Επιλογη για diy 5καναλο ενυσχητη

Tsakalos!

Supreme Member
8 December 2009
5,346
Samos!
Παιδια εφοσον κατεληξα στο τι ηχεια θα φτιαξω για το σαλονι μου, τυπου jairo, και σιγα σιγα ξεκινησα την κατασκευη τους, ο προβληματισμος μου στραφηκε στο τι ενισχυτη χρειαζομαι..
Αυτη την στιγμη εχω εναν φθηνο 5 καναλο τον yamaha rx-v357 ο οποιος λεει οτι δινει 5x68wrms. Κατανοω οτι δεν ειναι κ οτι καλυτερο. Το θεμα ειναι οτι δε μπορω αυτη την στιγμη να αγορασω καλον ενισχυτη για home cinema και ουτε εχω χωρο για 2 συστηματα, ωστε να χω αλλον για μουσικη κ αλλον για ταινιες.
Εχω λοιπον σκεφτει τα εξης κ θα θελα μια γνωμη..
Για L-R ηχεια θα χρησημοποιηθουν αυτα που θα φτιαξω.
Λεω λοιπον να φτιαξω εναν 5 καναλο τελικο ενισχυτη και να τον ελενξω με την προενυσχηση του yamaha. Εχω ηδη αγορασει 2 κιτ ετοιμα με 4 tda 7294 αν δε κανω λαθος και λεω αυτα να αποτελεσουν το L-R καναλι του ενισχυτη μου ωστε να μαι οκ στην μουσικη. Για τα υπολοιπα 3 καναλια λεω να φτιαξω 3gainclones ισως με το LM3886..
Η ερωτηση μου ειναι , παιζει να υπαρξει καποιο προβλημα η flaw σ αυτο που σκεφτομαι; Αξιζει να '' εμπιστευτω'' το κιτ τον κινεζο με τα 4 TDA η οχι;
Η αλλη λυση που σκεφτομαι ειναι τα hypex modules. Εχω πολυ καλο φιλο στην ολλανδια και μαλιστα στην ιδια πολη που ειναι η hypex και μπορει να μου τα φερει εκεινος τον Μαιο που θα ρθει σαμο. Μου φαινονται ελκυστικα κ σχετικα φθηνα.. Για πειτε καμια γνωμη..

εχει τοση διαφορα με τα tda που αξιζει η επενδυση?...βασικα με νοιαζει και η αξιοπιστια σε βαθος χρονου..δε νομιζω ποτε να τα ζορισω ιδιαιτερα...απλα μονο κ μονο επειδη το κιτακι με τα tda το χω..αλλα μη πανε τζαμπα και τα τροφοδοτικα κ ο κοπος αν τα κιτακια αποδειχθουν μουφα..γενικα οι κατασκευες με τετοια ολοκληρωμενα αντεχουν?..αν ναι ισως αναβαθμησω κανα υλικο απτον κινεζο για καλυτερα αποτελεσματα...
Αν ομως πραγματικα τα hypex αξιζουν τοτε δε θα το πολυσκεφτω

εχει τοση διαφορα με τα tda που αξιζει η επενδυση?...βασικα με νοιαζει και η αξιοπιστια σε βαθος χρονου..δε νομιζω ποτε να τα ζορισω ιδιαιτερα...απλα μονο κ μονο επειδη το κιτακι με τα tda το χω..αλλα μη πανε τζαμπα και τα τροφοδοτικα κ ο κοπος αν τα κιτακια αποδειχθουν μουφα..γενικα οι κατασκευες με τετοια ολοκληρωμενα αντεχουν?..αν ναι ισως αναβαθμησω κανα υλικο απτον κινεζο για καλυτερα αποτελεσματα...
Αν ομως πραγματικα τα hypex αξιζουν τοτε δε θα το πολυσκεφτω

τα hypex δεν ειναι λυση αναγκης αλλα ουτε και φτηνα.

ειναι ομως εξαιρετικα.

τα hypex δεν ειναι λυση αναγκης αλλα ουτε και φτηνα.

ειναι ομως εξαιρετικα.
Φιλε Backousis απο οτι διαβασα σε αλλα threads εχεις εμπειρια απο hypex..να σε ρωτησω, τα ηχεια μου θα ναι τα MTZ Jairo. αν δε κανω λαθος ειναι 8οημ..στο site της hypex δε βλεπω καπου ποσα watt ειναι στα 8ohm για παραδειγμα το UcD180ST που ειναι παμφθηνο.. η και το UcD400ST ειναι σε λογικα πλαισια τιμων..
Δε μπορω να κινηθω σε κατι πανακριβο..απλα σκεφτομουν η φθηνη αυτη σειρα λεει κατι παραπανω απτα tda Που ηδη εχω? αμα δηλαδη ειναι μικρη διαφορα ε δε με νοιαζει και τοσο..
Με φοβιζει λιγακι που λεει τοι ειναι καλυτερα να δουλεψουν με τα δικα τους τροφοδοτικα.εγω ξερω μονο τα τροφοδοτικα κλασικου τυπου με τον τορροειδη μας την γεφυρα και τα πυκνωτακια μας...Δυστηχως δεν εχω μεγαλες γνωσης παρα απλης καλης συναρμολογησης..

Και επειδη θελω τα 2 καναλια μου να ναι αρκετα βαρβατα σκεφτομαι και λυσεις τετοιου τυπου:
http://cgi.ebay.com/New-300W-LME498...ZAU_Car_Parts_Accessories?hash=item35a70f5efa

b_audio_board_sla_24v_300w_01.jpg

menu_audio_board_sla_24v_300w.jpg

καπου 60δολαρια με τα μεταφορικα...

Για hypex δεν καθαριζεις με κατω απο 1000 ευρω αν θυμαμαι καλα.

Α καλα..ουτε για πλακα δε μπορω να δωσω τωρα τετοια ποσα...λοιπον μαλλον κατεληξα τι θα κανω.Απο οτι το κοβω αμα μπω σε διαδικασια ακριβου ενυσχητη με βλεπω στο τελος να μη φτιαχνω τιποτα.Ολο ετσι κανω..ενθουσιαζομαι και στο τελος τιποτα.

Αφου εχω καποια πραγματα θα τα χρησημοποιησω και αμα δω και δε με καλυπτουνε στο μελλον, μαζευω οσα χρειαζεται κα
ι φτιαχνω κατι καλυτερο...Στο κατω κατω με αυτα που εχω δε θα μου κοστισει και πολλα..
L-R αυτο :
%21Bd0gF%21QCGk%7E$%28KGrHqEOKiEEq4GJ0fw%21BK6kfIcL4Q%7E%7E_12.JPG

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=53774

Με βαρβατη τροφοδοσια! Ξεχωριστο τροφοδοτικο με τοροειδη 2Χ25V-500VA
και μπολικα mF ανα καναλι.. θα μπει και αυτη η προστασια :
%21Bl1RYPQ%21mk%7E$%28KGrHqQH-CQEtbfLK17,BLdN%299TOYg%7E%7E_12.JPG

Speaker protection circuit dual mono 30A BTL /stereo

και για C+L,R Surround αυτα: 3 τεμαχια μονοκαναλα tda7294

%21Bl1BU0gB2k%7E$%28KGrHqQH-E%21EtrR%280c-QBLdMgOYk+%21%7E%7E_12.JPG

Ενα μονο τροφοδοτικο με εναν τοροειδη
500VA 2x28v τον οποιο εχω ηδη για να τροφοδοτισει και τα 3 υπολοιπα καναλια..νομιζω οτι ειμαστε μια χαρα...

Tα παραγκειλα να ξεμπερδευω...

Τωρα οσον αφορα το κουτι κοιταω κατα modu.it μερια....
Κοιταω το Pesante dissipante 03/300B 3U 10mm SILVER ..
Οι ψυκτρες του νομιζω οτι πρεπει να φτανουν μια χαρα για ολα ε...

Παιδια αυτο θα φτιαξω σιγουρα..
Αν νομιζεται οτι κανω κατι λαθος ΠΑΡΑΚΑΛΩ πειτε το μου!!!:grandpa:

Αναψοκωλιασα τωρα.....απα πα πα ...

Λοιπον λοιπον λοιπον,,...πειτε που αλλου εχουν κουτια για κατασκευες ρε μαστορια??? μονο ο modu??...ε ειναι λιγαααααακι ακριβα και λεω μπας και βρουμε τιποτα αλλο αξιολογο...αυριο που θα χω χρονο θα δω τι υλικα μπορω να αλλαξω για αναβαθμηση πανω στο τερατακι...

Last edited:
Σιφη τα Hypex εχουν την ιδια τιμή ειτε εδω είτε Ολλανδία δεν χρειάζεται να περιμένεις Μαϊο
αυτά που βλέπεις φθηνά (ST) δεν ειναι τα καλά τους
τα καλά ειναι τα HG και εχουν 3 φορες πάνω σε αξία
για πέντε κομμάτια θα σου φτάσουν παραπάνω από αυτα που σου αναφερανε.
Πιστευω οτι πας σε περιττα εξοδα
αν θες κάτι πιο οικονομικό πηγαινε σε tripath http://www.audiophonics.fr/audiophonics-minikit-diy-tripath-ta2020-canaux-6x20w-p-4762.html

ή τα μεγαλύτερα

http://www.audiophonics.fr/audiophonics-minikit-diy-tripath-ta2022-transformateur-150va-p-4760.html

ετσι και αλλιως για περιφερειακά τα θέλεις
Στη θεση σου θα πήγαινα στα δευτερα Χ3 και το κεντρικό διενίσχυση
και θα εφτιαχνα τρία Jairo για μπροστά

Υ.Γ. δεν γνωρίζω πολλά από ψηφιακά αλλά μου εχει κάνει ιδαιτερα ο Back

Γιατί προτίμησες αυτό
350W Mono TDA7293 x 4 Power Amplifier Board Kit

από αυτό?
300W LME49810 Mono channel Audio Amplifier Board

Αυτά τα kit αντέχουν να παίξουν με ηχεία στα 2 Ohm? Από Αμπέρ και οδήγηση γενικά πως πάνε?

Φιλε μου τα TDA7293 κιτ τα χω παρει εδω και 3 μηνες και τα πηρα μονο και μονο επειδη μου φανηκαν παμφθηνα..δε τα χα δει τοτε τα αλλα με το LME49810...
Να πω την αληθεια οι απαιτησεις μου δεν ειναι τρελες οσον αφορα την ενταση..και ο Yamaha Που χω στο 1/2max παιζει τις μισες φορες..αλλα να λεω μιας και θα φτιαξω κατι, τουλαχιστον να αξιζει τον κοπο.
Οσον αφορα τον ενισχυτη θα μεινει στανταρ στον χωρο μου για παρα πολυ καιρο. δε νομιζω να μου χρειαστει καπου αλλου γιαυτο δε ψαχνομαι και για κατι με τρελες οδηγικες ικανοτητες..Tα Jairo λογικα θα τα κρατησω χρονια οποτε δε με παρα απασχολει τι δε θα μπορει να οδηγησει καλα σε βαθος χρονου..
Ρωτησα την γνωμη σας για τα Hypex γιατι με απασχολει ΠΟΛΥ το να μη χαλασει ο ενισχυτης μου ευκολα (αυτο φοβαμαι στα Tda kit και αντε βγαλτο απτο κουτι και αλλαξε το) και φαινονται αρκετα απλα στην κατασκευη συν του οτι δε θα χρειαστει να παρω 3u η 4u τερας κουτι το οποιο ειναι και κοστος και μεγεθος μεγαλυτερο....Απο θερμοκρασιες τα Hypex τι λενε?Θελουν τερας ψυκτρες η νορμαλ? Κατι τελευταιο, γιατι η Hypex ενω πχ εχει ενυσχητη 400wrms λεει για toroid 250 η 400va?..δε θα θελε καμια 600VA τουλάχιστον?
Για τα περιφεριακα δε με απασχολει καθολου καθως ο Yamaha με Υπερκαλυπτει και με το παραπανω...
File nbullamatsis δεν υπαρχει χωρος για Jairo Κεντρικο ουτε για πλακα!!!..:bigcry:
Πειτε μου κατι..αν φτιαξω stereo ενυσχητη, παιζει να παρω την προενυσχηση απο τον Yamaha μονο για τα L/R και τα υπολοιπα ηχεια μου να οδηγηθουν απο τα c/rr/rl του Yamaha?..αν ειναι ετσι τοτε ειμαστε μιααααα χαρα!!!
Αυτα που παραγκειλα εχω να τα βολεψω αλλου..Δε ειναι και κανα τεραστιο κοστος..
Υποψιν οτι η επομενη αναβαθμηση στο συστημα μου θα ναι AV ενισχυτης με 4 HDMI in, και κατα 90% θα ναι ο Denon AVR1910..Απλα το αναφερω...

Σιφη τα Hypex εχουν την ιδια τιμή ειτε εδω είτε Ολλανδία δεν χρειάζεται να περιμένεις Μαϊο
Υπαρχουν εδω Ελλαδα?>..που?..δε τα μπανησα πουθενα..Ανεφερα απο Ολλανδια γιατι εχω κολητο φιλο στο Groniengen που ειναι και η εδρα της Hypex, και το φιλαρακι μου ειναι μεσα στα πραγματα περι ηχου οποτε ελπιζω μπας και παρω τιποτα φθηνοτερα..
Ασχετο, γνωρισα ενα παιδι εδω Σαμο που το επωνυνο του ειναι Μπουλαματης...χα χα..

Συγγενής θα ειναι, μια οικογένεια ειμαστε από Σπέτσες εχουμε και Ναξο

Τα Hypex τα φέρνει ο Χάιτας, ρωτα τον δεν εχεις να χασεις τιποτα, ετσι και αλλιως οι αποδειξεις του εξωτερικού δεν μετράνε φορολογικά

Προφανώς χρησιμοποιεις μονο τον Yamaha για προενισχυτη και περιφερειακά και τελικό για μπορστινά
μουσική ακους καλύτερα με direct στον προ να παρακάμψεις τα κυκλώματα του σινεμά

Α καλα..ειμαι και πολυ χαζος...ειμουνα και σιγουρος οτι ο Yamaha εχει pre out...δεν εχει..κακο αυτο...
rxv357_rgl.jpg

απο οσο καταλαβα δεν εχεις μεγαλες απαιτησεις οποτε φτιαξε αυτα που ηδη

εχεις.

αναλογα την ταση τροφοδοσιας πιθανως μελοντικα να χρησιμοποιησεις

τα τροφοδοτικα με hypex module.

τα st δεν τα εχω ακουση αλλα τα υπολοιπα hg με hxr και χωρις ειναι

πολυ καλα.

απαιτηση για ψυκτρες ειναι ελαχιστη.

εχω φτιαξη ενα 400 και για ψυκτρα εχει μια αλουμινογωνια 5Χ5χ20 και

για τα δυο καναλια και ουτε που ζεσταινεται.

Ευχαριστω backousis...αλλα το προβλημα τωρα ειναι αλλο...την βλακεια μου μεσα..ο yamaha μου δεν εχει pre out...Τωρα τι κανουμε?..γιατι τα jairo με τον yamaha χλωμο το κοβω να παιξουν οπως πραγματικα μπορουν...θα κανω μια ερευνα στο ιντερνετ για καναν φθηνο av με 4hdmi και pre out..

Πηγη μου ειναι προς το παρον το Pc μου με μια Audigy ZX, και σκεψη για αναβαθμηση με καλυτερο dac στο μελλον..ακομα ποιο μετα σκεψη ειναι να παρω καποιο σχετικα καλο cd player...αλλα το θεμα ειναι οτι εχω 5καναλο συστημα και ακουω και μουσικη και ταινιες απο τα L/R....Να μπει εξωτερικος ανεξαρτητος ενισχυτης παραληλα με τον yamaha φανταζομαι δε παιζει...

μπορεις να χρησιμοποιης τη καρτα σου για αποκωδικοποιηση προς το παρον.

θα ανακαλυψης οτι οι AV με pre out ειναι ψιλοακριβοι