Home Cinema με τα παρακατω, τι λετε?

Blinky

AVClub Enthusiast
2 October 2006
820
Σκεφτομαι να στησω το πρωτο μου home cinema και σοτν τομεα του ηχου κανω τις εξης σκεψεις και θελω την αποψη σας.
Receiver : Onkyo TX-SR705
Front : 2 x Crystal Audio TX-FS
Center : Crystal Audio THX-Center
Surround : Δεν ξερω, ισως 2 x Crystal Audio Plasma/smart
Subwoofer : Yamaha 515

Να εξηγησω τη λογικη που επιλεχθηκαν αυτα :
Ο Onkyo απλα επειδη ειναι ο πιο οικονομικος που να υποστηριζει ολα τα νεα προτυπα και εχει preouts που δεν εχει ο 605.
Αποκει και περα τα TX-FS επειδη τα ακουσα και συγκρινα με αλλες δημοφιλεις επιλογες σε αυτα τα λεφτα (οπως dali concept 6, wharfedale 9.5) και μου αρεσαν περισσοτερο σε μουσικη.
Το THX-Center απλα για να κανει σιγουρα match με τα μπροστινα.
Τωρα για τα πισω, αποσο εχω καταλαβει δεν εχει μεγαλη σημασια τι θα ειναι, και απλα σκεφτομαι να παω σε crystal audio plasma/smart απλα επειδη θα ειναι ιδια μαρκα με τα υπολοιπα και ισως πετυχω καποια καλυτερη τιμη, και γενικα με βολευει να ειναι στηλες παρα να χρειαζονται βασεις.
Τελος για Sub απλα εχω ακουσει οτι στη χαμηλη κατηγορια τιμης τα yamaha δεν παιζονται.

Ο χωρος ειναι 5χ10 και αυτος που θα καλυφτει με ηχο ειναι 5χ5.

Θα ηθελα τις αποψεις σας, γενικα λαβετε υποψην σας οτι ηδη εχω κανει υπερβαση χρηματων για τα παραπανω (μην προτεινετε τιποτα ακομα ακριβοτερο) και θα ηθελα ιδεες για τα πισω surround, καθως και φοβαμαι μηπως με τον onkyo δεν ταιριαξουν τα ηχεια. (οταν τα ακουσα και με εντυπωσιασαν ηταν με εναν yamaha 459). Υπαρχει τετοιο θεμα?
Υπολογιζω συνολικο κοστος :
Onkyo 700
Yamaha 300
TX-FS 450
THX-C 200
TOTAL 1650 + το κοστος των surround + καλωδια παμε στα 2 χιλιαρικα περιπου.

συμφωνώ με το sub 515, όπως και με τον 705...για ηχεία ανάλογα με τον όγκο που θέλεις αν σκέφτεσαι για μικρά σε μέγεθος τα B&W M1, 850 το πακέτο της πεντάδας, και πρωτα στην κατηγορία τους κατά γνωστό περιοδικό....

Δεν εχω προβλημα με τον ογκο, και αντιθετως δε μου γεμιζουν το ματι τα "μικρα". Το λεω δηλαδη οχι με την εννοια "οσο μεγαλυτερο τοσο καλυτερο" προςε θεου, απλα αυτα που ειναι πολυ μικρα πιστευω (και εχω ακουσει) οτι για να ικανοποιησουν αυτους που θελουν να "χανονται στο χωρο" με το μεγεθος τους κανουν αναποφευκτα συμβιβασμους στην ποιοτητα. Οποτε αυτα τα B&W μπορει να ειναι τα καλυτερα "μικρα" αλλα απο τη στιγμη που δεν υπαρχει αναγκη για το μεγεθος τους, γιατι να παω προς τα εκει?