Flat/Slim TVs στο τοίχο: "αναγκαιότητα" ή μάρκετινκ??

gatsouni

Senior Member
8 March 2008
321
Άρτα
Χαιρετώ τα μέλη του φόρουμ. Ελπίζω το καλοκαίρι σας να ήταν τόσο καλό όσο το δικό μου και μπαίνω κατευθείαν στο "ψητό":

πόσοι από εσάς που έχετε αγοράσει μία LCD ή Plasma τηλεόραση την έχετε κρεμάσει στον τοίχο σας και πόσοι την έχετε σε έπιπλο????

Βγάζω τον εαυτό μου απέξω γιατί, όντας κάτοχος προβολικής τηλεόρασης, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Θα ήθελα ωστόσο να δω πόσο μεγάλο ρόλο παίζει για την αγορά της ένα από τα πιο πολυδιαφημιζόμενα ατού των slim τηλεοράσεων, δηλαδή αυτό του μικρού πάχους των...

Last edited:
Re: Flat/Slim TVs: "αναγκαιότητα" ή μάρκετινκ??

Η άποψή μου για το θέμα που έθεσες είναι η εξής. Αν έχεις μικρό σαλόνι τότε ένα έπιπλο είναι πιο πρακτικό γιατί από κάτω μπορείς να βάλεις όλα τα αξεσουάρ κτλ. Αν έχεις μεγάλο σαλόνι τότε προτείνω ένα σύνθετο έπιπλο, όπου η TV μπορεί να είναι είτε κρεμασμένη, είτε να κάθεται στο έπιπλο. Μόνο αν το σαλόνι είναι γιγάντιο θεωρώ ότι μπορεί η TV να έιναι σαν πίνακας και να στέκεται μόνη της στο τοίχο.

Εγώ προσωπικά είμαι κοντά σε αγορά, έχω μικρό σαλόνι και έχω αγοράσει ήδη έπιπλο IKEA, λευκό λακαρισμένο 2+ μέτρα.

Υ.Γ. Για 50+ ίντσες πάντα μιλάω.

Το θέμα φίλε VEN REN είναι κατά πόσο αγοράζουμε τηλεοράσεις επειδή θεωρητικά μας αρέσουν οπτικά και τις βρισκουμε πρακτικές αλλά, μετά την αγορά, κατά πόσο κάνουμε χρήση αυτής της πρακτικότητας (βλέπε μικρό βάθος τηλεόρασης).

Το λέω αυτό γιατί βλέπω καινούρια threads όσον αφορά σε μοντέλα τηλεοράσεων όλο και πιο λεπτά, χωρίς (κατά τη γνώμη μου να προφέρουν κάτι περισσότερο από τις προηγούμενες). Προσοχή: μλάω μόνο για τις περιπτώσεις όπου η ουσία μπαίνει στο περιθώριο χάριν της εμφάνισης, δεν αναφέρομαι π.χ. στην εμφάνιση νέων scalers ή τεχνικών βελτίωσης του μαύρου σε τηλεοράσεις

Απάντηση: Flat/Slim TVs: "αναγκαιότητα" ή μάρκετινκ??

Χαιρετώ τα μέλη του φόρουμ. Ελπίζω το καλοκαίρι σας να ήταν τόσο καλό όσο το δικό μου και μπαίνω κατευθείαν στο "ψητό"

Welcome back...-bye-

...εγώ λόγω του ότι, η TV θα έπρεπε να τοποθετηθεί αυστηρά σε γωνία, υποχρεώθηκα σε ιδιοκατασκευή επίπλου..όπου τοποθετήθηκε μαζί με τα υπόλοιπα μηχανήματα...χωρίς να φαίνονται τα καλώδια...

Κατά τη γνώμη μου..η τοποθέτηση σε τοίχο έχει πολύ ομορφότερο αποτέλεσμα...με την προϋπόθεση την αφανή όδευση των καλωδιώσεων.

Καλώς σας βρίσκω όλους!!!

Συμφωνώ απόλυτα ότι μία τηλεόραση flat είναι πολύ πιο όμορφη όταν είναι κρεμασμένη στον τοίχο - στο φόρουμ έχω δει φωτογραφίες από κάποιο μέλος (ας με συγχωρήσει γιατί δε θυμάμαι το όνομά του) που κρέμασε την Pioneer 5080 στον τοίχο, με άριστο οπτικό αποτέλεσμα. Το θέμα είναι κατό πόσο το κάνουν αυτό οι κάτοχοι μιας flat τηλεόρασης, γιατί όπως και να το κάνεις 10 στα 10 έντυπα τις flat τηλοεράσεις κρεμασμένες σε τοίχο τις έχουν και αυτό περνάει στο μυαλό του πιθανού αγοραστή - ότι, δηλαδή, το σαλόνι του περιοδικού θα γίνει γίνει το δικό του σαλόνι. Ωστόσο έχω την εντύπωση - μακάρι να με βγάλετε ψεύτη - ότι οι περισσότεροι κάτοχοι επίπεδων τηλεοράσεων τις έχετε τοποθετημένες σε έπιπλο.

Να τονίσω εδώ ότι αυτό δεν το θεωρώ κακό ή κατακριτέο, απλά θα ήθελα να δω πώς τοποθετείτε τις τηλοεράσεις σας στο χώρο σας :2thumb22sup:

θα παρακαλούσα το διαχειριστή της κατηγορίας να αλλάξει τον τίτλο του thread στον ακόλουθο: "Flat/Slim TVs στον τοίχο: "αναγκαιότητα" ή μάρκετινκ??"

Μου φαίνεται πιο αντιπροσωπευτικός του περιεχομένου του thread - εκτός αν μπορέσετε να προτείνετε κάποιον καλύτερο

Όσο για το super slim line των TV που θα εμφανίζονται σιγά σιγά (αν εννοούσες και αυτές) πιστεύω οτί είναι μεν marketing αλλά όχι μόδα. Δηλαδή οι super slim line σε λίγα χρόνια θα γίνουν κανόνας μέχρι να βρεθεί κάποια καινούργια τεχνολογία στις TV που θα τις κάνουν πάλι "παχές" για τον Α και Β λόγο. Βλέπε την ιστορία των κινήτων, είναι ίδια φιλοσοφία πιστεύω. Στην αρχή ήταν παντόφλες, μετά μίκρυναν κι άλλο, κι άλλο και γίναν ελάχιστα. Μετά όμως μπήκε και το MP3, και το Bluetooth, και το EDGE, και το GPS, και η κάμερα, και τα Windows και τα Touchscreen και σιγά σιγά μεγάλωσαν πάλι.

Η τάση λοιπόν του να μικραίνεις το προϊον είναι γεγονός και όχι μόδα, και στις περισσότερες των περιπτώσεων για οικονομικούς λόγους των εταιρειών που εν τέλει βέβαια θα έχει και ο καταναλωτής όφελος. Από κει και πέρα σαν καταναλώτης, το πoύ θέλεις να κινηθείς κατά τη γνώμη μου είναι θέμα πορτοφολιού (για την ώρα), γούστου και χώρου. Δε θεωρώ ότι είναι φοβέρα πιο πρακτικές οι super slim line σε σχέση με μια τωρινή flat ΤV, κι ας είναι και στο 1/3 του βάρους τους. Αφού θεωρήτικα μια φόρα θα την στήσεις και μια φορά θα την ξεστήσεις....και τι έγινε.

Το απόλυτο αισθητικό αποτέλεσμα ίσως να μην είναι απλά κρεμασμένη, αλλά και εντοιχισμένη. Το'χει κάνει κανείς άραγε;

Καλως ορισες, το θεμα που ειχα εγω ειναι οτι μια crt 32'' την ειχα πανω σ'ενα επιπλο (τεραστιο) το οποιο επιπλεον ηταν και πανω απο 1 μετρο απο τον τοιχο (λογω και του βαθους) και σαν κερασακι στην τουρτα ειχα καταργησει και μια ολοκληρη μπαλκονοπορτα.

Με την αγορα μιας flat ομως κατηργησα το τεραστιο επιπλο και ετσι περισεψε αρκετος (και ζωτικος) χωρος στο σαλονι μου. Βεβαια τη flat παλι σε επιπλο την εχω αλλα αυτο ειναι ενα προ-υπαρχον συνθετακι που δεν απεχει απο τον τοιχο παραπανω απο 40 ποντους!

Τα παλιά χρόνια περηφανευόντουσαν, όσοι την είχαν χοντρή ...τώρα περηφανεύονται αυτοί που την έχουν λεπτή.....

.....ρε πως αλλάζουν οι εποχές...στενότης, στενότης...τι να κάνουμε...

Υ.Γ.: Για τηλεοράσεις και σαλόνια μιλάω έτσι...????....μη πάει αλλού το μυαλό σας....!!!

ε βέβαια, που αλλού θα μπορούσε να πάει..........!!!!!!!!!!!!!!

μέχρι στιγμής, τρεις κάτοχοι λεπτών τηλεοράσεων τις εχετε τοποθετημένες σε έπιπλο λοιπόν

Εγω σε κτιστο πεζουλι...
Προτιμισα πλασμα (εναντι crt) καθαρα και μονο λογο "μπουγιου". Οχι γιατι δεν θα χωραγε στο σαλονι μου, αλλα αισθητικα δεν θα μου αρεσε.

Εγω σε κτιστο πεζουλι...
Προτιμισα πλασμα (εναντι crt) καθαρα και μονο λογο "μπουγιου". Οχι γιατι δεν θα χωραγε στο σαλονι μου, αλλα αισθητικα δεν θα μου αρεσε.

Προφανώς δεν την έχεις τοποθετήσει σε κάποια γωνία. Το λέω αυτό γιατί τη δική μου την έχω βάλει σε γωνία και ο όγκος της δε φαίνεται καθόλου...

εγώ ποτέ δεν έχω κρεμάσει TV για τον απλό λόγο οτι θέλω ανα πάσα στιγμή να είμαι σε θέση να την αλλάξω θέση, σπίτι, με άλλη καινούρια κτλ!

2ον . ειμαστε σεισμογενή χώρα, και μετά τον σεισμό του 99 που ειδα τον τοίχο να πηγαίνει και να έρχεται, δεν εμπιστεύομαι τίποτα!

Αυξάνονται οι κάτοχοι λεπτών τηλεοράσεων που τις έχουν τοποθετημένες σε έπιπλο. :rifle:

Κατά τη γνώμη μου, και από τη στιγμή που μιλάμε αυστηρά για σχεδόν ίδιες επιδώσεις μεταξύ των προϊόντων (CRT ή flat) πράγμα που πλέον δεν ισχύει στα περισσότερα flat μοντέλα που υπερτερούν ακόμα και στις ίδιες ίντσες με τις CRT, έχει να κάνει με τη δυνατότητα της μεγαλύτερης λειτουργικότητας και όχι με το κατά πόσο θα την εκμεταλλευτεί στο μέγιστο, στην προσωπική περίπτωση του καθενός, τον παρόντα χρόνο της αγοράς.

Όπως και να το κάνουμε, οι flat γίνεται εύκολα να είναι πιο λειτουργικές από τις CRT. Αυτό από μόνο του είναι μεγάλο πλεονέκτημά τους στη μελέτη αγοράς νέας τηλεόρασης.
Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος κάνει μεταγενέστερα κάποιες αλλαγές στο χώρο του ή και στο ίδιο το σπίτι του και θα τον βόλευε ακόμα περισσότερο να έχει την απαραίτητη πια τηλεόρασή του, με περισσότερες εναλλακτικές τοποθέτησης.
Μπορεί ποτέ να μη του προκύψει. Αν όμως του προκύψει τελικά, θα νιώσει αμέσως τη σημαντική διαφορά.

Όμως, κακά τα ψέματα, αν έχει κανείς σκοπό να ξεπεράσει τις 32" σε wide screen, οι flat είναι πια μονόδρομος! Αν τώρα βάλουμε και το πόσο περισσότερα καλά τεχνικά χαρακτηριστικά έχουν οι flat, τότε μάλλον είναι τελείως περιττός ο σχετικός προβληματισμός.

2ον . ειμαστε σεισμογενή χώρα, και μετά τον σεισμό του 99 που ειδα τον τοίχο να πηγαίνει και να έρχεται, δεν εμπιστεύομαι τίποτα!

τι να πούνε στην Ιαπωνία μετά????

Εκεί έπρεπε να βγάζουν τις τηλεοράσεις με πάνελ από ορυκτό ζαφείρι.....

μα στην Ιαπωνια είναι που έχουν τρελαθεί να βγάλουν τα φύλλα oled όσο πιο γρήγορα γίνεται....έτσι ώστε σε περίπτωση σεισμού, να την διπλώσουν την τηλεόραση τους και να αρχίσουν να τρέχουν!!!!