Η Ελληνική γλώσσα καθιερώνεται διεθνώς, στον επιστημονικό κόσμο !

Δεν ξερω αν ειναι αληθες, απλα το παραθετω....

Hellenic Quest λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.

Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας.


Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple , της οποίας Πρόεδρος Τζον Σκάλι είπε σχετικά: Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει .


Με άλλα λόγια, πρόκειται για μιαν εκδήλωση της τάσης για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων.


ʼλλη συναφής εκδήλωση: Οι Aγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων .


Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι Η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες.

Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως ..


Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρβάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι. Στον Η/Υ Ίβυκο αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς όρους, δηλαδή σαν γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας. Στον Ίβυκο ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται.


Μιλώντας γι' αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: Σε όποιον απορεί γιατί τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύρισ[/B]η των λέξεων της Ελληνικής απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ' αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας .


Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής. Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως νοηματική γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν σημειολογικές .


Νοηματική γλώσσα θεωρείται η γλώσσα στην οποία το σημαίνον δηλαδή η λέξη και το σημαινόμενο δηλαδή αυτό που η λέξη εκφράζει, (πράγμα, ιδέα, κατάσταση) έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ σημειολογική είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το α? πράγμα (σημαινόμενο) εννοείται με το α? (σημαίνον).



Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν πρωτογένεια , ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές, σημαίνουν κάτι απλά επειδή έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν. Π.χ στην Ελληνική, η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ, γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άναρθρων (ο αρθρώνων λόγο).


Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα Ίβυκος , Γνώσεις και Νεύτων αναπαριστού
ν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες γλώσσες.

Και τούτο επειδή η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση.


Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα ΟΠΩΣ : τηλέ , λάνδη =...LAND , ΓΕΩ...,νάνο, μίκρο, μέγα, σκοπό
....ισμός ,ΗΛΕΚΤΡΟ...., κυκλο...., ΦΩΝΟ.... ΜΑΚΡΟ.... ,ΜΙΚΡΟ...., ΔΙΣΚΟ.... ,ΓΡΑΦΟ ...,ΓΡΑΜΜΑ..., ΣΥΝ..., ΣΥΜ..., κ.λ.π.


ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ C D = COMPACT DISK = ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝ
ΟΣ ΔΙΣΚΟΣ


Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα μη οριακή , δηλαδή ότι μόνο σ' αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι' αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες. Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί να προχωρήσει.


Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης
 
Last edited:
Απο το Wikipedia παντως, αναφερεται ως Urban Legend :

Hellenic Quest refers to an urban legend that circulated around Greek websites and was widely reproduced without prior verification by any source. According to the "Hellenic Quest" story, CNN has reported that Apple Computer is supposedly developing a software product for teaching the Ancient Greek language to foreigners and scientists, in the light of the upcoming development of supercomputers that will use Ancient Greek as their programming interface, due to this language's superior logical structure. (This prediction often attributed by the hoax writer to Bill Gates.) A prototype computer that is allegedly under development as part of this project is called "Ibycus".

The text contains a number of factual errors, unproved assertions and exaggerations. The origin of this hoax is not clear. The author probably uses CNN and Apple Computer as a means to give more credibility to the story. The story is sometimes enhanced with linguistic-sounding arguments. It also has several obscure references to what seems to be the Thesaurus Linguae Graecae project, a project undertaken by University of California, Irvine, which aims to digitize all ancient and medieval greek texts. Some of the story's context seems to be based on a misquotation of the Introduction to the TLG Project. Furthermore, the supposed computer prototype "Ibycus", is just an old HP 1000, that was used in the 80's to search and browse TLG texts, represented in beta code.

The Ancient Greek language (or any other language) has nothing to do with the binary logic that forms the basis of computers' function. Even advanced concepts in computation, such as fuzzy logic, knowledge-based systems and quantum computation have absolutely no use whatsoever for the extreme expressiveness of any of the world's richest and more powerful languages anyway; the notions understood by computers are very basic.
 
Όσοι έχετε επαφές με στελέχη επιχειρήσεων του εξωτερικού θα έχετε διευκολυνθεί φοβερά που μπορείτε να συννενοηθείτε στα Αρχαία Ελληνικά με τους συναδέλφους σας. Δεν πειράζει που δεν τα μιλάτε εσείς. Φτάνει που τα μιλούν όλοι αυτοί.

Την ιστορία αυτή την έχω διαβάσει πρώτη φορά στο αρχαιολατρικό περιοδικό "Δαυλός" το γύρω στο 1993-94 και δεν κατάφερα ποτέ να τη διασταυρώσω.

Οι γνώσεις του μέσου Έλληνα προέρχονται συνήθως από τις ακόλουθες πηγές: Urban legends (συνήθως κολακευτικά για την πατρίδα και τη θρησκεία), τηλεόπτικές ειδήσεις και εκπομπές τύπου Δρούζα, Χαρδαβέλα και Λιακόπουλου, ιστορία και θρησκευτικά του δημοτικού. Και εκεί ακριβώς βρίσκονται τα αίτια της πνευματικής του χειραγώγησης και ανελευθερίας και του επιστημονικού του αναλφαβητισμού. Ο ορθός λόγος, ο σκεπτικισμός και το διερευνητικό πνεύμα των Αρχαίων Ελλήνων έχει πάει περίπατο και το μόνο που κάνουμε δυστυχώς είναι να τους επικαλούμαστε χωρίς να τους έχουμε διαβάσει.

Φυσικά και δεν απεθύνομαι σε σένα Βασίλη και σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να ψάξεις για το αν αληθέυει ή όχι η ιστορία.
 
Το να αποκαλούνται τέτοιες "ιστορίες" urban legends ή hoaxes τις κάνει να δείχνουν με αθώα ψέμματα. Δεν θέλω να τις χαρακτηρίσω όπως τους αρμόζει, γιατί είναι αντίθετο με τους κανόνες που δέχτηκα κατά την εγγραφή μου εδώ. Οι "περιαστικοί μύθοι" προκύπτουν συνήθως από φαρσαδόρους ή από ράδιο αρβύλλα, ενώ ιστορίες σαν την παραπάνω είναι γνωστό από ποιους κύκλους προέρχονται. Όταν την είχα διαβάσει πρώτη φορά πριν κάτι χρόνια, είχα ψάξει και είχα βρει στο νετ ένα πολύ ωραίο άρθρο που την ξεγυμνώνει πολύ ωραία. Έλεγε εάν θυμάμαι καλά, οι "6 εκ. λεκτικοί τύποι" είναι στην πραγματικότητα το σύνολο των λέξεων που περιέχει η διασωθείσα αρχαία γραμματεία. Πάντως η έκδοση του Liddell-Scott (5 τομη) που διαθέτω δεν ξεπερνά ούτε τα 100.000 λήμματα και είναι νομίζω το πληρέστερο λεξικό της αρχαίας γλώσσας μας. Εκτός και εάν από ένα ρήμα λ.χ. βγάζεις 6 "λεκτικούς τύπους" στην οριστική, και άλλους τόσους σε κάθε έγκληση κάθε χρόνου, από κάθε ουσιαστικό 10 λεκτικούς τύπους με τις πτώσεις του σε κάθε αριθμό κοκ. Χαίρω πολύ. Όμως η λατινική μας τρώει έτσι, έχει μια πτώση παραπάνω στα ουσιαστικά, γερούνδια, σουπίνα και δεν συμμαζεύεται. :flipout: :flipout:
 
στα site Δεν αναφέρεται τίποτα ....




http://el.wikipedia.org/wiki/Hellenic_Quest



Επαληθευσιμότητα

Η μη εγκυρότητα του κειμένου, ωστόσο, μπορεί να επιβεβαιωθεί επίσης από το γεγονός πως η είδηση κυκλοφορεί σχεδόν μόνο σε ελληνικές ιστοσελίδες και ελάχιστες αγγλικών άλλων γλωσσών. Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν κάλυψαν ποτέ την συγκεκριμένη είδηση.
Το κείμενο, συνήθως με την εμπλουτισμένη του μορφή συνεχίζει μέχρι σήμερα να υποστηρίζεται και να κυκλοφορεί σε νέα αντίγραφά στο διαδίκτυο, καθώς πέφτει στα χέρια όλο και περισσότερων ανθρώπων. Μέχρι στιγμής πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν τα γεγονότα που περιγράφονται παρά το γεγονός πως λάθη και ανακρίβειες στο κείμενο είναι προφανείς, μιας και ουσιαστικά στοιχεία για την ανακρίβεια της είδησης δεν υπάρχουν από επίσημες πηγές, όπως είναι η ίδια η Apple και το CNN, οι οποίες ωστόσο δεν ασχολήθηκαν ποτέ όχι μόνο με την ανακοίνωση ενός τέτοιου προγράμματος αλλά και με την διάψευση του μιας και διαδίδεται μεταξύ Ελλήνων.
 
Να επιβεβαιώσω κι εγώ ότι το συγκεκριμένο κείμενο μού έχει έρθει με e-mail άπειρες φορές τα τελευταία χρόνια. Είναι κι αυτό σαν τα e-mails που μάς έρχονται για το 8χρονο κοριτσάκι που πάσχει από λευχαιμία και πρέπει να στείλουμε το mail άλλες 116 φορές για να πάρει ένα cents από κάθε μήνυμα που στέλνεται. Σημειοτέον ότι τα τελευταία 5 χρόνια το 8χρονο κοριτσάκι εξακολουθεί να παραμένει 8χρονο και ούτε πέθανε από λευχαιμία παρόλο που σβύσαμε το mail χωρίς να το στείλουμε σε όλους τουε φίλους και γνωστούς μας. Κοινώς, μαπρούφες!!!!
 
Παντως αν παει κανεις (που δεν ευχομαι ) σε Γερμανικο Νοσοκομειο θα νομισει οτι ειναι σε Ελληνικο ......απο θεμα αναγραφομενων πινακιδων ενοω ......

καμια αλλη συγκριση !!!!!

Ολες οι Ορολογιες Ελληνικες !!!!
 
Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μακάρι, αλλά θεωρώ πιό πιθανό να δω δεινόσαυρο στην Πανεπιστημίου....
 
Βρε σείς ποια Apple και τρίχες κατσαρές; Αφού η Apple δεν διαθέτει ούτε κάν εξελληνισμένη έκδοση του Mac OS X. Τώρα τους έπιασε ο πόνος;
 
Re: Απάντηση: Η Ελληνική γλώσσα καθιερώνεται διεθνώς, στον επιστημονικό κόσμο !

Παντως αν παει κανεις (που δεν ευχομαι ) σε Γερμανικο Νοσοκομειο θα νομισει οτι ειναι σε Ελληνικο ......απο θεμα αναγραφομενων πινακιδων ενοω ......

καμια αλλη συγκριση !!!!!

Ολες οι Ορολογιες Ελληνικες !!!!

αυτό συμβαίνει όμως διότι η αρχαία ελληνική θεωρείτο λόγια γλώσσα κατά την εποχή διαμόρφωσης των σχετικών ορολογιών. Μπορεί να ήταν και λίγο θέμα "μούρης" και όχι αδυναμίας των σύγχρονων γλωσσών να αποδώσουν τις αντίστοιχες έννοιες.
 
Μα εδώ δεν έχουν ούτε σήμερα την δυνατότητα οι άλλες γλώσσες να αποδόσουν ιατρικούς όρους, περίμενες να την είχαν πριν από 2000 χρόνια;
 
Νοηματική γλώσσα θεωρείται η γλώσσα στην οποία το σημαίνον δηλαδή η λέξη και το σημαινόμενο δηλαδή αυτό που η λέξη εκφράζει, (πράγμα, ιδέα, κατάσταση) έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ σημειολογική είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το α? πράγμα (σημαινόμενο) εννοείται με το α? (σημαίνον).

Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν πρωτογένεια , ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές, σημαίνουν κάτι απλά επειδή έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν. Π.χ στην Ελληνική, η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ, γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άναρθρων (ο αρθρώνων λόγο).

Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες.

Μπορείς να μου εξηγήσεις την πρωτογένεια του σημαίνοντος "Θεός" που αναφέρεις με το σημαινόμενό του (πράγμα, πρόσωπο, κατάσταση); Μην μπερδεύουμε την ετυμολογία με την σχέση σημαίνοντος σημαινομένου.
 
Μπορείς να μου εξηγήσεις την πρωτογένεια του σημαίνοντος "Θεός" που αναφέρεις με το σημαινόμενό του (πράγμα, πρόσωπο, κατάσταση); Μην μπερδεύουμε την ετυμολογία με την σχέση σημαίνοντος σημαινομένου.

Μαλλον πρεπει να ρωτησεις τον συγγραφεα, και οχι εμενα:BDBDG54: . Εγω απλα παρεθεσα ενα κειμενο που μου φανηκε ενδιαφερον αλλα και περιεργο, γι αυτο και εψαξα και απο αλλου (2ο post)

Θα ξαναδιαβασω ομως και το συγκεκριμενο σημειο, ετσι ωστε να εκφερω και εγω μια αποψη..:grandpa:
 
Re: Απάντηση: Η Ελληνική γλώσσα καθιερώνεται διεθνώς, στον επιστημονικό κόσμο !

Βρε σείς ποια Apple και τρίχες κατσαρές; Αφού η Apple δεν διαθέτει ούτε κάν εξελληνισμένη έκδοση του Mac OS X. Τώρα τους έπιασε ο πόνος;

πάντως και τα δυό ipods που πήρα, και μάλιστα από πολύ μακρυά, μίλησαν ελληνικά με τη μία...-bye-
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Ελληνική γλώσσα καθιερώνεται διεθνώς, στον επιστημονικό κόσ

πάντως και τα δυό ipods που πήρα, και μάλιστα από πολύ μακρυά, μίλησαν ελληνικά με τη μία...-bye-

Τι ειπαν? Ωπα!! (opa!!):BDGBGDB55: :flipout: :flipout:
 
Μαλλον πρεπει να ρωτησεις τον συγγραφεα, και οχι εμενα:BDBDG54: . Εγω απλα παρεθεσα ενα κειμενο που μου φανηκε ενδιαφερον αλλα και περιεργο, γι αυτο και εψαξα και απο αλλου (2ο post)

Θα ξαναδιαβασω ομως και το συγκεκριμενο σημειο, ετσι ωστε να εκφερω και εγω μια αποψη..:grandpa:

Το ξέρω ρε συ. Απλώς είναι κάτι που δε στέκει λογικά. Το συγκεκριμένο απόσπασμα με τον "ενθουσιασμό" διακρίνεται από πολύ μεγάλη αφέλεια. Μόνο και μόνο απ' αυτό μπορείς να καταλάβεις ότι αποτελεί μύθευμα. Σύμφωνα με την "ιστορία" η μόνη γλώσσα που χαρακτηριζόταν από πρωτογένεια, έπαψε να ομιλείται όταν ο περί ου ο λόγος αποφάσισε να τιμωρήσει τους κακόμοιρους και ανασφάλιστους χτίστες του πύργου της Βαβέλ.
 
για να μη μιλαμε τζαμπα περι Γλωσσας ........

ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ στα DVD , HD DVD , BLUE RAY κτλ.... οι Ελληνικοι υποτιτλοι θα πω οτι ΝΑΙ μας σεβονται η μας υπολογιζουν τουλαχιστον ......






παω ρε σεις να αγορασω δισκακια και βρισκω Γλωσσες : Τουρκικα Βουλγαρικα Τσεχικα Κροατικα Ρουμανικα Αραβικα Εβραιικα Αλαμπουρνεζικα ......... ΕΚΤΟΣ Ελληνικων !!!!!!!!!
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Ελληνική γλώσσα καθιερώνεται διεθνώς, στον επιστημονικό

Τι ειπαν? Ωπα!! (opa!!):BDGBGDB55: :flipout: :flipout:

δεν είναι λίγο αν σκεφτείς ότι αγοράζεις ελληνικά windows ή ξένα...
ή πάρε οποιοδήποτε άλλο μπ3 και πες μου