HDMI cable - συνένωση

JohnJohn

AVClub Addicted Member
25 June 2006
2,480
HDMI cable - κόλληση

Γειά σε όλους.

Εχει κόψει κανείς HDMI καλώδιο να μου πει τι με περιμένει?

Θέλω να περάσω μέσα απο εντοιχισμένο ηλεκτρολογικό σωλήνα (για να το οδηγήσω στην 32" HDready LCD μου) ένα τυπικής ποιότητας 10μετρο καλώδιο HDMI. Προφανώς για να γίνει κατι τετοιο θα πρέπει να κόψω το καλώδιο, να περασω το ενα κομματι μεσα απο τον τοιχο και κατόπιν να το ξανακολλήσω.. Είναι εφικτό κατι τετοιο, δεδομένων των πολλών ενωσεων που θα πρεπει να κανω σε τοσο λεπτα καλωδιάκια?

Last edited:
Θεωρητικά ναι.

Θα πρέπει να ενώσεις μετά 19 αγωγούς, να τους μονώσεις καλά αυτούς και τη ασπίδα του καλωδίου με μεγάλο ρίσκο λόγω των απωλειών τις ένωσης να μην κλειδώνει πλέον...

...εάν ξέρεις κάποιον νευροχειρούργο, φέρε τον να στο κάνει αυτός!

Κάπου άκουσα οτι υπάρχουν και στην Ελλάδα καλώδια HDMI κατά παραγγελία. Δηλαδή λές θέλω 11,5 μέτρα, σου κόβει καλώδιο 11,5 μέτρα και μετά - με ειδικό μηχάνημα - πρεσάρει το βύσμα.
Δεν ξέρω όμως περισσότερες λεπτομέρειες και δεν ξέρω αν αυτό γίνεται στο σπίτισ ου ή στο μαγαζί που το αγοράζεις. Αν γίνεται στο μαγαζί δεν έχει νόημα στην περίπτωσή σου.

μάλλον θα πρέπει να θυσιάσω 20 ευρώ και να το διαπιστώσω στην πράξη

(οπως έκανα με το vga, δυο βυσματα & λιγα μέτρα utp εκαναν την δουλειά μια χαρά, παρά την λάθος χαρακτηριστική αντίσταση)

Ίσως εαν η ένωση ξαναγινόταν με κάποιο βύσμα/κλίπ.. αλλα να μου πείς.. πολλά τα πινάκια... 18 καλώδια είπαμε;

Καλη τύχη και να μας πείς πως πήγε!