HDMI 1.3:ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ;

19 June 2006
9
Ωραία! Όλα καλά. Και Hi-Def εικόνα αποκτήσαμε και ήχο μέσω HDMI 1.3. Αυτό το τελευταίο δεν είναι λίγο...θολό; Διότι ναι μεν η ηχητική πληροφορία είναι ασυμπίεστη αλλά αν τα ενισχυτικά του x ΑV ενισχυτή είναι "δια τα μπάζα" τότε τι ήχο θα εισπράξεις; Και εν κατακλείδι ρωτώ: Αν ένας "παλιός" καλός ΑV, χωρίς εισόδους HDMI αλλά με την ταπεινή ψηφιακή (ομοαξονική ή οπτική) διασύνδεσή του παίζει "παπάδες" (σε επίπεδο χροιών, διαχωρισμού καναλιών, ισχύος) τότε συγκρίνεται με έναν μέτριο AV του 2008 με HDMI και τα τιαύτα; Υπάρχουν φίλοι που έχουν κάνει σύγκριση των δύο σχολών ενισχυτικών ΑV κι αν ναι με τι αποτελέσματα; Υποθέτω ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων εκεί έξω που έχοντας διαθέσει χρήματα για έναν καλό ενισχυτή προ ενός έτους έχουν πάλι μπροστά τους άλλο ένα δίλλημα για άλλη μια εκταμίευση (μη με κοιτάτε, μια ερώτηση έκανα).

εχω ξαναπει
υπαρχουν 2 αλυσιδες
η μια ειναι η sd
και η αλλη η hd
αν σε καποια παο τις 2 αλυσιδες ολοι οι κρικοι δεν ειναι απο ιδιο μεταλλο
δηλαδη χρυσοι
στην αλλη την αλυσιδα αν οι κρικοι ειναι ολοι χρυσοι
αυτη θα παιζει καλυτερα
ο ασυμπιεστος ηχος δεν ειναι το παν
απο τη στιγμη που καθε τι στην αλυσιδα μας δεν ειναι τοπ , μην περιμενουμε να παρουμε κατι καλυτερο απο την αλλη αλυσιδα που μπορει να ειναι καλυτερη και ας μην λεγεται hd
πολλοι νομιζουν οτι με ενα εισχυτακο του 1,5 χιλιαρικου
και ενα blu ray οτι μπορουν να εχουν καλυτερο ηχο απο ενα ενισχυτη των 3 χιλιαδων ενος dvd player και καλυτερων ηχειων απο την πρωτη περιπτωση
πολλοι νομιζουν με ενα πλει στεισον και ενα νεο ενισχυτη οτι μπηκαν στο κολπο
εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο
και το καλυτερο δεν κανει διακρισεις

Ο ήχος μέσω HDMI έχει νόημα ΜΟΝΟ για τα νέα HD φορμάτ ήχου λόγω μεταφοράς μεγαλύτερου bandwidth που απαιτούν τα νέα φορμάτ. Οταν μιλάμε για το κλασσικό DD5.1 τότε και βέβαια η coaxial ή η οπτική ίνα κάνει μια χαρά την δουλειά της.

Αρα λοιπόν το θέμα αναγάγεται στο αν έχει νόημα να τα σκάσει κάποιος για τα νέα φορμάτ ήχου, την στιγμή που θα είναι υπερευχαριστημένος με τον υπάρχον ενισχυτή/αποκωδικοποιητή του.

Κατά την γνώμη μου θα πρέπει να βάλει σε μια ζυγαριά πόσες HD ταινίες βλέπει που έχουν τα νέα ψηφιακά φορμάτ ήχου και από την άλλη πόσα απλά DVD.

Διότι αν μιλάμε για κάποιον που δεν βλέπει καν bluray ή βλέπει ελάχιστα λόγω μη δυνατότητας ελληνικών υπότιτλων, τότε δεν χρειάζεται να κάνει καμιά κίνηση και καμιά εκταμίευση.

Αν πάλι , του περισεύουν και ιδιαιτέρως έχει το μικρόβιο που λέγεται "up-to-date" πάλι δεν χρειάζεται να το συζητάμε γιατί θα τον αγοράσει έχει δεν έχει διαφορά.

Βαγγέλη για να μην μιλάμε θεωρητικά, πες μας τι ενισχυτή έχεις ήδη και πόσες ταινίες High Definition βλέπεις για να συζητήσουμε αν αξίζει να προβείς σε εκταμίευση ή όχι.

Ωραία! Όλα καλά. Και Hi-Def εικόνα αποκτήσαμε και ήχο μέσω HDMI 1.3. Αυτό το τελευταίο δεν είναι λίγο...θολό; Διότι ναι μεν η ηχητική πληροφορία είναι ασυμπίεστη αλλά αν τα ενισχυτικά του x ΑV ενισχυτή είναι "δια τα μπάζα" τότε τι ήχο θα εισπράξεις; Και εν κατακλείδι ρωτώ: Αν ένας "παλιός" καλός ΑV, χωρίς εισόδους HDMI αλλά με την ταπεινή ψηφιακή (ομοαξονική ή οπτική) διασύνδεσή του παίζει "παπάδες" (σε επίπεδο χροιών, διαχωρισμού καναλιών, ισχύος) τότε συγκρίνεται με έναν μέτριο AV του 2008 με HDMI και τα τιαύτα; Υπάρχουν φίλοι που έχουν κάνει σύγκριση των δύο σχολών ενισχυτικών ΑV κι αν ναι με τι αποτελέσματα; Υποθέτω ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων εκεί έξω που έχοντας διαθέσει χρήματα για έναν καλό ενισχυτή προ ενός έτους έχουν πάλι μπροστά τους άλλο ένα δίλλημα για άλλη μια εκταμίευση (μη με κοιτάτε, μια ερώτηση έκανα).

Η συνδεση HDMI σου επιτρεπει να περασεις τα νεα ηχητικα φορμα στον AV σου, προκειμενου να γινει εκει η αποκωδικοποιηση τους και στην συνεχεια ο ηχος στελνεται στα ηχεια μεσω των DAC του ή σε αλλον τελικο ενισχυτη (αν εχουμε τον AV μονο ως προ).
Οποτε, αν ο νεος AV δεν εχει και τοσο καλα DACs ενδεχεται να εχει χειροτερο ηχο απο εναν παλαιοτερο AV με καλα DACs ο οποιος ομως τροφοδοτειται απο τις αναλογικες εισοδους με τα νεα φορμα απο την HD πηγη (πχ ενα BR player το οποιο εχει και αναλογικες εξοδους και HDMI εξοδο). Φυσικα, στην τελευταια περιπτωση η αποκωδικοποιηση των νεων φορμα γινεται εντος της HD πηγης και οχι απο τον AV...
Βεβαια σε καθε περιπτωση τα νεα φορμα παραγουν πολυ καλυτερο ηχο απο το απλο DD/DTS...

Re: Απάντηση: HDMI 1.3:ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ;

Βαγγέλη για να μην μιλάμε θεωρητικά, πες μας τι ενισχυτή έχεις ήδη και πόσες ταινίες High Definition βλέπεις για να συζητήσουμε αν αξίζει να προβείς σε εκταμίευση ή όχι.

Φίλε Τάσο
Η απορία μου δημιουργήθηκε μετά από έρευνα αγοράς για TV. Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με τις εξελίξεις στο ηχητικό κομμάτι του AV αφού είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το σύστημα που έχω (VSX-2014/B&W 602 S3-600 S3-LCR60 S3) παρόλο που δεν παίζει ..."παπάδες", αλλά το PS3 με ΗDMI και ιδίως η έλευση του 1.3 με έκαναν να αναρωτηθώ πια τα άμεσα οφέλη της νέας διασύνδεσης αν συγκρίνουμε έναν κορυφαίο AV ενισχυτή χωρίς HDMI με έναν AV του 2008 και HDMI 1.3. Είναι σαφώς νωρίς να ασχοληθεί κανείς σοβαρά με εκταμιεύσεις και άλλα..."τσεποβόρα", οπότε το ερώτημα μου είναι περισσότερο για να "πάρω μυρωδιά" του τί γίνεται, από κάποιους σαν κι εσάς που το έχετε ψάξει λίγο παραπάνω.

φιλε argi καταρχην ο ασυμπιεστος ηχος ειναι καλυτερος του συμπιεσμενου (αξιωμα),ενας σημερινος ενισχυτης του 3000ρου ειναι καλυτερος απο τον ενισχυτη των 1500 αλλα ο σημερινος 3000ρος περιεχει βεβαιως τα καινουργια φορματ(αν κ αυτο δεν ειναι αξιωμα γιατι πχ ο onkyo875 παιζει ισαξια, αν οχι καλυτερα κατα την γνωμη μου με τον διπλασιας τιμης denon4308,για να μην μιλησουμε για την εικονα).Επισης πιστευω οτι οι σημερινοι ενισχυτες των 1000-1500ε παιζουν καλυτερα απο ενισχυτες 3000-5000ε 4ετιας κ περα,κ εξηγουμαι 1ον απο προσωπικες εμπειριες,ακροασεις 2ον οι σημερινοι ενισχυτες εχουν νεα,καινοτομα,συγχρονα συστηματα διαχειρησης,ελεγχου,παραμετροποιησης του ηχου 3ον τα dac's πχ εξαρτηματα κλπ που πληρωναμε πριν λιγα χρονια σε ενισχυτες των 3000 και ευρω τωρα βγαινουν σε ευρεια παραγωγη κ εχουν γινει πιο φθηνα,πχ θυμαστε οτι πριν λιγα χρονια για να χεις THX ULTRA(χωρις να ναι πανακεια)πληρωνες 5000ρο σε ενισχυτη,σημερα ο ταπεινος 875 το χει.Να μιλησουμε για προβολικα?που διναμε 5000ρο σε 800Χ600 χωρις φως προβολεα κ λεγαμε φθηνος ειναι κ σημερα με 1000κο εχουμε προβολικο μακραν καλυτερο,η παιρνουμε το esoteric κ την αλλη μερα βγαινει το ps3 που κοστιζει ενα 0 λιγοτερο κ παιζει bd κ αναστεναζει το καλυτερο dvd του κοσμου κ ποσα αλλα παραδειγματα.Εν τελει πιστευω οτι το HD ειναι επανασταση(μεχρι την επομενη)κ οτι οι εταιριες συνειδητοποιησαν οτι καλυτερα να μπει η υψηλη τεχνολογια στο σπιτι του μεσου καταναλωτη,κ οχι μονο ακριβα σε λιγους.Κ οτι δεν αξιζει να κανεις μεγαλες επενδυσεις σε μηχανακια που αλλαζει γρηγορα η τεχνολογια τους πχ προβολικα,tv,av ενισχυτες κλπ αλλα σε μηχανηματα που επιδεχονται πιο δυσκολα αλλαγων οπως πχ ηχεια,τελικοι κλπ κ ποτε επενδυση οταν στον αερα μυρισει αλλαγη(αλλα ποιος το κανει οταν εχει το σαρακι,χαχα)Αυτα εν πολλοις κ συγνωμη για την φλυαρια μου κ την εκτροπη μου εκτος θεματος σε καποια σημεια.

Συμφωνω με την αποψη του GABX9. Και αυτο διοτι μιλαμε για τις νεες τεχνολογιες. Δηλαδη εαν προσπαθουμε να συγκρινουμε τα μηχανηματα που μας πλασαρουν οι εταιρειες σημερα με αυτα του παρελθοντος...δεν υπαρχει συγκριση. Ειναι ανομοια πραγματα. Ολοι μας θα αφομοιωσουμε την νεα τεχνολογια HD. Αυτο ειναι σιγουρο..... Απλα σε αυτην την δεδομενη χρονικη στιγμη που συζηταμε δεν υπαρχει η απολυτη αναγκη HD. Ειναι ομως μπροστα μας (σκεφτειτε πως σε 2-3 χρονια στα videoclub, ολες οι νεες ταινιες να υπαρχουν μονο σε blueray disc!) και δυστυχως η ευτυχως οι av που αγοραστηκαν περυσι η προπερσι δεν θα μας ικανοποιουν στο μελλον ξεροντας οτι υπαρχουν συστηματα με 10ηχεια π.χ. Συνοψιζω λεγοντας πως μεχρι στιγμης φιλε Βαγγελη θεωρω οτι εισαι οκ. Αλλα σε 1-2 χρονια θα ψαχνεσαι...και αυτο γιατι δεν συμβιβαζεσαι! Ετσι δεν ειναι? Δεν θα σε αναγκασει κανενας να προχωρησεις στην αναβαθμιση του συστηματος σου....(αμεσα) Προσοχη!...μιλαμε για home cinema ηχο, οκ?

Απάντηση: Re: HDMI 1.3:ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ;

φιλε argi καταρχην ο ασυμπιεστος ηχος ειναι καλυτερος του συμπιεσμενου (αξιωμα),ενας σημερινος ενισχυτης του 3000ρου ειναι καλυτερος απο τον ενισχυτη των 1500 αλλα ο σημερινος 3000ρος περιεχει βεβαιως τα καινουργια φορματ(αν κ αυτο δεν ειναι αξιωμα γιατι πχ ο onkyo875 παιζει ισαξια, αν οχι καλυτερα κατα την γνωμη μου με τον διπλασιας τιμης denon4308,για να μην μιλησουμε για την εικονα).Επισης πιστευω οτι οι σημερινοι ενισχυτες των 1000-1500ε παιζουν καλυτερα απο ενισχυτες 3000-5000ε 4ετιας κ περα,κ εξηγουμαι 1ον απο προσωπικες εμπειριες,ακροασεις 2ον οι σημερινοι ενισχυτες εχουν νεα,καινοτομα,συγχρονα συστηματα διαχειρησης,ελεγχου,παραμετροποιησης του ηχου 3ον τα dac's πχ εξαρτηματα κλπ που πληρωναμε πριν λιγα χρονια σε ενισχυτες των 3000 και ευρω τωρα βγαινουν σε ευρεια παραγωγη κ εχουν γινει πιο φθηνα,πχ θυμαστε οτι πριν λιγα χρονια για να χεις THX ULTRA(χωρις να ναι πανακεια)πληρωνες 5000ρο σε ενισχυτη,σημερα ο ταπεινος 875 το χει.Να μιλησουμε για προβολικα?που διναμε 5000ρο σε 800Χ600 χωρις φως προβολεα κ λεγαμε φθηνος ειναι κ σημερα με 1000κο εχουμε προβολικο μακραν καλυτερο,η παιρνουμε το esoteric κ την αλλη μερα βγαινει το ps3 που κοστιζει ενα 0 λιγοτερο κ παιζει bd κ αναστεναζει το καλυτερο dvd του κοσμου κ ποσα αλλα παραδειγματα.Εν τελει πιστευω οτι το HD ειναι επανασταση(μεχρι την επομενη)κ οτι οι εταιριες συνειδητοποιησαν οτι καλυτερα να μπει η υψηλη τεχνολογια στο σπιτι του μεσου καταναλωτη,κ οχι μονο ακριβα σε λιγους.Κ οτι δεν αξιζει να κανεις μεγαλες επενδυσεις σε μηχανακια που αλλαζει γρηγορα η τεχνολογια τους πχ προβολικα,tv,av ενισχυτες κλπ αλλα σε μηχανηματα που επιδεχονται πιο δυσκολα αλλαγων οπως πχ ηχεια,τελικοι κλπ κ ποτε επενδυση οταν στον αερα μυρισει αλλαγη(αλλα ποιος το κανει οταν εχει το σαρακι,χαχα)Αυτα εν πολλοις κ συγνωμη για την φλυαρια μου κ την εκτροπη μου εκτος θεματος σε καποια σημεια.
δεν διαφωνω με αυτα που λες
απλα λεω μιας και καποιος εχει τον ηχο πρεπει να εχει και τα ηχεια και παει λεγοντας
ειναι μια αλυσιδα πραγματων
και πρεπει να ειναι με ισαξιους κρικους
για να παρεις το μεγιστο
αυτο δεν ξερω ποσοι μπορουν να το εχουν

Argi.... μην ισοπεδωνεις με αυτον τον τροπο (ενισχυτακος! 1500 ευρω?). Δηλαδη ενισχυτες ειναι μονο αυτοι ανω των 5000ευρω? Υπαρχει βεβαια η κατηγορια hi-end (αδικως την συκγρινεις με αυτη) αλλα με ενα συνολικο κοστος 5000-6000 ευρω μπορει καποιος να ειναι στο κολπο... Συγκρινε εικονα 1080p απο PS3 (που ειναι της πλακας κατα τα λεγομενα σου) με ενα player 5000 ευρω προ 5ετιας με πολυ χαμηλοτερη αναλυση. Και ομως φιλτατε...μην σε χαλαει που το ταπεινο PS3 βγαζει καλυτερη εικονα (προς το συμφερον σου ειναι αλλωστε). Συμφωνω παντως σε αυτο που λες πως εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο!!!!!!!! αλλα ειπαμε....πες μου τι επαιρνες πριν 5 χρονια με 5-6000 ευρω και τι αποτελεσμα ειχες.....

Η γνωμη μου φιλε Βαγγελη περιμενε κανα 6μηνο να βγουν οι νεες σειρες των ενισχυτων νεας γενιας ( τον μαιο βγαινει πχ ο 876 στην ιαπωνια)να περασουν τις παιδικες ασθενειες οι πρωτοι γιατι υπαρχουν καποια προβληματακια στα πρωτα μηχανακια με τα καινουργια φορματ κ παρε.Μην δωσεις παντως πανω απο 1000-1500ε πιστευω οτι με τον 876 που περιμενω ν αγορασω κ γω θα χεις καλυτερο ηχο απο τον pioneer κ αν θες να επενδυσεις πραγματικα παρε εναν τελικο 2καναλο η 3-η5-η7καναλο κ χρησιμοποιησε τον εκαστοτε av ολοκληρωμενο σαν προ

Argi καταλαβα τι λες αλλωστε εχω δει σε παλιοτερα posts σου οτι συμφωνουμε σε γενικες γραμμες

Απάντηση: Re: HDMI 1.3:ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ;

Argi.... μην ισοπεδωνεις με αυτον τον τροπο (ενισχυτακος! 1500 ευρω?). Δηλαδη ενισχυτες ειναι μονο αυτοι ανω των 5000ευρω? Υπαρχει βεβαια η κατηγορια hi-end (αδικως την συκγρινεις με αυτη) αλλα με ενα συνολικο κοστος 5000-6000 ευρω μπορει καποιος να ειναι στο κολπο... Συγκρινε εικονα 1080p απο PS3 (που ειναι της πλακας κατα τα λεγομενα σου) με ενα player 5000 ευρω προ 5ετιας με πολυ χαμηλοτερη αναλυση. Και ομως φιλτατε...μην σε χαλαει που το ταπεινο PS3 βγαζει καλυτερη εικονα (προς το συμφερον σου ειναι αλλωστε). Συμφωνω παντως σε αυτο που λες πως εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο!!!!!!!! αλλα ειπαμε....πες μου τι επαιρνες πριν 5 χρονια με 5-6000 ευρω και τι αποτελεσμα ειχες.....
δεν ισωπεδωνω
μαλλον δεν με καταλαβες
ενισχυτακος ειναι μπροστα σε ενα ακριβο ,τιποτα περισοτερο τιοπτα λιγοτερο
δεν κατηγορω την εικονα του ps ουτε με χαλαει
ποτε ειπα κατι τετοιο?
το τι επαιρνες το εχω ζησει καλα απο το πρωτο universal player της pioneer το 747
μεχρι σκειλερ και παει λεγοντας
η τεχνολογια εννοηται βελτιωνεται
αυτο που ειπα ειναι να υπαρχει ισοροπια στην αλυσιδα των συσκευων μας
οχι πηραμε κατι hd και τελειωσε-bye-

και σχετικα με τον 875
θα ειναι αυτος που θα παρει την θεση του προ μου
σε μερικους μηνες

ελπιζω να παιξει καλυτερα απο τον 1068
γιατι διαφορετικα δεν ξερω
στον ροτελ εχω ρειξει κανα 1000 πανω και παιζει τρελλα
ελπζω ο 875 να παιξει τουλαχιστον ιδια
θα εχω ευκερια να τον ακουσω
γιατι σκοτωνουν τα αλογα οταν γερασουν
εγω δεν μπορω να γινω φονιας σε αυτο το μηχανακι

"γιατι σκοτωνουν τα αλογα οταν γερασουν
εγω δεν μπορω να γινω φονιας σε αυτο το μηχανακι"

Αυτή είναι ΔΗΛΩΣΗ!!!
Το dream machine του κάθε ένα από εμάς να γίνεται up και up σε μελλοντικές αγγελίες! Θέσατε πολύ σωστά προβληματισμούς που επίσης έχω, όπως ότι ένας AV του 2008 είναι πληρέστερος ενός τριετίας κι ότι τελικά future-proof μηχανήματα δεν είναι όσα έχουν USB θύρες, RS232 και άλλα εξωτικά και εφήμερα αλλά όσα έχουν ήχο και ψυχή.

Future-proof μηχανήματα που στηρίζονται σε τσιπάκια (π.χ. βιντεοπροβολείς, ψηφιακές πηγές, αποκωδικοποιητές A/V κλπ), για μένα απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Οποιος το καταλάβει αυτό, θα γλυτώσει πολλά χρήματα. Εγώ το κατάλαβα, by the hard way......