Εθισμός ή "Χόμπυ"

Zeb

AVClub Addicted Member
11 January 2007
1,876
Βάρη
Ανοίγω αυτό το θρεντ γιατί θέλω ν' ακούσω τις απόψεις όσων θέλουν στο θέμα: "Τεχνολογία: Εθισμός ή χόμπυ"

Κυρίως αναζητώ γνώμες πάνω στα εξής ζητήματα:

1. Είναι η χρήση του Ιντερνετ, βιντεοπροβολής, Η/Υ, μουσικής, χόμπυ ή αποτελούν μέσα αποξένωσης ατομικά ή ομαδικά;
2. Υπάρχει κάποιος εύλογος χρόνος που μπορεί κάποιος να ασχολείται με τα ανωτέρω χωρίς να θεωρείται "νερντ";
3. Υπάρχουν διαφορές "νερντισμού" αν κάποιος ασχολείται πολλές ώρες με τη θέαση ταινιών ή την ακρόαση μουσικής ή την περιήγηση στο ιντερνετ ή το "ψάξιμο" του Η/Υ ή τα παιχνίδια σε κονσόλες κ.λ.π.;
4. Είναι διαφορετικά αυτά τα χόμπυ από κάποιο άλλο πιο "κοινωνικά" όπως ο χορός, η εκμάθηση κιθάρας, ο αθλητισμός;

Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου εθισμένο σε όλα τα ανωτέρω και αυτό τα λέει όλα...

Ανοίγω αυτό το θρεντ γιατί θέλω ν' ακούσω τις απόψεις όσων θέλουν στο θέμα: "Τεχνολογία: Εθισμός ή χόμπυ"

1. Είναι η χρήση του Ιντερνετ, βιντεοπροβολής, Η/Υ, μουσικής, χόμπυ ή αποτελούν μέσα αποξένωσης ατομικά ή ομαδικά;
2. Υπάρχει κάποιος εύλογος χρόνος που μπορεί κάποιος να ασχολείται με τα ανωτέρω χωρίς να θεωρείται "νερντ";
3. Υπάρχουν διαφορές "νερντισμού" αν κάποιος ασχολείται πολλές ώρες με τη θέαση ταινιών ή την ακρόαση μουσικής ή την περιήγηση στο ιντερνετ ή το "ψάξιμο" του Η/Υ ή τα παιχνίδια σε κονσόλες κ.λ.π.;
4. Είναι διαφορετικά αυτά τα χόμπυ από κάποιο άλλο πιο "κοινωνικά" όπως ο χορός, η εκμάθηση κιθάρας, ο αθλητισμός;

Απαντήσεις:

1. Χόμπυ είναι
2. Όχι
3. Όχι
4. Και πάλι όχι

Κι όποιος πιστεύει το αντίθετο, πρόβλημά του!

Ελπίζω να σε κάλυψα... -bye-

Εγώ ζώ μόνιμα σε τεντωμένο σχοινί ( άνοιξες πολύ μεγάλη κουβέντα), με την έννοια ότι το ιντερνετ και γενικότερα, η ενασχόληση με τις νέες τάσεις της τεχνολογίας έχουν γίνει τουλάχισταν τα τελευταία χρόνια μέρος του ελεύθερου χρόνου μου.
Λεώ ότι ζώ σε τεντωμένο σχοινί διότι την ακούω σε καθημερινή βάση από την γυναίκα, που θεωρεί ( το πιστεύετε άραγε), ότι την παραμελώ με τα απίστευτα downlods από το νετ.

Απάντηση: Re: Εθισμός ή "Χόμπυ"

Εγώ ζώ μόνιμα σε τεντωμένο σχοινί ( άνοιξες πολύ μεγάλη κουβέντα), με την έννοια ότι το ιντερνετ και γενικότερα, η ενασχόληση με τις νέες τάσεις της τεχνολογίας έχουν γίνει τουλάχισταν τα τελευταία χρόνια μέρος του ελεύθερου χρόνου μου.
Λεώ ότι ζώ σε τεντωμένο σχοινί διότι την ακούω σε καθημερινή βάση από την γυναίκα, που θεωρεί ( το πιστεύετε άραγε), ότι την παραμελώ με τα απίστευτα downlods από το νετ.

ααα .....ααα... κακο παιδι !!! :grandpa:
η οικογενεια και τα μελη της πρωτα μετα τα ..νταουνλοαντ !!:grandpa:

ειμαστε αρωστοι ...μη το δειχνουμε κιολας .....:BDGBGDB55: :BDGBGDB55:

Tα πραγματα απο οτι βλεπω σοβαρεψαν.

Κοιτα να σου πω εγω με την τεραστια εμπειρια μου επι παντος επιστητου:

Ο καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος. Εγω για παραδειγμα μπορει να γινομαι νερντ οταν ειμαι ας πουμε στο "μεσα" avclub, 2 ωρες καθε βραδυ. Αλλος μπορει να ειναι 10 ωρες την ημερα χωρις νερντιαση.

Το ποιος απο του παραπανω 2 αποξενωνεται, παιζει. Αν πχ εγω κοιμαμαι 21 ωρες την ημερα, 2 ωρες τις τρωω το avclub, και στην αλλη, "στριμωχνω" φιλους, διασκεδαση - με την ευρεια εννοια του ορου - συζυγο, κλπ. η κατασταση ειναι βαρια.

Για τον αλλο, ανιστοιχως (τα αναποδα) ειναι σε καλυτερη μοιρα.

Ολοι οι νερντς σχουν τον ιδιο παρονομαστη, ανεξαρτητα απο την ασχολια (ιντερνετ, μουσικη, ταινιες, πλεξιμο κλπ.)

Πολυ σημαντικο, σε ποιανου τα ματια εισαι νερντ.

Αν πχ. πλεκω καλτσες 10 ωρες την μερα, και μαζι μου και η γυναικα μου και το παιδι μου, δεν θα με πουνε (αυτοι τουλαχιστον νερντ). Εσυ ομως θα με πεις μιας και δεν θα ασχολουμε με τιποτε αλλο.

Καθομουνα πριν απο καμια 10αρια χρονια, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ (ενταξει σχεδον) επι 18 μηνες, για 10 ωρες την ημερα και εφτιανχα ενα ξυλινο καραβακι.
Ειχα γινει για ολους νερντ (εν γνωση μου). Οταν ομως εμφανισα το αποτελεσμα, τοτε ολοι :grinning-smiley-043

Χομπυ. Ναι θα τολμησω να πω οτι ειναι χομπυ. Καθε χομπυ ειναι διαφορετικο ομως.
Χομπυ ειναι να διαβαζεις κομιξ, χομπυ να κανεις περιπατους, χομπυ να παιζεις ποκα.
Χομπυ να ακους μουσικη, να σκαλιζεις τον υπολογιστη σου, να καυγαδιζεις με αλλους στο avclub.

Παω να δω καμια 300 τωρα, βαρεθηκα κιολας αλλα θα σου πω αυριο απο κοντα.

Τελος παντων μην αγχεσε, μια χαρα εισαι.

1.οχι δεν θεωρώ οτι είναι μέσο αποξένωσης ετσι και αλλιως έχουν γίνει και φιλίες μεσα απο το φόρουμ.
2.οχι
3.οχι.
4.ολα τα χομπι δεν είναι ίδια, και σίγουρα δεν κοστίζουν το ίδιο.

Τι να λεμε τωρα ρε παιδια!
Το αιωνιο, -3 χρονων- προβλημα και κοντρα μεταξυ εμου και του δικου μου "home manager".Ειδικα το Playstation 2.
Ευτυχως που με τον υπολογιστη και τον προβολεα εχει εξοικοιωθει λιγακι.
Φιλε Zebius δεν εισαι μονος.
Αφου εχω φτασει σε σημειο να στεναχωριεμαι οχι που θα πεθανω αλλα που δεν θα προλαβω να δω τις εξελιξεις στην τεχνολογια το 2100 2200 κλπ, κλπ.

είναι απλό, σκέψου την ζωή σου για 1 μήνα χωρίς όλα αυτά τα ματζαφλάρια.

αν σκέφτεσαι , "ε εντάξει όλα μια χαρά", είσαι σε καλό δρόμο...

άμα σου ακούγεται ρομαντική η ιδέα του να στα σπάσουν όλα και να μην έχεις τίποτα (απο ίντερνετ μέχρι πλοηγό) τότε είσαι εθισμένος :-)

Εγώ πάντως, και μην το πέιτε πουθενά, νόμιζα ότι θα είμασταν περισσότεροι που θα σχολιάζαμε το συγκεκριμένο θέμα... Παιδιά, έχουμε πρόβλημα... Πάω να πιω κανά καφέ στην παραλία τώρα γιατί δε με βλέπω καλά...

Ουφ!

1.ειναι χομπυ αρκει να γινονται ολα με μετρο.Οσο αφορα το ιντερνετ ειδικοτερα (και κυριως η χρηση του σαν μεσω επικοινωνιας ) εδω τα πραγματα περιπλεκονται λιγο.Μπορει καποιος να ειναι εσωστρεφης σαν χαρακτηρας ,να δυσκολευεται να δημιουργησει φιλιες,να φοβαται να ανοιχτει και αυτη η αποξενωση του απο τους αλλους να τον κανει να στραφει στο ιντερνετ και στην ευκολια της ανωνυμιας που αυτο προσφερει.Αλλα και σε αυτην την περιπτωση μπορει να δρασει με διαφορους τροπους .Μπορει να ειναι ενα μεσο λυτρωσης..να βοηθησει το ατομο να ξεπερασει καποιες αναστολες να αποκτησει ενα μερος της χαμενης του αυτοπεποιθησης αφου πχ δεν θα φοβαται στις διαφορες συζητησεις-γνωριμιες του στο νετ οτι θα τον κρινουν απο την εξωτερικη του εμφανιση κατι που μακροπροθεσμα να τον βοηθησει ισως και στην εξωδιαδικτυακη του ζωη ...η μπορει να τον οδηγησει σε μια 'εικονικη πραγματικοτητα' αχαρο υποκαταστατο της πραγματικης κοινωνικης ζωης που θα επρεπε να ειχε...
Μπορει βεβαια να ειναι το ιδιο το ιντερνετ ο λογος της αποξενωσης καποιου περιπτωση που για εμενα ειναι λιγοτερο επικινδυνη γιατι οσο εθιστικο και να ειναι δεν μπορει να υπερισχυσει της αναγκης για προσωπικη επαφη.

Τωρα η ακροαση μουσικης η θεαση ταινιων κλπ ισως και να ανηκουν σε αλλη κατηγορια αφου εχουν να κανουν περισσοτερο με το παθος καποιου παρα με οποιαδηποτε δυσκολια κοινωνικης προσαρμογης και ευτυχως προσφερονται και για ''ομαδικη αποξενωση''.Και ειναι στο χερι του καθενος νομιζω να χρησιμοποιηθουν σαν ενα ευχαριστο διαλλειμα απο τα καθημερινα προβληματα και την ρουτινα της ζωης (και οχι μονο...) και οχι σαν μεσο αποξενωσης απο φιλους οικογενεια κλπ...

2. 2 ωρες το μεσημερι και 1 ωρα το βραδυ,,για μεγαλυτερη δοση απαιτειται συνταγη γιατρου :flipout:

3.ισως ναι ισως οχι .Eγω λογω των games που αναφερεις θα πω ναι.Δεν εχω ακουσει κανεναν να πεθανει βλεποντας 10 συνεχομενες φορες τον αρχοντα των δαχτυλιδιων..αντιθετα διαβασα για καποιον που πεθανε παιζοντας δεν ξερω και εγω ποσες ωρες-μερες games (νομιζω wow) και δεν ειναι ο μονος...αυτο κατι λεει.Αλλα ο εθισμος στα games ο λογος του κι οι συνεπειες του ειναι μαλλον μεγαλο κεφαλαιο και σηκωνει πολλη αναλυση.

4.ειναι αν η αποξενωση οπως ειπες ειναι ''ατομικη'' και οχι ''ομαδικη'' .

Είναι εθισμός τον οποίο ως "εξιλέωση" πολλοί τον ονομάζουμε χόμπυ.
Βέβαια, τίποτε δεν είναι άσπρο μαύρο, έτσι;

Δεν έχει σχέση αυτό.
Φυσικά και βελτιώνει την ζωή σου στον τομέα της διασκέδασης.
Όμως με πολλά απο αυτά θα μπορούσαμε να ζήσουμε δίχως να τα αποκτήσουμε.
Έχω πάρα πολλά μηχανήματα που είναι απολαυστικά αλλα πιά, περιττά.