Επιθεση με ρουκετα στην Αμερικανικη Πρεσβεια

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
101,147
Εκεί ψηλά.....
Ρε σεις ειπαμε τα εχουμε παρει :damnyou: που δεν μας καταργουνε την Visa αλλα ΟΧΙ και EΤΣΙ.
:violent-smiley-030: Τους χαλασατε την προσοψη και το χανε φρεσκοβαψει το κτηριο :dead:

Τέτοιες ενέργειες δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας, και δίνουν πάτημα στις ΗΠΑ για τη δικαιολόγηση της απαράδεκτης εξωτερικής τους πολιτικής και τον περιορισμό των ελευθεριών μας. Προτιμώ να πιστεύω ότι πρόκειται για προβοκάτσια και όχι για την απέραντη ηλιθιότητα συμπατριωτών μας. Μου κάνει εντύπωση πως μπορεί να χτυπηθεί τόσο εύκολα ένας τόσο καλά φυλασσόμενος χώρος...

Αν ήταν ρουκέτα γιατί δεν φαίνεται από την τηλ να είναι κατεστραμμένος κάποιος χώρος ?
Επίσης, ήταν το καλύτερο χρονικό σημείο για να γυρίσει η ελληνική κοινή γνώμη το κεφάλι από τα τρέχοντα θέματα, άρθρο 16, στράτευση κτλ...

Απάντηση: Re: Επιθεση με ρουκετα στην Αμερικανικη Πρεσβεια

Τέτοιες ενέργειες δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας, και δίνουν πάτημα στις ΗΠΑ για τη δικαιολόγηση της απαράδεκτης εξωτερικής τους πολιτικής και τον περιορισμό των ελευθεριών μας. Προτιμώ να πιστεύω ότι πρόκειται για προβοκάτσια και όχι για την απέραντη ηλιθιότητα συμπατριωτών μας. Μου κάνει εντύπωση πως μπορεί να χτυπηθεί τόσο εύκολα ένας τόσο καλά φυλασσόμενος χώρος...

Ακριβώς ήταν το χειρότερο χρονικό σημείο για μια τέτοια ενέργεια.
Τελικά εάν δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια κάτι τελικά εξαιρετικά απίθανο, είναι απορίας άξιο πως μπορεί να συμβεί τέτοιο κτύπημα και μάλλιστα ύστερα από την προσπάθεια της χώρας να αλλάξω διεθνώς το πρόσωπο της με αιχμή του δόρατος τον Τουρισμό.

Γουστάρω με χίλια..
Βάλτε φωτιά και κάψτε τους.

Όσον αφορά την εικόνα και τα συμφέροντα
της χώρας προς τα έξω, έχουν φροντίσει όλα
αυτά τα χρόνια αυτοί που μας κυβερνούν να μας
κάνουν ρεζίλι και να μας ξεφτιλίζουν διεθνώς.

Ειδικότερα ο τουρισμός μας δέχεται πολύ μεγαλύτερα
πλήγματα από όλους αυτούς που ασχολούνται με τον
τουρισμό και λιγότερο με αυτά τα περιστατικά. Ελπίζω να
καταλαβαίνεται όλοι τι εννοώ. Στα μάτια του τουρίστα
άλλα πράγματα έχουν πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα και
αυτό το αποδεικνύει η κατανομή του τουρισμού παγκοσμίως.

Αναρχία και τρομοκρατία ενάντια στην
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ αναρχία και
τρομοκρατία.

Κρίμα που η ζημιά ήταν τόσο μικρή. Ας φροντίσουν
την επόμενη φορά να κάνουν σωστή δουλειά και να την
ισοπεδώσουν τελείως.:violent-smiley-030: :twoguns: :violent-smiley-030: :violent-smiley-011:

Είναι κατανοητό ότι συχνά παρασυρόμαστε από αγανάκτηση ή ενθουσιασμό. Αυτό, όμως, δε μας δίνει το ελεύθερο να κάνουμε σχόλια που ευνοούν τρομοκρατικές ενέργειες ή τις προτρέπουν, ιδιαίτερα σε ένα χώρο ανοιχτό στο ευρύ κοινό.
Παρακαλώ να προσέχετε περισσότερο τα γραπτά σας.

δε νομίζω ότι το χτύπημα θα ιδρώσει τ' αυτί αυτουνού που λέει "αναλαμβάνω την ευθύνη για τα λάθη που έγιναν στο Ιράκ" και συνάμα εξακολουθεί τα λάθη του, στέλνοντας κι άλλους αμερικάνους στην ασιατική χώρα. μάλλον σαν κίνηση του δίνει πάτημα να συνεχίσει την ανθελληνική του προπαγάνδα - περί χώρας που συντηρεί την τρομοκρατία - και ταυτόχρονα, οι "ηγέτες" μας, θα πρέπει ν'αυξήσουν τα παρακάλια και τις ευχαριστίες προς τον "πλανητάρχη" που μας αφήνει -τουλάχιστον ακόμη- ζωντανούς ...

το "κάφτε τους ζωντανούς" και "ισοπεδώστε τους" του φίλου Αλέξη παραπάνω, θα μας κάνει απλώς ίδιους με αυτούς που όταν δεν μπορούν να λύσουν ένα πρόβλημα, το "εξαφανίζουν". τα εισαγωγικά δηλώνουν ότι το πρόβλημα δεν εξαφανίζεται, απλώς ανασυντάσσεται και εμφανίζεται αργότερα δριμύτερο.

Απάντηση: Re: Επιθεση με ρουκετα στην Αμερικανικη Πρεσβεια

.

τρομοκρατία.

Αλέξη, οι αναρχικοί είναι το θερμόμετρο της κοινωνίας. Συμφωνείς μ' αυτή την άποψη; Εγώ τη βρίσκω πολύ σημαντική και μεστή. Άλλο όμως αναρχία και άλλο τυφλή τρομοκρατία με αθώα θύματα (δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπου, ευτυχώς, δεν σκοτώθηκαν ανίδεοι άνθρωποι). Μήπως θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε με τον άδικο χαμό χιλιάδων αθώων ανθρώπων στους δίδυμους Πύργους; Οι πραγματικοί αναρχικοί ουδέποτε υπήρξαν τυφλοί και άκριτοι τρομοκράτες. Ας μην τους αδικούμε τόσο!

Γουστάρω με χίλια..
Βάλτε φωτιά και κάψτε τους.

Όσον αφορά την εικόνα και τα συμφέροντα
της χώρας προς τα έξω, έχουν φροντίσει όλα
αυτά τα χρόνια αυτοί που μας κυβερνούν να μας
κάνουν ρεζίλι και να μας ξεφτιλίζουν διεθνώς.

Ειδικότερα ο τουρισμός μας δέχεται πολύ μεγαλύτερα
πλήγματα από όλους αυτούς που ασχολούνται με τον
τουρισμό και λιγότερο με αυτά τα περιστατικά. Ελπίζω να
καταλαβαίνεται όλοι τι εννοώ. Στα μάτια του τουρίστα
άλλα πράγματα έχουν πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα και
αυτό το αποδεικνύει η κατανομή του τουρισμού παγκοσμίως.

τρομοκρατία.

ισοπεδώσουν τελείως.:violent-smiley-030: :twoguns: :violent-smiley-030: :violent-smiley-011:

Α ρε Αλέξη.Διακατέχεσαι και εσύ απο ένα ξεπερασμένο 70ς ρομαντισμό.Ετσι ήμουν και εγώ τπ πρωί μόλις ξύπνησα(δώσε και άλλη είπα).Μετά και όσο ερχόμουν με τα πόδια στην δουλειά(Παγκράτι - κέντρο γαρ) είπα ....Αραξε Γιώργο ....Κουλ μεγάλε ......ποιός ξέρει τι συμφέροντα παίζονται.Ουτε στην τρομοκρατία δεν έχεις πια εμπιστοσύνη..Τα οράματα βρε Αλέξη έχουν ξεθωριάσει προ πολλού...

τρομοκρατία.

Αν πιστεύεις ότι με τέτοιες ενέργειες αναχαιτίζεται ο ιμπεριαλισμός, δεν έχεις παρά να δεις πόσο αναχαιτίστηκε από το χτύπημα στους δίδυμους πύργους.

Τώρα για τον τουρισμό που αναφέρεις θα γνωρίζεις τη σημαίνει ταξιδιωτική οδηγία και το αν ωφελεί η τρομοκρατία την τουριστική ανάπτυξη (βλέπε νοτιοανατολική Ασία και μέση ανατολή).

Θα γνωρίζεις και από την Τουριστική Γεωγραφία τους παράγοντες της διαμόρφωσης της τουριστικής προσφοράς και της τουριστικής ζήτησης. Θα γνωρίζεις και πως οι χώρες που δέχονται τους πιο πολλούς τουρίστες είναι οι χώρες που στέλνουν και τους πιο πολλούς τουρίστες (ενδεικτικά The Geography Of Tourism And Recreation: Environment, Place and Space By Michael Hall, Stephen J. Page, Colin Michael Hall). Και πως το όφελος για μια Εθνική οικονομία δεν εξαρτάται από τον συνολικό αριθμό αφιχθέντων αλλά από το σύνολο της τουριστικής δαπάνης και τους πολλαπλασιαστές.

Δεν γουστάρω να με θεωρούν Τριτοκοσμικό στο εξωτερικό-κι αν θέλετε παραδείγματα ριξτε μια ματιά στις γλώσσες στις οποίες ειναι μεταφρασμένα τα manuals των con συσκευών μας- επειδή περιβάλλομαι απο καραγκιόζηδες! Κι αφήνω σε σας να επιλέξετε ποιός ειναι ο μεγαλύτερος καραγκιόζης. Αυτός που εριξε την ρουκέτα ή αυτός που μας φυλάει απ´τον πρώτο. Τον δεύτερο μάλιστα τον πληρώνω κι απο πάνω.-

Re: Απάντηση: Επιθεση με ρουκετα στην Αμερικανικη Πρεσβεια

Δεν γουστάρω να με θεωρούν Τριτοκοσμικό στο εξωτερικό-κι αν θέλετε παραδείγματα ριξτε μια ματιά στις γλώσσες στις οποίες ειναι μεταφρασμένα τα manuals των con συσκευών μας- επειδή περιβάλλομαι απο καραγκιόζηδες! Κι αφήνω σε σας να επιλέξετε ποιός ειναι ο μεγαλύτερος καραγκιόζης. Αυτός που εριξε την ρουκέτα ή αυτός που μας φυλάει απ´τον πρώτο. Τον δεύτερο μάλιστα τον πληρώνω κι απο πάνω.-

Αυτός που έριξε τη ρουκέτα είναι Καραγκιόζης. Δυστυχώς αυτός που μας φυλάει από τον πρώτο είναι Χατζηαβάτης. Έτσι και θυμώσει ο Βεληγκέκας με τα καραγκιοζιλίκια που έκανε ο Καραγκιόζης στο Σεράι τη βάψαμε γιατί δυστυχώς στις μέρες μας δεν υπάρχουν Μπαρμπαγιώργοι. Θα χορέψουμε χασαποσέρβικο.

Βλαση, αυτο με τους πυργους , ξαναψαξτο λιγακι !
Από όποια μεριά κι αν το δεις το θέμα των δίδυμων Πύργων, ένα είναι βέβαιο: Ότι χάθηκαν χιλιάδες αθώες ψυχές. Αυτό είναι το μείζον και δεν μπορεί να με κάνει να τρίβω τα χέρια μου από χαιρέκακη ικανοποίηση, παρόλο ότι είμαι κάθετα αντίθετος στη ζωώδη εξωτερική πολιτική των Αμερικανών. Τώρα, το ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση στους δίδυμους Πύργους, ποιοι είχαν συμφέροντα (και ποια) κ.λπ., είναι άλλου παππά ευαγγέλιο και δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το ψάξουμε, γιατί θα πνιγούμε σε έναν ωκεανό από θεωρίες συνωμοσίας (στις οποίες, ως γνωστόν, έχουμε μεγάλη ροπή ως λαός). Δεν ξέρω αν εννοούσες αυτό με το: "ξαναψάξτο λιγάκι" ή κάτι άλλο. Πάντως, όποια απάντηση κι αν δινόταν σ' αυτό το θέμα, δεν θα μείωνε στο ελάχιστο την οδύνη μου για τον άδικο χαμό τόσων χιλιάδων ανθρώπων. "Το δίκαιο μεταβαίνει", έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες - και πολύ σωστά! Χάνεις το δίκιο του αγώνα σου, όταν το άδικο το αντιμάχεσαι με ακραίες πράξεις βίας (που είναι εξ ορισμού άδικες).
Θα ήθελα, τέλος, να πω και κάτι άλλο - λίγο σκληρό - και ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά. Όταν η συμφορά δεν χτυπάει την πόρτα μας, είμαστε εύκολοι στα λόγια και στα συνθήματα. Καταλαβαίνετε τι εννοώ; Θα το θέσω απλούστερα με μια ερώτηση: Όσοι επιχαίρονται με το χαμό των αθώων στους δίδυμους Πύργους, θα είχαν άραγε την ίδια γνώμη και θα ένιωθαν τα ίδια συναισθήματα, αν σε ένα από τα δύο κτήρια βρισκόταν - εντελώς τυχαία - δικός τους άνθρωπος, συγγενής ή καλός φίλος, και έπεφτε θύμα των τρομοκρατών;

Καταρχήν όσον αφορά τους δίδυμους πύργους,
είμαι από αυτούς που έχουν πειστεί ότι δεν ήταν
τρομοκρατική ενέργεια του Οσαμα και της παρέας του.

Ήταν μία ακόμα ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ τρομοκρατική ενέργεια.

Τα αθώα θύματα των πύργων είναι μερικές χιλιάδες μόνο από
τα αμέτρητα αθώα θύματα των γνωστών παγκόσμιων νταβάδων / δολοφόνων.
Από που να ξεκινήσει κανείς και που να τελειώσει:
Βιετνάμ, Ιράκ, Σομαλία, Γιουγκοσλαβία κ.ο.κ. (χωρίς να βάζω μέσα
τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχουν κάνει και συνεχίζουν
να κάνουν έξω από τους πολέμους).

θα βρεθούν κάποιοι να μου πουν γιατί τότε είπα "Βάλτε φωτιά και κάψτε τους".
Γιατί δυστυχώς έτσι είναι για εμένα. Δεν μπορώ να σκεφτώ
διαφορετικά όταν μιλάμε για Αμερικάνους οι οποίοι σχετίζονται
άμεσα
με την Αμερικάνικη κυβέρνηση.

Επειδή ορισμένοι νομίζουν ότι έχω αναρχικές ιδεές, θα ήθελα να
τους πω ότι θα ήθελα πολύ να είχα ολοκληρωμένες αναρχικές ιδεές
αλλά δυστυχώς δεν έχω. Το να είναι κάποιος αναρχικός (και όταν λέω
αναρχικός δεν εννοώ τους μαλ^%$κες που καίνε την περιουσία του
κοσμάκη) είναι πολύ δύσκολο πράγμα και απαιτεί μεγάλη ωριμότητα.
Ωριμότητα πολύ μεγαλύτερη από αυτή που χρειάζεται για να είσαι
σοσιαλιστής, καπιταλιστής, αριστερός κ.ο.κ.

Είναι κατανοητό ότι συχνά παρασυρόμαστε από αγανάκτηση ή ενθουσιασμό. Αυτό, όμως, δε μας δίνει το ελεύθερο να κάνουμε σχόλια που ευνοούν τρομοκρατικές ενέργειες ή τις προτρέπουν, ιδιαίτερα σε ένα χώρο ανοιχτό στο ευρύ κοινό.
Παρακαλώ να προσέχετε περισσότερο τα γραπτά σας.

Ο "εγκωμιασμός τρομοκρατικών πράξεων" ήταν περιεχόμενο του "τρομονόμου" που αν δεν κάνω λάθος καταργήθηκε στην πράξη...
Κάθε παρόμοια τοποθέτηση με του Alex είναι απλά πολιτικής φύσεως, ακραία μεν, πολιτική δε.

Παραθέτω δε και την παρακάτω ρήση του συντρόφου Ερρίκου πριν αρχίσει η κουβέντα για τις κάμερες και την πρόληψη-καταστολή κτλ, κτλ.
"Αν ένας λαός είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει, ένα κομμάτι της ελευθερίας του για λίγη περισσότερη ασφάλεια, είναι ανάξιος και για ελευθερία και για ασφάλεια"
Ε. Μαλλατέστα

Last edited: