Φυσημα στην τηλεφωνικη γραμμη - πριν βαλω DSL

supacoopa

AVClub Addicted Member
19 June 2006
2,422
Athens
Εχω αγορασει το Conn-X πακετακι μου (αρχαριοι ειμαστε, μπορουμε να κανουμε και λαθη για να μαθουμε) και περιμενω ενεργοποιηση. Αυτο που εχω παρατηρησει και με ανυσηχει, ειναι οτι η τηλεφωνικη γραμμη εχει πολυ φυσημα, θορυβο, σαν να φυσαει βοριας μεσα απο το ακουστικο. Ακουγεται δε, και κατα την διαρκεια μιας κλησης αλλα και αν απλα σηκωσω το ακουστικο και ειμαι στο "τουτ-τουτ".

Το διαμερισμα ειναι καινουριο και η γραμμη του ΟΤΕ μπηκε προσφατα. Υπαρχουν τεσσερεις πριζες τηλεφωνου και σε ολες εχω το ιδιο ακριβως αποτελεσμα. Εχω δοκιμασει με δυο διαφορετικα τηλεφωνα και δυο διαφορετικα καλωδια συνδεσης πριζας/συσκευης, καμια διαφορά.

Για να αποκλεισω την πιθανοτητα βλαβης των συσκευων, δοκιμασα τα τηλεφωνα/καλωδια στο αποκατω διαμερισμα και εκει δεν παρουσιαζεται θορυβος, η γραμμη εκει ειναι πεντακαθαρη και με τις δικες μου συσκευες.

Οι πριζες στο διαμερισμα μου ειναι "καλης" μαρκας ενω οι γραμμες καταληγουν σε πινακα συστηματος συναγερμου, ο οποιος εχει την δυνατοτητα να "τηλεφωνει" αν ενεργοποιηθει το alarm.

Επειδη ειμαι βεβαιος οτι αυτος ο θορυβος της γραμμης θα εχει επιπτωσεις στην λειτουργια της DSL, προσπαθω να βρω ποιος ειναι ο αδυνατος κρικος της αλυσιδας πριν αντιμετωπισω καταφατσα το προβλημα...

Φταιει ο ΟΤΕ και πρεπει να δηλωσω βλαβη?
Φταινε οι πριζες ή/και τα εσωτερικα καλωδια?
Φταιει ο συναγερμος που παρεμβαλεται στην γραμμη?
Φταιει ο ηλεκτρολογος? Εχει κανει καμμια πατάτα με "στριφτες" ενωσεις καλωδιων ας πουμε?

Βοηθηστε συντροφοι...

1. Oles oi prizes stis opoies exeiw siskeves tilefonou, prepei na ehoyn filter (metaxi, prizas - siskevis)
2. Antistoixa, ena tetoio filter prepei na valeis sto kalodio ekeino pou pigainei ston synagermo.

Eixa akrivos to idio themataki, kai i lisi tou einai i parapano.

(sorry for the greeklish)

Ακριβως, η DSL ειναι στην διαδικασια της ενεργοποιησης αρα θεμα φιλτρων δεν υφισταται προς το παρον...

H σύνδεση μπορεί να υπάρχει ήδη και απλά να έχουν κολλήσει στη γραφειοκρατία. Γνώμη μου. Πάρε ένα φιλτράκι από αυτά που βάζουμε στις dsl γραμμές μεταξύ πρίζας και τηλεφώνου (ούτως ή άλλως θα το χρειαστείς με τη dsl) και δοκίμασε να δεις αν θα έχει αποτέλεσμα. Αν πάλι δεν βγει κάτι, τηλέφωνο στον ΟΤΕ να στείλει συνεργείο πάραυτα.

Βρες που έρχεται η γραμμή πριν συνδεθεί στο σπίτι σου και κότσαρε εκεί το τηλέφωνο, να δεις πως ακούγεται.
Αν έχεις εύκαιρο τον ηλεκτρολόγο που σου έκανε την εγκατάσταση πες του να το τσεκάρει.
Αφού συμβαίνει σε όλες τις πρίζες τότε το πρόβλημα είναι πριν την εγκατάσταση.

Αφού τσεκάρει ότι όλα είναι οκ, τότε καλείς και τον (Π)ΟΤΕ.

Φταιει ο ΟΤΕ και πρεπει να δηλωσω βλαβη?
Φταινε οι πριζες ή/και τα εσωτερικα καλωδια?
Φταιει ο συναγερμος που παρεμβαλεται στην γραμμη?
Φταιει ο ηλεκτρολογος? Εχει κανει καμμια πατάτα με "στριφτες" ενωσεις καλωδιων ας πουμε?

Βοηθηστε συντροφοι...

…αν τα είπαν οι συνάδελφοι να τα μαζέψουμε λιγο…
Α. Ο ΟΤΕ ευθύνεται μέχρι να μπει στο σπίτι / πολυκατοικία συνεπώς για να δεις αν έχει πρόβλημα βρες που φτάνει ο ΟΤΕ στο οίκημα σου και ΟΧΙ τη σύνδεση που ανεβαίνει στο διαμέρισμα για ν δοκιμάσεις αν υπάρχει πρόβλημα…θα χρειαστεί να φτιάξεις ένα γυμνό καλώδιο από τη μια πλευρά και RJ11 clip από την άλλη για τη συσκευή η έτσι ώστε να το συνδέσεις απευθείας στο κατανεμητή της πολυκατοικίας,

Β. Μπορεί και ναι, αφού ελέγξεις το προηγούμενο και δεις ότι είσαι ΟΚ από ΟΤΕ κάνε μια δοκιμή μεταξύ του καλωδίου που ανεβαίνει στο διαμέρισμα και κατανεμητή, σύνδεσε τη τηλεφωνική συσκευή στο σημείο που έρχεται η γραμμή του ΟΤΕ στο διαμέρισμα πριν τη διακλάδωση… αν παίζει και εκεί τότε το πρόβλημα είναι στην εσωτερική καλωδίωση…αν το πρόβλημα όμως υπάρχει τότε έχεις θέμα με τη γραμμή που ανεβαίνει στο διαμέρισμα…δες αν έχεις δεύτερο ζευγάρι που ανεβαίνει από το κατανεμητή στο διαμέρισμα (αρκετοί ηλεκτρολόγοι ρίχνουν δυο ζευγάρια πλέον) μήπως και λυθεί το πρόβλημα.

Γ.Στα εσωτερικά αν υπάρχει πρόβλημα (εφόσον παίζουν) έλεγξε αν αφαιρέσεις κάποια συσκευή φεύγει και ο θόρυβος μήπως και φταίει η συσκευή, μπορεί και ο συναγερμός να είναι η συσκευή που σου δημιουργεί θέμα δοκίμασε να αποσυνδέσεις τη τηλεφωνική γραμμή από τον συναγερμό και ξαναδοκίμασε με τις συσκευές.

Δ. Αν όλα είναι ΟΚ μπορεί να έχει κάνει και καμιά πατάτα ο ηλεκτρολόγος αλλά τότε θα πρέπει να το φωνάξεις για να βρει τη λύση μόνος του…

Τώρα το πιο πιθανό είναι το dsl να μην επηρεάζεται μια και το modem και το splitter φιλτράρει τις συχνότητες που δεν χρειάζεται εξου και baseband modem… -bye-

Τώρα το πιο πιθανό είναι το dsl να μην επηρεάζεται μια και το modem και το splitter φιλτράρει τις συχνότητες που δεν χρειάζεται εξου και baseband modem… -bye-

το επιβεβαιώνω αυτό, και η δική μου γραμμή παρουσιάζει από καιρού εις καιρόν ένα φύσημα, αλλά δεν επηρεάζεται η dsl (έχω περίπου 2 χρόνια).

Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις. Θα δω τι μπορω να δοκιμασω απο αυτα που μου λετε, γιατι ο εγκαταστατης ηλεκτρολογος ειναι εξαφανισμενος.

Λεω να αναφερω παντως καλου-κακου και βλαβη στον ΟΤΕ, εκτος αν υπαρχει κινδυνος να με ριξουν σε κανενα PCM για να "καθαρισει" η γραμμη!

Μακαρι παντως να μην επηρεαζεται η DSL απο το φυσημα... Συνηθισμενος απο τα modem (οπου θορυβος στην γραμμη = συνδεση με 28 kbps το πολυ) εχει φοβηθει το ματι μου - ή μαλλον το αυτι μου.

Παντως η DSL αποκλειεται να εχει ενεργοποιηθει, καθως εκανα την τηλεφωνικη αιτηση μολις την περασμενη Παρασκευη!