φωτογράφιση time lapse

yiannakas

AVClub Addicted Member
28 September 2006
1,716
Γειά σας
Η φωτογράφιση time lapse είναι το ίδιο καταστροφική για τις compact μηχανές όσο και στις dslr?

ευχαριστώ

ευχαριστώ
συνεπώς η λιγότερο επώδυνη διαδικασία είναι μέσω βιντεοκάμερας και να τρέχω το βίντεο μετά.....

Re: Απάντηση: φωτογράφιση time lapse

ευχαριστώ
συνεπώς η λιγότερο επώδυνη διαδικασία είναι μέσω βιντεοκάμερας και να τρέχω το βίντεο μετά.....

και τι ποιοτητα θα παρεις ??

εκτος αν δεν σε νοιαζει.

Περισσότερο, διότι ο αισθητήρας είναι συνεχώς υπό τάση...:BDGBDGB53:

Δεν νομίζω καμία compact να δίνει τάση στον αισθητήρα όταν είναι idle. Αυτό θα ήταν ιδιαίτερα καταστροφικό και για την μπαταρία.

Πάντως το σίγουρο είναι οτι θα την έχεις πετάξει στο χρονοντούλαπο την compact πρωτού σου χαλάσει το ccd, μη μασάς φίλε yiannakas :p

Με την canon A95 που είχα δοκιμάσει time lapse (μέσω PC) δούλευε υπέροχα..

Σεβαστή η άποψη του αγαπητού Βλασίδη, εγώ παραθέτω την δικιά μου, κουβέντα να γίνεται!!

συνεπως πρέπει να προσανατολιστώ προς την αγορά μίας canon g9....

Είναι ένας τρόπος δημιουργίας βίντεο, με φωτογραφικές λήψεις ανά τακτά διαστήματα (πχ ανά 10 ή 30 ή 60 δευτερόλεπτα ή και περισσότερο). Εάν έχεις υπόψη κάτι βίντεο που σε 10 δεύτερα περνούν από την ανατολή στη δύση του ήλιου...

Κανονικά προυποθέτει την παρουσία και σύνδεση με ιντερβαλόμετρο. Το όργανο αυτό ρυθμίζει κάθε πότε (π.χ. ανά δευτ. ή σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα) θα γίνεται λήψη. Φυσικά η μηχανή είναι στημένη σε σταθερό σημείο.

Χρησιμοποιείται κυρίως από περιβαλλοντικές οργανώσεις για λήψεις από γεννήσεις πουλιών και ζώων, εκεί όπου δεν μπορεί να υπάρχει ανθρώπινη παρουσία.

Επομένως το ιντερβαλόμετρο κρατά τη μηχανή σε λειτουργία, το ccd λειτουργεί συνεχώς, το AF επίσης και ανά τακτά διαστήματα γίνεται η λήψη.

Εγώ αυτή τη λήψη ξέρω. Υπάρχει και άλλος τρόπος;

Επομένως το ιντερβαλόμετρο κρατά τη μηχανή σε λειτουργία, το ccd λειτουργεί συνεχώς, το AF επίσης και ανά τακτά διαστήματα γίνεται η λήψη.

από όσο ξέρω το ccd ενεργοποιείται μόνο κατά τη λήψη, τουλάχιστον στις dslr. Στις κόμπακτ εκτελεί και χρέη βοηθήματος εστίασης, οπότε στις περισσότερες, ειδικώς όταν απουσιάζει οπτικό σκόπευτρο, πιθανόν να λειτουργεί διαρκώς.

Στις compact που έχουν οπτικό σκόπευτρο, όταν κλείσεις το display τότε το CCD σταματάει πλέον να δουλεύει.
Αλλα ακόμα και αυτές που δεν έχουν οπτικό σκόπευτρο, μετά από κάποιο χρόνο σβήνει η οθόνη για λόγους οικονομίας μπαταρίας.
To ιντερβαλομετρο είναι στην ουσια ενα laptop με το καταλληλο software.