Η κυρά Λέγγω aka Lenco

vman

Senior Member
15 September 2012
697
Μπήκε στη θέση του και το πικάπ

Lenco L78 SE

1.jpg

2.jpg

3.jpg

δεν ξέρω τι νούμερο χέρι είμαι, το πήρα από μέλος του φόρουμ ο οποίος το είχει πάρει από τον κ. Πετρόπουλο ο οποίος του είχε κάνει κάποιο service από ότι καταλαβαίνω...δεν έχω καταφέρει να τον βρω στο τηλέφωνο και να μιλήσω μαζί του να μάθω περισσότερα...αν διαβάζει ας στείλει ένα pm με τις ώρες που μπορώ να τον βρω.

Παίζει καλά θα έλεγα. Εχω ένα θέμα με το αλφάδιασμα γιατί δεν έχει ποδαράκια ρυθμιστικά και δεν ξέρω αν ρυθμίζεται η οριζοντίωση του πλατώ από τα ελατήρια αναρτήσης του και πως.
Παρακαλώ οι γνώστες ας μου δώσουν μερικά στοιχεία για το βραχίονα που βλέπουν στις φωτο. Εχει μια κεφαλή shure Μ44ΜΒ πάνω...το μόνο που μπορώ να διακρίνω είναι κάποια χαλαρότητα συναρμογής του πλαστικού που φέρει τη βελόνα με το πλαστικό που είναι το λοιπό κέλυφος και αν έχω καταλάβει το λέμε κεφαλή.
Τα στοιχεία που ψάχνω είναι τι ρυθμίσεις γίνονται σε αυτό το βραχίονα και πως, τι βάρος θέλει αυτή η κεφαλή για να δουλεύει σωστά.
Επίσης ποια τεχνικά χαρακτηριστικά πρέπει να κυττάω όταν βλέπω στις αγγελίες κεφαλές ώστε να καταλαβαίνω αν μου κάνουν ή όχι και ποια χαρακτηριστικά αντίστοιχα στο βραχίονα.
Φαντάζομαι ότι μια πρώτη αλλαγή που θα έκανε κανείς είναι στη κεφαλή ώστε να ξέρει ότι έχει πάνω κάτι που δεν έχει ταλαιπωρηθεί ή φθαρεί έντονα και μετά ως βελτίωση ίσως στο βραχίονα.
Εχω δει και διαβάσει αντίστοιχα τοπικς με εκτεταμμένες αλλαγές σε plinth και όλα τα άλλα. Επειδή είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση το ξύλο του δεν ξέρω αν θα επέμβω ποτέ στο plinth, ίσως μόνο για αισθητικούς λόγους αν βαρεθώ το vintage style, ή από 'βλακεία'...δεν ξέρει κανείς πότε μωραίνεται!

Παίζει καλά σας το είπα;
wink.png

στη Λεγγω δεν αλλάζουν πλινθ λογω παλαιοτητας ή κακης καταστασης του υπάρχοντος αλλα λογω του οτι με αλλο πλινθ το πικαπ μεταμορφωνεται ηχητικα... βεβαια ειναι αρκετα ζορικη και πολυεξοδη διαδικασια...
Καλορίζικο!!!!!!

με τη οριζοντίωση δεν έχω βγάλει άκρη για την ώρα, κάτι βίδες που φαίνονται και έχουν μια σχισμή για κατσαβίδι δεν γυρνάνε με τίποτα, και ένα περικόχλιο που φαίνεται θέλει κάποιο ειδικό εργαλείο για να το στρίψω που δεν έχω και δεν είμαι και σίγουρος αν θα κάνω έτσι τη δουλειά.

Παρατηρώ ότι ακούγεται πολύ η βελόνα!!! αν πλησιάσω στο πικάπ στο μισό μέτρο ακούω τη μουσική κατευθείαν από τη βελόνα...είμαι καλά γιατρέ μου;

οι βελονες ακουγεται γενικα. ειδικα η δικια σου που ειναι dj-λιδικη (χαχα, ας μου επιτραπει ο ορος) και διαβαζει μεχρι και στα 3 γρ ακουγεται πολυ. θα την αλλαζα εχθες..

μετα θα αλλαζα τον πλινθο, με κατι σε παραλλαγη σημιδας η οτι αλλο εχεις κεφι. θελει λιγο ψαξιμο αλλα θα ακους αλλο μηχανημα

κατα την διαρκεια της αλλαγης του πλινθου θα σχεδιαζα τον καινουργιο με ενα βραχιωνα πιο "σοβαρο", πχ Jelco η κατι σε vintage αλλα πιο βαρεων βαρων.

Γεωμετρία βραχίονα. Φημολογείται ότι είναι της Jelco.

κλικ

Αν θέλεις να κρατήσεις αυτό τον βραχίονα γίνεται, το διαδίκτυο είναι γεμάτο οδηγίες για την επισκευή και τη συντήρησή του. Αλλά όλοι οι Λενκολόγοι συμφωνούν: δεν αξίζει τον κόπο. Μιά απλή λύση είναι η αντικατάστασή του από ένα Linn Basik που έχει την ίδια ακριβώς γεωμετρία και χωράει στην υπάρχουσα οπή. Αυτός εδώ είναι λίγο τσιμπημένος
http://www.ebay.com/itm/Linn-Basik-...rntable_Parts_Accessories&hash=item1c33494f0a

Με λίγη υπομονή βρίσκεται και φτηνότερα.

Αυτό το φόρουμ το ξέρεις;

http://www.lencoheaven.net/forum/index.php

yeap, γράφτηκα ήδη και έχω ρίξει πολύ διάβασμα.
Εκεί μέσα λένε ότι ο βραχίονας αυτός είναι πολύ καλός και δεν συνιστούν αλλαγή.
Γενικά υπάρχει μια σύγχιση με την ονοματολογία των μοντέλων. Το L78SE που έχω εγώ οι πιο πολλοί το δείχνουν με ίσιο βραχίονα για τον οποίον και συνιστούν αλλαγή. Τον s βραχίονα το συνάντησα σε μοντέλα που χαρακτηρίζονται L75S- 76S, λένε ότι είναι της jelco και ότι είναι πολύ καλός. Εμπειρία δεν έχω, απλά με το μάτι και με το χέρι (και με την αίσθηση και την εμπειρία του μηχανικού) φαίνεται πολύ καλή κατασκευή, δεν έχει τζόγο σε καμμία κίνηση. Από τα λίγα που καταλαβαίνω είναι ότι επειδή δεν πολυκυκλοφόρησε το μοντέλο δεν υπάρχουν και πολλά στοιχεία για το βραχίονα παρά μόνο το σχέδιο που έβαλα παραπάνω. Για αυτό και υπάρχουν λίγες γνώμες σχετικά με τι κεφαλή ταιριάζει στον εν λόγω βραχίονα και ίσως για αυτό εν τέλει καταφεύγουν πολλοί στην αλλαγή του σε κάτι πιο γνωστό.
Το πιθανότερο είναι να τον κρατήσω για αρχή και να παίξω μόνο με κεφαλή-βελόνα.
Εχω δει όλα τα Projects με τα αλλαγή plinth. Το θέμα είναι ότι αλλάζουν την αρχιτεκτονική της συσκευής και από ανάρητησης το κάνουν σταθερό και μεγάλης μάζας.
Δεν ξέρω τι είναι καλύτερη, αλλά σίγουρα για τη χρήση που του κάνω εγώ σε οικιακές στάθμες νομίζω ότι μάλλον είναι αδιάφορο. Για αυτό και προείπα ότι περισσότερο για αισθητικούς λόγους μπορεί να αλλάξω κάποια στιγμή το Plinth παρά για ακουστικούς.
Θα δούμε και πως θα πάει, τώρα γνωριζόμαστε!!

Οποιος ξέρει κάτι για το αλφάδιασμα ας γράψει παρακαλώ και καμιά δοκιμασμένη πρόταση για κεφαλή-βελόνα αν υπάρχει.

Το Lenco είναι πλατώ μάζας με μετάδοση τροχαλίας (idler wheel drive). Η αλλαγή πλινθ δεν αλλάζει τίποτα σε αυτό, βελτιώνει τον ήχο σε εκθετικό βαθμό, μιά αλλαγή ακουστή σε κάθε σύστημα και σε κάθε στάθμη. Ανάρτηση υπάρχει εκ κατασκευής μόνο στο μοτέρ, και αυτό είναι επίσης κάτι που δεν (πρέπει να) αλλάζει.

Ανάρτηση υπάρχει εκ κατασκευής μόνο στο μοτέρ, και αυτό είναι επίσης κάτι που δεν (πρέπει να) αλλάζει.

Σε εμένα είναι όλο το σύστημα αναρτημένο σε ελατήρια που στηρίζονται στο ξύλινο plinth. Ολο η μεταλλική βάση που πάνω της είναι το πλατώ και επίσης το μοτέρ με την τροχαλία και όλα τα σχετικά 'πλέουν' πάνω σε ελατήρια. Αυτό δεν εννοούμε όταν λέμε ανάρτησης;
Από όσα σχέδια έχω δει (και από ότι διαβάζω αν και δεν διακρίνω ιδιαίτερη τεχνική προσέγγιση στα ζητήματα) κατάλαβα ότι το πλατώ έχει μεγάλη μάζα (4 Kg) προκειμένου η τροχαλία που δίνει την κίνηση να ασκεί τη δύναμη που χρειάζεται ώστε να αναπτυχθεί η κατάλληλη δύναμη τριβής για να κινεί το πλατώ χωρίς να χάνει στροφές και να αντιμετωπίζει τα μεταβαλλόμενα φορτία τριβής της βελόνας στο αυλάκι του δίσκου αναλόγως το σκάψιμο (δλδ τη μουσική) και παράλληλα να μη φεύγει (σηκώνεται) το πλατώ από τη θέση του.

Αυτό που καταλαβαίνω ότι γίνεται με τους πλίνθους που φτιάχνουν και το βιδώνουν πλέον σταθερά το σύστημα πάνω τους είναι ότι περνάνε από 'πλωτή' σε σταθερή έδραση του πλατώ και του όλου συστήματος με τη βάση τους και κατόπιν με το μεγάλο βάρος που έχουν τα νέα Plinth (οπότε και το όλο σύστημα αφού είναι μια σταθερά συνδεδεμένη κατασκευή) γίνονται 'αναίσθητα' σε κραδασμούς ή ταλαντώσεις που προέρχονται είτε από την ίδια τη μουσική (σε υψηλές στάθμες) είτε από εξωτερικούς παράγοντες...π.χ. περπάτημα ανθρώπου σε ξύλινο πάτωμα. Ενα τέτοιο σύστημα στηρίζεται στην αρχή της αδράνειας.

Πάντα ψάχνω τους φυσικούς νόμους για τις αρχές λειτουργίας κάθε συστήματος ώστε να καταλάβω τι κρύβεται πίσω από κάθε αλλαγή και πως επιφέρει την όποια βελτίωση. Επειδή όμως δεν έχω ασχοληθεί σε βάθος, και με τεχνικό-επιστημονικό τρόπο, με το αντικείμενο και τώρα προσπαθώ να καταλάβω πως λειτουργεί το όλο σύστημα όπου βλέπετε και κάνω λάθος θεώρηση να μου υποδεικνύετε τη σωστή προσέγγιση.

Το όλο παιχνίδι το κάνουμε όχι μόνο για τη μουσική αλλά και για να μαθαίνουμε πέντε πράγματα.

Περίεργο μου φαίνεται αυτό που λες. Πρώτη φορά ακούω για Lenco με ανάρτηση. Μήπως ήταν κάποια ιδιοκατασκευή του προηγούμενου ιδιοκτήτη; Το δικό μου L-75, που από ότι έχω διαβάσει είναι πανομοιότυπο με το L-78 εκτός από τον επιλογέα ταχυτήτων δεν είχε κάτι τέτοιο, ήταν βιδωμένο κατευθείαν πάνω στο πλινθ. Μπορείς να ανεβάσεις μερικές φωτογραφίες;

Σε εμένα είναι όλο το σύστημα αναρτημένο σε ελατήρια που στηρίζονται στο ξύλινο plinth. Ολο η μεταλλική βάση που πάνω της είναι το πλατώ και επίσης το μοτέρ με την τροχαλία και όλα τα σχετικά 'πλέουν' πάνω σε ελατήρια. Αυτό δεν εννοούμε όταν λέμε ανάρτησης;
Από όσα σχέδια έχω δει (και από ότι διαβάζω αν και δεν διακρίνω ιδιαίτερη τεχνική προσέγγιση στα ζητήματα) κατάλαβα ότι το πλατώ έχει μεγάλη μάζα (4 Kg) προκειμένου η τροχαλία που δίνει την κίνηση να ασκεί τη δύναμη που χρειάζεται ώστε να αναπτυχθεί η κατάλληλη δύναμη τριβής για να κινεί το πλατώ χωρίς να χάνει στροφές και να αντιμετωπίζει τα μεταβαλλόμενα φορτία τριβής της βελόνας στο αυλάκι του δίσκου αναλόγως το σκάψιμο (δλδ τη μουσική) και παράλληλα να μη φεύγει (σηκώνεται) το πλατώ από τη θέση του.

Αυτό που καταλαβαίνω ότι γίνεται με τους πλίνθους που φτιάχνουν και το βιδώνουν πλέον σταθερά το σύστημα πάνω τους είναι ότι περνάνε από 'πλωτή' σε σταθερή έδραση του πλατώ και του όλου συστήματος με τη βάση τους και κατόπιν με το μεγάλο βάρος που έχουν τα νέα Plinth (οπότε και το όλο σύστημα αφού είναι μια σταθερά συνδεδεμένη κατασκευή) γίνονται 'αναίσθητα' σε κραδασμούς ή ταλαντώσεις που προέρχονται είτε από την ίδια τη μουσική (σε υψηλές στάθμες) είτε από εξωτερικούς παράγοντες...π.χ. περπάτημα ανθρώπου σε ξύλινο πάτωμα. Ενα τέτοιο σύστημα στηρίζεται στην αρχή της αδράνειας.

Πάντα ψάχνω τους φυσικούς νόμους για τις αρχές λειτουργίας κάθε συστήματος ώστε να καταλάβω τι κρύβεται πίσω από κάθε αλλαγή και πως επιφέρει την όποια βελτίωση. Επειδή όμως δεν έχω ασχοληθεί σε βάθος, και με τεχνικό-επιστημονικό τρόπο, με το αντικείμενο και τώρα προσπαθώ να καταλάβω πως λειτουργεί το όλο σύστημα όπου βλέπετε και κάνω λάθος θεώρηση να μου υποδεικνύετε τη σωστή προσέγγιση.

Το όλο παιχνίδι το κάνουμε όχι μόνο για τη μουσική αλλά και για να μαθαίνουμε πέντε πράγματα.

1. Πράγματι αρκετά Lenco πουλήθηκαν με αναρτόμενους πλίνθους... είχα και εγώ έναν τέτοιο, και τον πέταξα.

2. Ο λόγος που υπάρχουν τόσες διαφορές και παραλλαγές είναι ότι η Lenco κατασκεύαζε τα πλατό (και την πρώτη σειρά από βραχίονες) και μετά οι δευτερεύουσες εταιρίες τα έβαζαν σε πλίνθους δικής τους κατασκευής οι s-βραχίονες είναι πράγματι καλύτεροι από τους αρχικούς (είναι Ιαπωνικής προέλευσης) αλλά δεν παύουν να είναι φτηνοί και χωρίς πολλές αξιώσεις.

3. Ο λόγος αλλαγής πλίνθου είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν που κατάλαβες... δεν γίνετε για να απομονώσει από εξωτερικούς θορύβους και κραδασμούς, αλλά για να ΑΠΟΡΡΟΦΉΣΕΙ τον κραδασμό του μοτέρ και του idler. Περεταίρω πάκτωση του πικάπ στον πλίνθο βοηθά και ΑΠΟΡΡΌΦΗΣΗ και άλλων κραδασμών, από το πηγάδι και από την διάχυση στο μεταλλικό top plate.

4. Στα Lenco μόνο τα πόδια και το τραπέζι/βάση που θα το τοποθετήσεις απομονώνουν από εξωτερικούς κραδασμούς.

To Lenco είναι απλά ένα καλό πικάπ της εποχής του, αν το αφήσεις όπως το πήρες... μετατρέπεται σε πικάπ αξιώσεων αν κάνεις κάποιες προσεκτικές επεμβάσεις επάνω του, και το πιο εύκολο είναι να του φτιάξεις ένα καινούργιο πλίνθο.

Εάν δε ακολουθήσεις κάποιες πεπατημένες που περιγράφονται στο lencoheaven, και φυσικά του αλλάξεις και βραχίονα... μπορεί να καταλήξεις με ένα hiend πικάπ

Έχεις αρκετό διάβασμα μπροστά σου

ΥΓ. Τα δυό μου Lenco περιγράφονται στα projects... το όνομά μου είναι Chris1967 όπως και εδώ...

For those who don't know the Lenco L78 SE, this is the top of the line Lenco, based on the famous L75 but with automatic shut off function (can be switched back to manual) and an improved decoupling system with four heavy springs that can be set individually in order to balance the turntable. The L78 SE comes standard with a Japanese Jelco tone arm that work much better with modern, light weight cartridges and have better tracking performance than the standard L75. This version was very expensive and therefore not much sold. Nowadays they are very very rare and sought after by collectors for both collectors and performance reasons. The Jelco tone arm is so good, there is absolute no reason to modify this turntable with another arm.
The Lenco L78 SE is a true classic turntable that is highly rewarded by manyenthusiastic analog audiophile adapts for its sound. It outperforms the rare and expensive Garrard 401 and 301, Thorens TD-124 and also many other, modern turntables in terms of bass slam, stereo image and detail. The heavy platter idler wheel principle seems to be the most audiophile way to build a turntable. The build quality of the Lenco L78 SE is much better than the Garrard and Thorens turntables and can only be surpassed by the very expensive, professional EMT turntables.

Σχετικά με το 3 που αναφέρει ο φίλος chris1967. Μα νομίζω και η ανάρτηση του μοτέρ σε ελατήρια αλλά και η ανάρτηση όλου του συστήματος σε σχέση με το plinth βοηθά στο να αποσβεστούν τόσο οι ενδογενείς όσο και οι εξωγενείς ταλαντώσεις.
Χωρίς να λέω ότι είναι πιο αποτελεσματικό από το να τα πακτώσεις όλα και να μην αφήσεις να κουνιέται τίποτα. Συνήθως όμως ο δεύτερος είναι δύσκολος και επικίνδύνος δρόμος ενώ ο πρώτος αν είναι σωστά σχεδιασμένος και υλοποιημένος είναι πιο αποδοτικός και πιο οικονομικός.

Από που είναι το Αγγλικό κείμενο? δυστυχώς είναι ανακριβές...

Σου συνιστώ να διαβάσεις πολύ προσεκτικά όλα αυτά που λέγονται στο lencoheaven... και ότι άλλο θες εδώ είμαστε...

Σχετικά με το 3 που αναφέρει ο φίλος chris1967. Μα νομίζω και η ανάρτηση του μοτέρ σε ελατήρια αλλά και η ανάρτηση όλου του συστήματος σε σχέση με το plinth βοηθά στο να αποσβεστούν τόσο οι ενδογενείς όσο και οι εξωγενείς ταλαντώσεις.
Χωρίς να λέω ότι είναι πιο αποτελεσματικό από το να τα πακτώσεις όλα και να μην αφήσεις να κουνιέται τίποτα. Συνήθως όμως ο δεύτερος είναι δύσκολος και επικίνδύνος δρόμος ενώ ο πρώτος αν είναι σωστά σχεδιασμένος και υλοποιημένος είναι πιο αποδοτικός και πιο οικονομικός.

Ούτε δύσκολο είναι ούτε επικίνδυνο. Και σε καμμία περίπτωση τα ελατήρια δεν είναι πιό αποδοτικά από το συμπαγές πλινθ. Σε τελική ανάλυση τίποτα δε σε εμποδίζει να κρατήσεις το παλιό πλινθ και να ξαναμοντάρεις το Lenco σου σε αυτό αν δεις ότι δεν σε ικανοποιεί.

Να ρωτήσω κάτι άλλο και...μη γελάσετε!

Προσπάθησα να τραβήξω το πλατώ προς τα πάνω και είδα ότι δεν βγαίνει εύκολα όσο και να τραβάω.
Κάπου διάβασα ότι θέλει μια ματσολιά στο spindle την ώρα που το έχει τραβήξει πάνω προκειμένου να βγει, ισχύει;

Εχει κανείς σχέδιο από plinth για τα κοψίματα (κατά προτίμηση σε αρχείο για autocad); Θα πρέπει να είναι κατάλληλο για το SE που έχει έξτρα εξαρτήματα για τον αυτοματισμό της διακοπής λειτουργίας στο τέλος του δίσκου, από ότι διάβασα αυτά που είναι για το απλό L75 δεν κάνουν.
Αλλιώς θα πρέπει να βγάλω εκτός την αυτόματη λειτουργία. Με τη λογική όμως ότι αν πάω σε νέο plinth θα πάω και σε νέο βραχίονα μεγαλύτερου μήκους o οποίος θα δουλεύει ανεξάρτητα από τον παλιό θα ήθελα να μείνει πάνω και ο παλιός (αλλάζοντας την κατεύθυνση που κυττάει το πικάπ) και μαζί με αυτόν και ο αυτοματισμός ώστε να είναι αναστρέψιμη η όποια επέμβαση.

Από που είναι το Αγγλικό κείμενο? δυστυχώς είναι ανακριβές...

Το κείμενο το παρέθεσε φίλος στο δίπλα φόρουμ και από google είδα ότι είναι περιγραφή κάποιου πωλητή.

Οπως έγραψα και παραπάνω, μετά από πολύ διάβασμα στο lencoheaven για ότι έχει να κάνει με αυτό το μοντέλο κατέληξα ότι υπάρχει σύγχυση σχετικά με την ονοματολογία των μοντέλων, όπως έγραψα και παραπάνω. Πάντως για l78SE δεν βρίσκω τίποτα συγκεκριμένο και τεκμηριωμένο από καμία πηγή. Εκτός από ένα manula στα ιταλικά που έχει βάλει κάποιος και στη φωτο δείχνει ίδιο (με S βραχίονα).

Εδώ στο φόρουμ είμαστε μόνο 4 άτομα με custom Lenco, δύο είμαστε εγώ και ο Κώστας πιο πάνω, και οι άλλοι δύο δεν γράφουν.

Τα σχέδια για το πλινθ τα πήρα από τον έναν που δεν γράφει, και δεν τα έχω, τα έχει αυτός.

Υπάρχουν και μπορείς να τα κατεβάσεις από το lencoheaven, αλλά είναι για L75... δεν πειράζει όμως μπορεί να μοντιφάρεις το πάνω ξύλο για να χωρέσει ο αυτόματος μηχανισμός... αν τον χρειάζεσαι... προσωπικά έχω αφαιρέσει τα πάντα (και το φρένο)... τα πολλά πολλά δεν κάνουν καλό στον ήχο.

Τώρα για τις ιδιαιτερότητες του L78SE... εάν σου αρέσει ο ήχος και έχεις πειστεί ότι θέλεις και μπορείς να βάλεις χέρι, αλλά θεωρείς ότι έχεις το απάβγασμα των Lenco... άστο όπως είναι αυτό και πάρε ένα άλλο από e-bay και σφάξτο.

Το L78SE δεν διαφέρει απολύτως σε τίποτε από άλλα L75/78... μικρές διαφορές στα idler (πολύ πιθανή διαφορά) είναι άνευ σημασίας (όμως πολλοί προτιμούν το μεταλλικό με τις πολλές τρύπες που είμαι σίγουρος ότι έχει και το δικό σου), όλα έχουν πανομοιότυπο πλατό/μοτέρ/πηγάδι... οπότε ηχητική διαφορά (που προκύπτει από αυτό το σύστημα) μηδέν.

Ο βραχίονας δεν είναι τίποτε σπουδαίο αλλά σίγουρα πολύ καλύτερος από τον κλασικό που είχαν παλαιότερα με τα v-blocks.

Οι προτάσεις που σου έκανε ο Κώστας είναι σωστές.

Εαν ο βραχίονας βγεί εκτός τοπ πλειτ και μπεί κατευθείαν στον πλίνθο θα επιβραβευθείς με μεγαλύτερη σαφήνεια, διαχωρισμό και λεπτομέρεια.

Όλα αυτά είναι γραμμένα (και επιβεβαιωμένα) στο heaven... (και από μένα)

ΥΓ... το Lenco δεν είναι ισότιμο με Garrard/Thorens/EMT στην μαμίσια του κατάσταση... ανάλογα με το τι θα του κάνεις και πόσα θα ξοδέψεις έρχεται και πλασάρεται κοντά τους ή δίπλα τους... ανάλογα με τα γούστα και με το πόσα (πολλά λεφτά) θα επενδύσεις επάνω του πάντα. Το Αγγλικό κείμενο απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν και υπερτιμάει το Lenco για να πουλήσει προφανώς.

Είναι ωραίες οι δουλειές που έχετε κάνει και έχουν πολύ ενδιαφέρον. Απαιτούν προφανώς και αρκετά χρήματα και χρόνο.
Καθώς οι απαιτήσεις μου οι ακουστικές δεν είναι ιδιαίτερες και δεν κυνηγάω τον απόλυτο ήχο η σκέψη που κάνω είναι να πάω τώρα σε μια κεφαλή-βελόνα που πιστεύω θα μου δώσει άμεσα σοβαρή βελτίωση (και θα με καλύψει ψυχολογικά) και όσο θα το ευχαριστιέμαι έτσι σιγά-σιγά να αρχίσω το σχεδιασμό της δικής μου υλοποίησης με πρώτο στόχο την απόλαυση με την ενασχόληση με ένα DIY project.
Για αυτό και προσπαθώ να καταλάβω τι κάνει ο καθένας και γιατί το κάνει. Δεν έχω δει εκτενή τεχνική τεκμηρίωση μέχρις στιγμής σε ότι έχω διαβάσει, μόνο αξιολογήσεις του τύπου 'το έκανα έτσι και ακούγεται καλύτερα'. Καλό είναι να 'διαβάσουμε' και τη θεωρία που υπάρχει πίσω από κάθε επέμβαση-αποτέλεσμα. Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να διερευνήσουμε πολλές περισσότερες τεχνοτροπίες και σχέδια.