Εντυπώσεις από τό DVD-Recorder Panasonic DMR-EH58ΕC

Struggler

Senior Member
11 November 2007
606
26 Ιανουαρίου : Ενημέρωση από Πλαίσιο για προσφορά σε DVD-RECORDER της Panasonic στα 250 ευρώ
Μετά απο σκέψη-συζήτηση με φίλους προχωρώ στην παραγγελία
στις 14:40

27 Ιανουαρίου : Κατά το μεσημεράκι έρχεται ο μεταφορέας από το Πλαίσιο στην δουλειά μου με το Dvdάκι (βρε καλώς τα παιδιά )
Αψογο service από μεριά τους

Κατά το βραδάκι λέω δεν το στήνω να δούμε τι ψάρια πιάσαμε να ενημερώσουμε αύριο και τα παιδιά στο forum μήπως θέλουν να προβούν σε αντίστοιχη αγορά ?

Ετσι λοιπόν κατά τις 22:30 ξεκινάω διαδικασία .... η χαρά του αγοραστή
α) ανοίγουμε το κουτί

β) Πρώτο πρώτο συναντάμε ένα flashaki 1GB με λογότυπο DIGA με προεγκατεστημένο υλικό (δεν το έχω δει ακόμη) μετά το ελληνικό manual στο οποίο έχει γίνει σμίκρυνση και είναι σε μέγεθος 10χ15 σε αντίθεση με τα ξενόγλωσσα που είναι Α4 (λίγο χαζό κατα την γνώμη μου και για όσους έχουν πρόβλημα με τα ματάκια τους θα δυσκολευτούν πολύ να το διαβάσουν)
Ετσι και γω αν και το ξεφύλισα είπα να διαβάσω το Αγγλικό manual
(Α ρε πως το καταλαβαίνω το αγγλικό )

γ)Βγάζουμε το Dvd-revorder μαζί με ένα κουτάκι που περιλαμβάνει
τηλεκοντρόλ με μπαταρίες - RF καλώδιο - καλώδιο ρεύματος - και το κλασσικό 3πλό rca (κόκκινο-κίτρινο-άσπρο)

δ) Την σύνδεση την έκανα με scart καθώς έλεγε το manual ότι κάνει download τα κανάλια απο την τηλεόραση στο dvd
Δυστυχώς εμένα δεν δούλεψε οπότε όλη η δουλειά έγινε χειροκίνητα. Τηλεόραση Philips Matchline PT9415 , αν είχα Panny θα δούλευε το σύστημα.

Αφού κάνω τις συνδεσμολογίες μου ( τι συνδεσμολογίες δηλαδη , δύο καλώδιο έβαλα ) και επειδή περνά η ώρα λέω βουρ για δοκιμές

Ανάβουν τα μηχανάκια (tv-dvd) και αφού γίνεται ο συγχρονισμός εντυπωσιάζομαι διότι η εικόνα απο το dvd tuner είναι ελαφρά καλύτερη απ' ότι της τηλεόρασης. Σημείωση: είμαι σε 7αόροφη πολυκατοικία και μένω στον πρώτο και μάλλον έχω την καλύτερη εικόνα από όλες τις τηλεοράσεις ( αρε MATCHLINE μαγεία )

Το menu (είναι το πρώτο μου dvd-recorder) είναι πολύ εύκολο και βρίσκεις γρήγορα αυτό που θέλεις

Η αλλαγή από κανάλι σε κανάλι έχει μια πολύ πολύ ελάχιστη καθυστέρηση (δεν με ενοχλεί)

Ο σκληρός δίσκος και το ανεμιστηράκι του από την πίσω πλευρά δεν ακούγονται καθόλου ( 4άρι πρέπει να ναι) έχω ακούσει για διάφορους θορύβους σε άλλα μηχανάκια.

Τα modes εγγραφής 4: Xp 57 ώρες, Sp 110 ώρες, Lp 221 ώρες και Ep 331 ώρες ( ομολογώ οι 441 ώρες που αναφέρει το manual δεν βρήκα ακόμα πως φένονται, θα το βρώ όμως )

Βάζω ANT1 και πατώ rec , η εγγραφή στο σκληρό ξεκινά άμεσα το αφήνω 40 δευτερόλεπτα να γράψει το σταματώ και πατώ play
Είτε το έβλεπα απο την τηλεόραση είτε το έβλεπα απο το σκληρό του DVD ένα και το αυτό καμμία διαφορά (σκάνε τα πρώτα χαμόγελα )
Λέω μετά δεν δοκιμάζω να γράψω και στα υπόλοιπα mode να δούμε τι κάνουμε
Ετσι λοιπόν γράφω και στα υπόλοιπα 3 modes
Και βγαίνει το συμπέρασμα και το ερώτημα :
Χρειάζομαι γυαλιά??? διότι σε όλα τα Mode πλην του τελευταίου εγώ έβλεπα την ίδια ποιότητα (απόσταση 3 μέτρα)
Μήπως έφταιγε ότι ήταν αργάμιση.... ή κάτι άλλο (εδώ θα ήθελα και τις εμπειρίες σας)

Μετά σκέφτηκα να κόψω ράψω σβήσω να δω πως συμπεριφέρεται και ομολογώ ότι δεν δυσκολεύτηκα καθόλου αν και δεν ασχολήθηκα τις ατελείωτες ώρες (έπεται συνέχεια)

Και επειδή η ώρα ήταν περασμένες 2 παρά και δουλεύουμε το πρωί
(εντάξει μην βαράτε δεν έχω ξεκινήσει ακόμη δουλειά πρέπει να σας ενημερώσω είπαμε) το έκλεισα και άφησα τα υπόλοιπα test για τις επόμενες μέρες

Εκκρεμεί παίξιμο απο usb flash (divx-jpeg-mp3) δεν υποστηρίζει ελληνικούς υπότιλους στα divx αλλά για αυτή τη δουλειά έχω το pionneer 575-A που με έχει βγάλει κοτσάνι

Εκκρεμεί εγγραφή σε dvd δισκάκια (να δούμε με ποια συνεργάζεται καλά , αν και λέει στο manual καλο θα είναι να χρησιμοποιείται panasonic)

Εκκρεμεί καλύτερο ψάξιμο σε κόψιμο-ράψιμο-σβήσιμο

Αλλη εκκρεμότητα δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα

Ετσι συνολικά μετά από 3ώρες περίπου ασχολίας μπορώ να πω ότι κοιμήθηκα όμορφα το βράδυ νιώθωντας ότι έκανα μια πάρα πολύ καλή αγορά (με τα μέχρι τώρα δεδομένα) ότι αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω και το προτείνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ σε υποψήφιους αγοραστές

Μπορεί βέβαια κάποιος να αγοράσει απο εδώ http://www.tlcbroadcast.co.uk/series...usb-p-287.html με 450 ευρώ μαζί με μεταφορικά (κατόπιν επικοινωνίας) το Pionneer LX-61D με ένα χρόνο εγγύηση (από ότι μου είπαν) αλλά εκτός του dvb-t (και αυτό γράφει σε Mpeg2) δεν ξέρω αν θα ήταν πολύ ανώτερο ώστε να δώσω 200 ευρώ παραπάνω

Ελπίζω να βοήθησα με τα όσα έγραψα υποψήφιους και υποψήφιες και περιμένω τα σχόλια σας - παρατηρήσεις σας και ότι θέλετε να με ρωτήσετε για να ψάξω

Kαλορίζικο φίλε.

Το σκεφτόμουν κι εγώ, αλλα τελικά προτίμησα το Sony890 απ' το εξωτερικό (με ψηφιακό δέκτη) γιατί το σιχαίνομαι το βρωμοΠλαίσιο.
Αυριο θα το έχω και θα πω κι εγώ εντυπώσεις.

Για το modes που αναφέρεις, πιστεύω ότι για να δεις διαφορές μαλλον θες μεγάλη οθόνη και μόνο ίσως σε γρήγορες σκηνές.
Δεν ξέρω επίσης αν παίζουν ρόλο όταν τα βλέπεις στο PC που οι οθόνες είναι υψηλης ανάλυσης και η παραμικρή διαφορά φαίνεται.

Πάντως λίγα δεν είναι τα 4modes?
Eγώ στο Sony είδα ότι έχει ΗQ, HSP, SP, LSP,ESP, LP, EP, SLP, SEP

Aν μπορείς ανέβασε και κανα δείγμα εγγραφής.