επιστροφη στο πατρικο μας σπιτι...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,211
ΑΘΗΝΑ
τα ζορια μεγαλωσαν και η σκεψη για επιστροφη στο πατρικο μας σπιτι,
καθε μερα γινεται και πιο εντονη.
η εξοικονομοιση ενος ενοικιου καθε μηνα,μοιαζει βαλσαμο με τα σημερινα οικονομικα δεδομενα.

ποσοι εχετε κανει αυτην την σκεψη,ποσοι το εχετε ηδη κανει και-εαν ναι- ποσο αλλαξε η ζωη σας?

τα ζορια μεγαλωσαν και η σκεψη για επιστροφη στο πατρικο μας σπιτι,
καθε μερα γινεται και πιο εντονη.
η εξοικονομοιση ενος ενοικιου καθε μηνα,μοιαζει βαλσαμο με τα σημερινα οικονομικα δεδομενα.

ποσοι εχετε κανει αυτην την σκεψη,ποσοι το εχετε ηδη κανει και-εαν ναι- ποσο αλλαξε η ζωη σας?

για λίγες μέρες,
μέχρι να στο πάρουν με το επόμενο χαράτσι που θα εφεύρουν

Zω με τους γονείς μου (σήμερα μόνο με την μητέρα μου) από την την ημέρα που γεννήθηκα...

Ευτυχώς δεν επενέβησαν ποτέ στη ζωή μου, τα βρήκαν μια χαρά με τη γυναίκα μου και η υγεία της είναι πολύ καλή, τόσο που βοηθάει πολύ και με το παιδί....

Ποτέ δεν κατάλαβα πως μπορεί κάτι τέτοιο να επηρεάσει αρνητικά οτιδήποτε, εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου, προσωπικού χρόνου και διαφορετικών απόψεων στη διαχείριση του σπιτιού.

Δεδομένου ότι θα μπορούσα να ζήσω μόνος μου γύρω στα 25 υπολογίζω ότι έχουμε εξοικονομήσει 16 (χρόνια) x 12 (μήνες) x 350Ε (μέσος όρος ενοίκιο για δυαράκι) = 67.200Ε + πάγια ΟΤΕ/ΕΥΔΑΠ/ΔΕΗ περίπου 10.000Ε + έξοδα επίπλωσης περίπου 12.000Ε, το σύνολο κάπου 85-90 Κ...

Αν δεν αλλάξει η ζωή σου αγαπητέ Δημήτρη πιστεύω ότι και πολύ άργησες!

Ποια επιστροφή στο πατρικό; Ξέρετε πόσοι και πόσες 30+ δεν έχουν καταφέρει να φύγoυν ακόμα και ούτε προβλέπεται; Και καλά αν τα πράγματα είναι όπως τα περιγράφει ο Dalanik.

Re: Απάντηση: επιστροφη στο πατρικο μας σπιτι...

Zω με τους γονείς μου (σήμερα μόνο με την μητέρα μου) από την την ημέρα που γεννήθηκα...

Ευτυχώς δεν επενέβησαν ποτέ στη ζωή μου, τα βρήκαν μια χαρά με τη γυναίκα μου και η υγεία της είναι πολύ καλή, τόσο που βοηθάει πολύ και με το παιδί....

Ποτέ δεν κατάλαβα πως μπορεί κάτι τέτοιο να επηρεάσει αρνητικά οτιδήποτε, εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου, προσωπικού χρόνου και διαφορετικών απόψεων στη διαχείριση του σπιτιού.

Δεδομένου ότι θα μπορούσα να ζήσω μόνος μου γύρω στα 25 υπολογίζω ότι έχουμε εξοικονομήσει 16 (χρόνια) x 12 (μήνες) x 350Ε (μέσος όρος ενοίκιο για δυαράκι) = 67.200Ε + πάγια ΟΤΕ/ΕΥΔΑΠ/ΔΕΗ περίπου 10.000Ε + έξοδα επίπλωσης περίπου 12.000Ε, το σύνολο κάπου 85-90 Κ...

Αν δεν αλλάξει η ζωή σου αγαπητέ Δημήτρη πιστεύω ότι και πολύ άργησες!

με την μανα μου η γυναικα μου τα παει μια χαρα και τα παιδια,
περνανε -σχεδον-ολη την ημερα μαζι με την γιαγια.
χωρος υπαρχει,αλλα θελει αρκετες διορθωσεις.
ειναι παντως δυσκολη αποφαση,εαν μενεις "μονος" 7 χρονια....

Για 7 χρονια εμενα, σε παλια ανακαινισμενη μονοκατοικια σε αγροτεμαχειο εκτος θεσσαλονικης, που ειχε χτισει ο πατερας μου για καλοκαιρινη κατοικια.Πριν δυο χρονια, για λογους υγειας της μητερας μου, γυρισα στο πατρικο μου στο κεντρο της πολης σε μια μεγαλη παλια πολυκατοικια (με λιγους πλεον ελληνες).Δυστηχως πλεον λογω της ασχημης καταστασης στην δουλεια μου και των καυσιμων (παλια εκανα 27000 χιλιομετρα τον χρονο ,τωρα 6000 με το ζορι) ειναι αδυνατο να μεινω μονιμα εκει (εκτος βεβαια αν βαζω λεφτα απο τις οικονομιες).Με "τρωει" καθημερινα η ζωη στην -συγκρεκριμενη ειδικα-οικοδομη αλλα δεν γινεται προς το παρον αλλιως.....

Last edited:
Να δεις Δημήτρη πόσο δύσκολη θα είναι η απόφαση να διαλέξεις τι θα κόψεις απο τα παιδιά σου αύριο μεθαύριο... γιατί προς τα εκεί πάμε...

Θέλει λίγο προσοχή και συζήτηση πριν την επιστροφή ώστε να συμφωνήσετε σε κάποια πράγματα και αρκετή ανοχή απ' όλους ώστε να προσαρμοστείτε στις νέες συνθήκες.

Γενικά αν δεν έχετε τίποτα περίεργες συνήθειες και μπορείτε να συνεννοείστε προβλέπω ότι θα προσαρμοστείτε σύντομα.

Οι αρνητικές απόψεις τρίτων, δεν πρέπει να σε επηρεάζουν εκτός αν τσοντάρουν αυτοί για να μεγαλώσεις τα παιδάκια σου...

Βάλτα κάτω με τη σύζυγο και τη μητέρα σου και αποφασίστε για το καλύτερο των παιδιών.

Ποια επιστροφή στο πατρικό; Ξέρετε πόσοι και πόσες 30+ δεν έχουν καταφέρει να φύγoυν ακόμα και ούτε προβλέπεται; Και καλά αν τα πράγματα είναι όπως τα περιγράφει ο Dalanik.

Εμένα βαρέθηκαν οι γονείς μου και έφυγαν για χωριό. :flipout:
Τώρα θα τους την φέρω όμως γιατί με βλέπω να κατεβαίνω και εγώ στο χωριό να βάζω πατάτες. Back to 50s.

Μένω στο πατρικό εδώ και τέσσερα χρόνια, επειδή βοηθάει και στις μετακινήσεις στο γραφείο. Δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα μέχρι τώρα. Βέβαια σιγά σιγά ετοιμάζω μια μικρή γκαρσονιέρα στο ισόγειο έτσι ώστε να μετακομίσω εκεί και να μην τους βαραίνω άλλο.

αν αρχίσει και ο νότος να ζητά δικαστική εκδίωξη των παιδιών από το σπίτι των γονιών τους .... πράγματι έγινε κι αυτός Ευρώπη ....Μετά θα αναρωτιούνται γιατί πετάνε τους άρρωστους γονείς στον δρόμο

Re: Απάντηση: επιστροφη στο πατρικο μας σπιτι...

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231129450

καταχρηση της επιστροφης στο πατρικο μπορει να εχει αντιθετα αποτελεσματα!:)
Ρε τι ειναι τουτος!!!!!!!!!!! Εκανε τους γονεις του υπηρετες!!!!!!!