Πρώτον ποτέ μα ποτέ ο έμπορος δεν παίρνει στην τιμή καταλόγου. Παίρνει σε πολύ χαμηλότερη τιμή απο αυτήν γιατί ψωνίζει χονδρικής και πολλά κομμάτια. Πέραν τούτου στο τέλος της συμφωνηθείσας περιόδου (συνήθως τέλος έτους) παίρνουν πιστωτικά τζίρου. Δεστε τα σαν επίτευξη στόχων. Γι αυτό πολλές φορές στο τέλος της χρήσης σκίζονται να πουλήσουν πολλές τηλεοράσεις και είναι δεκτικοί σε μειώσεις τιμών γιατί θα ρίξουν το κόστος πολύ έτσι και υπερβούν συγκεκριμένους αριθμούς.
Βάλτε και το ΦΠΑ και τσουπ φτάσατε. Στοιχειώδεις κανόνες εμπορίου παιδια. Εγώ σε όσες εταιρείες έχω περάσει ή εργαστεί όλες μου έκαναν έκπτωση απο την τιμή καταλόγου όμως. Συνέπεια ήταν να μην με συμφέρει ποτέ να αγοράσω από αυτούς γιατί ο λιανέμπορος μου την έδινε φτηνότερα.
1ον) Αγοράζουν όλοι απο τιμές τιμοκαταλόγου SONY
2ον) Όλοι έχουνε τις extra εκπτώσεις αναλόγως την συμφωνία του έτους και την μέχρι τώρα συνεργασία
3) Όλοι έχουν bonus επίτευξης τζίρου κ όχι σε τεμάχια
4) ΌΛΟΙ ΜΑ ΌΛΟΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΜΕ στην αγορά υπολογίζουμε ΟΛΑ τα παραπάνω, αυτά που έχουμε ήδη πάρει μα και αυτά που ΘΑ η ΜΠΟΡΕΙ να πάρουμε στο τέλος του χρόνου, για να υπολογίσουμε την κερδοφορία μας.
5) Απο το ποσοστό αυτό που μένει για τις εταιρείες, πρέπει να βγάλουν τα πάγια έξοδα, μισθούς, μερίδια μετόχων, αγορές νέων προϊόντων, επενδύσεις σε ανάπτυξη κ διαφήμιση κτλ κτλ....
Τώρα πως βγαίνουν κάποιοι και λένε ότι μπορούν να πουλάνε χαμηλότερα απο τις τιμές αγοράς απο αντιπροσωπείες, σημαίνει 3 πράγματα
1) Παραεισαγωγή -> αποδυκνείεται με τιμολόγια αγοράς ή με την επίσκεψη του τελικού στην αντιπροσωπεία με το σειριακό αριθμό του για εύρεση τόπου κ χώρας αγοράς του.
2) Κλεμένα, μη απόδοση ΦΠΑ (συχνότατο φαινόμενο) που σημαίνει εγγύηση 0.
Φυσικά αυτό ΠΑΛΙ δεν αποδυκνείεται με τίποτα εκτός και αν είσαι ο James Bond.
3) Να πουλάνε με χαμηλότερο ΦΠΑ όπως λένε τα παιδιά απο την Ρόδο. Είναι εφικτό, αλλά δεν μπορεί κανείς να βάλει το χέρι του στην φωτιά ποια στις μέρες μας.
Κύριοι, η παραεισαγωγή ΔΕΝ ειναι κακό πράγμα....ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ.....!!!
Αυτοί που συνεργάζονται με τις εδώ αντιπροσωπείες, πληρώνουν επίσης τις εν λόγω αντιπροσωπείες κ για το after sale των πελατών τους. Και σε περιπτώσεις που δεν εξυπηρετηθούν οι πελάτες, ΠΡΕΠΕΙ να ενοχλήσουν την εταιρεία απο την οποία αγόρασαν το είδος και να την ενημερώσουν για το πρόβλημά τους με την αντιπροσωπεία.
Μετά ωφείλει ο Έμπορας να τους πάρει ένα τηλέφωνο κ να καθαρίσει ......!!!!!
Αυτά!!!!
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ = ΚΕΡΔΟΣ FOR EVER & EVER