ερωτήσεις αρχαρίου. Παρακαλώ βοηθήστε

mutron

New member
12 October 2007
50
Γεια χαρά παιδιά.
Μετακόμησα πρόσφατα σε μία πολυκατοικία με 4 ορόφους.
Σκέφτομαι να βάλω δορυφορικη (τα free στην αρχή) αλλά δεν ξέρω που
να προτοξεκινήσω. Παρόλα αυτα το περιοδικό με έμπλεξε αρκετά :)

Η πολυκατοικία που μένω ειναι 12 χρονών με εγκατασταση κεντρικής κεραίας.
Στο διαμέρισμα που είμαι (είναι μεζονέτα) υπάρχουν συνολικά 6 πρίζες σε σειρά.
Σκέφτομαι να βάλουμε ενα πιάτο για όλα τα διαμερισματα και να χρησιμοποιήσουμε
την υπάρχουσα καλωδίωση για να διανύνουμε επίγια και δορυφορική.
Ρώτησα σε ενα μαγαζί στην γειτονιά μου και μου είπαν οτι πρέπει να βάλω ενα
πιάτο στην ταράτσα και μία συσκευή στην ταρατσα σαν splitter (κόστους 200 ευρώ)
και μετά να αλλάχω μπρίζες στο σπίτι και να βάλω μπρίζες που να βγάζουν έξοδο SAT.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι:

1. τι είναι αυτό που πρέπει να βάλω στην ταράτσα. Μπορείτε να με κατευθυνετε σε μερικούς pointers
για το τι πρέπει να προσέξω κτλ.

2. γιατί ακριβώς πρέπει να αλλάξω τις πρίζες και πρέπει να γίνει σε όλα τα διαμερίσματα ή μόνο σε εκείνα που
θέλουν δορυφορική?

3. Η υπάρχουσα καλοδιώση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ? η δορυφορική δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο?

(Καταλαβαίνω ότι για κάθε δέχτη χρειάζομαι και ένα sattelite box)

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια σας!!!

Γεια χαρά παιδιά.
Μετακόμησα πρόσφατα σε μία πολυκατοικία με 4 ορόφους.
Σκέφτομαι να βάλω δορυφορικη (τα free στην αρχή) αλλά δεν ξέρω που
να προτοξεκινήσω. Παρόλα αυτα το περιοδικό με έμπλεξε αρκετά :)

Η πολυκατοικία που μένω ειναι 12 χρονών με εγκατασταση κεντρικής κεραίας.
Στο διαμέρισμα που είμαι (είναι μεζονέτα) υπάρχουν συνολικά 6 πρίζες σε σειρά.
Σκέφτομαι να βάλουμε ενα πιάτο για όλα τα διαμερισματα και να χρησιμοποιήσουμε
την υπάρχουσα καλωδίωση για να διανύνουμε επίγια και δορυφορική.
Ρώτησα σε ενα μαγαζί στην γειτονιά μου και μου είπαν οτι πρέπει να βάλω ενα
πιάτο στην ταράτσα και μία συσκευή στην ταρατσα σαν splitter (κόστους 200 ευρώ)
και μετά να αλλάχω μπρίζες στο σπίτι και να βάλω μπρίζες που να βγάζουν έξοδο SAT.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι:

1. τι είναι αυτό που πρέπει να βάλω στην ταράτσα. Μπορείτε να με κατευθυνετε σε μερικούς pointers
για το τι πρέπει να προσέξω κτλ.

2. γιατί ακριβώς πρέπει να αλλάξω τις πρίζες και πρέπει να γίνει σε όλα τα διαμερίσματα ή μόνο σε εκείνα που
θέλουν δορυφορική?

3. Η υπάρχουσα καλοδιώση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ? η δορυφορική δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο?

(Καταλαβαίνω ότι για κάθε δέχτη χρειάζομαι και ένα sattelite box)

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια σας!!!

1.η συσκευη αυτη περνει το σημα απο το πιατο και το μοιραζει αναλογως των διαμερισματων που θελουν να βλεπουν δορυφορικη.

2 ετσι ωστε να εχουν satellite out fissκαι οχι μονο tv out.

3 αν δεν θελεις να περνας νεες γραμμες την χρησιμοποιεις.Καλο ομως ειναι να περασεις ξεχωριστες γραμμες για να αποφυγεις τις απωλειες.(γνωμη μου)

Και αν συνδέσουμε το δορυφορικό switcher με όλες τις καλωδιώσεις της πολυκατοικίας και δίνουμε SAT/TV/R σε όλες τις πρίζες (με την υπάρχουσα καλωδίωση του '88), θα υπάρχει πρόβλημα αν εμείς έχουμε στις πρίζες και TV/R και SAT/TV/R??? Δλδ με άλλα λόγια αν πειράζει αν δεν αλλάξουμε όλες τις πρίζες του σπιτιού???

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Και αν συνδέσουμε το δορυφορικό switcher με όλες τις καλωδιώσεις της πολυκατοικίας και δίνουμε SAT/TV/R σε όλες τις πρίζες (με την υπάρχουσα καλωδίωση του '88), θα υπάρχει πρόβλημα αν εμείς έχουμε στις πρίζες και TV/R και SAT/TV/R??? Δλδ με άλλα λόγια αν πειράζει αν δεν αλλάξουμε όλες τις πρίζες του σπιτιού???

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με τα καλώδια που ήδη υπάρχουν στην εγκατάσταση, αν μπορούν να μεταφέρουν ένα σήμα 2000 και πάνω MHz.
Θα πρέπει να τοποθετηθεί πρίζα για SAT/TV/R εκεί που θα μπεί και ο δέκτης, καθώς επίσης και όλες οι προηγούμενες πρίζες διέλευσης της ίδιας γραμμής από το splitter, αλλιώς δεν θα περνάει το δορυφορικό σήμα μέχρι την τελική πρίζα που μας ενδιαφέρει. Αν υπάρχουν χώρια "κατεβασιές" καλωδίων από το splitter σε κάθε διαμέρισμα, θα ήταν ευχής έργον.

Χμμμ... και πως θα ξέρω αν γίνετε το καλώδιο να πάρει και δορυφορικό σήμα??? Το δοκιμάζω σε μια πρίζα για να δω αν γίνετε???? Ουσιαστικά όλες οι πρίζες θα πρέπει να αλλαχτούν, καθώς η τερματικές είναι αυτές που θέλουν αλλαγή.
Για το card sharing της Sky Digital ξέρει κανείς τίποτα???

Edit: Ουππς... λάθος. Για το Sky Digital σε άλλο topic το είχα ρωτήσει... αλλά αν ξέρεις κανείς εδώ, ας απαντήσει. ;)