Γνώμες για τον OLYMPUS ZUIKO DIGITAL ED 70-300mm

olybill

New member
5 September 2008
32
Έχοντας την Olympus E410 με τον φακό ZUIKO DIGITAL ED 14-42 mm 1:3.5-5.6,αποφάσισα να προχωρήσω στην αγορά ενός τηλεφακού.Μιας και ο ZUIKO DIGITAL 40-150mm 1:4.0-5.6 ED αποδείχτηκε δυσεύρετος ρώτησα για το επόμενο βήμα στους τηλεφακούς και μου πρότειναν τον ZUIKO DIGITAL ED 70-300mm.Διαβάζοντας από δω και από κει καταλήγω πως χωρίς σταθεροποιητή στο σώμα (+χωρίς τρίποδο)θα έχω πρόβλημα.εσείς τι γνώμη έχετε?τι αντίστοιχο υπάρχει σε τηλεφακό μέχρι 300 ευρώ?

υπαρχει και ο 40-150 στα 3,5-4,5 , τον εχω, και ειναι τελιος για πορτρετα :)
αμα κανεις βολτα στο κεντρο της Αθηνας θα βρεις και τον ZUIKO DIGITAL 40-150mm 1:4.0-5.6 ED
o 70-300mm μπορει να ειναι και λιγο βαρυς για την 410.
υπαρχει και ο οικονομικος Sigma Dc 55-200/4-5.6 , αλλα δεν φτανει τα zuiko se IQ

Έψαξα σε 4 καταστήματα στο κέντρο και δεν υπήρχε πουθενά.Σε κάνα δυο ήταν στην βιτρινα αλλά δεν ήθελα να τον πάρω(δεν μου τον πρότειναν και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες βέβαια)Τον 70-300 μου τον ανέφερε ο Παπαδάκης και σε πολύ καλή τιμή μάλιστα.Η αλήθεια είναι πως δεν πέρασα από την Φωτοαγορα αλλά για 140 ευρώ παραπάνω να μην προτιμήσω τον 70-300?(Έκανα την βλακεια και δεν πηρα την Ε510 από την βιασύνη μου και απο τοτε ειπα να βάλω μυαλό,ή να προσπαθήσω τουλαχιστον)

300mm σε σώμα με fov crop 2.0x και μάλιστα δίχως σωστό ζύγισμα λόγω του μικρού μεγέθους, και με δεδομένο το ότι πρόκειται για αργό (διάφραγμα) φακό... δύσκολη η λήψη στο χέρι δίχως σταθεροποίηση ή τρίποδο. Εκτός εάν φωτογραφίζεις στα 1600iso. Θέλεις οπωσδήποτε ψηλές ταχύτητες (1/640 κατ' ελάχιστο, και μόνο για να μην βγαίνει κουνημένη. Για απόλυτη ευκρίνεια, διπλασίασε!)

μια χαρα ειναι και η 410, και εγω αυτην εχω, και την προτιμω, επειδη ειναι τοσο μικρη.
Για τον 70-300 δεν ξερω, δεν τον εχω χρησιμοποιήσει ποτε. Αμα μπορεις δοκιμασε τον σε κανα μαγαζι να δεις πως ειναι πανω στην μηχανη.
Εγω με τον 40-150 ,στο χερι βγαζω καθαρες φοτος μονο την ημερα, οποτε με τον 70-300 θα ειναι ακομα πιο δυσκολα τα πραγματα φανταζομαι.

Απάντηση: Re: Γνώμες για τον OLYMPUS ZUIKO DIGITAL ED 70-300mm

Έψαξα σε 4 καταστήματα στο κέντρο και δεν υπήρχε πουθενά.Σε κάνα δυο ήταν στην βιτρινα αλλά δεν ήθελα να τον πάρω(δεν μου τον πρότειναν και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες βέβαια)Τον 70-300 μου τον ανέφερε ο Παπαδάκης και σε πολύ καλή τιμή μάλιστα.Η αλήθεια είναι πως δεν πέρασα από την Φωτοαγορα αλλά για 140 ευρώ παραπάνω να μην προτιμήσω τον 70-300?(Έκανα την βλακεια και δεν πηρα την Ε510 από την βιασύνη μου και απο τοτε ειπα να βάλω μυαλό,ή να προσπαθήσω τουλαχιστον)

Με τριπόδι θα είναι μια χαρά.

μονόδρομος δηλαδή ο 40-150...
σκούρα τα πράγματα(και κουνημένα)

edit:ή αλλιώς τρίποδο αλλά νομίζω πως θα με περιορίζει αρκετά αυτό.
από την άλλη αν προχωρήσω στο μέλλον σε μια E5x0 δεν θα είναι πιο καλή επένδυση o 70 -300?

Last edited:
υπαρχει και ο 40-150 στα 3,5-4,5 , τον εχω, και ειναι τελιος για πορτρετα :)
τον βρήκα τελικά και τον δοκίμασα σε μια 420 γιατί δεν είχα τη μηχανή μαζί μου.
το μόνο που με προβληματίζει τώρα είναι ο όγκος του,ειναι αρκετά πιο μεγάλος από τον καινούργιο 40-150..μήπως έχεις κάπου δείγματα από φωτογραφίες με αυτόν το φακό?

αμα μπεις εδω
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=32115

αμα δεν δουλευει το λινκ ειναι στο AVClub > AVClub Lounge > Photo Gallery > Ταξίδια στο εξωτερικό
kislovodsk - russia

ειναι ολες τραβηγμενες με τον 40-150
ο καινουριος πρεπει να ειναι πιο οξυς αποσο εχω διαβασει
αμα θες κανα πορτρετο μπορω να ανεβασω απο δευτερα

Last edited:
αμα μπεις εδω
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=32115

αμα δεν δουλευει το λινκ ειναι στο AVClub > AVClub Lounge > Photo Gallery > Ταξίδια στο εξωτερικό
kislovodsk - russia

ειναι ολες τραβηγμενες με τον 40-150
ο καινουριος πρεπει να ειναι πιο οξυς αποσο εχω διαβασει
αμα θες κανα πορτρετο μπορω να ανεβασω απο δευτερα

ευχαριστώ για τα δείγματα..ναι αν θες ανέβασε και ένα-δυο πορτρέτα.
μάλλον σε αυτόν θα καταλήξω

ενα παιδακι
p8064141uw4.jpg

Επισης ειναι πολυ καλος για κατι τετιο

p8215231ig9.jpg

Γενικα ειναι λιγο μεγαλος για την 410 αλλα εμενα μου αρεσει αυτο, και ειναι πιο φωτινος απο τον καινουριο. Ο παλιος επισης ειναι made in japan και μου εχει πεσει 2 φορες και δεν επαθε τιποτα. Ο καινουριος ειναι πιο μικρος και πιο οξυς μερικοι λενε.

τελικά απέρριψα τον 70:300 και έμεινα ανάμεσα στον παλιό και στον καινούργιο 40-150.

σήμερα βρήκα και τους δύο στα ίδια λεφτά και αφού σκέφτηκα τα συν και τα πλην και των δύο αγόρασα τον παλιό 40-150.
τον δοκίμασα λίγο και (σαν ψάρι που είμαι)μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις:BDGBGDB55:

γιατι εκτος απο τα διαφορα ''ασημαντα'' συν της 510 εναντι της 410 υπάρχει και το σημαντικότερο όλων που είναι η σταθεροποιήση στο σωμα που έχει η 510

συγχαρητηρια!
καλες λυψεις:)
οταν εχει αρκετο φως , δεν χρειαζεται συνηθως το stabilization

συγχαρητηρια!
καλες λυψεις:)
οταν εχει αρκετο φως , δεν χρειαζεται συνηθως το stabilization

Συμφωνώ αν και η σταθεροποίηση με έχει βοηθήσει πάρα πολύ (Ε-3).
Εχω φωτογραφίες με την Ε-1 και τον Sigma 50-200 σε full tele με ταχύτητες 1/250 1/300 και δεν υπάρχει κούνημα μόνο softness και αυτό λόγω φακού.