ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΑΣ TV PLASMA

Olympus

New member
6 December 2007
10
0
Λοιπον υστερα απο πολλα χρονια ειπα να παρω μια πολυ καλη TV Plasma για το Σαλονι μου ( θα μπει σαν καδρο στον τοιχο ).
Η αποσταση θεασης ειναι περιπου 5.5 μετρα.
Ποια ειναι η καλυτερη αυτη τη στιγμη που κυκλοφορει απο 52 εως 60 ιντσες ( δεν θελω να παρω μικροτερη ).
Θα ηθελα να την συνδυασω με ενα απλα καλο ( οχι εξεζητημενο συστημα ηχου ) με αστρματα πισω ηχεια.
Παρακαλω βοηθηστε στην επιλογη με προτασεις.

Μέχρι πόσα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις ?

Οι τιμές ξεκινάνε από τα 1400 για 50άρες και φθάνουν μέχρι τα 7000 στις 60'' για την καλύτερη τηλεόραση που υπάρχει σήμερα.

Είμαστε ακριβώς ίδια περίπτωση.
Απόσταση θέασης κι εγώ 5,3 με 5,5μ και όσο το κοιτάζω μου φαίνεται απέραντη η απόσταση.
Όμως αυτές τις μέρες με τα αθλητικά που παρακολουθώ στις καφετέριες σε 50 ίντσες πλάσμα και καμιά φορά κάθομαι και πιο μακριά 6,5 με 7μ και παίρνω θάρρος. Εντάξει μπορείς να παρακολουθήσεις.
Για την επιλογή τώρα, αφού αναφέρεσαι σε 52 ίντσες αυτό σημαίνει οπωσδήποτε lcd. Οι πλάσμα βγαίνουν σε 50 58 και 60 ίντσες.
Από lcd η καλύτερη είναι η sony 52x3500 και από πλάσμα βέβαια η νέα pioneer 6090 (60 ίντσες). ακριβούτσικη όμως.

http://www.electroptica.gr/view_pro...08c9a&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1149466

Τώρα πρόσεξα οτι αναφέρεσαι μόνο σε πλάσμα, οπότε μιλάμε για pioneer 6090 ή 5090 για 50 ίντσες.

Βλεπω οτι οι Pioneer εχει 4 μοντελα 60αρια
PDP-LX6090H
PDP-LX6090
PDP-LX608D
PDP-LX6080D
Ποια να διαλεξω και περιπου σε τι τιμες παιζουν?

Βλέπω ότι έχει και άλλες περιπτώσεις σαν εμενα:smile:
Σίγουρα η καλύτερη επιλογή είναι Pioneer LX6090 αλλα όπως είπαν και οι άλλοι είναι ακριβούτσικη.
Εγώ προσωπικά θα περιμένω να δω τις νέες Samsung στις 58" και 63" και τις νέες LG στις 60" και μετά θα αποφασίσω.

A μην ξεχνάμε και τις νέες Panasonic στις 58" και 65".

Last edited:
LX5090 ή 6090 φιλε!! Μην αρκεστεις σε τιποτα λιγοτερο (σε θεμα ποιοτητας αποδοσης) για να γλυτωσεις 600-700 ευρω! Θα το διαπιστωσεις αφου την παρεις!!Οσο κι αν σου φαινεται ακριβη......ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΗ ΓΙ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ!! Την 5090 εχω κι εγω!!-bye-

Εγώ συμφωνώ ότι η Pioneer είναι η καλύτερη TV με διαφορα από τις υπόλοιπες, όμως δεν πρέπει να αγνοήσουμε το γεγονός ότι με την τιμή τής LX5090 παίρνεις 3 LG 50PG6000 και τις βάζεις στους τρεις τοίχους του δωματίου.-bye-

Απάντηση: Re: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΑΣ TV PLASMA

Εγώ συμφωνώ ότι η Pioneer είναι η καλύτερη TV με διαφορα από τις υπόλοιπες, όμως δεν πρέπει να αγνοήσουμε το γεγονός ότι με την τιμή τής LX5090 παίρνεις 3 LG 50PG6000 και τις βάζεις στους τρεις τοίχους του δωματίου.-bye-

όποιος έχει τα μαλλιά , έχει και την χωρίστρα ... αφού είναι διαθέσιμος να ξοδέψει ένα τάδε χρηματικό ποσό , γιατί να πάει πίσω ; μία τηλεόραση ζήτησε όχι 100 , άσε που εγώ θα έλεγα να βάλει κανα πανί με προβολέα + την LG ...

Re: Απάντηση: Re: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΑΣ TV PLASMA

Επειδη η αποσταση θεασης ειναι πολυ μεγαλη παρε οσο μεγαλυτερη τηλεοραση μπορεις δηλαδη 60 τουλαχιστον. Αλλωστε απο τα 5 μετρα η διαφορα στην εικονα της Pioneer σε σχεση με μια LG δεν θα φαινεται.

Με λιγα λογια σου προτεινω κατι τετοιο...

http://www.skroutz.gr/s/12967/LG-60PF95-60".html

Για να πω την αληθεια μπερδευτηκα αρκετα τωρα.
Τελικα για τα 5.5 μετρα αξιζει η 60αρα η να παρω 50αρα?
Οι kuro ειναι οι καλυτερες η οχι?

+1

καλος ειναι ο dila αλλα εχει 5000
καλος ειναι ο epson 700 αλλα εχει 800

καποιος πουλησε τον 1ο για να αγορασει τον 2ο λεγοντας οτι η διαφορα στην αποδοση ειναι 15%..και τοσο να μην ειναι σκεψου την τεραστια διαφορα και αποφασισε αν αξιζει να αγορασεις κατι κορυφαιο μεχρι να αλλαξουν τα νουμερα παλι σε 6-7 μηνες.

Για μενα μια τεραστια lg/samsung/panasonic στις 60´´+ και τιμη στο 1/2 (μην πω 1/3) απο της Ριο.

Ναι οι kuro είναι οι καλύτερες, αλλά όπως είπαν και παραπάνω όταν είσαι τόσο μακριά δεν μπορείς να διακρίνεις τη λεπτομέρεια και την ευκρίνεια που θα έχει μια kuro.
Εντάξει λίγο καλύτερα θα είναι.
Καλύτερο μαύρο και χρώματα.
Αν δεν νοιάζεσαι για τα χρήματα που θα ξοδέψεις τότε δεν το συζητάμε kuro 6090.
Επειδή κι εγώ όπως είπα είμαι στην ίδια κατάσταση με σένα τα σκέφτομαι όλα αυτά αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω τόσα χρήματα προσανατολίζομαι για τη sony 52W4000 που κάνει 2100 κερδίζω και τις 2 ίντσες έναντι μιας πλάσμα.
Από την άλλη μια τηλεόραση πλάσμα 60 ιντσών θα καίει όσο ένα aircontition.
Δεν σε απασχολεί αυτό;
Πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις.
Ένα παιδί πιό πάνω έδωσε και μια άλλη λύση.
Μια φθηνή πλάσμα με 1200-1400 και ένα προβολέα με ένα διχίλιαρο και τα έχεις όλα και σχετικά φθηνά.

Re: Απάντηση: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΑΣ TV PLASMA

Ναι οι kuro είναι οι καλύτερες, αλλά όπως είπαν και παραπάνω όταν είσαι τόσο μακριά δεν μπορείς να διακρίνεις τη λεπτομέρεια και την ευκρίνεια που θα έχει μια kuro.

Αυτο ακριβως λεω και εγω. Κορυφαια η Kuro αλλα θα αξιζε αν καθοσουν στα 3 μετρα ωστε να δεις την διαφορα. Στα 5 μετρα ολες το ιδιο σχεδον θα σου φαινονται.

Για να πω την αληθεια μπερδευτηκα αρκετα τωρα.
Τελικα για τα 5.5 μετρα αξιζει η 60αρα η να παρω 50αρα?
Οι kuro ειναι οι καλυτερες η οχι?

Φυσικά και αξίζει η 60άρα και ναι οι Kuro είναι οι καλύτερη δυνατή επιλογή.

οχι παιδια δεν ενδιαφερομε για προβολεα .TV θελω.
Απο οτι καταλαβα οι τιμες στις 50αρες Kuro ειναι οσο οι τιμες στις 60αρες αλλλων εταιρειων.Αν ναι τι απο ατ δυο να προτιμησω.Βασικα δεν θελω να δωσω πανω απο 4000 ευρω.

οχι παιδια δεν ενδιαφερομε για προβολεα .TV θελω.
Απο οτι καταλαβα οι τιμες στις 50αρες Kuro ειναι οσο οι τιμες στις 60αρες αλλλων εταιρειων.Αν ναι τι απο ατ δυο να προτιμησω.Βασικα δεν θελω να δωσω πανω απο 4000 ευρω.

:BDBDG54:

Επειδη η αποσταση θεασης ειναι πολυ μεγαλη παρε οσο μεγαλυτερη τηλεοραση μπορεις δηλαδη 60 τουλαχιστον. Αλλωστε απο τα 5 μετρα η διαφορα στην εικονα της Pioneer σε σχεση με μια LG δεν θα φαινεται.