Έτοιμα PCBs γιά TO220 Schottky δίόδους?

18 June 2006
523
Καλησπέρα παιδιά,

λοιπόν ψάχνω (και ακγρρρρρ δεν βρίσκω), κάποια έτοιμα PBCs τα οποία να υλοποιούν γέφυρα ανόρθωσης βασιμένη σε Schottky διόδους TO220.
Ενοώ γιά έτοιμο PCB και αν είναι δυνατόν και τις μικρούλες ψύκρες μαζί.
Ακριβώς σαν το παρακάτω:

http://www.wnaudio.com/rectbridge.html

Δυστυχώς είμαι και γκαντέμης! Ο τύπος που τα κατασκεύαζε από ότι μου έγραψε πήρε ...σύνταξη εδώ και ένα χρόνο και η εταιρεία του δεν υπάρχει πιά!

Που μπορώ να βρώ τίποτα τέτοιο έτοιμο? Η κάνα σχέδιο για κατασκευατούν τέτοια PCBs?

Ααα μην μου πείτε γιά hard wiring στα ΤΟ220 γιατί το ψιλοσυχαίνομαι ! Θέλω τάξη, ομορφιά και εύκολιά επισκευής.

Καμία ιδέα?

Άντε ρίχτε καμία βοήθεια γιάτι ο τελικός Pass Zen v4 κάθεται και περιμένει με μόνη εκρεμότητα τις γέφυρες!! Βαριέμαι το hard wiring!!!!!!!! :furious3:

Μάλλον το φτιάχνεις μόνος σου.

Εγώ τις βάζω πάνω σε μια γωνιά αλουμινίου.

Attachments

• DSC03323.jpg
    DSC03323.jpg
    35.8 KB · Views: 74
Πήγα στο http://sjostromaudio.com/_unsql/hifi/rfb02/index.html αλλά δεν κατάλαβα δύο πράγματα:
a) Τα PCBs αυτά υποστηρίζουν TO220AC ή μόνο ΤΟ220? Από ότι βλέπω τα TO220AC δεν θα παίζουν οπότε πάω γιά TO220.

b) Γιά τους πυκνωτές το καταλαβαίνω, αλλά τι στο καλό χρειάζονται οι αντιστάσεις πάνω στο PCB? Και αν δεν είναι υποχρεωτικές όπως αναφέρει, πρέπει να γεφυρώσω τα συγκεκριμένα σημεία φαντάζομαι?

Α και που θα βρώ τέτοιες ψύκτρες? Ενοώ μπορώ να βρώ άμεσα εδώ σε κατάστημα ηλεκτρονικών ή μπλέκω πάλι με άλλες χρονοβόρες παραγγελιές?

Μανώλη έχω φτιάξει το σύστημα με την αλουμινένια γωνία (ΟΚ δεν βαρέθηκα και το έκανα !!), αλλά κάτι δεν πάει καλά. Θα σου στείλω το σχέδιο να δείς...

Re: Απάντηση: Έτοιμα PCBs γιά TO220 Schottky δίόδους?

b) Γιά τους πυκνωτές το καταλαβαίνω, αλλά τι στο καλό χρειάζονται οι αντιστάσεις πάνω στο PCB? Και αν δεν είναι υποχρεωτικές όπως αναφέρει, πρέπει να γεφυρώσω τα συγκεκριμένα σημεία φαντάζομαι?

Snubbers... Δημιουργούν ένα συντονισμένο κύκλωμα με την αυτεπαγωγή της διόδου και είναι για να απορροφούν τις κορυφώσεις ρεύματος από τη δίοδο. Αν θέλεις, μπορείς να τα παραλείψεις ή, όπως αναφέρει και ο σχεδιαστής, μπορείς να βάλεις μόνο πυκνωτή.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Αν δεν χρησιμοποιήσεις τα snubber, δεν βραχυκυκλώνεις τίποτα, κολλάς μόνο τις διόδους και όλα τα άλλα δεν τα πειράζεις καθόλου.

Αργύρη σχετικά με τα RC κυκλώματα , εφόσον χρησιμοποιήσεις Schottky , ΔΕΝ σου χρειάζονται , εφόσον χρησιμοποιήσεις FAST (κάτω απο 18ns) με χαρακτηριστικά SOFT RECOVERY τότε 99% δέν χρειάζονται , απλά είναι θέμα ηχητικά πώς θα σου κάτσουν και εφόσον χρησιμοποιήσεις απλές FAST χωρίς χαρακτηριστικά soft TOTE XREIAZONTAI ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ

Αν πάς σε ακριβότερη τεχνολογία με silicon carbide , τότε ΔΕΝ χρειάζονται

Πάντως αν τα ρεύματα είναι μεγάλα , έχω τήν ταπεινή παοψη οτι οι πλακέτες με σύνδεση μόνο με κόλληση , δέν είναι αρκετές για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα

Χαιρετισμούς

Thanks Μανώλη κατατοπιστικότατος όπως και οι υπόλοιποι φίλοι. Θα πάω σε Schottky ΤΟ220ΑC εκτός και αν έχετε την άποψη ότι γιά τον τελικό Zen θα πάρω καλύτερα αποτελέσματα με FAST διόδους. Τι να κάνω βαριέμαι ξεβαριέμαι μάλλον θα πέσει point-to-point κόλληση! :sleepey:

παντως φιλε αργυρη εχω αγορασει τις πλακετες που ενδιαφερεσαι και ειναι παρα πολυ καλες απο αποψη κατασκευης τυπωμενου θα ελεγα αψογες

ναι δινει μονο τα τυπωμενα κολησα απευθειας τις διοδους τις πηρα απο τον μανωλη ελπιζω να μην υπαρχει προβλημα που λεω απο που εκανα την αγορα ψυκτρες απο την αγορα τις ιδιες που δειχνη αυτος δεν τις βρηκα

Αργυριε
τα ψυκτικα τα δινει και ποια εταιρια τα κατασκευαζει και που τα βρισκεις.
Δινει ομως μια εταιρια πωλησεων στην Σουηδια, δεν ξερω αν εχει αντιπροσωπο στην Ελλαδα.
Φιαξε οπως τα δινει, ετσι εισαι σιγουρος οτι θα δουλεψει.
Ακουστικα δεν εχεις καμμια απολυτως διαφορα οτι διοδους και να βαλεις η αν βαλεις πυκνωτες η οχι.
Το ρευμα που αντεχει η καρτα ειναι πολυ ποιο πολυ απο το ρευμα που τραβαει ο Zen σου. Εδω δεν χρειαζεται να ανησυχεις καθολου.
Αν τελικα δεν βρεις ψυκτικα που να ταιριαζουν και θελεις να ειναι μια ωραια κατασκευη σαν της φωτογραφιας, μπορω να σου στειλω εγω, αλλα αυτα που εχω ειναι τα ποιο μεγαλα σε μηκος(καλυτερη ψυξη)

ειναι ωπος τα λεει και ο φιλος δεν τα βρισκεις στην ελλαδα εκτος και αν παραγγειλης απο το εξωτερικο αλλα δεν αξιζει το κοστος οποτε βαλε καποια που θα βρεις σε καποιο καταστημα οσο για τους χαλκοδιαδρομους αντεχουν πολυ παραπανω οποτε αν σου αρεσουν τα τυπωμενα και δεν θες να το κανεις στον αερα
παραγγειλετες και καλες δουλιες