Ffdshow σε περιβάλλον mce 2005 & vista media center.

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ

Supreme Member
29 June 2006
4,393
Το ΣΚ ασχολήθηκα με το ffdshow και κατάφερα να το λειτουργήσω σε περιβάλλον vista media center & mce2005 με όλες τις ευκολίες που αυτό συνεπάγεται.
Η ποιότητα εικόνας απλά εξωπραγματική.
Αλλά η μεγαλύτερη διαφορά ήταν σε τηλεοπτικό πρόγραμμα με την κάρτα τηλεόρασης.
Στα δορυφορικά απογείωση.

Αν ενδιαφέρει κάποιον το project,να γράψω οδηγίες αναλυτικά.

Τα προβλήματα που δεν έχω λύσει είναι τα εξής:

Στα mce2005 χωρίς deinterlacing έχω σε μερικά dvd (acoustica πχ) γραμμές στήν κίνηση.Στα vista δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.

Το reclock μου βγάζει μήνυμα οτι είναι ασύμβατο με τήν κάρτα γραφικών μου (7950gt nvidia 162.18).

Oταν κάνω resize οι υπότιτλοι δεν εμφανίζονται εκεί που πρέπει,μικραίνουν και εμφανίζονται αριστερά στο μέσο τής οθόνης.

Την καλλίτερη εικόνα την είδα στα mce 2005 (με τις ίδιες ρυθμίσεις φυσικά)
αλλά νομίζω οτι είναι καθαρά θέμα drivers.

Στα mce χρειαζόμαστε μόνο το αντίστοιχο utility ενώ στα vista η αλλαγή πρέπει να γίνει πρώτα με το WIN MCE2005 DECODER CHECK UTILITY και μετά με το WIN VISTA DECODER CHECK UTILITY.

Στο Ffdshow στους codecs πρέπει να αλλάξουμε το mpeg2 απο disable σε libmpeg2 και να τσεκάρουμε το κουτάκι στο κάτω μέρος:dvd decoding (not working yet).

Snap1.jpg

Στα mce 2005 για να δεχτεί το ffdshow σαν default decoder αναγκάστηκα να απεγκαταστήσω όλους τούς άλλους decoders ακόμα και το nero burning rom.

Snap2.jpg

To snapshot είναι απο το laptop και για αυτό βλέπετε και τους άλλους decoders.

Nα μήν ξεχάσω,επιλέγουμε ffdshow raw video filter.

Στα vista αφού τρέξουμε πρώτα το WIN MCE2005 DECODER CHECK UTILITY και επιλέξουμε ffdshow raw video filter τρέχουμε μετά το WIN VISTA DECODER CHECK UTILITY και επιλέγουμε και εκεί το ffdshow.

Snap3.jpg

Aν τρέξουμε μόνο το WIN VISTA DECODER CHECK UTILITY δεν θα μας εμφανίσει το ffdshow.

Για τον ήχο ανοίγουμε το ffdshow audio decoder configuration και διαλέγουμε στο DTS & AC3 οτι μας χρειάζεται δηλαδή liba52 & libdts ή S/PDIF.

Snap4.jpg

Snap5.jpg.

Στο ffdshow χρησιμοποίησα τα παρακάτω φίλτρα άλλα αυτό είναι προσωπική εκτίμηση του καθενός.

Snap6.jpg

Snap7.jpg

Στα mce2005 χρησιμοποίησα και deinterlacing.

Snap9.jpg.

H ρύθμιση στο ffdshow έγινε βιαστικά λόγω έλλειψης χρόνου.
Οπως διαβάσατε στο πρώτο post έχω κάποια άλυτα προβλήματα και περιμένω βοήθεια απο τούς μυημένους.

Το πιο βασικό είναι το resize.

Στήν tv μου βέβαια δεν βλέπω καμιά τρελή διαφορά σε dvd αλλά κάνει θαύματα σε τηλεοπτικό σήμα.

Θα πειραματιστώ και με άλλες ρυθμίσεις αλλά θέλω και δικές σας προτάσεις.
Η ευκολία με τα media center είναι απερίγραπτη.
Τηλεκοντρόλ στο χέρι και άραγμα.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΣΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΕΓΑΜΕ

δοκιμασε στο sharpen του ffdshow να επιλεξεις το asharp (εμενα στο ματι μου φαινεται καλυτερο) αντι για το unsharp mask!

επισης μην ξεχασεις τα φιλτρα που εχεις τσεκαρει και χρησιμοποιεις στο ffdshow να τα εχεις σε μια σειρα, π.χ blur & NR, Sharpen, levels (αν το χρησιμοποιεις), deinterlacing, AviSynth (αν το χρησιμοποιεις), Resize & aspect

για τους υποτιτλους που εχεις το προβλημα δοκιμασε να παιξεις με τις ρυθμισεις που σου δινει το ffdshow, θα βρεις την λυση ευκολα!

πολύ ωραίος....
μέχρι στιγμής το είχα φτάσει στο σημείο να παίζει video, divx & xvid από Vista MC με ffdshow...
αλλά εσύ το πήγες σε άλλα επίπεδα...
θα τα δοκιμάσω όλα κι εγώ σήμερα αύριο. την ψάχνω κι εγώ πολύ με τα media center και είναι ωραίο να βλέπω και κάποιον ακόμα να το έχει πάρει τόσο ζεστά...

Κωστα απο αποψης ποιοτητας εικονας σε SD, ο Dscaler video decoder ειναι ο κορυφαιος. Αν συνδιαστει και με lanczos resize ειναι σουπερ!!

Γειά σας μετά από κάμποσο καιρό!

Κάνε τα εξής και θα απολαύσεις φοβερή εικόνα στα MCE με τηλεοπτικό σήμα.

- Απενεργοποίησε όλα τα φίλτρα εκτός του resize και εκεί δώσε Lanczos 2X με τις επιθυμητές ρυθμίσεις.

- Στο Output, επέλεξε ΜΟΝΟ NV12 και use Overlay Mixer με HW acceletation method BOB.

Η εικόνα που θα δεις, παρόλο που θα έχει κάποια θέματα σε στατικά μέρη της οθόνης (εμφανή jaggies) όπως τα λογότυπα των καναλιών κλπ, κυριολεκτικά απογειώνεται. Βάλε Canale5 σε studio εκπομπή και θα νομίζεις πως βλέπεις HD. Ακόμα και τα Ν*** κανάλια με το κουτσουρεμένο bitrate, παίζουν πολύ καλύτερα.

Αν έχεις κάρτα Nvidia 6+ ή ATI 1000+ θα απολαύσεις και τα ευεργετήματα του Purevideo και AVIVO.

Παιδιά καλημέρα.
Το τηλεοπτικό σήμα δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα καθώς δεν βλέπω ποτέ τηλεόραση.
Με το reclock τι γίνεται;
Μου βγάζει συνεχώς μήνυμα οτι δεν είναι συμβατό με την κάρτα γραφικών μου ή με τους drivers (7950gt 162.18).

Με τους υπότιτλους στο resize δεν βγάζω άκρη.
Οι ρυθμίσεις που κάνω στο resize είναι αυτές του οδηγού htpc.
Δεν με ενδιαφέρει άμεσα καθώς βλέπω σε plasma 42 χαμηλής ανάλυσης αλλά πιστεύω οτι σε προβολέα ή τηλεόραση υψηλής ανάλυσης (το σκέφτομαι για αγορά) είναι απαραίτητο.
Προς το παρών στην tv μου δεν βλέπω διαφορά με το resize.

Εκεί που τα φτύνει το pc είναι όταν προσπαθώ να κάνω seek σε dvd.
Πιστεύετε οτι με core2duo ή core2quad θα λυθεί το πρόβλημα;