H σημερινή κυβέρνηση...............

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,041
Λάρισα
είναι η καταστροφικότερη όλων των εποχών ή είναι μια παρέα άσχετων και .........(δεν γράφω λόγω λογοκρισίας). Σήμερα πλέον είναι το αποκορύφωμα με αυτον τον Βενιζέλο. Ανακοινωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το 85% των Δ.Υ, δεν θα θιγούν απο το νέο μισθολόγιο και αναρωτιέμαι γιατί το κάνει και δημιουργεί όλα αυτά τα προβλήματα στον τόπο αυτές τις ώρες. Τελικά αυτοί της κυβέρνησης πρέπει να συλληφθούν και να φυλακιστούν. διότι
1. Δύο χρόνια ο ΓΑΠ πριν τις εκλογές του 2009, γύριζε όλον τον κόσμο και κατηγορούσε την χώρα του ότι είναι διεφθαρμένη κλπ κλπ.
2. ΕΚΛΈΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ (πρέπει να γίνει εξεταστική επιτροπή).
3. Μπορούσε μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2010 ο παπακωνσταντίνου να δανειστεί όταν ήταν στις 130 μονάδες τα σπρεντσ και όχι να πάει τον Μάρτιο στις 450.
4. Ενώ δεν ήξεραν την κατάσταση της χώρες μας έβαλαν στο ΔΝΤ και μάλιστα χωρίς σχέδιο και διαπραγμάτευση.
5. Νομοθετούνται πολλά νομοσχέδια και δεν εφαρμόζεται κανένα επειδή έτσι γουστάρουν οι Δ.Υ. και κάνουν λευκή απεργία.
6. Παραιτείται η κυβέερνηση και απο μόνη της ξεπαρετείται.
7. Δεν παίρνει μια απόφαση τι θα γίνει επιτέλους με την γάγκραινα των Δ.Υ. να τους διώξει όλους και να ησυχάσουμε. Οι εφορίες έχουν τα τελευταία τρία χρόνια (μην πάμε και παραπίσω) μηδενικό έργο και αναγκάζεται επειδή οι φόροι πρέπει να εισπραχθούν να το αναθέσει σε ιδιώτες, όπως και το ελεγκτικό έργο το ίδιο όπως και τις περισσότερες εργασίες τις έχει αναθέσει στους λογιστές, και ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥς ΤΑΖΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΎΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ δηλαδή τι κάνουμε κουκιά σπέρνω.
8. Δείχνει τις τελεταίες μέρες τον χοντρό να φεύγει με δυό ολόιδιες 750άρες BMW, σε εποχή κρίσης και με κουστοδία.
Ενα άλλο δείγμα ασχετοσύνης ή και ..................... αντί να περικόψουν όλα αυτά τα οφίκια που μοίρασαν ασύστολα τόσα χρόνια στους Δ.Υ., τα δικά τους οφίκια, των δικαστικών και των υπαλλήλων της Βουλής βγαίνει και λέει ότι στο 15% των ρετιρέ που θα θιγούν απ το ενιαίο μισθολόγιο θα το κάνει σταδιακά γιατί λέει αναστατώνεται η ζωή τους. Του ιδιωτικού τομέα που έχει καταστραφεί η ζωή στην ανεργία και στα χρέη τον ζητάει και εισφορά αλληλεγγύης.
Αυτούς όλους τους καταστροφικούς ερασιτέχνες επιμένουμε να τους λέμε κυβέρνηση και μάλιστα όταν ρωτήθηκε ο έτερος χοντρός αν νομιμοποιείται η κυβέρνηση κάτω απο αυτές τις συνθήκες να κυβερνά; απάντησε φυσικά!!!
Ειλικρινά δεν ηθελα να τα γράψω αυτά γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι τέτοιος λαός που είμαστε τέτοιοι πολιτικοί μας αρμόζουν αφού και αυτοί απο τα μέσα μας είναι, αλλά σήμερα μετά τις σημερινές δηλώσεις του χοντρού πλέον πιστεύω ότι οι χαρακτηρισμοί μου και πολύ επιεικείς είναι. Στις κρισιμότερες στιγμές της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας δυστυχώς έχουμε τους χειρότερους πολιτικούς, έρμαια των συντεχνιακών συμφερόντων, των επαγγελματικών συνομοταξιών και ουκ έστιν τέλος.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ:ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΏΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ; ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙς ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΚΟΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ.

Last edited:
Μακάρι να μπορούσα να σας γράψω μια φανταστική ιστορία που εξελίσσεται εδώ και λίγους μήνες μπροστά στα μάτια μου,και την είχα προβλέψει.
Ένα παιδί 17 χρονών που προσπαθεί να χωθεί στο εν λόγο μ*λ*κοκόμα,με τον πιο αηδιαστικό τρόπο,και έχει μπλεχτεί με τις ακόμα πιο αηδιαστικές φάτσες του (με αυτούς που τους έστειλε κάποτε ο παππούς με ένα μπιλιέτο και ένα κεφάλι τυρί στην Αθήνα)...

Γι'αυτό μεγάλωσε το δημόσιο, έβαζαν, για να έχουνε ψήφους να βγαίνουν και να τρώνε..... Δεν μπορείς να μιλάς για το ενα εκατομύριο Έλληνες που ταλαιπωρούν τα άλλα δεκα, κύριε Λοβέρδε γιατί εσεις το κάνατε....

Όλα καλά... αλλά αδυνατώ να κατανοήσω τον όρο "σημερινή"...

ελπίζουμε για καλύτερα σε καμία από τις χθεσινές μήπως?

Κατ´αρχην εχει διαψευσθεί παντελώς πως τα δανεια τα προκαλεσαν οι Δ.Υ....

Αυτό το σενάριο κοντεύει να το παρατήσει ακομα και ο Πάσχος...

Last edited:
5. Νομοθετούνται πολλά νομοσχέδια και δεν εφαρμόζεται κανένα επειδή έτσι γουστάρουν οι Δ.Υ. και κάνουν λευκή απεργία.
7. Δεν παίρνει μια απόφαση τι θα γίνει επιτέλους με την γάγκραινα των Δ.Υ. να τους διώξει όλους και να ησυχάσουμε. Οι εφορίες έχουν τα τελευταία τρία χρόνια (μην πάμε και παραπίσω) μηδενικό έργο και αναγκάζεται επειδή οι φόροι πρέπει να εισπραχθούν να το αναθέσει σε ιδιώτες, όπως και το ελεγκτικό έργο το ίδιο όπως και τις περισσότερες εργασίες τις έχει αναθέσει στους λογιστές, και ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥς ΤΑΖΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΎΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ δηλαδή τι κάνουμε κουκιά σπέρνω.
αυτά τα οφίκια που μοίρασαν ασύστολα τόσα χρόνια στους Δ.Υ., τα δικά τους οφίκια, των δικαστικών και των υπαλλήλων της Βουλής βγαίνει και λέει ότι στο 15% των ρετιρέ που θα θιγούν απ το ενιαίο μισθολόγιο θα το κάνει σταδιακά γιατί λέει αναστατώνεται η ζωή τους.

Κατ' αρχάς γράφεις βλακείες αναμασώντας την αισχρή προπαγάνδα περί λευκής απεργίας στις ΔΟΥ. Η γυναίκα μου κάθε μέρα φέρνει 2-3 ώρες δουλειά στο σπίτι. Και έχει να ακούει και τα δικαιολογημένα παράπονα του κόσμου για τα χαράτσια λες και νομοθετεί η ίδια (ναι κάνει και συναλλαγή, έχουν το μισό προσωπικό από τις οργανικές). Και απορώ πως τα καταφέρνει και τους αντιμετωπίζει όλους με ευγένεια. Οι περιφερειακοί επιθεωρητές παίρνουν κάθε μέρα τηλέφωνο και τους τρέχουν για έσοδα, απειλώντας τους με ΕΔΕ και καθαιρέσεις. Φαντάζομαι ορέγεσαι την πίτα ως ιδιώτης ελεγκτής. Από αυτούς που θα πληρώνονται ακόμα και για ελέγχους που δε θα φέρνουν αποτέλεσμα σύμφωνα με το νέο νόμο.

Περι εφεδρείας, αυτή είναι διάτρητη συνταγματικά και ακόμη ψάχνονται πως θα την εφαρμόσουν.

Περί ενιαίου μισθολογίου σου υπενθυμίζω ότι ήδη ανακοινώθηκε 20% οριζόντια μείωση πριν την εφαρμογή του. Το οποίο σημαίνει ότι μειώνονται οι μισθοί όλων. Και θα υπάρξει νέα μείωση με το ενιαίο για τους "υψηλόμισθους". Συν του ότι ήδη από πέρυσι είχαμε τριπλές μειώσεις σε επιδόματα, κοψίματα δώρων κλπ. Με τη σταδιακή μείωση των "ρετιρέ" (δηλ γύρω στο 1900 μισθό πριν το -20% που έχει ανακοινωθεί), αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να μη σκάσουν απανωτά τα στεγαστικά όλων αυτών που έβαλαν ενέχυρο το μισθό τους. Γιατί τότε θα έχουν πρόβλημα οι Τράπεζες και το Παρακαταθηκών.

Αυτό το μήνα πήρα -200 ευρώ λόγω διάφορων αναδρομικών κρατήσεων και περικοπών, μείωσης αφορολογήτου κλπ κρατήσεων. Θέλω και διακόσια βενζίνη για να πηγαινοέρχομαι από τη δουλειά. Καθαρά λεφτά στο χέρι 900 περίπου. Η γυναίκα μου πήρε -400 ευρώ μισθό δεκαπενθημέρου. Επίσης έχουμε να πληρώσουμε και 900 ευρώ από εισφορά αλληλεγγύης.

Επίσης μου χρωστά ο ΟΠΑΔ 2000 ευρώ ιατρικά και κάθε μήνα που περνά πληρώνω από την τσέπη μου ιατρικά την ώρα που μου παρακρατούν κανονικότητα για περίθαλψη.

Από αυτά που έγραψες για το ότι δεν εφαρμόζονται περικοπές ή δεν καταλαβαίνεις από αριθμούς, πράγμα που με κάνει να αμφιβάλλω για τις επαγγελματικές σου γνώσεις ή είσαι κακεντρεχής και κομπλεξικός, κάτι που θα κατανοούσα απολύτως.

Με αναγκάζεις να περιαυτολογήσω αλλά δε μπορώ να κάνω αλλιώς για να σου απαντήσω.

Όπως γνωρίζεις από το παρελθόν είμαι 12 χρόνια εκπαιδευτικός. Η γυναίκα μου είναι προϊσταμένη εισοδήματος στη ΔΟΥ Χίου. Και οι δυο έχουμε μπει με ΑΣΕΠ, μάλιστα η γυναίκα μου τρίτη πανελλαδικά σε σειρά. Και οι δύο έχουμε μεταπτυχιακά. Η γυναίκα μου πρώτη με υποτροφία ενώ δούλευε στη ΔΟΥ και εγώ τρίτος στη χρονιά μας. Χώρια τα μικροδιπλώματα (proficiency, ECDL κλπ).

Get a life και μην ασχολείσαι με άτομα που δε γνωρίζεις. Αν ποθείς τόσο τα προνόμια των ΔΥ μπορούσες να δώσεις εξετάσεις στον ΑΣΕΠ. ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ βέβαια ότι θα τα κατάφερνες.

Last edited:
Re: Απάντηση: H σημερινή κυβέρνηση...............

Κατ´αρχην εχει διαψευσθεί παντελώς πως τα δανεια τα προκαλεσαν οι Δ.Υ....

.... καλό το παραμύθι τους, αλλά δεν έχει δράκο.:D

Πρώτα "φούσκωσαν" το έλλειμμα.

Μετα έφεραν το ΔΝΤ, αφού το παρουσίασαν ως "σωτηρία"

Μετά άρχισαν τα χαράτσια.

Και δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ.

Ωρα να ξυπνάμε απο το λήθαργο.

(*) Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ξεχωριστό θέμα αυτά τα έχουμε συζητήσει και τα συζητάμε σε διπλανό νήμα.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: H σημερινή κυβέρνηση...............

(*) Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ξεχωριστό θέμα αυτά τα έχουμε συζητήσει και τα συζητάμε σε διπλανό νήμα.....

Κανένα προβλημα...

Ας ανοίξουν και άλλα νήματα .

Και στο νήμα με την Τουρκια άλλως τε που εντελώς καλοπροαίρετα ανοιχθηκε με στοχο την σοβαρή συζήτηση, οι όποιες ''κακοηχες'' παρεμβάσεις πού ανέκριναν μέλη ''αν θα πολεμήσουν γιά την πατρίδα'' πήγαν μόνες τους γιά ξεκούραση...

Δε συγκεντρώθηκε η ''κρισιμη'' μάζα ''στρατόκαυλων'' -βασικά ήταν ένας μονος του-και αποφάσισε να αλλάξει κατάστημα//

Σιγά τά ωά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: H σημερινή κυβέρνηση...............

Γιατί λέγε λέγε ο χριστιανός μπερδεύτηκα (και στο τέλος τα πίστεψα)

Από παπαγάλους πάντως για ευρωπαϊκή χώρα μια χαρά τα πάμε..

Ότι να ναι....

παίδες απο συγγενικά μου πρόσωπα σας εφιστώ την προσοχή....

Το ΣΚΑΙ και το MEGA καίνε εγκεφαλικά κύτταρα.....Κόφτε τα όσο γίνεται πιο νωρίς....Μετά το πέρας του "ορίου" ασφαλείας, δεν υπάρχει γυρισμός.....

Ότι να ναι....

παίδες απο συγγενικά μου πρόσωπα σας εφιστώ την προσοχή....

Το ΣΚΑΙ και το MEGA καίνε εγκεφαλικά κύτταρα.....Κόφτε τα όσο γίνεται πιο νωρίς....Μετά το πέρας του "ορίου" ασφαλείας, δεν υπάρχει γυρισμός.....

attachment.php

:dead::computer:

Attachments

• ggg.jpg
    ggg.jpg
    19.2 KB · Views: 281
Η εφεδρεία προσκρούει σε Σύνταγμα - νόμους

Πηγή: Ελευθεροτυπία
Της ΒΑΝΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σε πέντε συνταγματικά και νομικά εμπόδια προσκρούει η εργασιακή εφεδρεία, σύμφωνα με τους συνταγματολόγους Κ. Χρυσόγονο και Γ. Κατρούγκαλο.
Οι πολλαπλές αστοχίες της ρύθμισης συνίστανται στο ότι:

- Η αρμοδιότητα επιλογής των «εφέδρων» ανήκει στο σκληρό πυρήνα άσκησης δημόσιας εξουσίας και δεν μπορεί να εκχωρείται σε ιδιωτικούς φορείς.
- Δεν έχει θεσπιστεί σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων.
- Δεν έχει εκδοθεί προεδρικό διάταγμα, το οποίο που θα καθορίζει τη διαδικασία και τον τρόπο ένταξης στην εφεδρεία.
- Δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε οργανισμούς χωρίς πλεονάζον προσωπικό.
- Η επιλογή πρέπει να υπακούει στις συνταγματικές αρχές (ισότητα, αξιοκρατία) και στους κοινοτικούς περιορισμούς για τις ομαδικές απολύσεις.

Κ. Χρυσόγονος:
Οχι στη συμμετοχή ιδιωτικών φορέων

Η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων δεν εμποδίζει την απόλυσή τους ή, πολύ περισσότερο, την τοποθέτησή τους σε καθεστώς εργασιακής «εφεδρείας», παρά μόνο προϋποθέτει την προηγούμενη νομοθετική κατάργηση των θέσεών τους. Ωστόσο, ακόμη και εφόσον καταργηθεί ορισμένος αριθμός θέσεων, η επιλογή των υπαλλήλων που θα απολυθούν (ή θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία), μέσα από το μεγαλύτερο σύνολο υπαλλήλων οι οποίοι κατέχουν ομοειδείς θέσεις, οφείλει να γίνει με σεβασμό στις αρχές της ισότητας και της (αντίστροφης) αξιοκρατίας. Συνεπώς, ή θα έπρεπε να υπάρξει ατομική αξιολόγηση του συνόλου των υπαλλήλων και λεπτομερής συγκριτική αξιολόγηση της επιλογής των «εφέδρων», πράγμα προφανώς ανέφικτο μέσα στα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια που υπαγορεύει η περιβόητη «τρόικα», ή αλλιώς θα έπρεπε να θεσπιστεί σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων.

Τα κριτήρια αυτά (π.χ. προηγούμενες πειθαρχικές καταδίκες, υστέρηση σε τίτλους σπουδών κ.λπ.) θα οδηγούσαν σε μια οιονεί αντίστροφη μοριοδότηση του συνόλου των υπαλλήλων, με κατάληξη την επιλογή των «εφέδρων». Σε κάθε περίπτωση αποκλείεται, κατά την ορθότερη άποψη, η συμμετοχή στην όλη διαδικασία ιδιωτικών φορέων, δεδομένου ότι η με οποιονδήποτε τρόπο αξιολόγηση και επιλογή προς απομάκρυνση δημοσίων υπαλλήλων συνιστά άσκηση αρμοδιοτήτων αναγομένων στο σκληρό πυρήνα της δημόσιας εξουσίας (δηλαδή της λαϊκής κυριαρχίας) και ως τέτοια πρέπει να ασκείται μόνον από φορείς παρόμοιας εξουσίας (σχετική η απόφαση 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας).
Γ. Κατρούγκαλος:

Αδύνατη η άμεση εφαρμογή της

Η εργασιακή εφεδρεία συνιστά απόλυση με αναστολή ή, κατά την έκφραση του συναδέλφου Α. Καζάκου, «απόλυση με φερετζέ». Προβλέπεται στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου (3896/2011), αποκλειστικά όμως για το προσωπικό των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου. Για το «στενό Δημόσιο» δεν υπάρχει ακόμη σχετική πρόβλεψη, άρα είναι αδύνατο να εφαρμοστεί άμεσα. Εξάλλου, λόγω της συνταγματικής προστασίας της μονιμότητας, που προστατεύει την εργασιακή σχέση του δημοσίου υπαλλήλου όσο υπάρχει η οργανική του θέση, δεν μπορεί να εφαρμοστεί όσο διατηρείται η τελευταία.

**Και για το προσωπικό των Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΚΟ), όμως, δεν είναι νόμιμο να εφαρμοστεί με τον τρόπο που ζητήθηκε με τις πρόσφατες εγκυκλίους. Και τούτο γιατί, κατά τη ρητή πρόβλεψη του άρθρου 37 παρ. 7 του νόμου, αφορά επί λέξει: «τυχόν πλεονάζον προσωπικό». Συνεπώς, αφενός δεν μπορεί να εφαρμοστεί γενικώς και αδιακρίτως, όπως επιχειρήθηκε. Αφετέρου -και κυρίως- δεν έχει έδαφος εφαρμογής όπου υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις, όπως είναι ο κανόνας.

**Συνεπώς, η απαίτηση να ορίσει κάθε ένας από τους δημόσιους φορείς ως πλεονάζον προσωπικό το 10% όσων απασχολούνται σε αυτόν είναι παράνομη και ουσιαστικά συνιστά τιμωρία που επιβάλλεται επί δικαίους και αδίκους. (Ο αποδεκατισμός -decimatio- ήταν η έσχατη ποινή που μπορούσε να επιβληθεί σε μια ρωμαϊκή λεγεώνα. Πρβλ. Πολύβιος VI.38.)

Παρόμοια οριζόντια μέτρα, άλλωστε, δεν βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα, εφόσον αναπαράγουν, απλώς σε κατώτερο επίπεδο, τη στρεβλή κατανομή προσωπικού. Σημειωτέον ότι, αντίθετα με όσα διαδίδονται συστηματικά, το Ελληνικό Δημόσιο δεν πάσχει από υπερτροφία, εφόσον τόσο από πλευράς υπαλλήλων όσο και από πλευράς μισθολογικής δαπάνης βρίσκεται περίπου στο μέσο όρο της Ε.Ε. Πάσχει, αντιθέτως, λόγω των πελατειακών πολιτικών των δύο μεγάλων κομμάτων, από κακή κατανομή των ανθρώπινων πόρων.

**Τέλος, προϋπόθεση για την εφαρμογή του μέτρου είναι η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τα κριτήρια και τη διαδικασία της υπαγωγής στην εργασιακή εφεδρεία, το οποίο θα πρέπει πρώτα να περάσει από επεξεργασία από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το Προεδρικό Διάταγμα αυτό δεν θα κριθεί μόνο με βάση τις συνταγματικές επιταγές (αξιοκρατία, ισότητα, δικαίωμα στην εργασία, άρα και κατοχύρωση του δικαιώματος στην αποζημίωση, που ο θεσμός της εφεδρείας καταστρατηγεί), αλλά και με βάση τους κοινοτικούς περιορισμούς για τις ομαδικές απολύσεις, εφόσον, όπως προαναφέρθηκε, η εφεδρεία συνιστά ουσιαστικά απόλυση.

Τόσο το Προεδρικό Διάταγμα αυτό όσο και οι επιμέρους αποφάσεις ένταξης προσωπικού στην εφεδρεία μπορούν να προσβληθούν με ένδικα μέσα (το πρώτο με αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι τελευταίες, κατά περίπτωση, στα Διοικητικά Εφετεία και στα Μονομελή Πρωτοδικεία). *

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=314069

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.
Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα.
Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα.
Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο. (άσχετο)

1) ...πιστεύω ακράδαντα ότι τέτοιος λαός που είμαστε τέτοιοι πολιτικοί μας αρμόζουν...

2) ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ:ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΏΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ...;
1) Τέτοια μοίρα ούτε στο λαό των Ελοχίμ και του Κθούλου δεν αξίζει. :afraid:

2) Οι αγέννητοι...:goodnight:

Κατ' αρχάς γράφεις βλακείες αναμασώντας την αισχρή προπαγάνδα περί λευκής απεργίας στις ΔΟΥ. Η γυναίκα μου κάθε μέρα φέρνει 2-3 ώρες δουλειά στο σπίτι. Και έχει να ακούει και τα δικαιολογημένα παράπονα του κόσμου για τα χαράτσια λες και νομοθετεί η ίδια (ναι κάνει και συναλλαγή, έχουν το μισό προσωπικό από τις οργανικές). Και απορώ πως τα καταφέρνει και τους αντιμετωπίζει όλους με ευγένεια. Οι περιφερειακοί επιθεωρητές παίρνουν κάθε μέρα τηλέφωνο και τους τρέχουν για έσοδα, απειλώντας τους με ΕΔΕ και καθαιρέσεις. Φαντάζομαι ορέγεσαι την πίτα ως ιδιώτης ελεγκτής. Από αυτούς που θα πληρώνονται ακόμα και για ελέγχους που δε θα φέρνουν αποτέλεσμα σύμφωνα με το νέο νόμο.

Περι εφεδρείας, αυτή είναι διάτρητη συνταγματικά και ακόμη ψάχνονται πως θα την εφαρμόσουν.

Περί ενιαίου μισθολογίου σου υπενθυμίζω ότι ήδη ανακοινώθηκε 20% οριζόντια μείωση πριν την εφαρμογή του. Το οποίο σημαίνει ότι μειώνονται οι μισθοί όλων. Και θα υπάρξει νέα μείωση με το ενιαίο για τους "υψηλόμισθους". Συν του ότι ήδη από πέρυσι είχαμε τριπλές μειώσεις σε επιδόματα, κοψίματα δώρων κλπ. Με τη σταδιακή μείωση των "ρετιρέ" (δηλ γύρω στο 1900 μισθό πριν το -20% που έχει ανακοινωθεί), αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να μη σκάσουν απανωτά τα στεγαστικά όλων αυτών που έβαλαν ενέχυρο το μισθό τους. Γιατί τότε θα έχουν πρόβλημα οι Τράπεζες και το Παρακαταθηκών.

Αυτό το μήνα πήρα -200 ευρώ λόγω διάφορων αναδρομικών κρατήσεων και περικοπών, μείωσης αφορολογήτου κλπ κρατήσεων. Θέλω και διακόσια βενζίνη για να πηγαινοέρχομαι από τη δουλειά. Καθαρά λεφτά στο χέρι 900 περίπου. Η γυναίκα μου πήρε -400 ευρώ μισθό δεκαπενθημέρου. Επίσης έχουμε να πληρώσουμε και 900 ευρώ από εισφορά αλληλεγγύης.

Επίσης μου χρωστά ο ΟΠΑΔ 2000 ευρώ ιατρικά και κάθε μήνα που περνά πληρώνω από την τσέπη μου ιατρικά την ώρα που μου παρακρατούν κανονικότητα για περίθαλψη.

Από αυτά που έγραψες για το ότι δεν εφαρμόζονται περικοπές ή δεν καταλαβαίνεις από αριθμούς, πράγμα που με κάνει να αμφιβάλλω για τις επαγγελματικές σου γνώσεις ή είσαι κακεντρεχής και κομπλεξικός, κάτι που θα κατανοούσα απολύτως.

Με αναγκάζεις να περιαυτολογήσω αλλά δε μπορώ να κάνω αλλιώς για να σου απαντήσω.

Όπως γνωρίζεις από το παρελθόν είμαι 12 χρόνια εκπαιδευτικός. Η γυναίκα μου είναι προϊσταμένη εισοδήματος στη ΔΟΥ Χίου. Και οι δυο έχουμε μπει με ΑΣΕΠ, μάλιστα η γυναίκα μου τρίτη πανελλαδικά σε σειρά. Και οι δύο έχουμε μεταπτυχιακά. Η γυναίκα μου πρώτη με υποτροφία ενώ δούλευε στη ΔΟΥ και εγώ τρίτος στη χρονιά μας. Χώρια τα μικροδιπλώματα (proficiency, ECDL κλπ).

Get a life και μην ασχολείσαι με άτομα που δε γνωρίζεις. Αν ποθείς τόσο τα προνόμια των ΔΥ μπορούσες να δώσεις εξετάσεις στον ΑΣΕΠ. ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ βέβαια ότι θα τα κατάφερνες.

Εχεις κάτι μαζί μου; με ξέρεις; σε χαρακτήρισα προσωπικά; σε έθιξα; Κύριοι της διαχείρησης απαιτώ να σβηστούν οι ύβρεις και τα υπονοούμενα στο πρόσωπό μου.

Ωπα Βαγγελη μισο λεπτο.Στο κειμενο με το οποιο ανοιξες αυτο το θεμα τα’χωνεις χοντρα στους Δ.Υ.Τους χαρακτηριζεις γαγγραινα και ευχεσαι να απολυθουν ολοι.Το κειμενο σου παραμενει αυτουσιο και δεν το πειραζει κανενας.Δηλαδη δεν περιμενες αντιδραση?
Ο Δημητρης ειναι Δ.Υ.και λογικα θιχτηκε και σου απαντησε.
Επ’αυτου δεν σβηνεται τιποτα καθως εσεις οι δυο φερετε την ευθυνη των γραφομενων σας.

Last edited:
"Δεν παίρνει μια απόφαση τι θα γίνει επιτέλους με την γάγκραινα των Δ.Υ. να τους διώξει όλους και να ησυχάσουμε"

Αυτό δηλαδή να μην το πάρουμε προσωπικά? Ευχαριστούμε για την ευχή να απολυθούμε.
Επίσης ο Δημήτρης δεν σε χαρακτήρισε γάγγραινα. Απλώς είπε ότι γράφεις βλακείες και αναμασάς κλισέ, πράγμα που α) αληθεύει, β) είναι πολύ πιο ήπιο από τους δικούς σου χαρακτηρισμούς.

Βρίζετε με το χυδαιότερο τρόπο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους - άκου γάγγραινα - και παρεξηγείστε που σας λέμε ότι λέτε βλακείες. Ζητάτε και τα ρέστα απά πάνω, παραπάει αυτή η ιστορία πια.

Παρακαλώ κι εγώ με τη σειρά μου τη διαχείριση να αφήσει τα μηνύματα ως έχουν, ως μνημείο καλών τρόπων και κοινωνικής συμπεριφοράς.

Εδώ δεν παρεξηγηθήκαμε εμείς που βριζόμαστε χυδαία, το "βλακείες" συγκριτικά είναι φιλοφρόνηση.