ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ

john

New member
18 July 2007
55
Θα ήθελα την γνώμη σας γιά αγορά ηχείων δαπέδου τα οποία θα οδηγεί ο Musical Fidelity A5 2x250 watt μέχρι 2500,00€
Ευχαριστώ

John, το χόμπυ μας θέλει πηλάλα, κουβάλημα και ακροάσεις.
Από κει και πέρα, αν θες προσωπικές γνώμες του καθενός, οκ.
Τι μουσική ακούς, σε τι στάθμες και τι χώρο έχεις?

Και ποιός το λέει αυτό ρε? Ο δρ. Χαϊεντίδης? :flipout: :flipout: :flipout:
Φίλε John, όλα σχετικά είναι, συνηθίζεται αυτό που λέει ο Στέργιος, αλλά μην μασάς. :drummer:

John, το χόμπυ μας θέλει πηλάλα, κουβάλημα και ακροάσεις.
Από κει και πέρα, αν θες προσωπικές γνώμες του καθενός, οκ.
Τι μουσική ακούς, σε τι στάθμες και τι χώρο έχεις?

Έχει δίκιο ο Δημήτρης, john. Στο ψάξιμο που θα ξεκινήσεις, άκουσε (αν μπορείς πάρε τα στο χώρο σου) και τα Elac FS207.2, ή τα καινούργια FS207.A. Με λιγότερα από τα μισά λεφτά, ξεπερνούν με άνεση ότι ηχείο έχω ακούσει στην κατηγορία τιμής που ψάχνεις.

Δοκιμές τους μπορείς να διαβάσεις εδώ:
http://www.elac.com/en/tests/2006/show.php?d=australhifi0206_fs207_2
http://www.audiopoint.gr/forum/forumdisplay.php?f=84
http://www.elac.com/en/tests/2005/show.php?d=hifinews0405_fs207_2
http://www.elac.com/en/tests/2004/show.php?d=hfw0504_fs207_2

Η μουσική που ακούω ειναι ροκ συνήθως, χωρίς να αποκλείονται και αλλα είδη (ποπ κ.τ.λ) ο χώρος μου είναι 85 τ.μ

Τι γνώμη έχετε για τον ORPHEUS V2 τις audio spectrum????????

Re: Απάντηση: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ

Η μουσική που ακούω ειναι ροκ συνήθως, χωρίς να αποκλείονται και αλλα είδη (ποπ κ.τ.λ) ο χώρος μου είναι 85 τ.μ

Τι γνώμη έχετε για τον ORPHEUS V2 τις audio spectrum????????
η αλήθεια είναι οτι θέλεις σίγουρα μεγάλα ηχεία με το χώρο που έχεις,όσο για το τι ακούει ο καθένας δεν παίζει ρόλο στην επιλογή,ένα σωστό ηχείο δεν επιλέγει το ειδος της μουσικής που θα αναπαράγει,ωφείλει να τα παίζει όλα και σωστά,αποψή μου,χωρίς να θέλω να θείξω τίποτα και κανέναν.Οσον αφορά τον orpheus είναι γνωστό ότι το ηχείο ΠΑΙΖΕΙ,εσύ τι θέλεις;

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ

η αλήθεια είναι οτι θέλεις σίγουρα μεγάλα ηχεία με το χώρο που έχεις,όσο για το τι ακούει ο καθένας δεν παίζει ρόλο στην επιλογή,ένα σωστό ηχείο δεν επιλέγει το ειδος της μουσικής που θα αναπαράγει,ωφείλει να τα παίζει όλα και σωστά,αποψή μου,χωρίς να θέλω να θείξω τίποτα και κανέναν.Οσον αφορά τον orpheus είναι γνωστό ότι το ηχείο ΠΑΙΖΕΙ,εσύ τι θέλεις;

Μπορει οντως να ειναι και ετσι, αλλα επειδη σε πραγματικες καταστασεις ολα τα ηχεια ΔΕΝ παιζουν τα παντα για αυτο ρωτησα τι ακουει.

Οντως εχεις μεγαλο χωρο οποτε μην συμβιβαστεις καλυτερα με καποιο μικρο διδρομο.
Το triangle Naia ειναι ηχειο που μπροεις να εχεις υποψη σου.

o ορφέας είναι πολύ καλό ηχείο σε οποιαδήποτε έκδοσή του, αλλά δε μπορεί να καλύψει ούτε τα μισά τετραγωνικά από αυτά που έχεις.

Αυτά που γράφουμε είναι όλα λίγο-πολύ θεωρητικά, καθώς το βασικό χαρακτηριστικό που θα διαμορφώσει αυτό που θα ακους είναι το ηχείο, και τα γούστα σου δεν τα ξέρουμε.
Για το λόγο αυτό είπα ότι πας ανάποδα.
Αν ξέρουμε το ηχείο μπορούμε να προτείνουμε τα υπόλοιπα, το αντίθετο όμως είναι σαν να παίζεις στοίχημα ένα πράμα... "Κι αν σου κάτσει?".

Θεωρώ ότι για να φορτίσεις σωστά 85 τετραγωνικά θα πρέπει να κοιτάξεις σε πολύ ακριβότερες κατηγορίες τιμής από τα 2500 που αναφέρεις. Ίσως αν ο χώρος σου είναι συμμετρικός να σε βοηθούσε και η προσθήκη 2 καλών υπογούφερ.
Αν πας σε ηχείο πλήρους φάσματος πάλι (χωρίς sub δηλαδή) το πιθανότερο είναι ο Α5 σου να "κλατάρει".

Για μένα το βασικότερο είναι να ακούσεις μερικά μεγάλα ηχεία διαφόρων εταιριών για να μας πεις περίπου προς τα που πάνε τα γούστα σου.

Μπορεί να σου αρέσουν τα μάγκνεπαν ρε αδρεφέ!

o ορφέας είναι πολύ καλό ηχείο σε οποιαδήποτε έκδοσή του, αλλά δε μπορεί να καλύψει ούτε τα μισά τετραγωνικά από αυτά που έχεις.

Αυτά που γράφουμε είναι όλα λίγο-πολύ θεωρητικά, καθώς το βασικό χαρακτηριστικό που θα διαμορφώσει αυτό που θα ακους είναι το ηχείο, και τα γούστα σου δεν τα ξέρουμε.
Για το λόγο αυτό είπα ότι πας ανάποδα.
Αν ξέρουμε το ηχείο μπορούμε να προτείνουμε τα υπόλοιπα, το αντίθετο όμως είναι σαν να παίζεις στοίχημα ένα πράμα... "Κι αν σου κάτσει?".

Θεωρώ ότι για να φορτίσεις σωστά 85 τετραγωνικά θα πρέπει να κοιτάξεις σε πολύ ακριβότερες κατηγορίες τιμής από τα 2500 που αναφέρεις. Ίσως αν ο χώρος σου είναι συμμετρικός να σε βοηθούσε και η προσθήκη 2 καλών υπογούφερ.
Αν πας σε ηχείο πλήρους φάσματος πάλι (χωρίς sub δηλαδή) το πιθανότερο είναι ο Α5 σου να "κλατάρει".

Για μένα το βασικότερο είναι να ακούσεις μερικά μεγάλα ηχεία διαφόρων εταιριών για να μας πεις περίπου προς τα που πάνε τα γούστα σου.

Μπορεί να σου αρέσουν τα μάγκνεπαν ρε αδρεφέ![/quot

Καταρχήν σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρων σας
Όταν εννοείς γούστα τι θέλεις να μάθεις??? (μου αρέσει η καθαρή και δυνατή μουσική)
Ένα ηχείο που μου άρεσε είναι το FOCAL-JMLab Electra 1027Be
Αλλά έχει 4500,00€
Επίσης το B&W 804s 4000.00€ . Ένα ποιο φτηνό ηχείο το Cesar της Davis με 2200,00€
Το πρόβλημα είναι ότι τα ηχεία τα ακούς σε χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους
με τέλεια μόνωση με άλλους ενισχυτές με πανάκριβα καλώδια με πολλά βοηθήματα
και σε πολύ μικρότερους χώρους
Όποτε το πρόβλημα μου μεγαλώνει .Και αφού βλέπω ότι η αρχική τιμή που είχα βάλει στόχο τα 2500,00€ αποτελεί ουτοπία και θα πρέπει να σκάσω παραπάνω, τουλάχιστον να πάρω κάτι που να αξίζει γι´’αυτό και ζητώ τι γνώμη σας

Αγαπητέ John,
το κάθε ηχείο παίζει διαφορετικά. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές σχεδιάσεις, μεγέθη, συνδυασμοί μεγαφώνων και ρυθμίσεων κροσσόβερ.
Όταν σε ρωτάω για τα "γούστα" σου, εννοώ κάτι που ούτως ή άλλως δε μπορείς να μου περιγράψεις με σαφήνεια αυτό που "παίρνεις" από κάθε ηχείο που ακους με απλά λόγια.
Οπότε αυτό που σου συστήνω είναι αυτό που έκανες ήδη, να ακούσεις δηλαδή κάποιες μάρκες ηχείων, σίγουρα δαπέδου.
Άσχετα το που θα τα ακούσεις και με τι συνοδά, θα αποκτήσεις σαφή άποψη για το πως παίζει το κάθε ηχείο, αφού το ηχείο είναι κύρια υπεύθυνο για αυτό που λέμε χροιές σε ένα σύστημα.

Αν ξέραμε και το πως ακριβώς είναι διαμορφωμένος ο χώρος σου θα μπορούσαμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο.

Αν πχ το στήσιμο του συστήματος είναι κοντά σε τοίχο, υπάρχει συμμετρία και η θέση ακρόασης είναι επίσης κοντά στο σύστημα, τότε τα πράγματα είναι καλύτερα. Σίγουρα το ότι ο χώρος είναι μεγάλος θα παίξει το ρόλο του (αρνητικά σε αυτή την περίπτωση), αλλά αν ακους σε κοντινό πεδίο, μπορείς να έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα.

Ψάξε όλες τις εναλλακτικές, μελέτησε λιγάκι περισσότερο το χώρο σου και όλα γίνονται.

Το βασικότερο είναι να σου αρέσει ο ήχος του ηχείου που θα αγοράσεις, όλα τα άλλα βολεύονται.

Μην απογοητεύεσαι.

Χμμ, ο χώρος είναι μεγάλος, πολύ μεγάλος θάλεγα. Η λύση του ή των sub που είπε ο Στέργιος είναι καλή αλλά μιλάμε για μεγάλο κόστος.
Επίσης, αφού σ αρέσει η ροκ και η ποπ, θες ηχείο που να έχει punch, δλδ. B&W (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου κλπ).
Αλλά τα ρημάδια θέλουν ρεύματα και τα καλά ρεύματα στοιχίζουν.
Αν θες, κάνε κάποιον συμβιβασμό προσωρινό, είτε στο ηχείο είτε στον ενισχυτή και βλέπεις αργότερα (που μπορεί κάλλιστα να κερδίσεις και κανά λαχείο)
Αν είχα τον χώρο σου πάντως, ένα ηχείο θα έβαζα, το B&W 801D και για ενισχυτή τα Classse 400 τα μονομπλόκ.

Μεγάλος χώρος.
Δύσκολα τα πράματα...
Το πρόβλημά σου δεν λύνεται μέσα από ένα θρέντ.
Θα παιδευτείς πολύ!
Βρες ηχείο ανα πλευρά με 2χ12"low, 1χ8" μιντ, 1 τουήτερ με ικανότητα πρόσληψης ισχύος.
Ελπίζω να σε διαφώτισα...

Α με τον ίδιο τον χώρο θα πήξεις.
Χρειάζεται μιά άψογη ισορροπία ανάμεσα σε ζωντανό και νεκρό χώρο.
Να πετύχεις την χρυσή τομή.
Γιάτι αν είναι νεκρός ακουστικά ούτε τα παραπάνω δεν θα σου φτάσουν.
Αν είναι πολύ ζωντανός θα βγείς έξω ή θα πας για ψάρεμα!

Ενα ηχείο που είναι απόλυτα τίμιο για τα λεφτά του(το έχω ακούσει πολλές φορές),δέχεται μεγάλη ισχύ,μπορεί στην πράξη να δώσει πάνω απο 110 db και το κυριότερο είναι ακουστικής ανάρτησης(κλειστό) άρα πολύ πιό εύκολο να "παίξει",απο την άποψη του στησίματος και του χώρου είναι το ATC SCM 40.
Μια άλλη σχεδόν απόλυτη λύση είναι τα εξαιρετικά ATC SCM 50 active,με ένα καλό προ και μιά καλή πηγή (ή μόνο ένα cdp σαν το Quad CP 2 με αναλογικό volume),η οποία πιστεύω θα σε ξαφνιάσει ευχάριστα.Αυτή την λύση θα την συνιστούσα ένθερμα- είναι κι η βέλτιστη απο άποψη αποόδοσης -κόστους...
Το μόνο θέμα που υπάρχει γι' αυτά τα ηχεία είναι ότι δεν παίζουν.τα ξεβρακώνουν όλα...

Τέλος μιά κι απ' ότι φαίνεται κατέληξες στον Α5,ζήτα απο τον αντιπρόσωπο να σου βάλει μαζί και τα Proac studio 140 (91 db/8 ohm/250 watts). Ισορροπημένα ηχεία σε μόνιτορ κατεύθυνση,αλλά πιό μουσικά και λιγότερο αποκαλυπτικά απο τα ATC.Πού ξέρεις...

Aν υπήρχε ποτέ ηχείο-κουτί το οποίο πέρασε από το μυαλό μου μετά από τα magnepan, είναι τα ενεργά ΑΤC.

Δε ξέρω όμως τίποτε από μοντέλα και τιμές...

Πραγματικά, αν έχουμε μόνο μια πηγή μπορούμε υπο προϋποθέσεις να συνδέσουμε το cd μας κατευθείαν στα ηχεία!
Ή αν έχουμε και άλλες πηγές, βάζουμε και ένα DAC ενδιάμεσα με περισσότερες εισόδους και ένα καλό ADC και καθαρίσαμε...