HDMI to HDMI ή HDMI to DVI

Gianniz

New member
29 November 2012
36
Η κάρτα γραφικών μου είναι η NVIDIA Geforce 8800GT. Έχει δύο VGA εξόδους. Στην μια από αυτές έχω συνδεδεμένο ένα vga to dvi adapter που με τη σειρά του αυτό συνδέεται με την οθόνη του pc.
Θέλω να συνδέσω και την tv μου (Samsung 40eh6030) για να μοιράζομαι αρχεία μέσω του DLNA. Οι επιλογές μου είναι adapter vga to dvi (που ήδη έχω και δεύτερο) και αγορά καλωδίου dvi to hdmi. Ή adapter vga to hdmi (που δεν έχω) και αγορά hdmi to hdmi καλωδίου. Είναι ποιοτικότερη κάποια επιλογή ; (Την επιλογή απευθείας vga to hdmi καλωδίου δεν την ανέφερα διότι είδα ότι υπάρχουν ελάχιστα τέτοια καλώδια).
Δε ξέρω αν έχει σημασία αλλά το καλώδιο θα είναι 5 μέτρων.
Επίσης θα ήθελα να μου πείτε αν το καλώδιο που θα συνδέσω θα μεταφέρει εικόνα και ήχο. Ρωτάω γιατί είδα ότι σε αρκετές περιπτώσεις υπήρχαν προβλήματα με τη μεταφορά ήχου. Αν κατάλαβα καλά αυτό έχει να κάνει με την κάρτα γραφικών για αυτό και σας έδωσα το μοντέλο παραπάνω.

Μια εποχή είχα την συγκεκριμένη κάρτα στο htpc. Η δική έχει 2 dvi εξόδους (οχι hdmi). Tην έχω συνδέσει με καλώδιο 8 μέτρων (3 μέτρα καλώδιο dvi --> hdmi, ανταπτοράκι hdmi (θηλυκό - θηλυκό), 5 μέτρα καλώδιο hdmi) χωρίς πρόβλημα. Επίσης την έχω συνδέσει με το καλώδιο 3 μέτρων μόνο σε τηλεόραση πανασόνικ. Ηχο δεν περνάει η 8800gt (τουλάχιστον η δική μου αλλά νομίζω και όλες). Ήχο από τα ηχεία της τηλεόρασης έπαιρνα από την αναλογική της κάρτας ήχου (καρφί) σε 2 αντίστοιχα rca της πανασόνικ και δηλώνοντας στις επιλογές του hdmi της πανασονικ (αναλογικός ήχος).

Η δική σου δεν έχει καμμία dvi??? περίεργο μου φαίνεται. Εφόσον έχεις συνδέσει τη μια vga στο pc, συνδέσεις την dvi στην samsung με καλώδιο dvi--> hdmi.

Έχει δύο VGA εξόδους. Και είχε και δύο μετατροπείς vga to dvi η συσκευασία μέσα. Τότε όταν την πήρα πριν 4-5 χρόνια. Οπότε για ήχο θα πάω και γω για αυτό που έκανες εσύ. Μπορείς μήπως να μου δείξεις τι καλώδιο θα χρειαστώ για τον ήχο ; Γιατί με αυτά δεν τα πάω καλά...