επιλογή ενισχυτή

spongebob

New member
26 September 2008
36
Αθήνα/Ελλάδα
παρακαλώ όποιος γνωρίζει υπεύθηνα ας δώσει συμβουλές...θέλω ήχο δυνατό, καθαρό, υψηλό λόγο σήματος/θόρυβο μέχρι 300euro...να αγοράσω ραδιοενισχυτή HARMAN KARDON HP3390 ή το επαγγελματικό πακετάκι?????....πρόκειται να συνδεθεί dvd και τηλεόραση...οπότε δεν θέλω να ακούω βόμβους ή άλλο θόρυβο από ζεύξεις....

Attachments

• HK3390.JPG
    HK3390.JPG
    2.9 KB · Views: 16
  • equalizer.jpg
    equalizer.jpg
    13 KB · Views: 15
  • audiophony.jpg
    audiophony.jpg
    9.5 KB · Views: 14
έχω ακούσει καλά λόγια για τους Yamaha...παίζουν όντως τόσο καλά???τους έχει ακούσει κανείς..???τα ηχεία μου είναι τριων δρόμων με woofer Tonsil 10"...καμπίνες κλειστού τύπου...

Έχω τον RX-797 και ηχεία δαπέδου 2 δρόμων με bass reflex και είμαι πάρα πολύ ευχαριστιμένος από αυτό που ακούω. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να τον χτυπήσει κανένας σε αυτή την τιμή. Είναι πολύ δυνατός και έχει καθαρό ήχο.

προσανατολίζομαι στον 497..., ο Harman Kardon μου αρέσει και σαν design όμως δεν έχω όρεξη για πειράματα...τον έχω δει στο e-shop 299euro..λες δεν αξίζει τον κόπο μπροστά στον Υamaha???.....τα επαγγελματικά μηχανήματα πως σου φαίνονται σαν λύση??τα θεωρείς υπερβολή???...θέλω ζεστό ήχο, γλυκό με έμφαση στις υψηλές συχνότητες που αναπαράγουν τα tweeters και σφικτό, όχι θολό μπάσο...ξέρω ότι τα ηχεία μου μπορούν να αποδώσουν έτσι με τον κατάλληλο ενισχυτή..έχω μια ιδιοκατασκευή τελικού που παίζει άριστα..αλλά έχει θόρυβο όταν συνδέεται το dvd με την τηλεόραση... τι λες να κάνω να χτυπήσω τον Yamaha???

Δεν ξέρω... Τον HK δεν τον έχω ακούσει... Πρέπει να κάνεις μια βόλτα να τους ακούσεις. Από την άλλη, εφόσον ο δικός σου παίζει καλά γιατί δεν κάνεις κάτι για να μην κάνει θόρυβο? Άνοιξε ένα thread στα DIY να δεις μήπως έχουν να σου πουν κάτι εκεί.

φαντάζομαι ότι θα χρειάζεται κάποιο φίλτρο στην τροφοδοσία αλλά όπως είπα βαρέθηκα τα πειράματα...anyway θα πεταχτώ κάποια στιγμή και από το κατάστημα που μου σύστησες να ακούσω τον Yamaha....ευχαριστώ.......!

μια ερώτηση...στο loudness ρυθμίζεται η απόδοση..έτσι δεν είναι..???είναι αποτελεσματικό???δηλαδή ενισχύει αρκετά υψηλές και χαμηλές και κόβει αντίστοιχα συχνίτητες γύρω στο 1khz????μελίγα λόγια χρωματίζει τον ήχο όπως πρέπει???

Το loudness ισοσταθμίζει τον ήχο όταν ακούς σε χαμηλές εντάσεις. Αν το χρειάζεσαι σε κανονικές στάθμες, κάτι δεν πάει καλά με τον ήχο σου γενικότερα...

Νομίζω ότι το loudness ανεβάζει 3 έως 6db κάποια χαμηλή συχνότητα, για να ακούς μπάσο στις χαμηλές εντάσεις. Δεν νομίζω ότι πειράζει παραπάνω από μια συχνότητες όμως.

Τον Yamaha μπορείς να τον ακούσεις και στον NAKA που έχει την αντιπροσωπία. Εκεί θα τον έχουν σίγουρα.