Επιλογή TV... Πόσες ίντσες? Πλάσμα ή LCD?

looperx

New member
15 June 2008
9
Γεια χαρά σε όλους. Είναι το πρώτο μου post στο φόρουμ. Ελπίζω να με βοηθήσετε στην επιλογή τηλεόρασης και να βοηθήσω κι εγώ με τη σειρά σε ότι μπορώ :worshippy: Αποφάσισα να αγοράσω μία τηλεόραση μέχρι 1500 ευρώ. Αυτά που θέλω να μου προσφέρει είναι: Να είναι Full HD, να έχει pixel mapping 1:1 για σύνδεση με τον υπολογιστη μου, θέλω να βλέπω xvid, dvd, HD ταινίες μέσω υπολογιστή, να βλέπω Nova, και να παίζω xbox 360. Η απόσταση από το σημείο που θα κάθομαι είναι 2.4 μέτρα. Το πρώτο ερώτημα είναι πόσες ίντσες να πάρω? Είμαι ανάμεσα σε 37 με 42. Το δεύτερο είναι τί τεχνολογίας να είναι LCD ή πλάσμα? Έχω δει διάφορα μοντέλα που μου έχουν τραβήξει τη προσοχή--> Samsung LE40F86, Panasonic Viera TH-42PZ8E, Sony Bravia KDL-40W4000 Όποιος μπορεί να με βοηθήσει να επιλέξω ας απαντήσει. Ευχαριστώ πολύ!!!

επειδη θελεις να τα κανεις ολα και να φαινονται και ωραια...και απο κοντα! θα σου προτεινα πλασμα οχι απαραιτητα full hd. το αναλογικο σημα και το xvid (χαμηλη ποιοτητα αναλυση) πιστευω ο συνδιασμος Lcd - μεγεθος - και κοντινη αποσταση θα κανει να φαινονται εντονα τα τεχνουργηματα και οι ατελιες...του σηματος. Ετσι με μια πλασμα θα εισαι καλυμενος σε ολα αυτα που θελεις να κανεις..

Στις LCD κορυφαια μοντελα ειναι αυτη τη στιγμη Toshiba 40ZF355 , Samsung 40A656 και Sony 40W4000 αλλα με βαση τε λεφτα που δινεις νομιζω μονο την Sony μπορεις να παρεις.

Την PZ8 δεν την ξερω αλλα το αδερφακι της η PZ80/85 εχει μεγαλη καταναλωση ρευματος και θερμαινεται πολυ με αποτελεσμα να εχει στο πισω μερος ανεμιστηρακια και σιγουρα δεν ειναι ευχαριστος ο ηχος τους. Οποτε τσεκαρε αν εχει και αυτη τα ιδια προβληματα πριν προχωρησεις.

Γεια χαρά σε όλους. Είναι το πρώτο μου post στο φόρουμ. Ελπίζω να με βοηθήσετε στην επιλογή τηλεόρασης και να βοηθήσω κι εγώ με τη σειρά σε ότι μπορώ :worshippy: Αποφάσισα να αγοράσω μία τηλεόραση μέχρι 1500 ευρώ. Αυτά που θέλω να μου προσφέρει είναι: Να είναι Full HD, να έχει pixel mapping 1:1 για σύνδεση με τον υπολογιστη μου, θέλω να βλέπω xvid, dvd, HD ταινίες μέσω υπολογιστή, να βλέπω Nova, και να παίζω xbox 360. Η απόσταση από το σημείο που θα κάθομαι είναι 2.4 μέτρα. Το πρώτο ερώτημα είναι πόσες ίντσες να πάρω? Είμαι ανάμεσα σε 37 με 42. Το δεύτερο είναι τί τεχνολογίας να είναι LCD ή πλάσμα? Έχω δει διάφορα μοντέλα που μου έχουν τραβήξει τη προσοχή--> Samsung LE40F86, Panasonic Viera TH-42PZ8E, Sony Bravia KDL-40W4000 Όποιος μπορεί να με βοηθήσει να επιλέξω ας απαντήσει. Ευχαριστώ πολύ!!!

px80 ειδες ποτε απο κοντα να παιζει με τεστ?
Full hd δεν φαινεται ουτε σε 50αρι ειναι τρυκ για να πουλανε
Ενα μοντελο καλης πλασμα δεν το φτανει ουτε η καλυτερη Lcd σε ποιοτητα ειναι θεμα τεχνολογιας

Πάντως αρκετοί αναφέρουν ότι η W4000 έχει μαύρο στα πλαίσια των καλών panasonic plasma. Στα υπόλοιπα ίσως είναι καλύτερη. Οπότε, γενικά οι πλάσμα δεν είναι καλύτερες λόγω τεχνολογίας...

Χαιρετώ το αξιολογότατο φόρουμ, νέος κι εγώ και αφορμή αυτό το νήμα για να εκφράσω και κάποιες δικές μου απορίες.

Την PZ8 δεν την ξερω αλλα το αδερφακι της η PZ80/85 εχει μεγαλη καταναλωση ρευματος και θερμαινεται πολυ με αποτελεσμα να εχει στο πισω μερος ανεμιστηρακια και σιγουρα δεν ειναι ευχαριστος ο ηχος τους. Οποτε τσεκαρε αν εχει και αυτη τα ιδια προβληματα πριν προχωρησεις.

Ουπς, πάνω που είχα καταλήξει στο ότι οι plasma είναι προτιμότερες λόγω της πιο CRTικής όπως λένε εικόνας τους και γενικά καλύτερης αναπαραγωγής SD υλικού όπως ανέφερε και ο Serreos73, μπαίνουν άλλες παράμετροι στο τραπέζι.

Είναι γενικά πιο ενεργοβόρες και θορυβώδεις οι plasma;

Σκεφτόμουν π.χ. ότι η Panasonic TH-42PZ70E είναι μια πολύ καλή περίπτωση και σε πολύ καλή τιμή αλλά ίσως υπάρχουν παράμετροι που αγνοώ.

Σκέφτομαι να προχωρήσω κι εγώ σε αγορά κάποια στιγμή (ελπίζω σύντομα!) και παρά τις όσες επιφυλάξεις έχω διαβάσει σχετικά με τη χρησιμότητα ή μη του fullHD στην παρoύσα φάση, μάλλον θα πάρω τέτοια επειδή κατά πάσα πιθανότητα θα συνδέεται με PC και ίσως αργότερα και με PS3.

Last edited:
Πάντως αρκετοί αναφέρουν ότι η W4000 έχει μαύρο στα πλαίσια των καλών panasonic plasma. Στα υπόλοιπα ίσως είναι καλύτερη. Οπότε, γενικά οι πλάσμα δεν είναι καλύτερες λόγω τεχνολογίας...

ανακριβειες ουτε σε 2 χρονια δεν θα γινει αυτο αν δεν αλλαξει η τεχνολογια.
Μια καλη πλασμα εχει 15000 τυπικη αντιθεση για βρες μου εστω και μια lcd να εχει 5000.
Γωνιες θεασης εχει καλλιτερες η lcd και χρονους αποκρισης απο μια πλασμα?
Για κατσε σε γωνια 45 και προσεξε και τις 2? η Lcd δεν βλεπεται απο τοσο πλαγια χωρια την ποιοτητα χρωματων
http://www.google.com/translate?u=h...acts.eu/facts/size/&hl=el&ie=UTF8&sl=en&tl=el

logo.gif
a040.gif

Εγώ είμαι ο "κίτρινος τύπος"; Αμα είναι, να περάσω να πληρωθώ από το κανάλι τέλος του μήνα;;;; Φαντάζομαι για 2-3 kuro θα φτάσουν :BDGBGDB55:

πια πλασμα εχει μετρημενο κοντραστ 15.000:1?η KURO εχει μετρημενο 3.500

Εγώ είμαι ο "κίτρινος τύπος"; Αμα είναι, να περάσω να πληρωθώ από το κανάλι τέλος του μήνα;;;; Φαντάζομαι για 2-3 kuro θα φτάσουν :BDGBGDB55:

Πως τοπες αυτο αντικραϊστ ?:flipout::flipout::flipout:
Θες και 3 κιολας ? !!!
Ρε εδω ολοκληρη γραματεας που τον εχει κανει γραματοσημο απο το γλυψιμο ( τον διευθηντη) και εχει μια 37px7 και συ θες Kuro επειδη "σνιφαρεις " εν ωρα δουλειας ?:flipout::flipout:

ΥΣ
τωρα πρεπει να γραψω οτι κανω πλακα η θα το καταλαβετε απο μονοι σας?

Απάντηση: Re: Επιλογή TV... Πόσες ίντσες? Πλάσμα ή LCD?

Tι καθεστε και ασχολειστε... αφου η κασετα παιζει συνεχεια το ιδιο...

Re: Απάντηση: Re: Επιλογή TV... Πόσες ίντσες? Πλάσμα ή LCD?

Tι καθεστε και ασχολειστε... αφου η κασετα παιζει συνεχεια το ιδιο...

ελα ντε πεστα στους κατασκευαστες των Lcd και στα πολυκαταστηματα που πουλανε πανακριβα τις lcd.
Με βαση την εικονα που δινουν το πολυ μεχρι 900 ευρω επερπε να τιμουνται τα ακριβοτερα μοντελα lcd
αλλα η διαφημιση παιζει το ρολο της ,
πως παιρνεις ενα smart 15000 ευρω και σαν αμαξι ειναι χαλια , και σε πολυ φτηνοτερα λεφτα παιρνεις αντιστοιχα ενα hunday που ειναι 2 κλασεις καλλιτερο σε ολα επιπεδα τι πληρωνεις αραγε?
Το ιδιο πραγμα ειναι και με τις τηλεορασεις και γενικοτερα οπου παιζει διαφημιση τα προιοντα υπερκοστολογουνται

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογή TV... Πόσες ίντσες? Πλάσμα ή LCD?

Απο οτι βλεπω η Panasonic PZ80 που εχει χαρακτηριστικα μιας αντιστοιχης LCD εχει και αναλογη τιμη.

Βεβαια η PX80 με αναλυση 1024x768 λογικο ειναι να πωλειται πολυ χαμηλότερα αλλιως δεν θα την αγοραζε και κανενας.

Πως τοπες αυτο αντικραϊστ ?:flipout::flipout::flipout:
Θες και 3 κιολας ? !!!
Ρε εδω ολοκληρη γραματεας που τον εχει κανει γραματοσημο απο το γλυψιμο ( τον διευθηντη) και εχει μια 37px7 και συ θες Kuro επειδη "σνιφαρεις " εν ωρα δουλειας ?:flipout::flipout:

Ε όχι και γραμματέας! :flipout: :flipout:
Άμα γίνω κίτρινος τύπος, τουλάχιστον να γίνω ο σούπερ σταρ. Οπότε ο μισθός σίγουρα θα φτάνει για 3 κούρο, μαζί με τα παρελκόμενα (π.χ. μια βιλίτσα να τις στεγάσει...) :flipout: :flipout:
Όσο για την γραμματέα, πληροφορίες λένε ότι την 37px7 την έχει για ξεκάρφωμα... :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογή TV... Πόσες ίντσες? Πλάσμα ή LCD?

Απο οτι βλεπω η Panasonic PZ80 που εχει χαρακτηριστικα μιας αντιστοιχης LCD εχει και αναλογη τιμη.

Βεβαια η PX80 με αναλυση 1024x768 λογικο ειναι να πωλειται πολυ χαμηλότερα αλλιως δεν θα την αγοραζε και κανενας.

κακως και με τις πλασμα που κανουνε το ιδιο , αν βαζανε και τις 2 μαζι για συγκριση να παιζουνε τα ιδιο υλικο κανεις δεν θα διαλεγε pz80.
Και 200 ευρω διαφορα να χε μια px80 σε 1080p αναλυση αν υπηρχε δεν αξιζε να τα δωσει κανεις
Γενικα η τεχνολογια 1080π κακως πουλιεται σε ολες τις τηλεορασεις ελαχιστοι διαθετουν ΕΜΠΕΙΡΟ ΜΑΤΙ ικανο να ξεχωρισει καποιες διαφορες αφου κατσουν κοντα και προσεξουν λεπτομερως την εικονα .
Οι τηλεορασεις σαν τα πισι ειναι δεν χρειαζεται να δινεις πολλα λεφτα γιατι σε λιγα χρονια μενεις πισω τεχνολογικα παιρνεις ενα καλο μοντελο και οικονομικο που θα κρατησει καποιο καιρο και θα κανει μια χαρα την δουλεια του χωρις να κλαις τα λεφτα που δωσες.