Γιατί VIDEOPROJECTOR και όχι Τηλεόραση?

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,392
t3.large
Υπέροχο faq απο γνωστό μνημονικό κατάστημα στην Στουρνάρη, μαζί με λίγα σχόλιά μου -bye-:BDGBGDB55:

Γιατί VIDEOPROJECTOR και όχι Τηλεόραση?

1. Οι βιντεοπροβολείς έχουν πολύ μεγαλύτερο μέγεθος.

(να φανταστείτε ο νέος μου ETSONTw-4100 ,στα 4K, πιάνει όσο ένα ολόκληρο δωμάτιο!!)
Ενδεικτικά κινούνται από 60 ίντσες και φτάνουν πολύ άνετα τις 120 ίντσες. (πωπωωω, φαντάσου κάτι κουτιά που θα έχουν!) Αντίθετα οι τηλεόρασεις μετά βίας πάνε στις 36 ίντσες(τεχνολογία CRT) ή στις 50 ίντσες(τεχνολογία οπίσθιας προβολής) ή το πολύ πολύ στις 60 ίντσες (τεχνολογίες επίπεδης οθόνης πλάσματος ή TFT/LCD) αλλά με δυσθεώρητο κόστος!

2. Οι βιντεοπροβολείς δεν εκπέμπουν καθόλου ακτινοβολία και είναι απολύτως ξεκούραστοι καθως ΔΕΝ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΟΥΝ και δεν ΤΡΕΜΟΥΛΙΑΖΟΥΝ.

(Ναι ρε παιδιά, τι θα γίνει με αυτο το αναβόσβησμα των τηλεοράσεων? Ααααντε να πάρω προτζέκτορα να τον αφηνω μόνιμα ανοικτό...ααααααμαν πια! Για το τρεμούλιασμα την βρήκα την λύση...επειδή τουρτούριζε η κακομοίρα η tv μου, πλέον ανάβω καλοριφέρ!)

3. Είναι πολύ μικροί στο μέγεθος και μεταφέρσιμοι πολύ εύκολα με βάρος που δεν υπερβαίνει τα 5 κιλά στην χειροτέρη περίπτωση.
(Εδώ δεν μπορώ να διαφωνήσω... Δεν ξέρω κανέναν που να μην παίρνει τον προτζέκτορά του μαζί κάθε μέρα στο γραφείο)

4. Οι σύχρονοι προβολείς είναι φωτεινοί όσο μια τηλεόραση και αξιόπιστοι για μια ζωή!

(Και εδώ δεν μπορώ να διαφωνήσω...όλες οι μετρήσεις αυτό δείχνουν! Ίδια Nits!! Τι σου είναι η τεχνολογία ε? Και από αξιοπιστία πάνω απ’ολα..ααα ολα κιόλα...με μια λαμπίτσα τον χρόνο τον κρατάτε για πάντα! )

5. Δεν καταλαμβάνουν καθόλου χώρο γιατί το πανί είναι εξαιρετικά λεπτό ενώ ο ίδιος ο προβολέας τοποθετείται πίσω από τον χώρο θέασης! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι ιδανικοί για μικρούς χώρους και πολύ περισσότερο για χώρους που δεν θέλουμε να θυσιάσουμε σημεία τοποθέτησης επίπλων!

(Ακολούθησαν την συμβουλή σου και τον τοποθέτησα πίσω από τον χώρο θέασης (σαλόνι), στο υπνοδωμάτιο. Δεν δείχνει τίποτα ομως!?? Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις!?)

6. Λειτουργούν πολύπλευρα σαν : ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ(με την προσθήκη ενός απλού και φθηνού video),ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΘΟΝΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ, ΟΘΟΝΗ ΓΙΑ playstation 1 & 2, xbox, ΟΘΟΝΗ για προβολή DVD, VIDEO και κάθε άλλου μέσου.

7. Δεν είναι ΑΚΡΙΒΗ ΛΥΣΗ ακόμα και αν συνυπολογίσουμε την αλλαγή λάμπας που απαιτείται κάθε τρία χρόνια και την οθόνη προβολής.
(οχι οχι, ειναι πραγματικά αστείο να μιλάμε για νούμερα σαν 2.000 και 400 για μια λαμπίτσα)

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ :
1. Εκτός από τον προβολέα χρειάζομαι και κάτι ακόμη για να δώ τα αγαπημένα προγράμματα στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ?

ΝΑΙ χρειαζόμαστε και μια οθόνη απεικόνισης, μια βάση στηριξης και ένα VIDEO(Που πιθανότατα ήδη έχουμε)

(ΛΑΘΟΣ! Εκτός απο τον προβολέα ,για να δούμε τα αγαπημένα μας προγράμματα στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ χρειαζόμαστε και μια ΚΕΡΑΙΑ!)

2. Εχω μικρό χώρο και δεν μπορώ να βλέπω πολλές ίντσες από κοντά?
ΛΑΘΟΣ Η θέαση 100 ίντσων από 3 μέτρα είναι μια μοναδική εμπειρία που δεν θα σας κουράσει ποτέ ενώ αντίθετα η θέαση έστω και 50 ίντσων από την ίδια απόσταση που αναγκαστικά θα γίνει και μικρότερη λόγω του όγκου της τηλεόρασης είναι σαφώς κουραστική ενώ μας εκθέτει και σε ακτινοβολία!
(ΣΩΣΤΟ! Υπάρχει πίνακας όπου αναφέρει τα σωστά μεγέθη ανάλογα με την απόσταση! 100 ίντσες απο τα 3 μέτρα είναι κάτι σαν πονοκέφαλος! Α, κατάλαβε επιτέλους ότι έχουν βγει και αυτές οι «καινούργιες» οι επίπεδες τηλεοράσεις!)

3. Αν έχω άσπρο τοίχο μπορώ να βλέπω εκεί.

ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

(μα ποίος τον ρώτησε?)

Συμπεράσματα

ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΑΡΟΣ?
(οοο δεν μπορείς να το καταλάβεις...ειπαμε έχουν βγεί και αυτές οι καινούργιες οι ΕΠΙΠΕΔΕΣ!)
ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΕ ΜΕΓΕΘΗ ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ 36 ίντσες?
(καλά ε, πρέπει να έχω καταπληκτική όραση αφού μπορώ και βλέπω στην νανο-15άρα στην κάμαρα μου!)

ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΕ 100 ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΕΣ ΙΝΤΣΕΣ?
(όχι γιατί την τελευταία φορά σπαρτάραγαν και είχαν και ένα μαχαίρι στην μέση...σου λέω ήταν πολύ «φρέσκο» πράγμα)

Λυπάμαι πραγματικά που αυτές οι άθλιες διατυπώσεις σε γενικές γραμμές περνάνε το νόημα! Εντάξει, κάποια από αυτά είναι κοτσάνες...

Re: Απάντηση: Γιατί VIDEOPROJECTOR και όχι Τηλεόραση?

Καλο θα ηταν να μαθαιναμε και την πηγη του κειμενου !

Βεβαιως!!

http://www.ram-shop.gr/showproduct.jsp?prodid=4068

Πάντως το εν'λόγω κείμενο το θεωρώ άκρως αποπροσανατολιστικό. Anyways, για κλάματα είναι αλλά ας γελάσουμε και λίγο πρωινιάτκα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί VIDEOPROJECTOR και όχι Τηλεόραση?

Βεβαιως!!

http://www.ram-shop.gr/showproduct.jsp?prodid=4068

Πάντως το εν'λόγω κείμενο το θεωρώ άκρως αποπροσανατολιστικό. Anyways, για κλάματα είναι αλλά ας γελάσουμε και λίγο πρωινιάτκα!

Α πααααααρα πολυ ωραια !

Μαθανε ΟΛΑ τα υπολοιπα που εμπορευονται και τωρα κανουν ειδικευση στους προβολεις ..........:slapface::slapface:

Ελεος............:argue:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί VIDEOPROJECTOR και όχι Τηλεόραση?

Α πααααααρα πολυ ωραια !

Μαθανε ΟΛΑ τα υπολοιπα που εμπορευονται και τωρα κανουν ειδικευση στους προβολεις ..........:slapface::slapface:

Ελεος............:argue:

Ενώ κάτι άλλα μεγαλοκαταστήματα με τους εξειδικευμένους υπάλληλους που τα ξέρουν όλα χλιδή εεεεε.

Ετσι ειναι...η εμπειρια της βιντεοπροβολης δεν συγκρινεται με καμια τηλεοραση οσο μεγαλη και αν ειναι!

Στο δωματιάκι που έχω το χομσίνεμα είχα μια 32άρα crt της philips.
Πολύ καλή εικόνα, αλλά μικρή, ακόμη και από τα 2,5 μέτρα που έβλεπα.

Μετά είπα να μη πάρω προβολάκι γιατί η 32άρα με το κεντρικό πάνω της δε μου άφηνε μεγάλο κάδρο στον τοίχο, οπότε είπα να πάρω μια καλή (πολύ καλή αν εξαιρέσουμε τα μωβ φίδια) 42άρα πλάσμα της πανασόνικ.

Πολύ καλύτερη ποιότητα "κινηματογραφικής" προβολής, δε το συζητώ.

Αλλά μετά έκατσε το προβολάκι που πήρα, που παρόλο του ότι δεν είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και ακόμη δεν εδέησα να κάνω έστω κάποιες στοιχειώδεις ρυθμίσεις, η κινηματογαφική εμπειρία απλά είναι αλλού.

2 μέτρα φάρδος πανί από τα 3 μέτρα και δεν κουράζει καθόλου. Αντιθέτως, δε χορταίνεις να βλέπεις...

Και το καλό είναι ότι χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας μπορούμε να αγοράζουμε αξιοπρεπή μηχανάκια με σχετικά λίγα χρήματα.