ΦΡΑΠΕΛΙΑ!!!!

Zeb

AVClub Addicted Member
11 January 2007
1,876
Βάρη
Ένας θείος, της αδερφής, του πατέρα, της ξαδέρφης, της συνυφάδας, του κουμπάρου μου (Κοντοχωριανός δηλαδή) είχε άμεσα αποτελέσματα σε υψηλό ζάκχαρο που είχε πίνωντας ΦΡΑΠΕΛΙΑ 3 φορές τη μέρα... (Ανεξάρτητα του χιουμοριστικού της παρουσίασης, αυτό ισχύει)... Ανοίγω αυτό το θρεντ για να ακούσουμε διάφορες εμπειρίες ή απόψεις πάνω σε αυτό το "θεραπευτικό" ποτό...

:fahne90:

Είσαι λίγο αδιάβαστος... Νεράκι στο μπλέντερ με φύλλα ελιάς και...ΓΕΙΑ ΜΑΣ..
Εχει γίνει χαμός τις τελευταίες μέρες στις ειδήσεις... Θεραπεύει "λέει" τα πάντα...

Μα ήδη βγήκαν χθές και είπαν να μην κάνουμε τίποτε που μπορεί να οδηγήσει την υγεία μας σε κίνδυνο ( μεταξύ μας έχουν δίκυο).
Παρακαλώ όμως την ιατρική ομάδα του κλάμπ να επιληφθεί, ενημερώνοντας τα μέλη περί του θέματος.

Είσαι λίγο αδιάβαστος... Νεράκι στο μπλέντερ με φύλλα ελιάς και...ΓΕΙΑ ΜΑΣ..
Εχει γίνει χαμός τις τελευταίες μέρες στις ειδήσεις... Θεραπεύει "λέει" τα πάντα...

!!! αα ,κάτι είχε πάρει το αυτί μου..δυστυχώς δεν βλέπω ειδήσεις οπότε...

Οσο για την "Φραπελια", ευχαριστώ ,δεν θα πάρω!

εχει επεμβει ο εισσαγελεας

παιδια παν μετρον αριστον

Μια φραπεδιά θα πάρω για την ώρα.
Όταν μεγαλώσω θα πάρω φραπελιά.

Πέραν της πλάκας βιταμίνες έχει μακράν περισσότερες της φραπεδιάς.

πιο σωστά είναι να προσεγήσουμε έναν γιατρό ερευνητή πάνω στα φάρματα , γιατί όπως όλοι ξέρουμε τα φάρμακα αποτελούν πιο προσοδοφόρα είσοδο απο το πετρέλαιο ( μέχρι πρόσφτα τουλάχιστον ) και να δούμε τι ισχύει , πως ισχύει και γιατί το απορρίπτει το υπουργείο υγείας τώρα , μετά απο τόσο καιρό ...

φίλε έκανες σωστή προσέγγιση, αν και το κράτος μόνο του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Γενικότερα βέβαια το φάρμακο έχει βρεθεί εδώ και πολλά χρόνια αλλά αν το πουν, τι θα γίνουν οι φαρμακοβιομηχανίες και ένα σωρό κόσμος που εργάζεται? Μπρος στο χρήμα δεν υπολογίζουν τίποτα.

Βλέπω ότι το θέμα της ελιάς τείνει να πάρει διαστάσεις "γαλάζιου σκορπιού". Εγώ, γενικότερα, είμαι πολύ θετική σε εναλλακτικές λύσεις, αλλά δεν μπορώ παρά να καταδικάζω τέτοιους παροξυσμούς και την άκριτη πίστη στο καθετί που ακούγεται από τον οποιονδήποτε.

To πιθανότερο είναι ότι ακόμη και να υπήρχε κάποια δόση αλήθειας, η επιστήμη θα το έκρυβε λόγω οικονομικών συμφερόντων, μέχρι να βρει τον τρόπο να το παρουσιάσει σε μορφή φαρμάκου.
Εμείς, όμως, ως νοήμονες άνθρωποι, τί θα πρέπει να κάνουμε? Ποιά από τις δυο απόψεις να ασπαστούμε?
Για να τα πάρουμε από την αρχή:

ΛΟΓΟΣ:
1) Ο μεγαλύτερος αριθμός φαρμάκων έχει ως βάση κάποιο/α φυσικό/ά συστατικό/ά.
2) Η ελιά είναι κοινώς αποδεκτή ως ένα από τα πιο ωφέλιμα φυτά.
3) Έτσι κι αλλιώς φυτό είναι. Και να μη μας κάνει καλό, σίγουρα δε θα μας βλάψει.

ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ:
1) Αυτό συμβαίνει, βέβαια, αλλά τα συστατικά αυτά υπάρχουν σε συγκεκριμένη ποσότητα στα φάρμακα. περισσότερη ή λιγότερη ποσότητα, δεν ξέρουμε τί αποτελέσματα θα είχε. (εμείς, δηλαδή, γιατί οι επιστήμονες το ξέρουν)
2) Ναι, το λάδι της ελιάς. Όχι τα φύλλα ή ο φλοιός ή οτιδήποτε άλλο.
3) Λάθος. Στο φύλλωμα των φυτών συγκεντρώνεται η μεγαλύτερη ποσότητα φυτοφαρμάκων. Άρα μαζί με τα ωφέλιμα συστατικά κινδυνεύουμε να προσλάβουμε και πολλά δηλητήρια.

Αυτές είναι οι ταπεινές σκέψεις ενός ανθρώπου άσχετου με τη φαρμακολογία και την ιατρική. Ίσως να κάνω και λάθος, αλλά με τον ίδιο σκεπτικισμό θα λειτουργούσα σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση.

Ο καθένας, βέβαια, μπορεί να κρίνει και να πράττει κατά συνείδηση, αρκεί να θυμόμαστε ότι δεν πρέπει να σταματάμε μια φαρμακευτική αγωγή, προκειμένου να έχουμε αβέβαια αποτελέσματα. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τη ζωή, τη δική μας ή των ανθρώπων μας.

ακουσα οτι το πουλουσαν 100 ευρω τα 100 γραμαρια στις λαικες .....

ειναι αληθεια ;;;;;

.....οχι τιποτα αλλο .....

....... αλλα η Γυναικα μου εχει κατι Ελλιες στην Καλαματα !! αμα ειναι να μη καθομαστε εδω και τρωμε τον καιρο μας .........

Ήδη έχει αναλάβει την υπόθεση εισαγγελέας...

Απορώ πώς καταδέχονταν τόσοι γιατροί να βγαίνουν στο ίδιο πλατό ή τηλεοπτικά παράθυρα με αυτή την απίστευτη ξανθιά κομπογιαννίτισσα

Re: Απάντηση: ΦΡΑΠΕΛΙΑ!!!!

ακουσα οτι το πουλουσαν 100 ευρω τα 100 γραμαρια στις λαικες .....

ειναι αληθεια ;;;;;

.....οχι τιποτα αλλο .....

....... αλλα η Γυναικα μου εχει κατι Ελλιες στην Καλαματα !! αμα ειναι να μη καθομαστε εδω και τρωμε τον καιρο μας .........

To θέμα έχει λάβει παρανοϊκές διαστάσεις... Αλλά ναι αυτό είναι αλήθεια... Και πήγαινε όσο είναι καιρός γιατί θα ξεφουσκώσει και αυτό... Όσα προλάβεις να βγάλεις τώρα...

(Και η δικιά μου από εκεί είναι... Απο ποιό χωριό είναι η δικιά σου;;;;)

Τα πράγματα με τα φάρμακα δεν είναι τόσο απλά (κέρδη κλπ) είναι πιο πολύπλοκα.
Όσο για την φραπελιά, ευχαρίστως να κεράσω μία από τις ελιές που έχω έξω από το σπίτι μου και τις οποίες αγαπάει υπερβολικά ο κύριος που έχω φοτο αριστερά !!!

Νομίζω ότι καταλαβαίνετε...
Περισσότερες πληροφορίες για τα φάρμακα, όποιος θέλει μόνο από κοντά (στην πίτα), γιατί κάποια πράγματα δεν μπορούν να γραφούν φόρα παρτίδα...-bye- -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΦΡΑΠΕΛΙΑ!!!!

To θέμα έχει λάβει παρανοϊκές διαστάσεις... Αλλά ναι αυτό είναι αλήθεια... Και πήγαινε όσο είναι καιρός γιατί θα ξεφουσκώσει και αυτό... Όσα προλάβεις να βγάλεις τώρα...

(Και η δικιά μου από εκεί είναι... Απο ποιό χωριό είναι η δικιά σου;;;;)

Απο τη ΣΤΟΥΠΑ στη ΜΑΝΗ !!!!!-bye- -bye-

Τα πράγματα με τα φάρμακα δεν είναι τόσο απλά (κέρδη κλπ) είναι πιο πολύπλοκα.
Όσο για την φραπελιά, ευχαρίστως να κεράσω μία από τις ελιές που έχω έξω από το σπίτι μου και τις οποίες αγαπάει υπερβολικά ο κύριος που έχω φοτο αριστερά !!!

Νομίζω ότι καταλαβαίνετε...
Περισσότερες πληροφορίες για τα φάρμακα, όποιος θέλει μόνο από κοντά (στην πίτα), γιατί κάποια πράγματα δεν μπορούν να γραφούν φόρα παρτίδα...-bye- -bye-

φαρμακα φιλε μου δεν παιρνω εδω και 3 χρονια ......

τα θεωρω πιο μεγαλη απατη απο τις φραπελιες ..... :grandpa:

φαρμακα φιλε μου δεν παιρνω εδω και 3 χρονια .....

Πες καλύτερα οτι δεν αρρώστησες σοβάρα τα τελευταία 3 χρόνια (και μακάρι να συνεχίσεις έτσι) αλλά όχι οτι είναι και απάτη..
Προσωπικά σου εύχομαι να μην τα χρειαστείς ποτέ αλλά μην κάνουμε και τέτοιες δηλώσεις..;)

φαρμακα φιλε μου δεν παιρνω εδω και 3 χρονια ......

Λάθος, κάπου χρειάζονται και αυτά, έχουν σώσει πολύ κοσμάκη από τη χαζομάρα του !!!!