Foivos Young Cannibals - She Υπαρχει Crazy

AlexTheodin

Supreme Member
25 December 2007
5,912
Athens, Thessaloniki, Köln
Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν ούτε τσίπα ντροπής...

Και πάρα πολλοί δεν έχουν ίχνος μνήμης...

Είχα αφήσει λίγο MAD ένα διάλλειμα απο το δίαβασμα, καθώς είχα πετύχει καλό σερί με τραγουδάκια... Και όπως διάβαζα ένα περιοδικό ακούω μία γνωριμη εισαγωγή. Και λέω σώπα ρε που το θυμήθηκαν αυτό?

Βλέπω την Βανδή όμως στα "βραβεία" να τραγουδάει "live" και λέω θα είναι κανα mash up με κανένα δικό της. Αλλα πάλι λάθος. Έτσι είναι το κανονικό!
Ξενδιάντροπος ο άνθρωπος. Θα μου πείς βέβαια πρώτη φορά είναι? Σε αυτό στήριξε την καριέρα του. Ο Παπακαλιάτης της λαϊκοπόπ...

Αναρωτιέμαι αν μπορεί να φαει μήνυση απο τους Five Young Cannibals για αυτό. Αν ναι να κάνουμε το καλό να τους στείλουμε και ένα mail βρε παιδί μου... Σιχαίνομαι την ρουφιανά αλλα μερικοί το χρειάζονται μου φαίνεται...

Ιδού για όποιον δεν είχε την ατυχία
http://www.youtube.com/watch?v=U1gu7mXlbhY&feature=related

Α.
Ολα κι´ολα .
Εχει αλλάξει μιά Νότα.:D:D
Σέ λίγο θα τήν βάλει να τραγουδήσει και καμιά Καντάτα τού Bach και θα πεί πώς ήταν Πάστορας ο ίδιος.:flipout::flipout:

Αν ναι να κάνουμε το καλό να τους στείλουμε και ένα mail βρε παιδί μου...

Σκεψου ψυχραιμα.Τι θα προτιμουσες να ακουσεις σε ενα μπαρακι (οπου ο dj αποφασισε να κανει ενα μικρο διαλλειμα με ελληνικα ), αυτο που ακους τωρα ,η κανα πιο καψουρικο ? :D

Μια χαρα και μην το λεμε ουτε του παπα...:flipout:

Φυλακή δεν θα ήταν. Δεν είναι ποινικό αδίκημα για να επισύρει φυλάκιση, μην υπερβάλουμε. Αλλά θα ήταν φτωχότερος κατα πολλά εκατομύρια και δεν θα θεωρούταν (και εδώ φαίνεται η πολιτιστική μας κατάντια...) ο ν1 συνθέτης της χώρας...

Και εδώ δεν μιλάμε για απλές επιρροές... Είναι κατάφωρη κλεψιά... Όπως λεεί και ο Σπύρος έχει αλλάξει μια δυο νότες μόνο και το πλασάρει ώς δικό του... Μου θυμιζει τα McDowells στον Πρίγκηπα της Ζαμούντα!

:flipout:......συγνωμη,αλλα τι χαλια ειναι αυτα?
Ουτε για μπαρακι δεν κανει!
Εχουν στερεψει τελειως και δεν ξερουν τι φτιαχνουν,αμα δεν "κλεψουν" η δεν διασκευασουν......
Αυτο τωρα ειναι επιτυχια?

Φυλακή δεν θα ήταν. Δεν είναι ποινικό αδίκημα για να επισύρει φυλάκιση, μην υπερβάλουμε. Αλλά θα ήταν φτωχότερος κατα πολλά εκατομύρια και δεν θα θεωρούταν (και εδώ φαίνεται η πολιτιστική μας κατάντια...) ο ν1 συνθέτης της χώρας...

Και εδώ δεν μιλάμε για απλές επιρροές... Είναι κατάφωρη κλεψιά... Όπως λεεί και ο Σπύρος έχει αλλάξει μια δυο νότες μόνο και το πλασάρει ώς δικό του... Μου θυμιζει τα McDowells στον Πρίγκηπα της Ζαμούντα!

Την αγαπάει και την πονάει τη μουσική ο Φοίβος παιδιά... Είναι ερωτευμένος μαζί της και με τη δουλειά του:jester::jester::jester:

Ο ανθρωπας ειναι μεγαλο γατονι.
Την καλυτερη δουλια κανει, γιατι τον "κραζουμε"?

Easy money χωρις πολυ πολυ κοπο. Και γιατι οχι? Μηπως δεν πουλαει κολασμενα?

Δεν φταιει αυτος, φταινε ολοι αυτοι που τον "ακουνε" φανατικα και δεν καταλαβαινουν οτι πρεπει να πιασουν τις ντοματες και τα ληγμενα προβεια (ναι αυτα με το πηλινο το κεσεδακι, που πονανε) και να τον αρχισουν, αυτον και ολη την υπολοιπη "ομαδα"...

Μεχρι τοτε να τον/τους χαιρομαστε τους "καλλιτεχνες" της χωρας...

...δεν θα θεωρούταν (και εδώ φαίνεται η πολιτιστική μας κατάντια...) ο ν1 συνθέτης της χώρας...

Α, όλα κι όλα Alex , σε παρακαλώ πολύ να μη δημιουργείς εντυπώσεις...
Άκου Νο 1...

Νο 2 μπορεί να είναι αλλά το Νο 1 είναι καπαρωμένο από κάποιον ο οποίος είναι (κατά δήλωσή του βέβαια)... ανώτερος του Wagner.

bread_sigblog.JPG

Το θέμα είναι οτι και το τί ακούγεται δεν είναι και αυτό πουθα λέγαμε ανεξάρτητο. Τα περισσότερα ραδιόφωνα παίζουν με έτοιμη λίστα τραγουδιών και έχουν συμβάσεις με τις δισκογραφικές να παίζουν τα τραγούδια των καλλίτεχνών τους. Οπότε θα ακούγεται συνεχώς ότι κιαν είναι, επειδή είναι του Φοίβου και του εκάστοτε Φοίβου.

Μετά οι DJ στα μαγαζιά (έχω δουλέψει ώς DJ για μερικά χρόνια) που παίζουν και ελληνικό πρόγραμμα, σχεδόν υποχρεώνονται να παίξουν τα καινούργια τραγούδια για διάφορους λόγους, ωπότε θα ακουστεί και εκεί.

Για το MAD δεν θα πω, αν δεν στήριζε αυτό εκεί που τρώει ψωμί ποιός θα το έκανε. Δεν είναι αυτή η πολιτική του καναλιού έτσι κιαλλιώς και φαίνεται και απο τα βραβεία που διοργανώνει κάθε χρόνο.

Οι πωλήσεις των δίσκων μένουν, οι οποίες δεν πάνε καθόλου καλά γενικώς. Γνωστό εδώ και χρόνια το πώς απονέμονται οι χρυσοί και πλατινένιοι ακόμα και αν παραμένουν απούλητοι στα ράφια. Έτσι κιαλλίως μία γρήγορη ματιά του τοπ 50 πωλήσεων φανερώνει ποιους δίσκου αγοράζει πραγματικά ο κόσμος, και αυτοί δεν είναι του Φοίβου.

Το θέμα είναι οτι η επιτυχία αυτών είναι εικονική και συντηρήται απο το ίδιο το σύστημα που αυτοί ανήκουν. Ώς ψώρα έχουμε άπειρους αξιόλογους συνθέτες που όμως δεν έχουν πρόσβαση στα μέσα αυτά, γιατί τις έχουν καπαρώσει τις θέσεις για τους δικούς τους.

Ακόμα και μάπα να ήταν, θα γινόταν εξίσου μεγάλη "επιτυχία" διότι η προώθησή του είναι ανεξάρτητη του ίδιου του κομματιού. Έχουμε παραδείγματα τέτοια πολλά άλλωστε.

Σε διάφορα μπαράκια του κέντρου και σε αρκετά Party/Events.
OXO, social, Αέρας, ήταν που έπαιζα τακτικά αλλα έιχα βραθεί σε έκτακτες βραδιές και αρκετά άλλα...

Έχω σταματήσει όμως απο πέρσι τέτοια εποχή... βαρέθηκα δεν είχα όρεξη πια καμία...

Νάτανε μόνο αυτός!!
Εχουν προηγηθεί Χατζιδάκις, Ξαρχάκος και δεν ξέρω ποιος έγραψε εκείνο του Νταλάρα που λέει τι δώρο να σου φέρω την Ανάσταση κλεμένο από το Peer Gynt του Grieg.

Σε διάφορα μπαράκια του κέντρου και σε αρκετά Party/Events.
OXO, social, Αέρας, ήταν που έπαιζα τακτικά αλλα έιχα βραθεί σε έκτακτες βραδιές και αρκετά άλλα...

Έχω σταματήσει όμως απο πέρσι τέτοια εποχή... βαρέθηκα δεν είχα όρεξη πια καμία...

Α, εντελώς άλλη φάση...

Εγώ ήμουν Λούκυ Λουκ, C' est beau, Τρυποκάρυδο κλπ...

Πήγαινα και απο κεί αλλά ώς θαμώνας... Ώς DJ ήμουν πιό του χορευτικού με πρόγραμμα γρήγορο με πολλά ροκάκια, μόνο καλές housιες κυρίως παλαιώτερες, αρκετή pop, ελάχιστη RnB (όσο με υποχρέωναν...) και απο ελληνικά απο εποχή 90s κυρίως (Γιοκαρίνη, Λάκη, Μηλιώκα, Τρύπες κλπ)...

Τρυποκάρυδο, Berlin και Σια θα με λυντσάρανε με τέτοια. Έπαιζε πού και πού ο αδερφός της κοπέλας μου όμως εκεί. Είναι resident ένας κολλητός του, αν θές να σου πμ ονόμα.

Βρίσκω αρκετα τραβηγμένη την παρομοίωση…
Οι Fine Young Cannibals και το συγκεκριμένο τραγουδι είναι από τα αγαπημένα μου αλλα πολύ φοβάμαι πως ουτε οι ίδιοι θα έβρισκαν σημαντικές ομοιότητες με αυτό της Βανδη…
Η παρθενογέννηση της μουσικής εχει παψει να υφίσταται εδώ και χρόνια και πολλες φορες οι επιλογές της ενορχήστρωσης η ακομα και η ταύτιση λιγότερο των 8 νότων να συμβαίνει συχνα, αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι και καλα στην προκειμένη περίπτωση εχουμε αντιγραφή- διασκευή.

http://www.youtube.com/watch?v=dHYnS9Dm-g8&feature=related

Πήγαινα και απο κεί αλλά ώς θαμώνας... Ώς DJ ήμουν πιό του χορευτικού με πρόγραμμα γρήγορο με πολλά ροκάκια, μόνο καλές housιες κυρίως παλαιώτερες, αρκετή pop, ελάχιστη RnB (όσο με υποχρέωναν...) και απο ελληνικά απο εποχή 90s κυρίως (Γιοκαρίνη, Λάκη, Μηλιώκα, Τρύπες κλπ)...

Τρυποκάρυδο, Berlin και Σια θα με λυντσάρανε με τέτοια. Έπαιζε πού και πού ο αδερφός της κοπέλας μου όμως εκεί. Είναι resident ένας κολλητός του, αν θές να σου πμ ονόμα.

Έκαστος στο είδος του μάναμ'. Εμένα τι θα μ' έκαναν στον Αέρα αν έπαιζα post punk, garage, ska κλπ; :D

Για στείλε πμ, αν και δε νομίζω να τον ξέρω...

Πολλά θυμίζουν πολλά. Το κόλπο σε ότι έχει να κάνει με το εξωτερικό είναι οι παραγωγές.
Μπορεί ν´ακούσεις δύο τραγούδια πάνω στις ίδιες κλίμακες και να μην καταλάβεις Χριστό με τις παραγωγές που φτιάχνουν οι άνθρωποι.

Το βασικότερο μειόνεκτημα στη χώρα μας είναι ακριβώς αυτός ο τομέας.
Δεν μιλάω για στούντιο αλλά για την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού.

Η αισθητική και οι γνώσεις των παραγωγών στις εγχώριες καταστάσεις είναι για κλωτσιές.

Last edited: