός της ευρείας αποδοχής, τουλάχιστον έτσι τους αντιλαμβάνομαι εγώ.Υποτιμημένη παρεξηγημένη και μέσα στην προκατάλειψη για παράδειγμα ήταν η Jocelyn Brown.Πολύ μεγάλη φωνή και πολύ μα πολύ disco.

Οσον αφορά το θέμα φωνή είναι μεγάλο κεφάλαιο και μάλλον θα πρέπει να συζητηθεί κάποια στιγμή σε άλλο "νήμα".
Εξαρτάται πάντα το πως αντιλαμβάνεσαι το θέμα και τι απαιτήσεις έχεις απο κάποιο μουσικό είδος και απο μια φωνή κατ επέκταση.
Με αυτή την λογική πχ αν ήμουν συνθέτης και ήθελα να γράψω μία κλασική λευκή εμπορική pop μπαλάντα σαν το The winner takes it all πιθανότατα να χρησιμοποιούσα τις φωνές των Abba.

Χαίρομαι που μέσα στο 2008 με τον ερχομό του musical ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ! και της ομότιτλης κινηματογραφικής ταινίας, το Ελληνικό κοινό (ανεξαρτήτου ηλικίας) θα έχει την ευκαιρία να ξανακούσει ή να ακούσει τη μουσική και τα τραγούδια του 2ου (για μένα ) Νο1 μαζί με τους Beatles συγκροτήματος όλων των εποχών, αυτό των ABBA.
Οι ABBA διατηρούν όμως 2 αδιαμφισβήτητες παγκόσμιες πολύ ουσιαστικές & ξεχωριστές πρωτιές:
1η) Αν και Σουηδοί και όχι Αγγλόφωνοι, τα σε Αγγλικό στίχο τραγούδια τους είναι κατά έτη φωτός ανώτερα σε ποιότητα από πολλών γνήσιων Αγγλικών και Αμερικανικών συγκροτημάτων ή καλλιτεχνών. Με μητρική τους γλώσσα τη Σουηδική, έγραψαν στην Αγγλική γλώσσα καταπληκτικούς σε απλότητα και νόημα στίχους τραγουδιών!
Ας γίνουμε κάποια στιγμή εμείς οι Έλληνες αντικειμενικοί, απροκατάληπτοι και χωρίς κόμπλεξ. Κι αυτό, το αναφέρω επειδή το συγκρότημα των ΑΒΒΑ αποτελείτο από 2 άνδρες & 2 γυναίκες, δεν ήταν Άγγλοι ή Αμερικανοί και δεν πουλάγανε ύφος κουλτουριάρικο αλλά Bob Dylan και Joan Baez και Doors, ή δεν ήταν του σκληρού Rock, και κατ’ επέκταση λοιπόν δεν πήγαινε σ’ εμάς, τους σκληρούς σύγχρονους αλλά αφάνταστα κομπλεξαρισμένους Έλληνες να αποδεχτούμε ένα τέτοιο συγκρότημα. Πόσο μάλλον ν’ ακούσουμε και κάποια από τα μη προβαλλόμενα από την μουσική βιομηχανία τραγούδια τους όπως τα: Hole in your soul, Move On, I wonder, Eagle, Thank you for the music, Andate-Andate, Happy New Year, I let the music speak, Slipping through my fingers, για να συνειδητοποιήσουμε πως πράγματι το τραγούδι με τη μελωδία, το ρυθμό και τους στίχους και την ερμηνεία του είναι σε κάποιες περιπτώσεις δώρο Θεού σε ανθρώπους που Αυτός επέλεξε για να το δημιουργήσουν και να το εκφράσουν στους υπόλοιπους συνανθρώπους τους.
Γι’ αυτό λοιπόν αγαπητοί αναγνώστες αυτού του σχολίου, αφήστε τη μουσική των ABBA να μιλήσει …. (στην ψυχή σας) και ίσως μετά πείτε κι εσείς με τη σειρά σας: Thank you for the music!

Συμφωνώ σε όλα μαζί σου εκτός από την σειρά:

Μακράν Νο 1 οι ABBA :firstprize:
και Νο 2 (για να μην πω και πιο κάτω) οι Beatles.

Καλημέρα σε όλους :ernaehrung004:

Τί έγινε ρε παιδιά ?:7SFGSFG:

Πιός είναι ο κύριος ?

Ποιός πάει να μου "φαει' την θέση ?:eek:

Σούνιο καλώς ήρθες αν και λίγο "ορμητικά" στην παρέα μας.

Μην παρεξηγηθείς με τα παιδιά εδώ μέσα.Τα έχουμε πεί πολλάκις και δεν τρέχει μία.Σε άλλους αρέσουν οι Σουηδοί ,σε άλλους όχι αλλά ..συμβιώνουμε!:2thumb22sup:

Υ.Γ. Πάω να προλάβω τις Τράπεζες και θα επανέλθω.

Μη χειρότερα..:ADFAD2:

Τα εχω υποψην μου, εκτος ισως απο το Hole In Your Soul που σαν τιτλος δε μου λεει κατι. Πιθανως να το ξερω ομως. Παντως, μιας και ανεφερα τις Εn Vogue, δεν βαζω καμια ερμηνεία των ΑΒΒΑ διπλα πχ, στο Hold On. Για τα γουστα μου, ειναι αλλη κλαση.

:ernaehrung004::ernaehrung004::ernaehrung004:

Πολύ καλό Πέτρο το Hold on.Και το dont le go επίσης όταν πια ήταν τρεις.Δεν μπορούσα να ξεχωρίσω ποιά ήταν η καλύτερη τότε και μάλιστα σε μια περίοδο που μουσικά η soul ήταν σε κρίση και οι παραγωγές "πολύ στημένες"´και βέβαια στην Ελλάδα δεν έπιασαν....

Αγαπητοί Κώστα και Γιώργο,

Από τα λεγόμενά σας μαντεύω πως ηλικιακά είστε σε ηλικία κάτω των 35 χρονών και άρα δε ζήσατε ως έφηβοι (Γυμνάσιο & Λύκειο) τo κατεστημένο των οπαδών της Hard Rock & Heavy Metal, που θεωρούσαν ως ανάξιο λόγου και ουσίας ο,τιδήποτε άλλο ήταν εκτός των τειχών των παραπάνω ειδών της σύγχρονης μουσικής.

Για μένα μου ήταν αρκετό που το 1978 ο Γιάννης Πετρίδης είχε κάνει εκπομπή-αφιέρωμα στους ABBA χαρακτηρίζοντάς τους ισάξιους με τους BEATLES, όμως ταυτόχρονα λυπάμαι που ακόμη και τώρα οι παραγωγοί ραδιοφωνικών μουσικών εκπομπών δεν έχουν τη διάθεση, δύναμη, θέληση; να παίξουν όχι μόνο ABBA, αλλά και τραγούδια καλλιτεχνών και συγκροτημάτων που έχουν μέσα τους ρυθμό, μελωδία, στίχο και ήχο στον οποίο μπορείς ν' ακούσεις την αξία του καθενός από τα κλασικά μουσικά όργανα και συνάμα το αρμονικά δεμένο πάντρεμά τους.

Πόσο συχνά ακούμε από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς να παίζουν τραγούδια των Beatles, Abba, Lynyrd Skynyrd, Pink Floyd και μάλιστα όχι μόνο τα εκάστοτε εμπορικά, αλλά και ίσως και κάποια άλλα (αφανή) που αξίζουν μιας καλύτερης μοίρας.

Κατά παράξενο τρόπο το'' the visitors'' όσο περνάνε τα χρόνια ανεβαίνει διαρκώς στην εκτιμησή μου..

τι μου συμβαίνει Κώστα ?:FSGSFGS4: