Καλα αν το εργο αναλαβει αμερικανικη εταιρεια ασε τους Τουρκους να χτυπιουνται.
Ηδη εχουν "τονισει" οτι θα υπερασπιστουν τα συμφεροντα αμερικανικων εταιρειων που θα επιχειρησουν στην ΑΟΖ.
Ευλογημενο σεναριο![]()
Οι Τούρκοι πολιτικοί εξυπηρετούν το συμφέρον της πατρίδας τους.
Αντίθετα με τους εδώ έλληνες πολιτικούς.
Τώρα για να κόψεις τα φτερά κάποιου, πρέπει όχι μόνο να θες αλλά και να μπορείς.
Ο "πατριωτισμός" σου δεν σ αφήνει να δεις τα πράγματα όπως είναι.
Οι Τούρκοι πολιτικοί εξυπηρετούν το συμφέρον της πατρίδας τους.
Αντίθετα με τους εδώ έλληνες πολιτικούς.
Τώρα για να κόψεις τα φτερά κάποιου, πρέπει όχι μόνο να θες αλλά και να μπορείς.
Δεν μπορει ποτε να υπαρξει εμπιστοσυνη σε τουρκο πολιτικο.
Μά ακριβώς η ουσια είναι στό ότι δέν δημιουργείς εκεινες τις συμμαχίες πού χρειάζονται γιά νά υπάρχει μιά αξιοπρεπής ισορροπια και καλή γειτονία..Στόχος δεν ειναι νά 'εξοντώσεις'' τον άλλον,αλλά νά διαμορφώσεις συνθήκες αμοιβαιότητας και σεβασμού,πού νά ακυρώνουν κάθε επεκτατική πρόθεση και απ´εκεί ,αλλά και απ´εδώ..
Η ιστορια εχει διδαξει οτι ενας λαος πρεπει να βασιζεται πρωτιστως στις δικες του δυναμεις και τριτευοντως στις ευθραυστες συμμαχιες και λυκοφιλιες. Αλλιως μοιρολατρει επικινδυνα, καθησυχαζεται αβασιμα και εν τελει αφανιζεται.
Μιλαμε για σεβασμο και ευγενεια λες και δεν ξερουμε με ποιον βαρβαρο υποκριτη και ενοχο γενοκτονιων εχουμε να κανουμε. Λες και η Κυπρος δεν ηταν χτες και οι θρασυδειλες και ανομες απειλες για τις ΑΟΖ, Θρακη και αλλες "ζωνες" δεν ειναι σημερα.
Φυσικά και θα συμφωνούσα αν οι έλληνες πολιτικοί κοίταζαν το συμφέρον της πατρίδας τους, δλδ. το συμφέρον του λαού. Το τι όμως θεωρώ εγώ συμφέρον, απέχει πολύ απ αυτό που θεωρείς εσύ.
Για το θέμα της κότας, ελληνικά κακαρίζει.
Για καμιά ευγενεια δεν μιλάμε στον διεθνή πολιτικό χώρο...
Αλλά δεν μιλάμε και γιά μπουκάρισμα στην Πόλη..
Μιά Χώρα στό διεθνές πεδίο εξ''ορισμού δεν μπορεί νάναι μονη της...Οφείλει νά βλέπει τούς συσχετισμούς δυνάμεων που δημιουργούνται ,το τι συμβαίνει στην γειτονιά της και οχι μόνον και ταυτόχρονα νά επιθυμεί την ειρήνη οχι μέσω πολιτικής κατευνασμού ,αλλά αποτροπής...
Αν οι διεθνείς συνθήκες δεν την ευνοούν κρατάει άμυνα και δεν ξεβρακώνεται..
Η πολιτική τής Τουρκιας έχει παραλλαχθεί το τελευταίο διάστημα,αλλά διατηρεί πάντα μιά Νεο-οθωμανική στρατηγική ..
Η Ελλάδα αντιθέτως διατηρεί την ψευδαίσθηση οτι ειναι προστατευμένη απο την Ε.Ε. και δεν ψάχνεται για να δημιουργήσει συμμαχίες και με άλλες χώρες..
Επισης η προσδεση της Ελλάδας στον αμερικανικο παράγοντα εδώ και πολλά χρονια εμποδίζει οιαδήποτε κίνηση πρωτοβουλίας...Τωρα μάλιστα που το ΔΝΤ την εχει εξαθλιώσει,δεν εχει καμιά διαπραγματευτική ισχύ..
Δεν ειμαι σιγουρος οτι αυτη την στιγμή η Τουρκια έχει ως προτεραιότητά της το ελληνικό μέτωπο πάντως...
Απ´εκει και πέρα αλλοιμονο αν μιά Χώρα παραδίδει τά κλειδιά τού μαγαζιού της σέ dealers και λομπίστες για να της επιλυσουν τά προβληματα που εχει..
Εξωτερική πολιτική σημαίνει ευελιξία ,αλλαγή στρατηγικών ,αν χρειαστεί και επαναπροσδιορισμό δεδομένων...
Πάντως ο στόχος για την Ελλάδα δεν πρέπει ναναι επεκτατικός,αλλά μέσα απο μιά πολιτική αποτροπής (οπως την περιέγραφε απο πολύ παλιά και ο Θουκυδίδης)νά μήν υποχωρεί,αλλά και νά μήν διεκδικεί...
Και βέβαια στην σημερινή συγκυρία μέ τό αστικό μπλόκ νάχει εντελώς ξεβρακωθεί η μονη δυνατότητα ειναι το πεταγμα της μπάλας στην κερκιδα............
Eνας λαος 10 εκατ ψυχων ,οφειλει και πρεπει περα απο την ορθη διαχειριση των δικων του δυναμεων ,να διαχειριζεται εξυπνα και τους εξωτερικους παραγοντες.Ακομη και <λυκοφιλιες> μερικες φορες ειναι χρησιμες και αν θυμαμαι καλα μια τετοια <λυκοφιλια> βοηθησε στη απελευθερωση της Μακεδονιας.
Σπυρο ,γραφαμε μαζι ,τωρα ειδα τις επισημανσεις σου,με τις οποιες συμφωνω
Συμφωνω. Αλλα ποιος μιλησε για επεκτατικη πολιτικη? Μονο να ενδιδουν ξερουν ουτως η αλλως οι αγορασμενοι πολιτικοι μας.
Εγω εννοουσα οτι οι τουρκοι δεν καταλαβαινουν απο ευγενειες και σεβασμους διοτι τα εκλαμβανουν ως δειλια και υποχωρηση απο τα δικαια μας οπως απορρεουν απο τις διεθνεις συνθηκες. Καταλαβαινουν απο ισχυ.
Σε αυτα τα πλαισια, η αμυνα μας (..για αμυνα) πρεπει να ειναι πανισχυρη. Και πρεπει να βασιζομαστε πρωτιστως στις δικες μας δυναμεις. Αυτο ειπα.
Εχετε αντιρρηση σε αυτο?
Eννοειται αυτο. Ισως και για αυτο πολυ εξυπνα οι Κυπριοι σκεφτονται (αν δεν εχουν ηδη δωσει χερια) την αναθεση του εργου σε αμερικανικη εταιρεια ωστε να ζητησουν την συνδρομη τους εναντι των τουρκων γερακιων.
Εχω αντιρρηση ως προς το οτι αυτο ειναι ''ίδιον'' μονον τών πολιτικών της Τουρκιας ,που άλλως τε εκφράζουν τά συμφέροντα τής Αστικής τους Τάξης.
Η ισχύς αλήθεια πώς εκφράζεται??
Μέ πολεμικούς τρόπους ή με μιά σαφή πολιτική στάση,που φροντιζεις νά την επικοινωνήσεις στίς συμμαχιες που θές να κάνεις??
Μάλλον δεν κατάλαβες οτι διαφωνώ με τον κατευνασμό,αλλά ειμαι υπέρ της αποτροπής..Αποτροπή πάντως δεν σημαίνει Πόλεμος..
Και για ποια άμυνα μιλάμε??Να γινουμε ως χώρα ''Ισραήλ'' δηλαδή σιδερόφρακτοι εναντιον τού ''εχθρού''??
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.