Ενισχυτής AV μέχρι 500

nektar

Supreme Member
4 January 2007
4,326
Μελίσσια
Ήρθε ο καιρός να αποσύρω τον παλιό Sony STR DB-925 που με έβγαλε για 10 ολόκληρα χρόνια ασπροπρόσωπο.

Τι μου προτείνεται σε κάτι οικονομικό και καλό μέχρι ας πούμε 500 ? Μήπως δεν αξίζει να κάνω τώρα αγορά ενισχυτή και να περιμένω αυτούς που θα υποστηρίζουν HD format?

Για δώστε τα φώτα σας.

Ευχαριστώ! -bye-

καλησπέρα,

και εγώ ψάχνω av αυτό τον καιρό και έχω καταλήξει στον yamaha 659. Η τιμή του είναι στα 420 (χωρίς όμως HDMI, USB).

Τώρα για το εάν αξίζει να περιμένεις όπως λες, οι νέοι av θα στοιχίζουν πολύ περισσότερο. !!!

Νομίζω είναι καλύτερα να συνδέεται το hdmi απευθείας στην tv/projectorα χωρίς να παρεμβάλει έστω και ένας πολύ καλός av με hdmi (που σε αυτά τα χρήματα μάλλον δεν θα παίξει). Και πέρνεις έναν Yamaha <500 eu.

Θα εβαζα αλλα 50 εως 100 ευρω(αναλογα απο που θα τον αγορασεις) και θα επαιρνα εναν pioneer 1016.Σε αυτα τα λεφτα μακραν οτι καλυτερο θα μπορουσες να παρεις.Αλλιως αν δε ηθελα να ξεπερασω το οριο των 500 θα ακολουσα τη σιγουρη και αξιοπιστη λυση των yamaha.

Ήρθε ο καιρός να αποσύρω τον παλιό Sony STR DB-925 που με έβγαλε για 10 ολόκληρα χρόνια ασπροπρόσωπο.

Τι μου προτείνεται σε κάτι οικονομικό και καλό μέχρι ας πούμε 500 ? Μήπως δεν αξίζει να κάνω τώρα αγορά ενισχυτή και να περιμένω αυτούς που θα υποστηρίζουν HD format?

Για δώστε τα φώτα σας.

Ευχαριστώ! -bye-

Φίλε nektar, μήπως θα έπρεπε να το ξανασκεφτείς, τέτοια μηχανάκια δεν θα βρείς εύκολα.
Τον είχα και εγώ, αλλά ας όψετε η ΔΕΗ, σε μια βύθιση έκαψε πλακέτα και τροφοδοτικόο, με αποτέλεσμα να τον αποχωριστώ.
Βέβαια κάτι καλό, όπως ψάχνεις δεν θα βρείς εύκολα, πόσο μάλλον όταν ζητάς να πάιζει HD format, θα πρότεινα να κοιτάξεις μόνο 2 μάρκες την ΥΑΜΑΗΑ & Dennon. -bye-

Ίσως δεν έγινα κατανοητός.... Δεν με ενδιαφέρει να κάνω upscaling μέσω ενισχυτή, απλά ρώτησα αν θα πρέπει να περιμένω να πάρω HD ήχο από τους καινούριους ενισχυτές που θα βγουν...

To HDMI δεν το χρειάζομαι. Το ΤΗΧ το χρειάζομαι και πού? Γιατί ο Pioneer 916 έχει 200 ευρώ λιγότερα αλλά χωρίς THX.

Eγω καταρχην θα συμφωνησω με τον παραπανω που λεει οτι ο ενισχυτης σου ειναι πολυ αξιολογος, οποτε θα μπορουσες να μεινεις μ'αυτον μεχρι να καθιερωθουν τα HD formats.
O Yamaha 659 που αναφερθηκε επισης ειναι μια παρα πολυ καλη προταση, τον εγκατεστησα σε εναν φιλο και τα αποτελεσματα ηταν εντυπωσιακα.
Το ΤΗΧ περα απο την πιστοποιηση, που στις μερες μας μαλλον εμπορικο τρικ ειναι, ειδικα στην χαμηλη κατηγορια, στην ουσια ειναι ενα equalizer που "διορθωνει" τον ηχο σου. Φυσικα αυτη η διορθωση, αναλογα με τον χωρο σου, μπορει να απογειωνει το συστημα σου, μπορει να ειναι και για τα μπαζα.. Συμπερασμα?? Θεωρω οτι δεν χρειαζεται, αφου μεχρι σημερα, ολα τα DSP-equalizer τα ειχα στο off, με εξαιρεση βεβαια το Αudyssey, το οποιο κανει το κατι παραπανω. (δες και αλλα αρθρα εδω μεσα), αλλα πρεπει να ανεβεις στο χιλιαρικο.

Τελος, για το HDMI, οπως ανεφερα και σε αλλο thread, εχω συνδεδεμενα στις 2 ΗDMI in του Denon 3806 το Pioneer 696 και το HTPC μου, ενω απο την HDMIout του Denon φευγει το 12μετρο HDMI που παει στον προβολεα. Ολο αυτο μου εχει λυσει τα χερια, και η ποιοτητα ειναι εξαιρετικη, λογικο αλλωστε αφου ψηφιακο σημα ειναι που περναει χωρις καμια μετατροπη δεν υφισταται απωλειες. (και μην αρχισετε τωρα, μιλαω για φυσιολογικα ματια φυσιολογικων ανθρωπων-bye- )

Last edited:
Γνώμη μου είναι ότι ο pioneer 1016 δεν αξίζει τα επιπλεον χρήματα απο τον 916 (τον οποιο έχω) εκτος αν χρειαζεσαι το hdmi (το οποιο δεν κανει upscaling , απλως μεταφερει το σημα οπως το λαμβανει). Το THX μαλλον κι εγω το θεωρω μαρκετινιστικο τρυκ, εκτος αν προκειται να ακολουθησεις σε ολες τις παραμετρους του χωρου και τοιυ συστηματος σου τις προδιαγραφες του.

Κατα τα άλλα σε τεχνικες προδιαγραφες -νομιζω- ειναι πανομοιοτυποι.

Θεωρώ όμως καλύτερο τον yamaha 659 από τον 916... κι εγω τον γιαμαχα ήθελα αλλά ήταν αρκετά πάνω (για μενα) από την τιμη του 916.

Φίλε nektar, αν θέλεις ενισχυτή εδώ και τώρα, ο Yamaha RX-V659 είναι εξαιρετική λύση, όπως σου είπαν και άλλοι συμφορουμίτες. Τον αγόρασα πρόσφατα και έμεινα ενθουσιασμένος από την απόδοσή του. Και η τιμή του γύρω στα 420-430 ευρώ. Τώρα, αν θέλεις να περιμένεις τα καινούρια φορμά ήχου, αλλάζει το πράγμα. Νομίζω ότι αυτοί οι ενισχυτές θα κοστίζουν αρκετά ακριβότερα.