Επιλογή AV με συγκεκριμένες διαστάσεις

djx33

AVClub Addicted Member
26 July 2007
1,713
Tokyo, JP
Καλημέρα κ χρόνια πολλά!

Ψάχνω για ενισχυτή home cinema που να μην ξεπερνά τα 19 εκ. σε ύψος και τα 1500 ευρώ σε κόστος. Το ύψος ανάμεσα στα ράφια είναι 23 εκ. αλλά υπάρχει ένα αλουμινένιο σίδερο στα άκρα (σαν περίγραμμα) που με περιορίζει στα 19. Δηλ. θέλω να πω ότι οι σίτες στο πάνω μέρος του ενισχυτή έχουν περιθώριο 3-4 εκ. από το ταβάνι για να "αναπνεύσουν" αλλά το αλομινένιο περίγραμμα με αναγκάζει να ψάχνω για ενισχυτή μέχρι 19 εκ. ύψος για να τον βάλω συρταρωτά μέσα στο ράφι.

Κοίταζα για τον Οnkyo875 (από Γερμανία) αλλά είναι 4χιλιοστά παραπάνω. Και ο 805 τις ίδιες διαστάσεις έχει. Μόνο ο 705 μικραίνει στις διαστάσεις αλλά δεν ξέρω αν μου κάνει, θέλω τις απόψεις σας. Δεν ψάχνω μόνο για onkyo, αρκεί να είναι κάτι καλό και να πληροί τα παραπάνω κριτήρια. Ο χώρος είναι 55τ.μ. και η χρήση κυρίως για ταινίες.

Ο ενισχυτής θα οδηγήσει τα:
  • B&W DM 603 S3 - 150W/8Ω (μπροστινά, δαπέδου)
  • B&W DM 602 - 120W/8Ω (πισινά, βάσης)
  • B&W LCR 603 S3 - 120W/8Ω (κεντρικό)
  • B&W ASW 600 - 150W (σαμπ)
Το σύστημα συμπληρώνουν μια FullHD 52άρα, ένα PS3 κ ένα Dvd-r, όλα hdmi.

Ευχαριστώ...

pioneer lx70 18,7cm
denon 3808 17.1cm
yamaha rx-v3800 17.1cm

και οι 3 στα χρήματα που ζητάς [στα καταστήματα, ο yamaha πιο τσιμπημένος πιθανώς] με παραπλήσιες δυνατότητες. Ψηφίζω τον denon λόγω πιο γλυκού ήχου στη μουσική. Σε καμμία περίπτωση μην πάρεις ενισχυτή που δεν έχει χώρο να αναπνεύσει από πάνω, ειδικά τους onkyo που ζεσταίνουν πολύ [έχω τον 905], για τον ίδιο λόγο μάλλον δεν σου κάνει ούτε ο pioneer.

Bασικά μέσα στο ράφι έχει περιθώριο 3-4 εκ., απλά είναι το σιδερένιο περίγραμμα που κατεβαίνει στις άκρες κ με περιορίζει...

Να ρωτήσω κάτι ακόμα gmak: Ποιος από αυτούς που αναφέρεις θα ταιριάξει καλύτερα με τα ηχεία μου; Δηλ. τα Ω έχουν κάποια σχέση; Ισχύει ο γενικός κανόνας που λέει ότι ο ενισχυτής να είναι μικρότερης ισχύος απ´τα ηχεία; Είμαι ψιλοάσχετος, σόρυ...

Δεν ξέρω και πάλι αν θα αναπνέει. Onkyo σίγουρα όχι, γιατί στα 10εκ χώρου μου ζεσταίνει αρκετά, στα 3εκ... για τους υπόλοιπους ας εκφέρουν άποψη όσοι έχουν. Έχει σωστό βάθος στο ράφι έτσι? Χρειάζεσαι περίπου 46-47εκ μαζί με τα φις τον καλωδίων.

Όσο για γνώσεις πάνω στον ήχο, πίστεψέ με δεν έχω και πολλά να σου πω! Φαντάζομαι φοβάσαι μην κάψεις τα ηχεία? Αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο σε κανονική χρήση, με οποιονδήποτε ενισχυτή. Πρέπει να παίζει σε μεγάλη ένταση και για πολύ ώρα. Τα 8ohm είναι ένα εύκολο φορτίο που οδηγούν όλοι οι ενισχυτές αυτής της κατηγορίας.

Last edited:
Κατα την γνωμη μου φιλε djx33 δεν πρεπει να κανεις μια τετοια επενδυση με βαση το ραφι σου, αλλα με βαση τις επιδοσεις,ποιοτητα,κλπ κλπ κατ εμε ο 905 ο καλυτερος μακραν.Εξαλλου κ καποιον <κοντοτερο> ενισχυτη να παρεις παλι τον θελει τον αερα του, γιατι θερμαινονται ευκολα οι av, κ το καλοκαιρακι τα πραγματα γινονται πιο ζορικα,το καλυτερο θα ταν να βρεις ενα ραφι με πολυ <αερα>,κ να κανεις την επιλογη σου μετα ανετα,χωρις περιορισμους τετοιου ειδους.

Φιλε οι onkyo ζεστενονται περισσοτερο απο τους αλλους av.Και ο 905 που αναφερει ο φιλος παραπανω εχει τα διπλασια λεφτα απο αυτα που διαθετεις. O lx 70 ειναι καλη επιλογη αρκει να εχεις και καλο hi-def player. Εγω θα επερνα denon μεταξυ των υπολοιπων δυο που αναφερεις . (τα εχουμε συζητησει και σε αλλα threads αυτα) Παντως σε αυτη την κλαση ενισχυτων δεν εχεις προβλημα υπερθερμανσης αρκει να εχεις μερικα εκατοστα αερα απο πισω και απο πανω απο το ραφι. Τα 4 εκατοστα που λες οτι εχεις ειναι καλα.

Last edited:
O 905 απο γερμανια κανει 1400ε κ δεν νομιζω να υπαρχει manual av που να γραφει οτι 4εκ κενο πανω ειναι καλά ας μας πει κ ο αrgi ως πιο εμπειρος.

Αυτο το βρηκα στο γκουκλι και εγω αλλα ουτε στοιχεια ουτε συντεταγμενες ουτε τιποτα. Τιποτα πιο επισημο να δουμε και ... την μεγαλυτερη ιδεα???

o αερας ειναι ζωτικος παιδια
αλλα ακουστε και αυτο
φιλος χτυπησε ενα av και επαιζε με ηχεια που τον ιδρωναν πολυ και ας ειχε και αερα 2 μετρα απο πανω του
λοιπον απο τα πολλα overload ο καυμενος εσβηνε ιανα προστατεψει τα κυκλωματα του
το παληκαρι εκει αφου εκαψε τα ηχεια του πηγε για αλλα τα εκαψε και αυτα
και μετα πηγε στην αντιπροσωπια για παραπονα
καλο θα ειναι να ξερουμε τι κανουμε
προσωπικα τη νεα φουρνια της ονκιο την σεβομαι για πολλους λογους
αλλα
επειδη ολοι αυτοι βγαζουν πολυ ρευμα για τα κυβικα τους φοβαμαι τη θα ους προκαλεσει η ζεστη εμμεσα
κατι που θα ειναι εκτος εγγυησης και ποιος ξερει τι θα πληρωσετε τοτε
η απαντησ ερχεται απο την pioneer
η πρωτη φουρνια που ερχεται θα εχει ψηφιακη ενισχυση
η αλλιως γκαζια χωρις ιδρωτα
προσωπικα περμενω φιλο να δω πως συμπεριφερεται ο ονκιο του μετα θα μπορω να πω καποια πραγματα
αν δεν εχετε χωρο αρκετο βαλτε κανα ανεμιστηρακι σε ζωτικο σημειο να βοηθα την κατασταση
τελος
καθε τι που ιδρωνει χανει μερος απο την αποδοση του

Argi, πως σου φαίνεται η ψηφιακή ενίσχυση? Έχεις ακούσει μηχανήματα? Το hightech την εξαίρει σε δοκιμές στα 2 τελευταία τεύχη και μου κάνει εντύπωση.

δηλαδη?
αν θυμασαι πριν 3-4 -5 χρονια ειχε δοκιμασει ενα ψηφιακο δικαναλο αν θυμαμαι γιαμαχα και ενα φλαι μολ αν τον λεω σωστα
τον εβγαζε καλυτερο απο μαρκ λεβινσον
οι ψηφιακοι δεν ιδρωνουνε

αλλα σαν αποδοση δεν συγκρινονται με τους καλους αναλογικους
απο την αλλη οι αναλογικοι ειναι ακριβοι

Σόρρυ σε μπέρδεψα, δεν ήταν ολοκληρωμένοι a/v.
Ψηφιακή ενίσχυση μεν, σε τελικούς δε. Το Μάρτη είχαν έναν high end μονοκάναλο της Jeff Rowland στον οποίο έβαλαν δεκάρι και αυτό το μήνα τον οικονομικό rotel 1077 που αποκάλεσαν "μόδα του μέλλοντος" και πήρε άριστες κριτικές.

Στο άπειρό μου μάτι χτυπάει και αναρωτιέμαι, έχουν ισάξια απόδωση με καλούς αναλογικούς? Και αν όχι που υστερούν?

θενκς

τα προιοντα του θειου τζεφ ειναι περα για περα χαι εντ
αλλα καποια αναλογικα παιζουν απλα καλυτερα
ισως η μοδα να γινει η ψηφιακη ενισχυση ακομα και η μαρκ εβγαλε τον αντικαταστατη του 33 ψηφιακο

Παιδιά το ξέρω ότι δεν πρέπει να αγοράσω με βάση το ράφι αλλά πρόσφατα πήρα το έπιπλο που βλέπετε στο συνημμένο κ δεν θέλω να το αλλάξω. Είναι λιτό κ γ@μάτο κ έχει ταιριάξει τέλεια στο χώρο μου. Από πίσω έχω αέρα πολύ, ο τοίχος είναι 1,5μ μακριά. Και από πάνω έχω 4εκ. όπως είπα... Το θέμα είναι τι κάνουμε με αυτά τα δεδομένα; Ονκυο ήθελα αλλά δεν χωράει. Και τον ήθελα πιο πολύ για το τσιπάκι Reon που όλοι λένε ότι κάνει φοβερή δουλειά στην εικόνα.

Τώρα έχω και κάποιες απορίες: Αν το upscale το αναλάβει η πηγή ή η tv πόση διαφορά μπορεί να υπάρχει στην ποιότητα από το αν το αναλάμβανε ο av; Όταν πάρω ενισχυτή με το καλό θα κλείσω το upscale στις πηγές κ θα ενεργοποιήσω αυτό του av; Bοηθήστε λίγο εδώ...

Εντωμεταξύ πιο πολύ με ενδιαφέρει να οδηγεί σωστά τα ηχεία μου τα οποία όπως βλέπετε είναι λίγο ανομοιογενή, δηλ. το κεντρικό δεν είναι το μεγάλο 600S3 (150w) που προτείνει η b&w για τις μπροστινές κολώνες 603S3 που έχω. Είναι το μικρότερο 60S3. Το ίδιο και με το sub που είναι 10ιντσο, αντί για το 12ιντσο ASW650 που προτείνεται. Επίσης τα πισινά είναι διαφορετικής (παλαιότερης) σειράς. Θυμίζω ότι χώρος είναι σχετικά μεγάλος (50τμ).

Μέχρι τώρα τα έχω σε έναν παμπάλαιο (6ετίας) Technics dx950 (5x80w) και ο ήχος σαν να βγαίνει μπουκωμένος απ'όλα τα ηχεία. Δηλ. δεν διαχωρίζεται όμορφα ο ήχος στα 6 ηχεία όταν βλέπω ταινίες, όσες ρυθμίσεις κι αν του έχω κάνει. Είναι σαν να ακούω πολυκάναλο stereo! Δεν έχω έντονη κ καθαρή την αίσθηση των περιφερειακών εφέ παρά μόνο όταν αυτά είναι πολύ κραυγαλέα (π.χ. πυροβολισμός που ακούγεται από πίσω). Το sub μπουμπουνίζει ενώ στη μουσική καλύτερα να το κλείσω τελείως. Θα μου πείτε καμία σχέση με τους καινούργιους ενισχυτές. Απλά θέλω να σιγουρευτώ ότι με έναν νέο av η βελτίωση στο ήχο που βγαίνει απ'τα ηχεία μου θα είναι τραγική!

Απ'αυτά που έχω διαβάσει έχω καταλάβει (χοντρικά) ότι οι denon είναι υπερτιμημένοι κ οι yamaha έχουν σκληρό ήχο. Αυτά έχω διαβάσει αυτά λέω, εγώ προσωπικά δεν έχω άποψη κ προσπαθώ να σχηματίσω μία! Οπότε με βλέπω περισσότερο προς Pioneer που χωράει στο έπιπλο (οριακά) και είναι πιο σινεματικός. Μαζεύω απόψεις για να κάνω αγορά, βοηθήστε όσο μπορείτε.

Ευχαριστώ κ πάλι...

Attachments

• Esse.jpg
    Esse.jpg
    58.3 KB · Views: 26
καλα εδω το hitech προσπαθει να μας πεισει εδω και χρονια οτι ο ηχος των AV οταν παιζουν δικαναλα (μουσικη δηλαδη) ειναι αριστος και δινει βαθμους 9,2 και ανω...
Ελεος...
Ο ηχος των αναλογικων ειναι σαφως καλυτερος απο τους ψηφιακους ,στον μεσο ορο παντα
αχ και ναχα ενα Jeff...